Ciri-ciri kerusi kereta kanak-kanak dengan roda

Kandungannya

Pengilang barangan kanak-kanak moden sentiasa meningkatkan produk menggunakan teknologi inovatif dan perkembangan terkini. Satu penyelesaian sedemikian adalah kerusi kereta dengan roda.

Ciri-ciri

Kerusi kereta bayi pada roda adalah produk yang unik yang boleh digunakan sebagai kerusi biasa untuk mengangkut bayi, serta kereta dorong. Ciptaan ini sangat mudah, kerana semasa perjalanan bayi boleh tidur, tidak perlu untuk membangunkannya - anda boleh mendapatkan pembawa dan mengubah kerusi kereta menjadi kereta dorong dengan pergerakan mudah atau mengamankan buaian ke pangkalan pram.

Sesetengah model diubah dengan hanya satu gerakan tangan, yang akan memudahkan proses ini jika hanya satu ibu bapa bergerak dengan bayi. Pilihan sedemikian sangat mirip dengan transformer, kerana bahagian dengan roda tetap, tetapi padat melipat produk di belakang apabila digunakan sebagai kerusi kereta.

Kursi kerusi roda boleh terdiri daripada dua unsur: sebuah pembawa auto dan casis. Unit berjalan kecil, jadi mudah dibawa ke dalam bagasi kereta. Buaian ditetapkan pada casis berkat sistem khas.

Tempat duduk kereta dengan roda sangat bagus untuk perjalanan udara, kerana produk ini boleh digunakan pada pesawat sebagai tempat duduk. Terutama kerana sistem tersebut untuk kanak-kanak disahkan, maka lulus kawalan keselamatan tidak akan menjadi masalah.

Kelebihan dan kekurangan

Tempat duduk kereta untuk kanak-kanak dengan roda mempunyai kelebihan berikut:

  • kemudahan dan praktikal;
  • Pembawa kereta dengan roda adalah pilihan ideal untuk bayi;
  • kemudahan penggunaan;
  • pangkalan kerusi dicirikan oleh berat badan rendah dan dimensi yang agak padat;
  • kehadiran pemegang tambahan untuk pengangkutan;
  • tahap keselamatan yang tinggi semasa perjalanan dan berjalan kaki.

Seperti mana-mana produk, kerusi kereta di atas roda mempunyai kelemahan, di antaranya yang berikut harus diperhatikan:

  • kos yang tinggi, kerana model berfungsi yang menggabungkan beberapa pilihan selalu lebih mahal daripada pilihan biasa;
  • Sesetengah model mempunyai ciri tambahan yang praktikalnya tidak digunakan, tetapi kehadiran mereka mempengaruhi kedua-dua harga produk, dan berat dan dimensinya;
  • sesetengah pengguna telah mengalami kerusi kereta di atas roda, jadi agak sukar untuk membicarakan tentang kebaikan dan keburukan model-model sedemikian.

Model

Hari ini, kerusi kereta di atas roda menghasilkan pelbagai jenama yang terkenal. Produk-produk syarikat Maxi-Cosi, Britax, Recaro menikmati populariti yang hebat. Antara inovasi terkini harus diperhatikan model dari OrbitBaby, sebuah kerusi yang mampu menghidupkan 360 darjah, yang dilakukan menggunakan reka bentuk dengan bentuk bulat. Model ini boleh digunakan sebagai sistem mudah alih dalam bentuk kereta dorong. Di samping itu, ia dilengkapi dengan skrin pelindung. Model OrbitBaby direka untuk kanak-kanak dari lahir hingga empat tahun.

Maxi-Cosi
Britax
Recaro.
Bayi orbit

Tempat duduk kereta Recaro Babyzen sangat popular kerana ia menyediakan tahap keselamatan dan keselesaan yang tinggi. Model ini dibuat dari bahan yang berkualiti tinggi, yang mempunyai kesan positif pada tempoh operasi. Berat produk hanya 10 kg terima kasih kepada penggunaan bingkai ultra ringan yang diperbuat daripada aluminium mengikut EN1888.Ia juga dilengkapi dengan kaki untuk brek, roda depan mempunyai keupayaan untuk berputar 360 derajat. Tali keledar lima mata, kehadiran kusyen ergonomik dan kain lembut menjamin bayi tahap keselesaan dan kemudahan yang tinggi semasa perjalanan panjang.

Satu lagi wakil penting ialah kerusi roda Donna. Ia menarik perhatian bukan sahaja dengan kemudahan transformasi, kemudahan dan keselesaan, tetapi juga dengan pelbagai pilihan warna. Reka bentuk yang bergaya menjadikan produk ini hebat dan moden. Casis bersepadu membolehkan anda menghidupkan kerusi kereta menjadi kereta dorong yang padat dengan hanya satu sentuhan butang. Pra-roda terletak di tempat duduk asas. Kelebihan kerusi roda Donna adalah keupayaan untuk menggunakannya sebagai kerusi goyang di lantai. Basikal Isofix yang mudah dengan mudah dipasang pada kerusi kereta.

Semak kerusi kereta dengan roda, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan