Pada umur berapa anda boleh memberi anak pengeringan?

Kandungannya

Ramai kanak-kanak seperti mengeringkan, terutamanya jika serbuk-ubur adalah tumbuh-tumbuhan, dan makanan istimewa seperti itu membolehkan anda menggaru gusi. Tetapi adakah mungkin untuk memberi pengeringan kepada kanak-kanak sehingga setahun? Dan adakah ia dibenarkan untuk menawarkan pengeringan kepada bayi atau adakah lebih baik untuk membakarnya sendiri?

Dari berapa usia untuk memberi pengeringan kepada kanak-kanak

Untuk menjawab pertanyaan apabila mungkin untuk memberi anak pengeringan, anda harus mempertimbangkan nuansa berikut:

 • Pengeringan adalah sumber protein, serat makanan, karbohidrat, vitamin kumpulan Bserta sebilangan besar galian.
 • Telur sering dijumpai di kedai pengering, jadi produk ini tidak disyorkan untuk kanak-kanak di bawah umur satu tahun. Pediatrik, di antaranya adalah doktor Komarovsky, tidak dinasihatkan untuk memperkenalkan putih telur ke dalam diet seorang kanak-kanak zaman ini, kerana dia sering alergi terhadapnya.
 • Oleh kerana bagel adalah sumber gluten percumaProduk sebegini tidak boleh diberikan kepada kanak-kanak yang tidak bertoleransi terhadap protein ini. Jika bayi mempunyai kecenderungan untuk alahan, kebiasaannya dengan pengering harus ditunda.
 • Simpan pengeringan boleh dibakar dengan tambahan marjerin, serbuk penaik, perisa dan aditif lain. Mereka juga sering mengandungi banyak gula dan boleh dengan biji popi. Semua ramuan ini tidak disyorkan untuk kanak-kanak di bawah umur tiga tahun.
 • Beri anak itu memanggang pengeringan atau produk mereka sendiri dari kedai, di mana hanya ada tepung, ragi, garam dan air, boleh dari 7-8 bulan.
 • Susunan sushiK disyorkan untuk kanak-kanak berumur 8-9 bulan adalah sehingga 5 gram, dan pada usia 10-12 bulan - 10 gram.
 • Pengeringan adalah produk yang agak padat, sehingga mereka sering diberikan kepada bayi dengan memotong gigi. Apabila perut menyusup begel keras seperti di mulut, ia membantu melegakan gatal gusi dan mempercepatkan pertumbuhan gigi.
 • Sebaik sahaja anda telah mengeringkan bayi anda, anda tidak sepatutnya meninggalkannya dengan produk sedemikian. Sekiranya serbuk pecah bagel, ia boleh tercekik di bahagiannya. Anda juga tidak harus membenarkan anak itu menelan pengeringan sepenuhnya, kerana ia boleh menjadi bahaya kepada kehidupan bayi.
 • Untuk mengamankan bayi selama satu tahun apabila menggunakan pengering, anda boleh menggunakan penyihir. Diletakkan dalam beg nilon itu, roda tidak akan masuk ke dalam mulut bayi selepas dihancurkan.
 • Mengeringkan kalori yang mencukupiOleh itu, penggunaan berlebihan mereka tidak disyorkan apabila kanak-kanak cenderung untuk mendapatkan berat badan.
Pengeringan boleh diberikan kepada kanak-kanak dari 7-8 bulan dan hanya di bawah pengawasan orang dewasa.

Bagaimana untuk memilih pengering kedai

Membeli bagel untuk kanak-kanak di kedai, baca dengan teliti label, memberi perhatian kepada komposisi produk, serta kesegarannya.

Juga periksa pengeringan mereka sendiri, memastikan bahawa mereka licin, tanpa retak dan lepuh. Jangan beli pakej jika terdapat sebilangan besar bagel yang rosak di dalamnya, kerana ini adalah bukti kualiti mereka yang kurang baik.

Bagaimana membakar pengeringan kanak-kanak di rumah?

Bagi kanak-kanak berumur 7-8 bulan, pilihan yang paling sesuai untuk pengering akan menjadi hidangan yang dimasak oleh ibu sendiri. Selain itu, resipi memasak agak mudah:

 • Ambil 300 gram tepung dan ayam, tambah satu per tiga sudu teh garam dan satu sudu teh gula.
 • Tambah 150 ml bahagian air, menguli doh dengan sudu.
 • Apabila ia menjadi melekit dan likat, tambahkan 30 ml minyak bunga matahari.
 • Knead jisim dengan tangan anda, tambah tepung jika perlu, untuk membuat doh yang sengit.
 • Potong dari keping adunan, gulung bendera keluar dari mereka dan kencangkan hujung mereka supaya bentuk donat.
 • Sapukan adunan doh selama 3 minit dalam air mendidih, dan kemudian keluarkan dan letakkan di kulit.
 • Hantar pengeringan masa depan dalam ketuhar yang dipanaskan selama 15-25 minit sehingga siap.
Hitung carta makan anda
Tentukan tarikh kelahiran anak dan cara pemakanan
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan