Kerusi kereta Chicco - jaminan keselamatan terbaik

Kandungannya

Dengan memilih tempat duduk kereta perlu didapat secara bertanggungjawab, kerana aksesori ini bergantung kepada keselamatan dan keselesaan anak anda ketika melakukan perjalanan dengan kereta. Ramai ibu bapa lebih suka jenama popular yang telah memenangi kepercayaan ramai pelanggan. Chicco jenama Itali adalah salah satu pengeluar produk kanak-kanak terbaik, termasuk kerusi kereta.

Ciri-ciri: kelebihan dan kekurangan

Chicco mempunyai sejarah pembangunan yang kaya, sejak ia ditubuhkan pada tahun 1946. Hari ini jenama ini termasuk dalam ranking pengeluar produk terbaik untuk kanak-kanak. Dia menikmati prestij di kalangan ibu bapa yang mempercayai dia perkara yang paling berharga - anaknya. Kerusi kereta Chicco adalah pilihan yang tepat untuk ibu bapa yang serius membeli aksesori ini. Setiap model dicirikan oleh kebolehpercayaan dan tahap keselesaan yang tinggi.

Dalam pembuatan kerusi kereta kanak-kanak Chicco pengurusan syarikat memberi perhatian khusus kepada keselamatan, semua model mesti lulus ujian kemalangan untuk keselamatan dan kebolehpercayaan. Tanda ECE R44 / 04 menunjukkan bahawa produk mematuhi piawaian keselamatan moden.

Setiap model dibuat dari bahan yang berkualiti dan kuat. Kain praktikal digunakan untuk upholsteri kerusi, yang tidak hilang penampilan asal mereka walaupun selepas mencuci banyak.

Setiap model mempunyai kerusi ortopedik yang selesa, yang bersesuaian dengan ciri-ciri fisiologi kanak-kanak yang berumur berbeza. Terima kasih kepada sandaran yang selesa, kanak-kanak itu akan dapat merasa selesa walaupun semasa perjalanan panjang. Reka bentuk khas belakang berfungsi dengan sempurna, dan juga memberi keselesaan maksimum. Terima kasih kepada tali pinggang keledar, kanak-kanak itu dipasang dengan selamat, yang menghalang tergelincir atau tergelincir. Ibu bapa boleh menyesuaikan diri dengan tali pinggang apabila kanak-kanak tumbuh.

Kerusi kereta Chicco mempunyai kelebihan yang tidak dapat dielakkan seperti berikut:

 • keselamatan - semua kerusi kereta dibezakan oleh kebolehpercayaan reka bentuk, kerana mereka lulus ujian kemalangan mandatori di peringkat produksi;
 • model dibuat daripada bahan-bahan yang berkualiti tinggi, yang benar-benar hypoallergenic;
 • tali pinggang keledar diperbuat daripada bahan kekuatan tinggi;
 • tempat duduk kereta cukup cepat dan mudah dipasang di tempat duduk kereta, mudah untuk membersihkannya untuk membersihkan;
 • universiti - semua model Chicco boleh dipasang di mana-mana kereta, tanpa mengira jenama;
 • perlindungan kanak-kanak dari kesan sampingan dijalankan kerana kehadiran pihak khas;
 • tempat duduk adalah anatomi, yang memberikan kemudahan semasa perjalanan.

Seperti mana-mana produk, tempat duduk kereta dari jenama Chicco Itali mempunyai beberapa kekurangan, seperti:

 • kos produk yang tinggi - anda perlu membayar untuk kualiti yang sangat baik dan tahap keselesaan yang tinggi, manakala model Chicco lebih mahal daripada produk sejenis dari pengeluar terkenal lain;
 • Sesetengah model agak rumit, kerana ia dilengkapi dengan banyak ciri tambahan;
 • upholsteri itu dibuat dari bahan sintetik, jadi pada musim panas bayi bisa menjadi panas;
 • kerusi itu adalah kekakuan yang berbeza yang tidak menyukai semua kanak-kanak.

Ciri-ciri

Kerusi kereta anak-anak dari syarikat Chicco mempersembahkan pelbagai.Model ini direka untuk mengangkut bayi secara mendatar (buaian), dan dalam bentuk kerusi kereta yang terdiri daripada sandaran dan tempat duduk. Untuk kanak-kanak yang lebih tua, anda boleh menggunakan bantal. Kerusi kereta bagi setiap umur berbeza arahan pemasangan.

Kerusi kereta 0 + kereta Kumpulan direka untuk kanak-kanak dengan berat sehingga 13 kg. Model sedemikian boleh dipasang di dalam kereta hanya "menghadapi pergerakan itu." Di tempat duduk di mana pemasangan kerusi kanak-kanak, hendaklah dilepaskan beg udara. Terdapat celah biru di tali pinggang keledar, mereka bertanggungjawab untuk berpasangan. Semua model dalam kategori ini mempunyai tali pinggang keledar terbina dalam untuk membetulkan bayi secara selamat semasa perjalanan.

Untuk meningkatkan kestabilan, para pakar mengesyorkan mengalihkan pemegang membawa ke belakang kerusi kereta. Anda boleh menggunakan asas kereta tambahan, yang pernah dilampirkan pada kerusi kereta, kemudian dengan bantuan penjepit khas tempat duduk dipasang di pangkalan.

Kerusi kereta kumpulan 0+ dipersembahkan oleh dua jenis pengikat:

 • menggunakan sistem Isofix adalah sistem separuh sejagat;
 • terima kasih kepada sabuk keledar tiga mata, dilengkapi dengan panduan tali pinggang biru.

Perhatian khusus perlu dibayar kepada prestasi warna kerusi kereta. Jenama Chicco menawarkan model dengan reka bentuk asal, bergaya dan terang. Di antara pelbagai jenis, anda boleh mencari kerusi kereta yang menarik untuk kedua-dua kanak-kanak lelaki dan perempuan. Keghairahan merah dan kerusi biru kuasa kelihatan cerah dan spektakuler. Model abu-abu agak praktikal, tetapi anda tidak perlu mengelirukan dengan truffles, kerana yang terakhir, sebaliknya, adalah warna cahaya, jadi pencemaran di atasnya dapat dilihat dengan sangat baik.

Untuk kanak-kanak lelaki, warna kerusi yang ideal batu atau jet hitam.

Kumpulan umur

Pelbagai produk Chicco direka untuk kanak-kanak dari sebarang umur. Pengilang menyediakan kerusi kereta untuk kumpulan umur yang berbeza, dengan mengambil kira ciri fisiologi mereka, ketinggian, berat badan. Dalam barisan syarikat, terdapat kerusi untuk tiga kumpulan, tetapi terdapat juga pilihan pelbagai fungsi yang termasuk dalam kategori berkaitan. Oleh itu, Chicco menawarkan kerusi kereta untuk beberapa kumpulan umur.

 • Kategori 0+. Ia termasuk model yang dibuat khusus untuk bayi baru lahir. Mereka sesuai untuk bayi sehingga dua tahun. Model direka untuk berat 0-13 kg. Mereka boleh dipasang di kedua-dua bahagian depan dan kerusi belakang.
 • Kategori 1. Model sedemikian direka untuk berat badan bayi sehingga 18 kg. Untuk membuat kanak-kanak bersenang-senang semasa perjalanan, kebanyakan kerusi kereta dilengkapi dengan sandaran laras. Apabila bayi ingin berjaga, ia digunakan sebagai kerusi, dan ketika dia ingin tidur, sandaran belakang mengambil sudut yang diperlukan untuk istirahat yang selesa dan selesa.
 • Kategori 2. Ia termasuk model yang direka untuk berat badan bayi dari 15 hingga 25 kg.
 • Kategori 3. Semua model boleh menahan berat sehingga 36 kg, mereka sangat memerlukan, kerana umur mereka boleh menjadi 6-7 tahun. Kerusi ini sentiasa diubahsuai dengan pertumbuhan anak.

Chicco juga menawarkan model yang secara serentak tergolong dalam beberapa kategori usia. Varian sedemikian juga dikenali sebagai transformer, kerana ia mudah diubah suai bergantung pada umur anak. Oleh itu, model kumpulan 1/2/3 direka untuk berat badan 9-36 kg, dan kerusi kereta kumpulan 2/3 sesuai untuk kanak-kanak yang beratnya 15-36 kg.

Model popular

Chicco menawarkan pelbagai besar di mana setiap ibu bapa akan dapat memilih penyelesaian terbaik untuk bayi mereka.

 • Siri Oasys menyampaikan model yang direka untuk kanak-kanak 15-36 kg. Ia bertujuan untuk 2-3 kumpulan umur. Kerusi kereta Oasys boleh diselaraskan dengan ketinggian penahan kepala, menukar kecondongan tempat duduk. Apabila diserang atau dipecahkan, bayi akan dilindungi dengan selamat melalui penggunaan tali pinggang keledar kekuatan tinggi dan unsur-unsur shockproof yang berkualiti tinggi. Sampul terbuat dari kain bernafas.
 • Eletta Comfort - ia adalah kerusi kereta yang menyediakan tahap keselesaan yang optimum. Ia sesuai untuk bayi dari lahir hingga 4 tahun. Bahagian belakang mempunyai lima kedudukan untuk memilih penyelesaian optimum bergantung pada usia kanak-kanak. Kehadiran liner ergonomik yang diperbuat daripada bahan lembut membolehkan bayi tidak merasa letih walaupun dalam perjalanan yang panjang.
 • Auto-fix Fast - kerusi ini bertujuan untuk kanak-kanak kategori 0+, kerana ia sesuai untuk bayi dari lahir hingga mencapai berat 13 kg. Ciri tersendiri adalah pelapis kain "bernafas". Kehadirannya memastikan bayi kedudukan yang betul badan, termasuk kepala dan leher. Untuk perlindungan dari matahari atau hujan, tempat duduk kereta dilengkapi dengan hud melengkung asal.

Sistem Clik Clak membolehkan anda memasang kerusi walaupun di kereta dorong.

 • Betulkan YOUniverse tergolong dalam kumpulan 1/2/3, kerana ia dimaksudkan untuk kanak-kanak dari satu hingga 12 tahun. Kerusi ini dicirikan oleh kesederhanaan dan kebolehpercayaan. Ia boleh dipasang pada kerusi kereta dalam pelbagai cara, yang meningkatkan keselesaan dan kemudahan bayi semasa perjalanan. Kerusi itu dipersembahkan dengan gunung Isofix, berkat model yang dipasang dalam beberapa saat. Untuk yang terkecil, terdapat pelantar khas, dan kanak-kanak yang lebih tua boleh dipasang dengan selamat dengan tali tiga mata.
 • Tempat duduk 012 - Ini adalah pilihan ideal untuk bayi dari lahir hingga enam tahun, kerana ia tergolong dalam kumpulan umur 0/1/2. Kepraktisan produk terletak pada hakikat bahawa ia "tumbuh" dengan bayi. Ciri lain adalah keselesaan, yang disediakan oleh sistem kecondongan kerusi dalam empat kedudukan. Pemasangan model itu dilakukan berkat gunung Isofix. Kerusi itu boleh dipasang dalam arah pergerakan dan menentangnya.

Sekiranya perlu, anda boleh menyesuaikan tali bahu dan tali bahu untuk keselesaan kanak-kanak maksimum.

 • Cosmos - Ini adalah kerusi kanak-kanak yang dimiliki oleh kumpulan 0/1, kerana ia bertujuan untuk kanak-kanak berukuran 0 hingga 18 kg. Ciri tersendiri model ini adalah pelapis lembut untuk bayi baru lahir, tempat duduk yang selesa untuk kanak-kanak yang lebih tua, serta sistem pelarasan yang mudah dan mudah. Ia boleh dipasang dalam dua kedudukan: muka ke arah perjalanan dan menghadapi arah pergerakan. Backrest cenderung dalam empat kedudukan.
 • Pergi satu direka untuk kanak-kanak dari 1 tahun hingga 3 tahun, kerana ia direka untuk berat 9-18 kg. Model ini dicirikan dengan kemudahan pemasangan dengan menggunakan tali pinggang keledar tiga mata. Kerusi boleh ditukar dari kedudukan mendatar ke menegak kerana kehadiran lima kedudukan tilt. Kehadiran penutup mudah alih membolehkan anda membersihkan kerusi dengan cepat dan mudah, dan juga membolehkan anda mencuci penutup pada suhu + 30 º.
 • Oasys 1 Evo Isofix - Ini adalah model yang dibangunkan untuk kumpulan umur dari 12 bulan hingga 4 tahun (9-18 kg). Pemasangan model ini dilakukan berkat sistem Isofix. Ciri tersendiri adalah kehadiran sistem peredaran udara, sehingga pada hari-hari panas, bayi tidak akan merasa tidak nyaman. Bahagian belakang kerusi boleh laras dalam 5 posisi. Perlindungan sisi mengurangkan beban pada batang badan, pelvis dan kepala, dengan itu melindungi kanak-kanak semasa brek secara tiba-tiba atau pada kesan.

Aksesori pilihan

Jika dikehendaki, anda juga boleh membeli aksesori untuk kerusi kereta dari syarikat Chicco. Mereka sepenuhnya disesuaikan dengan pelbagai model jenama, jadi mereka sesuai untuk saiz.

Perlindungan pelindung dibuat dari kain tahan lama, tetapi terdapat berbagai situasi, jadi jika anda ingin anda dapat menggantinya. Banyak ibu bapa juga membeli liputan tempat duduk kereta kebersihan, yang sesuai untuk perjalanan pada hari-hari panas. Ia diperbuat daripada poliester, dengan sempurna menyerap kelembapan. Penambahan ini akan melindungi bayi daripada ruam lampin dan menggosok.

Sesetengah kanak-kanak tergelincir di dalam kereta, jadi bagi mereka perlindungan kebersihan akan menjadi sangat diperlukan, kerana ia dapat dengan mudah dikeluarkan untuk membersihkan atau membasuh.

Penyesuai adalah pembantu yang tidak diperlukan jika ibu bapa menggunakan kerusi kereta untuk mengangkut bayi dan kereta dorong. Dengan itu, kerusi boleh dipasang dengan mudah di atas kerangka kereta dorong itu. Mempunyai sistem pemasangan Clack Click membolehkan anda dengan cepat dan mudah memasang kerusi kereta. Penyesuai diperbuat daripada plastik dan logam, oleh itu ia tahan lama.

Liner adalah ciri wajib untuk kerusi kereta, yang dimiliki oleh 0+ kumpulan umur. Biasanya di kerusi kanak-kanak untuk kereta tidak ada kemungkinan kedudukan mendatar belakang. Melalui penggunaan pelantar anda boleh mengatasi kelemahan ini. Aksesori ini direka untuk bayi dari lahir hingga empat bulan. Ia sama-sama mengedarkan beban pada tulang belakang kanak-kanak, mewujudkan kedudukan yang betul dari kedua-dua leher dan belakang, dan juga mewujudkan tahap keselesaan dan kemudahan maksimum semasa perjalanan.

Ulasan

Kerusi kereta dari jenama Chicco Itali disukai oleh ramai ibu bapa yang menghargai kualiti dan kebolehpercayaan. Terdapat banyak tinjauan positif mengenai operasi jangka panjang, keselesaan dan kemudahan pembersihan. Ibu bapa memberi perhatian kepada kekuatan reka bentuk, keupayaan untuk menyesuaikan panjang tali pinggang dan cerun belakang. Pelbagai model, warna dan rekaan juga merupakan kelebihan produk Chicco yang tidak boleh dinafikan.

Sekiranya kita bercakap tentang ulasan negatif, kita perlu berhati-hati dengan kos kerusi kereta yang tinggi, kerana tidak setiap keluarga mampu membeli pembelian yang mahal. Moms mengadu mengenai berat struktur berat dan berat.

Model dengan upholsteri sintetik tidak direka untuk perjalanan panjang di musim panas yang panas. Untuk menghapuskan kelemahan ini, banyak ibu meletakkan lampin tambahan yang diperbuat daripada kain asli di kerusi kerusi.

Dalam video seterusnya, lihat kelas tuan pada memasang kerusi kereta Seat Up 012 dari Chicco.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan