Bagaimana untuk memilih kerusi kereta kanak-kanak dari 0 hingga 13 kg?

Kandungannya

Hanya kerusi kereta yang dapat melindungi anak semasa memandu. Setiap pengeluar mengeluarkan satu model tertentu supaya ia memenuhi keperluan mana-mana kumpulan umur.

Kumpulan berat badan

Pilih kerusi kereta bayi yang baik dari 0 hingga 13 kg untuk bayi agak mudah. Untuk memulakan adalah memahami kumpulan berat. Terdapat dua pilihan.

  • Kumpulan 0. Model kumpulan ini boleh menahan tidak lebih daripada sepuluh kilogram. Kerusi itu sama dengan buaian. Memasangnya mesti berserenjang dengan kerusi di dalam kereta. Peranti dilampirkan dengan pelbagai tali pinggang. Ia dibeli untuk kanak-kanak sehingga tujuh hingga lapan bulan.
  • Kumpulan 0+. Pilihan yang lebih selamat yang membolehkan kanak-kanak duduk. Reka bentuknya agak mahal, mempunyai berat badan yang banyak. Mereka boleh menanam kanak-kanak sehingga dua belas bulan. Mengekalkan berat sehingga tiga belas kg.
0
0+

Bagaimana untuk memilih?

Terdapat cadangan yang berguna daripada profesional, yang akan membantu ibu bapa memilih kerusi kereta yang boleh dipercayai yang boleh menjamin keselamatan lengkap untuk kanak-kanak.

  • Mula-mula anda perlu memikirkan berapa banyak masa kanak-kanak akan berada di dalam kereta. Jika perjalanan pendek, lebih baik membeli kumpulan tempat duduk kereta 0+. Sekiranya perjalanan panjang dirancang, dan bayi kurang dari enam bulan, kumpulan 0 adalah pilihan terbaik.
  • Jika ibu bapa memutuskan untuk membeli reka bentuk kumpulan 0, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada tali pinggang di dalamnya, serta lapisan, yang terletak pada mereka di zon bahu dan leher. Jika mereka nipis dan pepejal, kanak-kanak itu akan menjadi tidak selesa. Perlindungan tambahan perlu diletakkan di sekitar kepala bayi.
  • Perlu diperiksa untuk kebolehpercayaan. Ia perlu dipasang supaya kanak-kanak itu tidak dapat menyingkirkannya dengan sendirinya.
  • Di mana terdapat tali kunci, mestilah jalur benda. Lapisan yang padat dan luas membolehkan ibu bapa tidak bimbang tentang hakikat bahawa sekiranya berlaku kemalangan kunci boleh mencederakan perut kanak-kanak.
  • Jika kerusi dipasang di kerusi depan, anda perlu menyingkirkan beg udara dengan mematikannya, kerana ia boleh menyebabkan penyebab utama kecederaan kepada bayi.
  • Kumpulan tempat duduk kereta 0+ harus ditempatkan di sepanjang perjalanan gerakan. Ini sangat penting, kerana tisu muskuloskeletal leher bayi lemah. Apabila leher bayi menjadi kuat dan dia dapat duduk diam, maka pembatasan itu dapat diangkat.

Jika ibu bapa perlu membeli model yang lebih murah tetapi berkualiti tinggi, mereka harus memberi perhatian kepada jenama Lorelly, Nania I-MAX SP Luxe. Mereka mempunyai harga yang berpatutan. Pilihan yang lebih baik ialah reka bentuk Bayi Taurus Deluxe. Harga purata adalah model berkualiti tinggi, selesa dan selamat jenama Inglesina Marco Polo, Chicco Eletta.

Adalah penting untuk diingat bahawa memilih tempat duduk kereta adalah perkara yang bertanggungjawab dan penting. Kerana apa jenis model ibu bapa yang dibeli, akan bergantung pada kehidupan dan kesihatan bayi. Jangan simpan dan membeli barangan berkualiti rendah yang tidak dapat melindungi kanak-kanak daripada pelbagai bahaya. Adalah lebih baik untuk membeli sesuatu yang mahal tetapi baik dan jangan risau tentang keselamatan kesihatan kanak-kanak.

Mengenai cara memilih kerusi kereta untuk kanak-kanak, lihat video berikut dari Dr. Komarovsky.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan