Ciri-ciri dan faedah penggalak Graco

Kandungannya

Keselamatan adalah salah satu perkara utama yang mengganggu mana-mana pemandu. Pertama sekali, kita mengambil berat tentang perlindungan kanak-kanak sebagai peserta yang paling lemah dalam gerakan ini. Peranan penting dalam perlindungan ini dimainkan oleh penggalak, tetapi seseorang harus memilih dengan teliti alat tersebut.

Ciri khas

Booster Graco lebih padat dari tempat duduk kereta dan tidak mempunyai backrest. Ciri-ciri sedemikian membolehkan memudahkan pengangkutan, pemasangan dan pembongkaran peranti. Penggalak menaikkan kanak-kanak yang duduk di kerusi, dan oleh itu kepala mereka adalah kira-kira di peringkat ketua orang dewasa. Reka bentuk ini direka untuk digunakan secara purata antara umur 3 dan 12 tahun. Adalah lebih sesuai untuk memberi tumpuan kepada berat badan kanak-kanak, angka yang dibenarkan ialah 15-36 kg.

Menggunakan penggalak membantu untuk menetapkan bayi walaupun dengan tali dengan cara yang sama seperti orang dewasa. Tidak ada kekeliruan dengan tempat di mana tali pinggang itu sendiri ditarik, mereka diperbuat daripada plastik kemerahan khas. Pengilang mendakwa bahawa penggalak Graco dilengkapi dengan lengan yang boleh laras. Tetapi hanya ada dua jawatan, dan perbezaan ketinggiannya ialah 30 mm. Pelarasan dibuat dengan menekan butang separuh bulatan, melepaskan yang memperbaiki penggalak dalam kedudukan baru.

Perlu diingat bahawa kes itu menyembunyikan dua pemegang cawan yang boleh ditarik balik, yang direka untuk kontena sehingga 0.3 liter. Percubaan untuk meletakkan ada botol dengan kapasiti 0.5 l tidak akan dinobatkan dengan kejayaan. Tetapi hakikat bahawa coaster adalah bebas daripada satu sama lain, hanya boleh dialu-alukan.

Ciri-ciri positif penggalak Graco: kos rendah, saiz kecil dan ringan. Tetapi pada masa yang sama, beberapa kanak-kanak mencatatkan bahawa ketegaran tempat duduk adalah berlebihan.

Pendapat pengguna

Ulasan Booster Basic kebanyakannya positif, komen menunjukkan bahawa booster sesuai untuk perjalanan singkat, tetapi kanak-kanak berasa tidak selesa dalam perjalanan panjang (2-3 jam). Pembeli kain dinilai positif, ia dipuji kerana kemungkinan mencuci tanpa pelunturan. Produk ini memenuhi dua piawai utama - Eropah dan Amerika.

Disyorkan:

  • menggantung pengeringan;
  • membasuh bahagian plastik dan keluli dalam air sabun;
  • mengelap tali dengan kain lembut

Maklumat dari pengilang

Graco memberi amaran bahawa tidak selalu tali pinggang standard memastikan penggalak disimpan dalam keadaan kritikal. Sesetengah daripada mereka mesti ditambah untuk keselamatan yang paling besar dengan kunci khas. Ia tidak dibenarkan menggunakan peranti di tempat duduk dengan beg udara hadapan, dalam hal ini pengeluar menafikan semua kewajipan. Jika semua syarat ini dipenuhi, penggalak dengan atau tanpa belakang boleh digunakan untuk masa yang lama.

Jangan keluar produk di luar dimensi kerusi kereta. Anda tidak boleh menggunakan sistem pengekalan kanak-kanak berjenama Latch apabila menggunakan penggalak; anda hanya perlu menggunakan tali pinggang keledar standard yang tidak boleh diletakkan di atas lekapan tangan. Apabila memasang kerusi antara dia dan tempat duduk, jurang yang sedikit tidak dibenarkan. Pelarasan ketinggian penahan kepala mengikut sensasi individu dibuat apabila anak dimiringkan ke hadapan.

Kanak-kanak tidak dibenarkan untuk melepaskan penggalak, hanya mengangkat biasa sahaja.

Semak penggalak Graco dalam video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan