Ciri-ciri dan cadangan untuk memilih tempat duduk Bayi Penjagaan Bayi

Kandungannya

Terdapat kes-kes apabila anda perlu membawa bayi anda bersama anda dalam perjalanan dengan kereta, kadang-kadang anda hanya perlu membawanya ke klinik. Mengikut peraturan semasa adalah perlu untuk mengangkutnya dalam peranti khas - kerusi kereta, direka untuk memastikan keselesaan dan keselamatan kanak-kanak. Hari ini terdapat banyak pengeluar di pasaran, di antaranya patut menonjolkan Penjagaan Bayi.

Ciri-ciri Utama

Ini jenama Korea Selatan telah terbukti dengan baik untuk masa yang lama. Beliau mengkhususkan diri dalam pengeluaran kereta bayi dengan pelbagai jenis dan kerusi kereta. Produk yang bergaya dan berkualiti tinggi yang murah adalah sangat popular. Kerusi kereta bayi dari Penjagaan Bayi mempunyai kelebihan berikut:

 • nilai yang sangat baik untuk wang;
 • kerusi itu dengan mudah dan cepat dipasang;
 • pelbagai model;
 • keupayaan untuk membuat pilihan sesuai dengan jenama kereta;
 • reka bentuk moden, pelbagai warna;
 • Reka bentuk mengambil kira ciri fisiologi kanak-kanak, mereka tidak mengalami tekanan pada ruang tulang belakang;
 • tahap kebolehpercayaan yang tinggi, kerusi melepasi ujian kemalangan;
 • kerusi kereta mempunyai beberapa kedudukan tilt;
 • meliputi kerusi dibuat kain hipoallergenik, mudah dibersihkan, tahan haus;
 • keupayaan untuk menetapkan arah pergerakan atau berputar 180 darjah;
 • kebolehpercayaan tali pinggang keledar, tidak menghalang kanak-kanak dalam pergerakan; dalam sesetengah model, mereka dikeluarkan, dan kerusi boleh diikat dengan tali kereta;
 • tali pinggang sering disediakan dengan bantalan pelindung yang melindungi kulit kanak-kanak dari kerengsaan;
 • dilengkapi dengan kepala anatomi;
 • kehadiran banyak model struktur pelindung tambahan;
 • hampir semua model telah membengkokkan belakang untuk kanak-kanak yang besar dan tinggi;
 • keupayaan untuk memilih model mengikut umur dan berat badan kanak-kanak.

Penunjuk terakhir adalah sangat penting, kerana kerusi dari mana kanak-kanak dibesarkan akan sangat tidak selesa, dan tali pinggang keledar akan melalui kawasan badan yang tidak sesuai. Sekiranya kerusi itu terlalu besar untuk bayi, maka ia tidak akan tetap di dalamnya. Bagi anak-anak kecil itu buaian mudah alih. Mereka boleh dilampirkan ke kerusi hadapan. Jika ibu memandu, kanak-kanak itu akan berada di hadapannya.

Memasang model sedemikian, anda perlu melumpuhkan beg udara penumpang.

Bagi kanak-kanak yang sudah tahu cara duduk, model lain direka. Bahagian belakang kerusi boleh dipasang di kedudukan yang berbeza. Julat model berikut disesuaikan untuk kanak-kanak berumur 6 tahun dan berat sehingga 25 kg. Pemasangan di dalamnya boleh dilaraskan tinggi. Adalah mungkin untuk mengeluarkannya untuk mengikat bayi dengan sabuk enjin.

Untuk kanak-kanak besar yang merasa sukar untuk diletakkan di kerusi ini, Penjagaan Bayi melepaskan penggalak. Mereka dipasang di tempat duduk kereta, dan kanak-kanak itu diikat dengan tali kereta. Reka bentuk ini sangat praktikal pada musim sejuk, ketika anak itu memiliki banyak pakaian tebal dan sempit di tempat duduk.

Walaupun kerusi Penjagaan Bayi mempunyai banyak kelebihan, kelemahan berikut perlu diperhatikan:

 • tali pinggang keledar boleh kusut;
 • tempat duduk ditetapkan sangat tinggi berhubung dengan tempat duduk.

Pelbagai model dan ulasan

Kedai dan kedai dalam talian menawarkan pelbagai pilihan kerusi kereta.

Penjagaan bayi nika

Penjagaan Bayi Nika adalah popular. Model ini adalah universal, ia boleh membawa kanak-kanak dari kelahiran hingga 7 tahun, yang beratnya sehingga 25 kg.Kerusi itu mempunyai tiga kedudukan miring, bentuk ortopedik yang menyediakan kanak-kanak dengan syarat-syarat untuk keselesaan yang meningkat, dan ketinggian tali lima mata boleh dilaraskan sesuai dengan ketinggian kanak-kanak.

Kelembutan pelapik dan sandaran kepala, lapisan pinggang memberikan keselesaan tambahan. Sebagai tambahan kepada tahap keselesaan yang tinggi, kerusi ini sangat dipercayai kerana kekuatan bingkai dan kehadiran perlindungan sisi, yang memastikan keselamatan dalam lilitan tajam dan impak sisi bertahan. Kerusi itu diperbuat daripada bahan bukan toksik yang tidak menyebabkan alahan. Kes ini sangat tahan lama, mudah untuk dibuang dan dicuci.

Polaris isofix

Polaris isofix Hebat untuk kanak-kanak dari satu tahun hingga tujuh tahun. Ia menggabungkan tahap keselamatan yang tinggi, keselesaan maksima dan harga yang berpatutan. Kerusi itu mempunyai bingkai ortopedik, boleh dilaraskan dalam enam kedudukan kecenderungan. Ciri penting kerusi ini adalah sistem berpadanan alat pengikat, kerusi akan dipasang dengan selamat di kerusi kereta. Gunung itu unik kerana ia tidak boleh dipasang dengan betul.

Mekanisme ikat pinggang laras lima mata sangat tahan lama, ia akan memelihara kanak-kanak itu di kerusi. Kelebihan model ini termasuk penutup kepala yang lembut, lapisan lebar pada tali pinggang, penutup tahan lama, yang mudah dikeluarkan dan dapat dibersihkan.

Upiter Plus

Upiter Plus adalah permintaan yang tinggi kerana model ini berbeza dalam fungsionaliti dan universiti. Ia boleh dibeli untuk bayi berusia satu tahun dan digunakan untuk masa yang sangat lama - sehingga kanak-kanak berusia 12 tahun, kerana ia bertujuan untuk kanak-kanak seberat 9-35 kg. Reka bentuknya berbeza kerana ia "tumbuh" dengan kanak-kanak itu, dan akhirnya menjadi penggalak. Untuk pembuatan penutup digunakan bahan hipoallergenik berkualiti tinggi.

Sampul dikeluarkan, ia boleh dibasuh secara manual dan menggunakan mesin basuh. Bingkai kerusi diperbuat daripada bahan tahan lama, belakang adalah anatomi. Ia diperkuat sedemikian rupa untuk melindungi daripada kesan sampingan.

Walaupun kanak-kanak kecil, anda boleh menggunakan tali pinggang keledar lima mata yang membekalkan struktur. Sistem sabuk sangat dipercayai, kunci dibekalkan dengan injap lembut dan dilindungi daripada aplikasi yang tidak sesuai. Tali tengah boleh dilaraskan dalam dua kedudukan untuk menyesuaikan tali untuk pakaian ringan atau hangat pada anak. Untuk kanak-kanak yang lebih tua, kunci disediakan untuk menyesuaikan bagaimana tali pinggang biasa terletak pada bahu kanak-kanak.

Keselesaan disediakan oleh headrest lembut, pelapik dan lapisan pada tali pinggang. Kerusi dipasang di arah perjalanan.

Cocoon

Cocoon 0-18 kg adalah reka bentuk untuk yang terkecil. Ia dilengkapi dengan kekangan moden dan memasukkan lembut untuk bayi baru lahir. Pinggang mempunyai pengikat yang mudah, di kerusi 5 pilihan kecenderungan.

Lora

Lora juga direka untuk kanak-kanak di bawah satu setengah tahun. Ia dilengkapi dengan pemegang mudah alih, mudah alih, kusyen anatomi, perlindungan sampingan. Reka bentuk ini boleh digunakan sebagai kerusi goyang atau buaian.

Orang ramai meninggalkan banyak maklum balas positif mengenai tempat duduk Penjagaan Bayi. Mereka perhatikan kebolehpercayaan yang tinggi dan kemudahan penggunaannya. Mereka yang membeli kerusi kereta untuk anak-anak kecil mengatakan bahawa kerusi seterusnya juga akan dibeli dari Penjagaan Bayi. Mereka yang menggunakan model pelbagai fungsi melaporkan bahawa kerusi itu berfungsi untuk masa yang lama tanpa kehilangan kualiti pengguna.

Harus diingat bahawa semua kerusi Penjagaan Bayi mematuhi piawaian keselamatan Eropah dan memenuhi semua keperluannya.

Bagaimana untuk memilih?

Apabila memilih kerusi, anda harus mempercayai hanya pengeluar yang boleh dipercayai. Pertama sekali, kerusi mesti sepadan dengan ketinggian dan berat anak. Adalah penting bahawa kerusi untuk terkecil mempunyai beberapa kedudukan kecondongan, dan untuk kanak-kanak 9-25 kg mempunyai belakang anatomi.

Ia akan berguna untuk memeriksa bagaimana kerusi dilampirkan pada tempat duduk di dalam kereta dan sama ada tali pinggang keledar selesa.

Semak kerusi kereta Penjagaan Bayi dalam video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan