Bagaimana untuk memilih jenama tempat duduk kereta Cybex?

Kandungannya

Hanya beberapa dekad yang lalu, kerja rumah ibu untuk beberapa tahun pertama selepas kelahiran seorang kanak-kanak hampir aksiom. Kondisi masa itu, bagaimanapun, seperti irama kehidupan, memberikan peluang untuk berada di rumah, tidak membenarkannya pergi lebih lama daripada cara biasa untuk pergi membeli-belah.

Walau bagaimanapun, kehidupan hari ini agak berbeza, dan orang muda tidak melihat sendiri peluang untuk duduk di rumah selama bertahun-tahun. Ramai keluarga mempunyai kereta yang membolehkan mereka melakukan perjalanan sekurang-kurangnya untuk melawat nenek mereka, sekurang-kurangnya di pedalaman. Pada masa yang sama, kanak-kanak kecil sentiasa dan di mana-mana memerlukan syarat khas yang berkaitan dengan keselesaan dan keselamatan, dan kerusi kereta Cybex mungkin hanya aksesori yang akan menyediakan keadaan yang diperlukan.

Ciri khas

Produk sedemikian dihasilkan oleh berpuluh-puluh pengeluar yang berbeza dari seluruh dunia, namun, tidak seperti pesaing banyak, kerusi kereta Cybex di negara kita semakin meningkat permintaan. Pada masa yang sama, jenama yang dipertimbangkan tidak dapat memanjakan sejarah panjang atau pengalaman luas dalam bidang profesionalnya, sejak ia mula mengeluarkan kerusi kereta kanak-kanak tidak lama dahulu - pada tahun 2000.

Sememangnya, kejayaan yang begitu pantas, apabila sebuah syarikat menakluki pasaran asing (tanah air jenama Jerman) hanya dalam satu dekad setengah, membuktikan sikap bertanggungjawab terhadap kerjanya. Moto syarikat terdiri daripada tiga perkataan yang menggambarkan kriteria utama untuk memilih kerusi kereta - ini adalah keselamatan, reka bentuk dan fungsi. Sesungguhnya, ujian kemalangan, yang dianjurkan oleh pengeluar dan syarikat pihak ketiga, menunjukkan bahawa tidak terdapat banyak tempat di mana ia akan selamat, walaupun sekiranya berlaku kemalangan.

Reka bentuk produk untuk pengeluar Jerman dikembangkan khusus oleh syarikat Czech Koncern, yang dikenal dengan kerjasama dengan berpuluh-puluh jenama terkenal di seluruh dunia. Akhirnya, Cybex mengandungi pejabat reka bentuknya sendiri, yang membuat setiap usaha supaya setiap model baru mempunyai fungsi yang bijaksana dan mudah.

Pada masa yang sama, syarikat itu, memahami situasi kewangan ibu bapa muda yang mempunyai masalah sementara dengan wang, menghasilkan bukan sahaja mahal, tetapi juga produk bajet yang tersedia untuk setiap keluarga. Julat yang dicadangkan membolehkan anda memilih model kerusi, bergantung kepada umur dan berat anak. Ciri-ciri wajib bagi setiap model adalah kemudahan kanak-kanak, dan belakang boleh laras untuk memberikan tepat kecenderungan yang selesa pada momen tertentu untuk bayi tertentu ini.

Tali pinggang keledar yang boleh dipercayai melepasi ujian individu untuk memberi keyakinan kepada kebolehpercayaan memperbaiki penumpang kecil. Akhirnya, pemasangan kerusi di dalam kereta mengambil masa yang sangat sedikit, dan jika perlu, tempat duduk boleh dengan mudah dan cepat dikeluarkan.

Model

Kita perlu bermula dengan hakikat bahawa semua model dipasang sama ada dengan bantuan tali pinggang khas, atau menggunakan teknologi Isofix yang lebih moden (kerusi tersebut mempunyai awalan tetap pada nama mereka). Pilihan kedua dianggap lebih disukai kerana ia memberikan lampiran yang lebih selamat pada bingkai kereta, namun, model lama dapat ditingkatkan dengan membeli penyesuai yang diperlukan.

Di samping itu, semua kerusi kereta kanak-kanak dikelaskan mengikut berat anggaran kanak-kanak, walaupun dalam tajuk seperti klasifikasi ditetapkan sebagai kumpulan umur. Di samping itu, setiap kelas duduk adalah untuk memilih tidak hanya dengan berapa umur dan berat yang dikira, tetapi juga dengan ciri-ciri tertentu.

 • Sebagai contoh, bagi yang terkecil, kerusi 0+ (0-13 kilogram) dan 0 + / 1 (0-18 kg) adalah sesuai. Kedua-dua model ini dibangunkan dengan penyertaan aktif ahli ortopedi kanak-kanak, dipasang di dalam kereta dengan ketat ke belakang (dalam arah yang bertentangan) dan telah meningkatkan perlindungan kesan sampingan. Pada masa yang sama, standard 0+ maksimal dioptimumkan untuk kemungkinan pemasangan pada casis pram, tetapi 0 + / 1 adalah tempat duduk kereta yang direka untuk kanak-kanak di bawah umur 4 tahun. Bagi standard 1 (9-18 kilogram), sebahagiannya menduplikasi 0 + / 1, ia ditetapkan dalam arah perjalanan, yang merupakan keperluan yang teruk di sesetengah kereta.
0+
 • Kereta tempat duduk kategori 1/2/3 (9-36 kilogram) dan 2/3 (15-36 kilogram) adalah percubaan oleh pengeluar Jerman untuk melepaskan kerusi yang akan berfungsi sebagai pembelian yang berguna dan sangat tahan lama. Kanak-kanak mencapai berat maksimum yang ditetapkan pada umur 12 tahun, dan selepas itu ia boleh dianggap sebagai orang dewasa. Kerusi kereta sedemikian akan memberikan keselesaan bayi setanding dengan yang disediakan kerusi moden untuk orang dewasa.
1/2/3
2/3

Pada masa yang sama, kategori ini bukan klasifikasi keseluruhan kerusi kereta pengeluar ini. Dalam barisan pengeluar Cybex, terdapat beberapa siri model, masing-masing mempunyai ciri-ciri sendiri - Aton dan Awan, Juno dan Bebas, Sirona dan Penyelesaian, Aura dan Pallas. Jika kita bercakap mengenai model bajet, maka garis khas yang dipanggil CBX disorot untuk mereka.

Setiap baris adalah wajar, jika bukan kajian yang rapat, sekurang-kurangnya huraian yang lebih terperinci.

Cybex pallas

Siri Cybex Pallas adalah contoh terbaik bagaimana kerusi yang sama dapat berkhidmat kepada tuan rumah selama sepuluh tahun yang baik. Semua kerusi kereta dari sini jatuh ke dalam kategori 1/2/3, oleh itu mereka boleh digunakan pada usia sekitar 9 bulan hingga 12 tahun. Pemisahan oleh jantina kanak-kanak tidak disediakan. Semua ciri terbaik yang diterangkan di atas adalah sepenuhnya dalam siri ini, dan ciri yang membezakannya adalah bahawa bukannya tali pinggang yang memegang bayi di kerusi, satu meja digunakan.

Walau bagaimanapun, penyelesaian sedemikian dikira hanya sehingga usia 3-4 tahun, dan kemudian jadual dikeluarkan, digantikan oleh tali pinggang biasa. Pengancing ke tempat duduk kereta itu sendiri dalam beberapa model disediakan dalam bentuk klasik, walaupun model 2-Fix dan M-Fix menggunakan Isofix moden. Pada tahun 2018, kos kerusi tersebut sekitar 21-23 ribu rubel, yang tidak begitu mahal, memandangkan tempoh operasi yang berpotensi.

Penyelesaian

Bagi mereka yang sebelum ini mempunyai kerusi kereta, dan yang tidak mahu menghabiskan banyak wang pada satu masa, model siri Penyelesaian sangat sesuai. Keseluruhan siri merujuk kepada standard 2/3 - ia dibenarkan menggunakan kanak-kanak berumur 3-12 tahun. Ciri utama seluruh rangkaian adalah kemudahan model yang dibentangkan, dicapai melalui penggunaan bahan-bahan moden, yang juga membantu untuk mencapai pengudaraan yang sangat baik.

The headrest seperti kerusi adalah laras, supaya ia boleh disesuaikan dengan kedudukan optimum untuk tidur. Hari ini, wakil-wakil siri ini bernilai dari 8 ribu rubel, walaupun hakikat penggunaannya juga tidak boleh dipanggil pendek. Pada masa yang sama, julat model sentiasa dikemas kini - di sini anda boleh memanggil Q2 dan Q3, X2 dan SL sebagai baru.

Juno adalah satu siri yang mewakili pandangan baru pada apa yang sepatutnya menjadi kerusi kereta 1 standard (direka untuk kanak-kanak dari 9 bulan hingga 3-4 tahun). Pada tahun 2013, siri ini menerima anugerah berprestij daripada ujian Eropah kerusi kereta kanak-kanak, khususnya, untuk menggunakan inovasi dalam bentuk kedudukan laras meja, yang masih menjadi keajaiban.

Walaupun lampiran untuk kereta dilaksanakan berdasarkan prinsip Isofix, pengeluar meninggalkan kemungkinan menetapkan kerusi dan struktur lama yang tidak disesuaikan dengan sistem ini. Kos pembelian sedemikian akan berada dalam lingkungan 15 ribu rubel.

Awan A dan Aton

Siri A dan Q Aton diklasifikasikan sebagai 0+ tempat duduk, direka khas untuk yang terkecil. Atas sebab-sebab yang jelas, kerusi kereta sedemikian sekurang-kurangnya sebagai salah satu pilihan menawarkan kedudukan berbaring penuh, menjadi buaian biasa di luar kereta.

Model A Cloud telah membuat banyak bunyi, sekali gus menjadi kerusi kanak-kanak paling selamat di kalangan semua yang diwakili oleh hasil tahun 2015 - secara harfiah segala-galanya telah dipikirkan dari perlindungan terhadap apa-apa pukulan kepada visor matahari yang besar. Aton Asas kos kira-kira 9-10000 Rubles, pesaing yang dikemas kini dari siri Awan akan kos 12-14000.

Awan q
Aton

Sirona dan Sirona Plus

Sirona dan Sirona Plus adalah kategori 0 + / 1 kerusi kereta untuk kanak-kanak dari kelahiran hingga 4 tahun. Ciri-ciri siri ini adalah kerusi yang disampaikan dapat mengatur pengangkutan anak-anak kedua-dua terhadap gerakan gerakan (syarat yang wajib untuk bayi hingga 15 bulan) dan selama perjalanannya. Memandangkan kerusi itu adalah sejenis kereta dorong analog, anda perlu memahami bahawa dalam hal anak terakhir zaman itu perlu mengubah dua reka bentuk asas - buaian dan unit berjalan.

Tidak menghairankan bahawa model yang dimaksudkan adalah model pengubah yang ideal, yang bukan hanya menyesuaikan diri dengan parameter yang diperlukan, tetapi juga menjadikannya sangat mudah: semua perubahan boleh diaktifkan secara literal dengan satu tangan. Pengilang memastikan bahawa kerusi kereta garis ini berbeza dalam ukuran - ini membolehkan anda untuk menggabungkan ke dalam kereta dari sebarang saiz dan bentuk. Mungkin ini serba serbi yang menjadikan kerusi itu sangat mahal - harganya pada 2018 bermula dari kira-kira 35 ribu Rubles.

Ramai ibu bapa juga berminat dengan kategori kereta Cybex, seperti Silver, Gold atau Platinum. Pada pandangan pertama, kategori ini menentukan kualiti dan harga sesuatu produk, tetapi dalam realiti kita hanya melihat langkah pemasaran licik. Di satu sisi, ia membolehkan anda menentukan kerusi kereta mana yang sesuai untuk kereta bayi (contohnya, kerusi Emas sesuai dengan kereta bayi musim luruh pengeluar yang sama, kerana mereka berada dalam satu kategori), di sisi lain, menunjukkan di mana anda secara rasmi dapat membeli barang tersebut.

Demi keadilan, harus diperhatikan bahwa CBX, yang sering dianggap sebagai jenama yang terpisah, harus diklasifikasikan sebagai kategori. Dia, untuk perbandingan, dijual di mana-mana tanpa sekatan, tapi kategori yang sama Silver tidak tersedia di kedai menjual diskaun. Emas dan Platinum perlu dijual semata-mata pada titik yang dibenarkan, tetapi jika keperluan pertama agak rendah, kerana ia dijual di beberapa kedai, yang terakhir adalah secara eksklusif dalam yang dipilih.

Kelebihan dan kekurangan

Seperti mana-mana produk lain, lebih baik menilai kerusi kereta ini atau mana-mana syarikat lain dari pengalaman anda sendiri, tetapi risiko pilihan yang tidak berjaya menimbulkan banyak ibu bapa untuk mencari jalan untuk belajar dari pengalaman orang lain yang tidak berjaya. Sumber maklumat yang diperlukan dalam hal ini boleh menjadi ulasan lama yang baik yang tersisa di forum-forum bertema di Internet.

Di sini anda perlu berhati-hati, kerana sesetengah kedai dengan tujuan untuk meningkatkan jualan dengan sengaja meninggalkan ulasan positif palsu mengenai produk jenama yang diiklankan.

Untuk meminimumkan kepada pembaca risiko menerima maklumat palsu, kami cuba mencari penilaian objektif.

 • Sudah tentu, kerusi kereta Cybex lebih sering dipuji daripada dimarahi, kalau tidak, jenama ini tidak dapat menjadi sangat berjaya begitu cepat, walaupun sebenarnya ia tidak termasuk pilihan paling banyak bajet. Sebenarnya, paling kerap, sebagai masa yang positif, mereka tidak mempamerkan reka bentuk terperinci yang paling praktikal. Sesungguhnya kebanyakan kerusi kelihatan sangat bergaya, dan walaupun semuanya dianggap sebagai "aseksual", yang direka untuk kedua-dua lelaki dan perempuan, warna tertentu model individu menunjukkan pada siapa yang ingin kerusi tersebut menjadi lebih tinggi.
 • Mereka juga memuji penggunaan bahan dan teknologi moden. Bukan rahsia lagi bahawa perjalanan boleh menjadi agak panas, dan kanak-kanak itu lebih-lebih lagi, kerana dia juga memeluk dari semua sisi dengan kerusi kereta, memberikan perlindungan yang handal sekiranya berlaku kemalangan. Dalam keadaan sedemikian, kelebihan yang besar adalah menggunakan bahan-bahan yang tidak mengganggu pengudaraan biasa, dan harus diakui bahawa Cybex menjaga hal ini dengan tepat.

Pada masa ini, keprihatinan untuk keselesaan tidak berakhir, kerana kedua-dua belakang dan headrest selesa disesuaikan, memberikan bayi peluang untuk tidur manis, walaupun dalam kedudukan duduk yang agak tidak selesa untuk tidur.

 • Sememangnya, dengan tugas utamanya - membetulkan kanak-kanak di tempatnya - kerusi kereta ini juga mengatasi dengan "sangat baik". Tutup "merangkumi" kerusi direka supaya, untuk "keikhlasan" mereka, mereka masih tidak menyebabkan ketidakselesaan yang terang-terangan. Banyak model yang direka untuk kanak-kanak dari zaman prasekolah dan sekolah juga mencadangkan kemungkinan menghapuskan belakang dengan transformasi seterusnya menjadi penggalak kanak-kanak. Peranti sedemikian diperlukan untuk menaikkan sedikit bayi di atas tempat duduk. Dalam erti kata lain, ia hanya lapisan tambahan di tempat duduk, tetapi tanpa backrestnya sendiri.
 • Terima kasih kepada daya angkat ini, tali pinggang keselamatan pas kereta di dalam kanak-kanak dengan kedudukan pendek, di dada, sepatutnya, dan bukan pada leher. Ternyata kanak-kanak yang duduk di atas booster meningkatkan peluang untuk turun dengan sedikit ketakutan walaupun dalam kemalangan yang serius, dan untuk seorang kanak-kanak yang duduk di kerusi dewasa biasa, walaupun kemalangan kecil boleh berakhir dengan kerosakan. Itulah sebabnya model dengan keupayaan untuk berubah menjadi penggalak adalah popular yang stabil.
 • Secara berasingan, ia harus dikatakan mengenai bagaimana Cybex benar-benar berfungsi dalam kemalangan jalan raya. Dan banyak ujian kemalangan, dan kemalangan ini menunjukkan bahawa kerusi sedemikian benar-benar boleh menyelamatkan nyawa seorang kanak-kanak. Dalam keadaan seperti itu, ia tidak pun meniup sendiri yang menyebabkan risiko kecederaan tertentu, tetapi apa yang dilemparkan kanak-kanak ke dinding dalaman kereta di bawah pengaruhnya, memaksanya dengan kuat. Kerusi kereta dari Cybex, sebagai persembahan amalan, pasti menghalang situasi sedemikian.
 • Di sebalik banyak peluang, pengkritik hampir tidak dapat didengar, tetapi juga. Mari kita hadapi - banyak ciri negatif yang disebutkan di forum beberapa kali dan hanya dalam konteks ulasan positif secara umum, kerana ramai pengguna bahkan boleh secara tidak sengaja mengabaikannya. Walau bagaimanapun, pembaca mempunyai hak untuk mengetahui tentang pengalaman negatif orang lain.
 • Sememangnya ramai pengguna tidak suka harga., terutamanya ketika datang kepada model mahal, yang harganya berpuluh-puluh ribu rubel. Cybex benar-benar tidak termasuk pengeluar bajet, bagaimanapun, produk Cina yang lebih murah, dengan ketersediaan mereka, tidak memberikan keselamatan yang serupa.
 • Ia berlaku bahawa mengkritik dan berat badantetapi sekali lagi, tidak semestinya bahan, yang mampu untuk melindungi kanak-kanak secara serentak walaupun dari tamparan yang kuat dan pada masa yang sama dapat berventilasi dengan baik, juga mudah.
 • Mungkin satu-satunya kritikan yang agak berasaskannya ialah beberapa model syarikat ini menunjukkan hasil yang tidak sempurna dari segi keselamatan, Walau bagaimanapun, untuk ini, terdapat banyak pilihan model dan pengeluar untuk memilih hanya yang terbaik untuk anak mereka.

Petua untuk memilih

Walaupun ibu bapa sudah tahu pasti mereka akan membeli tempat duduk kereta untuk mereka dari Cybex, anda perlu memilih model yang betul. Jika anda membuat kesilapan pada peringkat ini, ia mungkin tiba-tiba ternyata bahawa jenama yang dipuji itu tidak sesuai dengan kanak-kanak itu. Untuk menyimpan segala-galanya pada tahap tertinggi, ikuti saranan yang mudah.

 • Jangan sekali-kali mengabaikan tanda-tanda umur dan berat yang ditentukan untuk model tertentu. Terlalu kecil untuk kerusi ini, kanak-kanak itu akan "hang out" di kerusi, terlalu banyak ia tidak dapat dipegang.
 • Perjalanan dengan kereta boleh mengambil masa yang banyak, dan kanak-kanak harus selesa jika ibu bapa tidak mahu mendengar menangis sepanjang jalan. Sekiranya kanak-kanak itu dapat dengan jelas menyatakan pemikirannya, pertama-tama ia perlu membiarkan dia menguji model yang dia suka dahulu.

Jika kerusi kereta boleh dipasang pada casis, anda perlu memilihnya supaya ia cepat dikeluarkan dari kereta dan bertukar menjadi kerusi roda, dan sebaliknya.

Semak semula kerusi Cybex dalam video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan