Memilih bantal untuk kerusi kereta

Kandungannya

Bantal bayi di dalam kereta - ini adalah pembelian yang diperlukan untuk keluarga yang mempunyai anak, yang sering perlu diangkut di dalam kereta. Produk ini akan membantu penumpang kecil berasa selesa di kerusi kereta. Agar reka bentuk berguna, ia mesti dipilih dengan mengambil kira ciri-ciri fisiologi bayi.

Tujuan

Kanak-kanak di bawah umur 4 tahun tidur banyak. Sering kali, masuk ke dalam kereta, mereka segera tidur. Ibu bapa gembira dengan keadaan ini, kerana tidak perlu memantau kanak-kanak itu, kerana selamat di kerusi kereta, dan anda boleh menghabiskan waktu dalam diam.

Tidur dalam kedudukan duduk agak tidak selesa walaupun untuk orang dewasa, dan bayi lebih buruk - kepala terus jatuh dari sisi ke tepi, otot mengencangkan, yang merupakan salah satu sebab untuk pembentukan kerangka yang tidak betul.

Ortopedis, bersama ahli pediatrik telah membangunkan bantal untuk tidur, membolehkan kanak-kanak untuk berehat semasa perjalanan. Reka bentuk ini menghalang akibat yang tidak diingini yang berlaku apabila beban besar pada sistem muskuloskeletal.

Produk ini menyumbang kepada:

 • mengekalkan kedudukan normal kepala dan leher;
 • normalisasi nada vaskular serebrum;
 • pencegahan penyakit tulang belakang;
 • keselamatan kanak-kanak dan pengurangan kecederaan.

Bantal ini sesuai bukan sahaja untuk kerusi kereta, tetapi juga bagi mana-mana tempat lain di mana bayi tidur - produk itu akan membetulkan leher dengan selamat, jadi ia akan menjadi selesa untuk berehat.

Pandangan

Sehingga kini, terdapat dua jenis bantal utama untuk kerusi kereta, yang menyediakan tidur nyenyak:

 • Dengan kesan berganda - Tempat tidur yang dihubungkan dengan bantal yang mudah. Unsurnya adalah kembung atau dipenuhi dengan bahan khas.
 • Bantal cincin biasadireka untuk membaiki tali pinggang leher dan bahu. Dalam model sedemikian ada pengisi khas, ada produk kembung.

Jenis lain ialah bantal liner. Sesetengah tempat duduk kereta mempunyai mangkuk yang terlalu dalam, dengan hasilnya bayi itu berada dalam postur sepasang duduk yang tidak selesa. Cara yang baik daripada keadaan ini - pelapik bantal anatomi. Ia menjajarkan semangkuk kerusi kereta, membantu mengelakkan kesan negatif pada bahagian bawah dan menjadikan penumpang kecil selesa.

Kusyen booster adalah pendirian di kerusi kereta, menaikkan anak ke tahap yang diperlukan untuk penggunaan normal tali pinggang tempat duduk. Model sesuai untuk kanak-kanak berumur 5 hingga 12 tahun. Reka bentuk ini terdiri daripada blok buih berbentuk padu dengan "tanduk" yang terletak di sisi - tali pinggang diluluskan di bawahnya.

Peraturan pemilihan

Perkara pertama yang perlu dipertimbangkan ialah usia bayi, dan juga berat badan - ia amat penting apabila membeli bantal getah, yang boleh pecah jika nilai yang dibenarkan melebihi. Semua maklumat ditunjukkan pada label.

Jika ada data yang hilang, anda perlu mencuba produk tersebut. Leher tidak boleh memerah leher atau menggosoknya. Mana-mana bantal ortopedik akan memperbaiki dagu di kedudukan yang betul.

Semasa pengambilalihan struktur, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada ciri-ciri berikut:

 • lapisan dua sisi yang membolehkan penggunaan produk pada bila-bila masa sepanjang tahun;
 • kehadiran sokongan kepala khas - terima kasih, kepala kanak-kanak itu tidak akan condong ke depan atau ke tepi apabila mengepam kereta;
 • kehadiran pemasangan gunung yang tidak membenarkan kusyen merangkak;
 • bahan hypoallergenic;
 • kehadiran lampiran untuk puting dan perkara-perkara kecil lain.

Akhir sekali, reka bentuk dan warna diambil kira - bantal kanak-kanak direka untuk keselesaan, bukan untuk kecantikan. Berikutan semua nasihat, ibu bapa boleh dengan mudah memilih produk kepada anak mereka, memberikan keselesaan dan keselamatan semasa perjalanan di dalam kereta.

Semak kusyen NapUp untuk kerusi kereta, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan