Memilih kerusi kereta Maxi Cosi

Kandungannya

Isu keselamatan kanak-kanak dari mana-mana umur adalah keutamaan bagi setiap ibu bapa. Irama mempercepatkan kehidupan menjadikan kami semakin menggunakan kereta. Pengangkut anak-anak dengan kereta telah menjadi keperluan di hampir setiap keluarga. Dalam keadaan sedemikian, adalah penting untuk mewujudkan keadaan yang selesa untuk kanak-kanak bergerak dan, yang paling penting, untuk melindunginya sekiranya berlaku kecemasan di jalan raya. Tempat duduk kereta direka untuk memudahkan bayi mencari di dalam kenderaan. Dan persoalan memilih aksesori ini sangat penting.

Syarikat Belanda Maxi Cosi telah berjaya mencapai keseimbangan sempurna antara keselesaan, gaya dan kebolehpercayaan. Produk jenama ini tidak akan meninggalkan mana-mana ibu bapa tidak peduli. Pertimbangkan produk jenama ini dengan lebih terperinci.

Ciri-ciri: kelebihan dan kekurangan

Pengasas syarikat, Sif van der Linden, pada tahun 1984 menarik perhatian kepada hakikat bahawa autolyut tidak melindungi bayi cukup, kerana mereka telah ditetapkan ke arah perjalanan. Dalam kedudukan ini, sekiranya berlaku keadaan kecemasan, kanak-kanak mendapat kecederaan yang ketara walaupun terdapat tali pinggang keledar. Linden juga mengira perubahan beban di tempat duduk, jika anda menghidupkannya terhadap pergerakan kereta, dan sampai pada kesimpulan bahawa pengagihan berat badan bayi, kedudukan yang berbeza dari kepalanya, akan mengurangkan kemungkinan kecederaan. Sejak itu, autolines dari kategori "0/0 +" telah menjadi mandatori untuk dipasang terhadap perjalanan pergerakan itu. Penemuan ini menandakan permulaan pembangunan syarikat yang berjaya.

Pada masa ini, Maxi Cosi termasuk dalam kebimbangan perdagangan Eropah Dorel Belanda, yang meliputi kegiatan pengeluaran dan penjualan produk kanak-kanak dari pelbagai kategori dan termasuk beberapa jenama utama seperti Baby Relax, Quinny, Monbebe, Bebe Confort dan beberapa yang lain.

Ciri khas tempat duduk bayi bayi Maxi Cosi adalah kawalan ketat di semua peringkat pengeluaran. Syarikat itu memiliki beberapa tapak ujian miliknya, di mana setiap model berulang kali melewati pelbagai ujian. Pakar sentiasa membangunkan pilihan baru untuk melindungi kanak-kanak sekiranya berlaku kemalangan. Perhatian khusus diberikan kepada perlindungan kepala, serta tali pinggang keledar. Semua nuansa dalam kecemasan diambil kira. Oleh itu, setiap kerusi mematuhi sepenuhnya keperluan keselamatan Eropah dan ditandakan dengan ECE R44 / 03.

Pada tahun 2007, satu model kerusi kereta jenama Maxi Cosi dianugerahkan penarafan lima bintang untuk keselamatan. Dan pada tahun 2014, syarikat itu membangun model terkini kerusi kanak-kanak, yang memenuhi piawaian keselamatan yang paling moden dan ditandakan dengan I-Size (R129).

Penunjuk kualiti produk jenama ialah Maxi Cosi saat ini merupakan satu-satunya jenama yang memberikan pembeli bukan hanya tempoh mandatori selama 2 tahun, tetapi juga peluang untuk mengeluarkan jaminan seumur hidup.

Merumuskan semua perkara di atas, anda boleh mengenal pasti beberapa kelebihan utama yang perlu anda perhatikan apabila memilih kerusi kereta untuk anak anda:

 • Benar-benar semua produk lulus kawalan ketat dan diperiksa dengan bantuan beberapa ujian kemalangan. Oleh itu, setiap unit ditandakan dengan Piawaian Keselamatan Eropah ECE R44 / 04.Ini mengesahkan kualiti dan kebolehpercayaan kerusi kereta kanak-kanak.
 • Kesemua perkembangan terbaru ini terdapat dalam setiap model, jadi fungsi perlindungan kerusi Maxi Cosi sentiasa menjadi yang terbaik. Memilih mana-mana model jenama ini, ibu bapa tidak boleh meragui keselamatan bayi mereka.
 • Untuk mengurangkan beban pada ruang tulang belakang semasa perjalanan panjang, Maxi Cosi merancang untuk meletakkan semula bahagian belakang dan membetulkannya dalam kedudukan yang berbeza.
 • Apabila membangunkan bentuk kerusi, ciri-ciri anatomi struktur badan kanak-kanak pada usia yang berbeza akan diambil kira. Oleh itu, dengan pemilihan kerusi kereta yang betul, yang perlu mengambil berat berat dan ketinggian anak anda, anda pasti yakin bahawa kanak-kanak itu akan menjadi selesa dan selesa.
 • Kebanyakan model dilengkapi dengan aksesori yang menyenangkan yang menjadikan perjalanan lebih menyeronokkan. Sebagai contoh, ia boleh menjadi pendirian untuk kaki, awning dari sinaran matahari, pemegang cawan mudah atau bahagian bawah bulat untuk menggoyang bayi di luar kereta.
 • Kain yang digunakan dalam pas pengeluaran, serta kerusi, kawalan mutu, oleh itu ia dicirikan oleh peningkatan rintangan terhadap lelasan dan pudar. Kebolehtelapan udara yang baik dan alergenik rendah adalah keperluan utama untuk upholsteri tempat duduk.
 • Produk jenama telah berulang kali memenangi anugerah dan hadiah berprestij, yang mengesahkan kebolehpercayaan sekatan kanak-kanak dan menyoroti jenama ini di pasaran dunia.

Menghadapi latar belakang semua pelbagai kelebihan berat ini, mencari kelemahan adalah tugas yang agak sukar. Semua ketidakpuasan pengguna semata-mata subjektif. Sesetengah orang berpendapat bahawa kain itu adalah jenama, sesetengah orang tidak berpuas hati dengan dimensi, bagaimanapun, hampir semua pembeli bersetuju bahawa kerusi itu melaksanakan fungsi utama untuk melindungi kanak-kanak dengan sempurna.

Kelemahan hanya objektif hanya boleh dipanggil harga yang agak tinggi. Ia berkisar antara 11,000 hingga 38,000 rubel, bergantung kepada model, tetapi ia lebih daripada membayar untuk semua kelebihan lain.

Pandangan

Pelbagai kerusi kereta Maxi Cosi agak luas dan diwakili oleh model untuk semua peringkat umur. Untuk memilih kerusi yang betul, ibu bapa perlu menentukan berat dan ketinggian bayi mereka, kerana ini adalah petunjuk yang diperlukan untuk memilih model yang tepat. Di bawah ini anda boleh berkenalan dengan kumpulan utama kerusi kereta jenama Belanda.

Kategori "0+"

Pilihan sedemikian disyorkan untuk bayi yang baru lahir tahun pertama hidup seberat 0-13 kg, yang kira-kira sesuai dengan usia dari lahir hingga 12 bulan. Kerusi bayi yang pertama haruslah selamat dan selesa, kerana pada zaman ini sukar untuk menyesuaikan diri dan kesulitan, dan ibu bapa bimbang tentang terlalu banyak bayi mereka. Oleh itu, syarikat Maxi Cosi mengambil kira semua kehendak pengguna dan memakai model mudah pasar yang mempunyai:

 • pemegang khas untuk membawa bassinet, yang dengan mudah mengubah kedudukannya;
 • berat badan yang cukup rendah untuk meningkatkan mobiliti;
 • masukkan lembut untuk yang paling kecil, dengan mengambil kira bentuk tulang belakang dan memberi badan kedudukan mendatar;
 • model mudah dipasang pada jarak roda yang sesuai dan mudah berubah menjadi kereta dorong;
 • bahagian bawah buaian mempunyai bentuk bulat, yang menjadikannya mudah untuk menggosok bayi pada permukaan datar;
 • keupayaan untuk memasang kerusi di belakang dan di kerusi hadapan;
 • dalam pembinaan terdapat khemah terbina dalam yang melindungi bayi dari matahari;
 • Hanya bahan mesra alam, hypoallergenic dan bernafas yang digunakan.

Semua kualiti ini sangat menyenangkan kepada pelanggan, terutamanya mumia, kerana reka bentuk dan berat ringan seperti membuat bayi sangat mudah dan cepat, yang membolehkan anda bergerak bebas dengannya di jalan atau di kedai. Kumpulan ini termasuk model seperti "Pebble", "CabrioFix", "Citi", dan "Pebble Plus". Autocart "Citi" sangat popular dengan ibu bapa muda kerana berat badannya yang rendah.

Kategori "0 + / 1"

Kategori kerusi ini direka bentuk untuk bayi baru lahir, tetapi ia telah membolehkan ibu bapa untuk sedikit memperluaskan penggunaan peranti itu, kerana ia direka untuk berat 0-18 kg, yang kira-kira sesuai dengan usia kanak-kanak 0 hingga 4 tahun.

Ciri khas model-model ini adalah kemampuan untuk memutar kerusi ke posisi yang diinginkan. Sehingga bayi telah mencapai berat 13 kg, tempat duduk itu ditetapkan ke belakang, dan sebaik sahaja beratnya melewati tanda 13 kg, kerusi itu beralih ke arah kereta. Pelbagai kerusi kategori ini diwakili oleh model "Opal", "AxissFix" dan "MiloFix".

Tetapi model ini mempunyai perbezaan yang ketara, jadi apabila memilih, ibu bapa digalakkan untuk membiasakan diri dengan semua ciri reka bentuk.

Kategori "1"

Kumpulan ini termasuk tempat duduk kereta kanak-kanak, yang direka untuk kanak-kanak dengan berat 9-18 kg. Iaitu, di dalam kerusi itu, bayi boleh naik, bermula dari 9 bulan hingga 3-4 tahun. Sistem khas sisi pelindung dan tali pinggang keledar pengikat membuat perjalanan dalam model sedemikian agak selamat. Model mempunyai lekuk yang lurus, yang membolehkan bayi itu mengambil kedudukan yang condong yang selesa jika bedak itu tertidur di jalan.

Pelbagai kumpulan ini diwakili oleh model "Axiss", "Rubi", "Priori XP", "Tobi" dan "2wayPearl". Semua model dibezakan dengan berat badan yang rendah, dan Axiss juga dilengkapi dengan peranti berputar yang membolehkan anda memutarkan struktur 90 darjah supaya lebih memudahkan duduk di dalam kereta.

Kategori "2-3"

Model kumpulan ini disyorkan untuk kanak-kanak yang bervariasi antara 15-36 kg. Ketinggian kanak-kanak dari 3 hingga 12 tahun sangat berbeza, jadi model kumpulan ini sepatutnya dapat "menyesuaikan" dengan saiz anak itu, iaitu, mengubah lebar dan ketinggian selepas pemiliknya. Kerusi berlengan Maxi Cosi sepenuhnya memenuhi keperluan ini. Kategori ini diwakili oleh beberapa model sejagat, selesa dan berfungsi, seperti "FeroFix" dan "Rodi AirProtect".

Di sini anda boleh dengan mudah menyesuaikan ketinggian dan kecondongan belakang, lebar sisi tepi. Perhatian khusus harus dibayar kepada sistem pengikat tali pinggang keledar, yang dengan aman dan tegas memegang anak itu dalam posisi yang diinginkan.

Mereka yang ingin menjimatkan wang dan membeli kategori tempat duduk sejagat kereta 1-2-3 perlu kecewa, kerana syarikat Maxi Cosi enggan mengeluarkan model sedemikian.

Kesejagatan struktur sedemikian dicapai dengan mengurangkan fungsi pelindung produk ini, yang, menurut pakar syarikat, tidak dapat diterima, kerana ia secara langsung mempengaruhi keselamatan anak.

Lineup

Pelbagai jenama sangat penting. Setiap model mempunyai kelebihan dan kekurangannya. Di bawah ini akan dianggap sebagai model yang paling popular dari kumpulan usia yang berbeza, ciri dan ciri mereka.

"Maxi Cosi Pebble"

Model ini direka untuk kanak-kanak termuda dan tergolong dalam kategori "0+". Sesuai untuk kanak-kanak dari lahir hingga satu tahun. Berat produk adalah 4 kg, dan dimensi adalah 51 × 52 × 73 cm. Kerikil boleh diikat kedua-duanya dengan tali pinggang keselamatan penumpang dan sistem Isofix. Ia dibenarkan untuk menetapkan kerusi di dalam kereta hanya terhadap kursus pergerakan. Kanak-kanak itu diperbaiki oleh ikat pinggang tiga mata tempat duduk, dan untuk kedudukan yang lebih mendatar terdapat tab anatomi yang boleh ditanggalkan khas. Bawah buaian itu bulat, yang membolehkan anda menggunakan model sebagai kerusi goyang di luar mobil. Di samping itu, pengikat khas membolehkan anda mengamankan buaian berdasarkan kereta bayi.

Daripada aksesori yang menyenangkan harus diperhatikan awning yang melindungi bayi anda dari matahari. Serta keupayaan untuk menyesuaikan tali pinggang keledar tanpa mengeluarkan bayi dari kerusi. Semua penutup boleh ditanggalkan dan mudah dibasuh.

Model kerusi ini dianggap sebagai yang terbaik oleh sebilangan besar ibu bapa dan pada tahun 2015 menerima anugerah berprestij.

Di antara kekurangan itu, kita hanya dapat melihat kos yang agak tinggi untuk jangka masa operasi yang singkat, serta tidak cukup ruang yang luas untuk tempoh musim sejuk.Seorang kanak-kanak dalam jumpsuit musim sejuk di sini sempit, terutamanya jika tempoh musim sejuk jatuh pada usia bayi selama kira-kira setahun.

Maxi Cosi CabrioFix

Model ini direka untuk bayi dari 0 hingga 12 bulan dengan berat sehingga 13 kg. Ia tergolong dalam kumpulan "0+". Dimensi keseluruhan ialah 51 × 52 × 73 cm, dan berat 3.4 kg. Model ini diikat dengan sama ada tali pinggang keselamatan kereta atau dipasang pada asas 2WayFix atau FamilyFix. Model ini dipasang hanya ke arah kenderaan. Melaraskan kedudukan belakang dan sisi tepi pelindung menjadikan model itu selesa dan selamat. Kanak-kanak itu diikat dengan ikat pinggang tiga mata.

Dari aksesori yang menyenangkan boleh dicatatkan hud cahaya matahari dan poket kecil untuk barang-barang kecil. Buaian ini dilengkapi dengan pemegang yang menjadikannya mudah untuk membawa anak keluar dari kereta tanpa menarik anak itu keluar dari kerusi. Buaian juga dipasang pada casis kereta dorong itu. Kedalaman tempat duduk boleh laras, dan pelapik anatomi membantu kanak-kanak untuk mengambil kedudukan yang lebih selesa. Di antara kelemahan, adalah mungkin untuk diperhatikan bahawa pemegang tidak sepenuhnya selesa dan bahawa thermoregulation tidak begitu baik, yang menyebabkan terlalu panas anak pada musim panas.

Maxi Cosi Citi

Satu lagi pembawa bayi untuk kanak-kanak di bawah umur 1 tahun kumpulan "0+". Ia mempunyai berat badan yang sangat rendah - hanya 2.8 kg, dan dimensi kecil 57 × 44 × 67 cm. Kerusi kereta dilengkapi dengan visor terbina dalam, tiga titik tali untuk menetapkan bayi. Terdapat poket untuk perkara-perkara kecil, pemegangnya dibuang dalam kedudukan yang berbeza. Buaian dipasang terhadap pergerakan kereta, dan juga penetapan mungkin pada kereta dorong. Keupayaan untuk menyesuaikan kedudukan kerusi dan kecenderungan dan kedalamannya juga hadir.

Pelapik lembut untuk lokasi yang lebih mudah kanak-kanak dan kemungkinan pengangkutan di kabin pesawat membuat model ini sangat popular. Saiz kecil dan ringan menyumbang kepada hakikat bahawa buaian sering dibeli untuk kereta kecil. Tetapi permukaannya diperbuat daripada bahan-bahan sintetik, jadi bahagian belakang bayi boleh berpeluh dalam cuaca panas.

Maxi Cosi Milofix

Model ini bertujuan untuk kanak-kanak dari 0 hingga 4 tahun dan tergolong dalam kumpulan "0 + / 1". Berat strukturnya sudah lebih mengesankan dan 11.1 kg. Dimensi kerusi kereta adalah 65 × 43 × 47 cm. Produk ini dipasang di dalam kereta menggunakan sistem Isofix dan dilengkapi dengan tali pinggang TopTether yang khusus, yang menjadikannya lebih dapat diandalkan. Model ini boleh dipasang dalam dua kedudukan: sehingga setahun - ke belakang, dan selepas setahun - muka ke hadapan.

Bayi itu diikat dengan tali pinggang keledar lima mata dengan sisipan anti-slip lembut untuk keselesaan yang lebih baik. Bagi bayi yang baru lahir terdapat sisipan anatomi untuk memberikan kedudukan mendatar. Dan untuk kemudahan kanak-kanak yang lebih tua terdapat pelarasan backrest. Sememangnya, perlindungan dari kesan frontal dan perlindungan kepala dikekalkan pada tahap yang sepatutnya. Semua penutup dikeluarkan dan mudah dibasuh di mesin basuh. Kesulitan adalah bahawa walaupun memasukkan khas, bayi masih gagal memberikan kedudukan mendatar. Di samping itu, kerusi panas dan pada musim panas kanak-kanak boleh berpeluh di dalamnya. Juga, pemasangan di dalam kereta mengambil banyak masa dan tidak berbeza dalam kesederhanaan dan kemudahan.

"Maxi Cosi Tobi"

Model ini dianggap sebagai salah satu yang paling mudah, praktikal dan boleh dipercayai di kalangan seluruh syarikat. Semua ujian yang dilakukan kerusi ini telah diserahkan dengan sempurna, sekali lagi mengesahkan keselamatannya untuk pengembara kecil itu.

Model ini termasuk kumpulan 1 dari 9 hingga 18 kg, dan dari 9 bulan hingga 3.5 tahun. Berat kerusi itu adalah 8.9 kg, dan dimensi adalah 75 × 45 × 55 cm. Kerusi itu agak tinggi, yang membolehkan kanak-kanak melihat tingkap yang tidak haus semasa perjalanan. Untuk ciri ini, dia jatuh cinta kepada kedua-dua orang dewasa dan kanak-kanak.

Pengancing di dalam kereta dibuat oleh tali pinggang tempat duduk biasa dalam arah pergerakan pengangkutan. Dan terdapat peranti khas untuk mengetatkan tali pinggang keledar. Kanak-kanak itu sendiri juga diperbaiki oleh tali pinggang keledar lima mata. Kesemuanya dilengkapi dengan sisipan bukan lembut lembut.Perlindungan sisi dan perlindungan kepala yang sangat baik. Di samping menyesuaikan sandaran, terdapat juga penyesuaian kedudukan headrest tersebut. Anda boleh memilih dari tujuh jawatan.

Mengambil dan meletakkan bayi di kerusi ini juga mudah terima kasih kepada sistem pelekatan tali pinggang spring. Penutup boleh tanggal dan mudah dibersihkan. Di samping itu, kain itu sangat bernafas, kerana ini, bayi tidak berkeringat walaupun dalam keadaan panas.

Semua kelebihan ini tercermin dalam harga, ia agak tinggi. Di samping itu, walaupun terdapat lima kedudukan belakang, adalah mustahil untuk memberikan kedudukan mendatar, jadi anak itu perlu tidur dalam posisi separa duduk.

Maxi Cosi 2way Pearl

Model ini berbeza daripada yang lain kerana ia diwujudkan mengikut keperluan terkini dan standard Keselamatan Ukuran Saya. Untuk memasang kerusi ini memerlukan asas khusus 2WayFix, yang dibeli secara berasingan. Sifat lampiran yang luar biasa adalah bahawa kanak-kanak boleh dipasang di kabin kereta menentang perjalanan kenderaan, bukan sahaja sehingga satu tahun, tetapi sehingga umur empat tahun. Keadaan ini lebih selamat untuk kanak-kanak sekiranya berlaku kemalangan. Tetapi juga menghadapi pemasangan ke hadapan juga mungkin, tetapi hanya selepas 15 bulan.

Berat model adalah 7.2 kg, dan dimensi tempat duduk adalah 68 × 47 × 67 cm. Selebihnya pengekangan adalah sangat serupa dengan pendahulunya. Tali pinggang lima titik, pelapis lembut untuk kanak-kanak, penyesuaian kedudukan sandaran dan sandaran kepala - semua ini menjadikan kerusi itu selesa dan selesa untuk kanak-kanak. Dan hanya hakikat bahawa asas khas mesti dibeli secara berasingan, kadang-kadang membuat pembeli membeli model ini.

Maxi Cosi Priori

Satu lagi model kumpulan "1", direka untuk kanak-kanak dari 9 hingga 18 kg. Ini adalah salah satu model paling mudah, tidak ditimbulkan dengan fungsi tambahan. Walau bagaimanapun, kesederhanaan tidak menjejaskan kebolehpercayaan yang menarik pembeli.

Fungsi utama, seperti menyesuaikan sandaran, tali pinggang keledar lima mata, penutup yang boleh ditanggalkan, perlindungan sisi, menyesuaikan tali pinggang dengan satu tangan, terdapat di tempat duduk kereta ini. Pemasangan dibuat hanya menghadap ke hadapan dan hanya dengan tali pinggang keledar kereta. Tetapi ramai yang melihat ini sebagai tambahan, kerana fakta ini membolehkan anda untuk menggunakan tempat duduk sama sekali dalam mana-mana kereta. Di antara kekurangan itu, pembeli hanya mencatatkan kualiti bahan pelapis yang rendah, sebab itulah anaknya berpeluh berat pada musim panas.

"Maxi Cosi RodiFix"

Tempat duduk kereta ini sudah sekelompok "2-3" dan direka untuk kanak-kanak dari 3 hingga 12 tahun. Berat pengguna yang disyorkan harus berada dalam lingkungan 15-36 kg. Kerusi ini sangat selesa dan ergonomik, yang penting untuk kanak-kanak pada usia apa-apa. Kerusi ini mampu "membesar" dengan pemiliknya, kerana ia dapat mengubah saiz backrest, headrest dan push sidewalls. Ciri tersendiri adalah penyisipan khas dalam gelangsar gel elastik, yang melancarkan beban apabila anda memukul kepala dan memberikan kedudukan yang selesa dalam semua keadaan.

Tempat ini mempunyai pilihan pengikat dengan sistem Isofix dan dengan tali pinggang keledar kereta biasa. Model ini merupakan pilihan yang sangat baik untuk kanak-kanak yang semakin meningkat dan membolehkan anda memasang sendiri di mana-mana kereta.

Aksesori

Syarikat Maxi Cosi, sebagai tambahan kepada pengeluaran kerusi kereta, telah menjaga aksesori tambahan yang menyenangkan yang direka untuk menjadikan penggunaan tempat duduk lebih selesa. Dan sesetengah daripada mereka ketara mengembangkan pelbagai kemungkinan untuk menggunakan kerusi kereta.

Bagi anak-anak kecil, sampul khas telah dicipta, yang sesuai untuk Bayi Pebble dan Pebble Plus. Sampul dipanaskan dan terdapat bukaan khas di bahagian belakang untuk melepaskan tali penahan. Oleh itu, anda boleh meletakkan bayi tepat di rumah, mengikatnya di kerusi, dan kemudian bawa ke luar dan letakkan di dalam kereta. Sampul ini mudah kerana kanak-kanak tidak perlu disentuh ke dalamnya, cukup hanya untuk membuka kembali butang di depan dan kemudian mengikat selepas berputar. Sampul surat dibuat dalam warna yang berbeza supaya anda dapat memadankannya dengan warna buaian anda. Aksesori ini boleh digunakan dalam kereta dorong dan secara berasingan.Bahan dalaman adalah sangat sentuhan dan 100% semulajadi.

Net nyamuk sangat diperlukan untuk tempoh musim panas, kerana ia dapat melindungi kanak-kanak daripada pelbagai serangga. Ini benar terutamanya jika anda sering berjalan dengan bayi di taman dan hutan, di mana pertemuan dengan nyamuk tidak dapat dielakkan. Mesh ini serasi dengan model kerusi Pebble Plus, Cabtiofix, Pebble dan Citi. Untuk kemudahan membawa buaian dalam grid terdapat slot khas.

Untuk cuaca hujan atau berangin, pengeluar telah membangunkan penutup hujan khas yang direka untuk kerusi kereta Pebble Plus, Cabtiofix, Pebble dan Citi. Jas hujan adalah mudah untuk digunakan, kerana ia sesuai dengan ketat kerusi, tidak menghalang laluan cahaya, dan terdapat sisipan bernafas khas untuk peredaran udara di sisi aksesori. Aksesori sedemikian akan melindungi kanak-kanak daripada keadaan alam sekitar yang buruk.

Untuk semua jenis kerusi kereta Maxi Cosi mengembangkan penutup musim panas khas, yang disarankan untuk digunakan pada musim panas. Semua penutup diperbuat daripada kain praktikal yang tidak ditanda yang dibersihkan dengan sempurna dan boleh dibasuh. Mereka diperbuat daripada bahan bernafas, yang meningkatkan laluan udara dan tidak membenarkan bayi berpeluh. Selimut selesa dan hakikatnya untuk memperbaikinya, anda tidak perlu mengeluarkan tempat duduk dan mengeluarkan tali pinggang keledar, hanya letakkan di atas. Reka bentuk mereka sedemikian rupa sehingga penutup akan duduk seperti sarung tangan, tidak akan kerut dan merangkak.

Secara berasingan, adalah perlu untuk mengatakan tentang mengetuk avtolyulek ke casis kereta. Fungsi ini sangat mudah kerana ia membolehkan anda tidak membawa kereta dorong yang besar dengan anda, tetapi untuk membawa masuk kereta hanya casis dengan roda, dan kemudian memasang kerusi kereta di atasnya dengan bantuan penyesuai khas. Dan itu sahaja, kereta dorong itu siap. Adaptor untuk kerusi roda untuk produk Maxi Cosi terdapat dalam dua versi: untuk satu siri "Mono" kanak-kanak, untuk dua kanak-kanak - "Duo" (hasilnya, anda boleh memasang 2 kerusi kereta untuk kanak-kanak pada satu roda jarak jauh).

Ia tidak semestinya perlu dipasang penyesuai buaian. Pelbagai pengeluar kerusi roda Eropah telah lama menjaga penjagaan fleksibiliti model mereka dan telah membangunkan casis sedemikian, supaya mereka boleh dipasang pada pelbagai avtolyulki.

Sebagai contoh, bingkai "0-0 +" jenama Maxi Cosi "Pebble" serasi dengan roda-roda jenama Teutonia (kecuali model "Cosmo" dan "Elegance"), Joolz Day dan CabrioFix boleh dipasang di pangkalan Stokke Xplory, Hartan, Scoot dan Quinny. Dan peranti memegang Citi sesuai untuk Bugaboo, Quinny, Valco Baby.

Bayi Maxi Cosi juga boleh digabungkan dengan beberapa model kasut Casualplay, Camarelo, Bumbleride dan dengan roda-roda jenama Maxi Cosi itu sendiri.

Arahan pemasangan dan pengendalian

Membeli jenama tempat duduk kereta Maxi Cosi, setiap pembeli menerima pakej penuh dokumen dengan maklumat yang tepat dan terperinci mengenai pemasangan model ini. Arahan ini ditulis dalam beberapa bahasa, termasuk bahasa Rusia, jadi tidak ada masalah dengan pemahaman. Setiap tindakan sangat jelas digambarkan.

Pengilang memastikan bahawa setiap pembeli benar-benar dapat memahami nuansa setiap model, mudah untuk mengeluarkan dan memasang kerusi kereta di dalam kereta anda. Memang, dari pemasangan dan penggunaan kerusi yang betul tidak hanya bergantung pada keselesaan bayi, tetapi juga kehidupan dan kesihatannya.

Petua asas untuk memasang dan mengendalikan semua tempat duduk:

 • Kerusi dipasang hanya seperti yang ditunjukkan dalam arahan. Terdapat model yang dipasang hanya menghadap ke depan, atau hanya kembali ke hadapan. Sesetengah boleh diperbaiki di mana-mana kedudukan yang bergantung kepada berat badan dan umur anak anda. Memecahkan peraturan ini dilarang sama sekali.
 • Adalah disyorkan memasang peranti di kerusi belakang kereta sebagai yang lebih selamat. Tetapi jika perlu untuk meletakkan kerusi ke hadapan, adalah mustahak agar anda melumpuhkan beg udara hadapan untuk mengelakkan kecederaan yang mungkin.
 • Ia dilarang untuk mengendalikan semula kerusi jika kemalangan telah berlaku, kerana mungkin terdapat kerosakan pada pembinaan kerusi, yang disebabkan oleh sifat penahan dan pelindungnya boleh dilanggar.
 • Apabila menanam anak setiap kali anda perlu menyesuaikan saiz tali pinggang keledar. Kanak-kanak menukar pakaian, jadi saiz tali pinggang mungkin tidak sesuai. Sangat ketat atau longgar patut dipenuhi dengan kecederaan pada bayi di jalan raya. Dengan mengetatkan tali pinggang kelongsong yang betul, tidak ada ruang jari yang lebih daripada satu di antaranya dan badan anak itu.
 • Mengikat tali pendaki memberikan penambahan tempat duduk di dalam kereta. Oleh itu, apabila menggunakan kerusi dengan struktur sedemikian, adalah penting untuk memantau bacaan petunjuk. Dengan ketegangan yang betul harus menyala cahaya hijau. Panjang tali pinggang utama sepatutnya secepat mungkin dari kerusi ke titik lampiran, jadi lebih baik untuk mengeluarkan sekatan kepala di dalam kereta di tempat kerusi akan dipasang.
 • Apabila menetapkan sistem IsoFix juga perlu memantau pembacaan lampu penunjuk. Hijau menunjukkan snap-dalam sistem sepenuhnya.
 • Adalah perlu untuk memastikan bahawa kepala kerusi sepenuhnya melindungi kepala kanak-kanak dari semua pihak. Sekiranya kepala tidak sesuai di tempat duduk utama atau melangkaui sekurang-kurangnya satu pihak, perlu mengubah kerusi ke kategori umur seterusnya.
 • Ia tidak disyorkan untuk memindahkan kanak-kanak di kerusi kategori umur yang lebih tinggi terlalu awal. Lebih muda bayi, lebih baik ia melindungi kerusinya. Oleh itu, pindahkan kanak-kanak kepada model baru hanya apabila berat kanak-kanak mencapai had berat sebelah atas, atau pertumbuhan menjadi kepala yang tidak lagi akan dilindungi oleh penahan kepala dan akan mula melampauinya.

Ujian kemalangan

Ujian kecelakaan tempat duduk Maxi Cosi dibuat di dalam bilik yang direka khas, di mana semua kemungkinan kemalangan berlaku. Manekin khas dimasukkan ke dalam kerusi, berat dan ketinggian yang sama dengan kanak-kanak. Semua ujian dijalankan di bawah pengawasan ADAC syarikat keselamatan Jerman. Hasilnya bergantung kepada nisbah indikator ergonomik, keupayaan untuk menahan impak frontal dan frontal, dan keramahan alam sekitar peranti, dan kemudahan penggunaan juga diambilkira.

Mengikut keputusan semua ujian yang diluluskan, tempat duduk kereta dengan yakin yakin menerima 4 dari 5 bintang, yang sesuai dengan penarafan "baik". Dalam kategori kumpulan avtolyulek "0-0 +" model "Maxi Cosi CabrioFix" dan "Pebble" masing-masing mengambil tempat yang dihormati 1 dan 3.

Dalam setiap kategori kerusi di kalangan pemimpin ujian kemalangan terdapat model pengeluar Belanda. Maklum balas negatif selepas pembelian produk Maxi Cosi hampir tidak diperhatikan. Pelanggan berpuas hati dengan kualiti dan kebolehpercayaan sekatan.

Dalam video seterusnya, lihat gambaran terperinci kerusi kereta 0+ Maxi Cosi Pebble (Maxi Kozi Pebble).

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan