Memilih syarikat kerusi kereta Rant

Kandungannya

Memilih kerusi kereta kanak-kanak adalah tugas yang perlu diambil dengan serius. Perlu difahami dengan jelas bahawa atribut ini bukan sahaja membantu anda untuk mengelakkan penalti ketika mengangkut anak-anak, tetapi juga dapat menyelamatkan nyawa bayi anda sekiranya terjadi kemalangan. Pasaran domestik mempunyai kerusi kereta yang agak luas untuk kumpulan usia yang berbeza. Salah satu jenama yang paling popular ialah kerusi kereta Rant. Apakah produk-produk ini dan bagaimana membuat pilihan tempat duduk yang sesuai untuk bayi di dalam kereta?

Ciri khas

Kerusi kereta yang menawan adalah produk yang berkualiti tinggi dengan reka bentuk asal. Pengilang di bawah jenama ini menghasilkan produk untuk kategori usia yang berbeza.

 • 0-3 tahun. Untuk usia ini terdapat beberapa model tempat duduk yang boleh digunakan dari hari-hari pertama kehidupan bayi.
 • 1-4 tahun. Untuk umur ini, reka bentuk melibatkan penggunaan tali pinggang keledar lima mata yang akan mengikat bayi.
 • 4-12 tahun. Tempat duduk kereta ini tidak mempunyai tali pinggang keledar yang berasingan. Kanak-kanak di dalamnya dipasangkan oleh tali pinggang biasa kereta.
 • 7-12 tahun. Kategori ini termasuk kerusi dan penunggang kereta yang lengkap - kerusi yang tidak mempunyai belakang dan menyerupai bantal dalam penampilan mereka.

Di samping itu, jenama Rant menghasilkan gabungan kerusi kereta, yang akan sesuai digunakan untuk tempoh yang lebih lama. Di sini anda akan menemui pengubahsuaian produk dari kelahiran hingga 7 tahun, dari 1 tahun hingga 7 tahun, serta kerusi kereta, direka untuk kanak-kanak dari 1 tahun hingga 12 tahun.

Kelebihan dan kekurangan

Tempat kerusi kereta mempunyai beberapa kelebihan:

 • semua produk mematuhi piawaian kualiti Eropah dan mempunyai sijil kepatuhan terhadap piawaian keselamatan ECE 44/04;
 • Tempat duduk kereta diperbuat daripada bahan-bahan mesra alam, hypoallergenic, selamat untuk kesihatan bayi;
 • badan kerusi kereta terbuat dari plastik tahan tahan, yang mengambil pukulan dan menyebar secara merata ke seluruh permukaan kerangka;
 • tempat duduk mudah dipasang di dalam kereta dengan bantuan pengikat khusus untuk tali pinggang reguler atau sistem Isofix, yang memastikan cengkaman yang handal dari kerusi kereta dan keretanya berkat klip istimewa dan tali pinggang sauh;
 • julat model yang besar akan membantu memilih kerusi kanak-kanak untuk sebarang parameter kereta;
 • semua penutup kerusi kereta Rant dikeluarkan, mereka boleh dibasuh dengan mudah;
 • palet warna yang besar akan membolehkan anda memilih tempat duduk dalam warna pedalaman atau sebaliknya, untuk membuat aksen terang di dalamnya;
 • kos produk yang agak rendah bagi jenama ini akan membolehkan mereka membeli hampir setiap keluarga.

Jika kita bercakap mengenai kekurangan kerusi kereta Rant, maka anda perlu menentukan seperti tolak seperti kekurangan maklumat mengenai ujian kemalangan rasmi.

Model

Kerana pelbagai kerusi kereta kanak-kanak Rant cukup lebar, untuk memilih kerusi jenama ini agak sukar. Berikut adalah beberapa model popular yang bernilai memberi perhatian kepada.

Pilot

Model ini direka untuk kanak-kanak dari 0 hingga 18 kg, agak selesa dan mudah digunakan. Ia mempunyai empat posisi belakang, apabila anda memasang kerusi terhadap gerakan itu ada peluang untuk memperluasnya hampir ke posisi mendatar. Dipasang pada kereta dengan tali pinggang yang tetap. Kos produk ialah 4400 rubel.

Fiesta

Kategori model 0-25 kg, tergolong dalam Line Fine Line.Ia boleh dipasang di mana sahaja dan menentang kemajuan kereta. Ia dilengkapi dengan bantal lembut yang diperbuat daripada bahan bernafas yang akan memberikan keselesaan unik bayi anda dalam perjalanan panjang. Kos model ialah 4500 rubel.

Anda akan mengetahui lebih lanjut mengenai Autocrexle Rant Fiesta dengan menonton video berikut.

Bintang

Produk ini bertujuan untuk kanak-kanak dari hari pertama kehidupan dan sehingga 18 kg. Ciri tersendiri model ini adalah pewarna: warna cerah kerusi kereta pasti akan merayu kepada penumpang kecil. Model ini dilampirkan oleh tali pinggang kereta biasa. Kosnya ialah 4400 rubel.

Kompas

Model untuk kategori berat 0 hingga 25 kg. Reka bentuk yang bergaya dari produk ini pastinya akan menjadikan mata anda bertahan di atasnya: jahitan pepenjuru, bahan velor, bentuk berlebihan - segala-galanya difikirkan terperinci terkecil. Di samping itu, kerusi akan cukup selesa untuk bayi, kerana ia mempunyai kusyen kusyen tambahan di tempat duduk dan di tempat duduk. Juga, model ini mempunyai perlindungan kesan sampingan yang baik. Kos produk ialah 6200 rubel.

Kerusi kereta diikat dengan tali pinggang keledar kereta, jadi ia boleh dipasang pada kerusi penumpang depan.

Makro

Kategori kerusi kereta bayi 15-36 kg. Dalam model ini, ia akan menjadi mudah untuk kanak-kanak dewasa, walaupun dalam pakaian musim sejuk. Produk ini mempunyai perlindungan kepala dengan perlindungan sampingan, yang boleh disesuaikan dengan perkembangan bayi anda. Jika kanak-kanak itu cukup penuh dan bahagian kerusi itu mula mengganggu, anda boleh membongkarnya dan tinggalkan hanya penggalak yang dipanggil. Kanak-kanak itu diperbaiki dalam kerusi kereta dengan tali pinggang keledar biasa. Kos produk ialah 2400 rubel.

Jet

Tempat duduk kereta dimaksudkan untuk kanak-kanak dari 9 hingga 25 kg. Ia mempunyai bentuk anatomi, sama dengan tempat duduk dalam kereta sukan. Reka bentuk yang bergaya tidak akan meninggalkan acuh tak acuh sama ada ibu atau ayah. Produk ini mempunyai keupayaan untuk melaraskan backrest dalam tiga kedudukan, bantal tambahan akan menyediakan kanak-kanak dengan keselesaan yang tiada tandingannya. Baik untuk kain sentuhan berventilasi dengan baik, jadi bayi tidak akan panas walaupun di musim panas yang panas. Tempat duduk kereta diperbaiki oleh tali pinggang keledar kereta. Kos model ini ialah 7100 Rubles.

Capitan

Model ini direka untuk kanak-kanak dengan berat 0-25 kg. Ia mempunyai lapisan lembut pada tali pinggang untuk mengelakkan menggosok kulit bayi yang halus. Dalam model ini, tidak ada kemungkinan untuk menukar kecondongan belakang, tetapi terima kasih kepada lapisan lembut, kanak-kanak itu akan tidur dengan selesa. Produk ini diikat dengan tali pinggang kereta supaya dapat dipasang dengan mudah di tempat duduk depan jika beg udara dimatikan. Kos model ini ialah 4000 rubel.

Ultra SPS

Kategori berat kerusi dari 9 hingga 36 kg, iaitu, dari 1 tahun hingga 12 tahun. Produk ini dipasang oleh orang dalam arah perjalanan, mempunyai beberapa kedudukan backrest. Dilengkapi dengan kusyen kusyen yang lembut, yang memberikan keselesaan kepada bayi, dan juga menyimpannya di kerusi. Belang lima mata disambungkan ke kepala belakang. Reka bentuk ini membolehkan anda menyelaraskan lokasi mereka bergantung pada kedudukan kepala kanak-kanak.

Kerusi ini juga dilengkapi dengan bantal SPS, yang menyediakan perlindungan yang tidak dapat ditandingi jika berlaku kesan sampingan. Model ini kelihatan mahal dan bergaya terima kasih kepada sisipan kulit pada sisi reka bentuk, serta kain velor pada penutup. Kos produk ialah 9500 rubel.

Garisan teratas

Model ini direka untuk kanak-kanak dari 0 hingga 25 kg. Dipasang pada kursus dan menentang kemajuan kenderaan. Ia mempunyai pelindung lembut yang selesa, perlindungan lateral yang baik. Warna-warna kerusi agak terang, bayi anda pasti akan menyukainya. Dipasang pada kereta dengan tali pinggang keledar yang tetap. Bernilai 5,900 Rubles.

Futuro

Produk ini direka untuk kanak-kanak dari 9 hingga 36 kg. Reka bentuk mudah model ini akan menarik minat orang yang lebih suka tradisi dan kestabilan. Kekurangan elemen primer menjadikan produk itu ringkas dan ketat, sementara ia agak ergonomik.Tempat duduk kereta ini boleh dibentangkan dalam tiga kedudukan, bayi akan cukup selesa untuk tidur di dalamnya.

Dipasang pada kereta dengan tali pinggang yang tetap, sistem Isofix tidak disediakan. Kos model ialah 7000 rubel.

Reka bentuk model ini membolehkan anda mengangkat kepala tempat tidur dan meningkatkan ruang antara dinding sisi kerusi, yang cukup penting dengan syarat anda membeli produk untuk kanak-kanak untuk masa yang lama.

Master isofix

Model ini direka untuk kanak-kanak dari 15 hingga 36 kg. Kerusi ini mempunyai perlindungan kesan sampingan yang sangat baik, diperkuat dengan bantal SPS. Produk ini agak ergonomik, ia akan menjadi selesa walaupun pada musim sejuk dalam pakaian yang besar. Di samping itu, tunjang kepala dan lebar bahagian sampingan disesuaikan dengan perkembangan anak anda. Apabila bayi itu sudah cukup lama, kerusi ini sangat mudah untuk diubah menjadi penggalak: anda hanya boleh mengeluarkan belakang dengan kepala belakang.

Model ini kelihatan agak bergaya, kerana dalam bahan pembuatannya seperti kulit dan velor digunakan. Tempat duduk tetap di dalam kereta oleh sistem Isofix. Kos model ialah 7200 rubel.

Ulasan

Pembeli yang memilih kerusi kereta Rant bertindak balas terhadap produk ini dengan baik. Mereka mengatakan bahawa kanak-kanak itu cukup selesa, bayi berada di kedudukan yang betul, kepala tidak digantung semasa tidur. Produk bahan tidak menyebabkan alahan, mudah dikeluarkan dan boleh dibasuh dalam mesin basuh.

Tetapi ramai pembeli juga mencatat kekurangan ketara kerusi kereta ini - kekurangan sebarang maklumat mengenai penilaian produk dalam ujian kemalangan rasmi.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan