Kerusi kereta Espiro: model popular dan ciri-ciri mereka

Kandungannya

Kedai-kedai itu menyampaikan banyak pilihan kerusi kereta kanak-kanak. Anda boleh memilih model yang sesuai untuk setiap rasa dan kemungkinan kewangan.

Mengenai produk

Antara pelbagai pengeluar sekatan kanak-kanak, saya ingin menyerlahkan kerusi kereta Espiro. Tanda dagangan ini pada asalnya dari Poland. Syarikat ini mengkhususkan diri dalam pengeluaran produk-produk berkualiti untuk kanak-kanak.

Bentuk dan saiz kerusi Espiro mempunyai pelbagai, yang memungkinkan untuk memilih model untuk sebarang umur. Semua produk mematuhi kehendak standard keselamatan Eropah ECE R44 / 04 dan mempunyai semua sijil kualiti yang diperlukan. Palet warna yang luas akan menjadikan pilihan lebih menyenangkan.

Kriteria utama

Untuk memilih kenderaan yang benar-benar selamat untuk mengangkut penumpang kecil, perlu memberi perhatian kepada ciri-ciri berikut.

  • Jenis gunung. Ini boleh menjadi tali pinggang keledar biasa atau sistem Isofix.
  • Tali pinggang kerusi. Mereka adalah satu, tiga dan lima mata. Sesetengah model kerusi menyediakan untuk penetapan anak menggunakan jadual khas.
  • Bingkai produk. Bingkai boleh dibuat daripada plastik atau aluminium. Terdapat juga model tanpa bingkai, tetapi dalam kecemasan mereka tidak dapat memberikan perlindungan kepada bayi.
  • Kekangan belakang dan kepala. Bagi kanak-kanak yang paling muda, adalah penting untuk memilih kerusi, yang belakang akan memberikan sokongan anatomi kepada tulang belakang. Kehadiran tunjang kepala dan sokongan sisi akan meningkatkan perlindungan dan keselesaan kanak-kanak.
  • Standard keselamatan dan pelabelan. Kursi yang telah lulus pensijilan dan ujian kemalangan dianggap lebih selamat. Di samping itu, kehadiran tanda menandakan keaslian dan kualiti produk.

Model yang paling popular

Kappa baru

Kerusi kereta yang dimaksudkan untuk kumpulan umur 1/2/3 (dari 9 hingga 36 kg) cukup selesa dan selamat. Ketinggian kerusi boleh diselaraskan dalam pelbagai, bergantung kepada pertumbuhan anak. Ia diperbuat daripada plastik tahan lama yang berkualiti tinggi dan mempunyai pangkalan yang tinggi, yang, mengangkat kanak-kanak, membolehkannya untuk melihat keluar tingkap. Perlindungan kepala diberi perhatian tambahan, dipasang lapisan khas yang menyerap daya impak dalam keadaan kecemasan.

Kerusi itu dilengkapi dengan tali pinggang keledar lima mata, yang direka untuk kanak-kanak dengan berat sehingga 25 kg. Panjang tali pinggang boleh diselaraskan dengan cara yang sama seperti ketinggian ketegangan kepala. Kerusi berbaring mempunyai 5 kedudukan, yang akan membolehkan bayi anda tidur dengan selesa di jalan raya.

Delta

Kumpulan tempat duduk kereta 0 + / 1/2 (0-25 kg). Pengekangan sejagat, sesuai untuk kebanyakan kenderaan, sewaktu dipasang dengan selamat dengan tali pinggang keledar yang tetap. Sabuk keledar lima titik adalah getah dan mempunyai lapisan lembut yang selesa. Panjangnya boleh laras dalam 4 kedudukan. Ciri khas kerusi ini adalah keupayaan untuk memilih backrest yang optimum, dan pendirian yang boleh ditarik di bawah kaki membolehkan kanak-kanak duduk dengan selesa semasa tidur.

Untuk kanak-kanak termuda terdapat sisipan khas di bawah belakang.

Omega fx

Model ini bertujuan untuk kumpulan umur 2/3 (dari 15 hingga 36 kg). Peranti pegangan yang selamat dengan prestasi reka bentuk asal, keupayaan untuk menyesuaikan backrest meningkatkan keselesaan semasa perjalanan panjang. Sistem Isofix digunakan untuk memasang kerusi. Kerusi kereta mempunyai bentuk kepompong yang menyediakan perlindungan lateral maksimum. Headrest yang diperkuatkan menyediakan perlindungan kepala berganda. Untuk menetapkan kanak-kanak di kerusi akan menjadi tali pinggang kerusi biasa.

Gamma fx

Sesuai untuk sekumpulan 2/3 (dari 15 hingga 36 kg). Reka bentuk kerusi mempunyai pangkalan yang luas, sehingga sangat sesuai untuk anak-anak besar. Ia dikawal bukan sahaja ketinggian, tetapi juga lebar, memberikan perlindungan lateral yang boleh dipercayai, yang tidak mempunyai booster. Juga dilengkapi dengan pemegang cawan dan rak boleh ditarik balik untuk barangan kecil.

Banyak ulasan pelanggan kebanyakannya positif. Ramai orang ketika membeli kerusi baru lebih memilih syarikat yang sudah terbukti dan boleh dipercayai. Ketidakpuasan pelanggan sering dikaitkan dengan perkara-perkara kecil yang tidak menjejaskan keselamatan operasi, contohnya, seperti kedudukan pemegang cawan yang menyusahkan di kerusi.

Semak kerusi kereta Espiro Kappa, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan