Kerusi kereta Heyner: model terbaik untuk anak anda

Kandungannya

Syarikat Jerman Heyner terlibat dalam pengeluaran kerusi kereta dan produk anak-anak lain. Baru-baru ini, tiga produk baru muncul dalam rangkaian produknya, yang menerima maklum balas positif daripada pelanggan yang berpuas hati: MultiProtect Aero, Capsula MultiFix ERGO dan MaxiProtect. Apa kerusi kereta yang begitu baik Heyner?

Mengenai syarikat

Jenama Heyner adalah sebahagian daripada syarikat kereta ALCA, yang ditubuhkan di ibu negara Jerman pada abad yang lalu. Syarikat itu terlibat dalam pembebasan aksesori kereta, serta kerusi kereta anak-anak untuk semua peringkat umur, termasuk penggalak. Pada tahun 2001, ia telah memutuskan untuk membahagikan semua produk kepada dua bahagian yang berlainan. Dalam barisan ALCA kekal barangan pengguna, dan jenama Heyner menjadi pengasas produk yang lebih kompleks dan berprestij.

Oleh itu, nama Heyner menjadi jenama bebas yang berasingan, di mana barang dihasilkan, terkenal dengan kualiti Jerman yang terkenal. Semua produk jenama mempunyai margin khas keselamatan, reka bentuk yang bijak dan serba boleh. Pada masa yang sama, pelbagai produk sentiasa dikemas kini dan diperluaskan. Produk sentiasa diperbaiki secara teknikal dan estetik.

Kereta tempat duduk jenama Heyner berbeza kebolehpercayaan, keselesaan dan, yang paling penting, keselamatan. Semua produk baru menjalani pelbagai ujian sebelum pengeluaran besar-besaran, dan pengeluaran mereka diuji pelbagai peringkat. Semua produk mempunyai sijil kualiti yang memenuhi standard Eropah.

Ciri khas

Tempat duduk untuk kereta dari syarikat Jerman Heyner sangat selesa kerana bentuk anatomi backrest tersebut. Sehingga anak itu tidak berkeringat, di belakang terdapat lekuk-lekuk. Armrests tinggi membolehkan anda untuk mengelakkan kesan sampingan semasa perjalanan, dan headrest lembut memastikan tidur berkualiti. Semua ini membolehkan anda untuk bepergian dengan anak anda untuk masa yang lama. Perhatian khusus diberikan kepada fabrik, penutup tempat duduk dan pelapis mereka dijahit - dalam semua model ia bukan bahan pewarnaan, menyenangkan dengan sentuhan, dengan permukaan lembut lembut. Bonus yang menarik adalah bahawa dalam banyak model penutup boleh ditanggalkan, yang membolehkan anda membasuhnya seberapa kerap yang diperlukan.

Kepraktisan Jerman memperlihatkan dirinya dalam segalanya. Jadi, di kalangan model Heyner terdapat peluang untuk memilih kerusi dengan belakang yang boleh ditanggalkan, berkat yang dengan mudahnya menjadi penggalak. Ini bermakna bahawa dengan memperoleh satu kerusi sekali, anda boleh yakin bahawa ia akan mencukupi dari tahun pertama kehidupan dan hampir kepada remaja.

Syarikat itu banyak memberi perhatian kepada kerusi keselesaan. Bukan rahsia kepada sesiapa sahaja bahawa ketenangan bayi di jalan adalah salah satu penjamin perjalanan yang selamat, kerana kecemasan kanak-kanak itu juga disampaikan kepada pemandu, akibatnya dia kehilangan pengawalnya dan dapat menimbulkan kecemasan.

Agar anak-anak merasa selesa di tempat duduk kereta, pakar-pakar syarikat menawarkan pelanggan dua jenis produk. Garis pertama adalah klasik. Siri kerusi kereta Comfort mempunyai lebar kerusi yang optimum dan sudut kecenderungan. Barisan kedua kerusi kereta - sukan, dengan peningkatan langkah keselamatan. Produk kumpulan ini mudah dikenali oleh sekatan kepala dengan bentuk anatomi khas dan lekukan tangan yang diperkuatkan. Garis-garis ini hadir dalam semua kategori umur kerusi.

Semua kerusi kereta boleh didapati dalam lima warna: Cosmic (biru), Koala (kelabu), Pantera (hitam), Perlumbaan (merah), Musim Panas (beige). Sesetengah model menggunakan beberapa kombinasi warna.

Pandangan

Semua kerusi kanak-kanak, termasuk produk Heyner, dibahagikan kepada beberapa kumpulan umur mengikut norma ECE R44 / 04, yang sepadan dengan GOST Rusia.

Syarikat itu menghasilkan kerusi kereta kanak-kanak dalam beberapa kategori.

Kumpulan 0

Ia direka untuk bayi dari hari pertama lahir dan sehingga kira-kira satu tahun. Had berat - 13 kg. Plastik tahan impak dari mana kerusi kereta dibuat, membolehkan anda untuk menyebarkan beban secara merata ke seluruh kawasan produk. Dalam kumpulan ini terdapat dua model: SuperProtect Aero dan SuperProtect Ergo. Kedua-dua model mempunyai bentuk kerusi yang melengkung, pemegang laras yang menerima 4 kedudukan, penutup boleh tanggal yang diperbuat daripada fabrik kain bernafas lembut, lapisan dua sisi untuk keadaan suhu yang berbeza.

Model berbeza dalam saiz dan berat. Model Aero mempunyai dimensi 600 x 410 x 530 mm dan beratnya hanya 2.8 kg, manakala model Ergo sedikit lebih besar - 700 * 440 * 70 mm, dan beratnya 3.4 kg. Perbezaan dalam komposisi fabrik dari mana visors pelindung dibuat. Dalam model Aero ia adalah poliester, dan dalam model Ergo - Peva. Tidak seperti poliester, ia tidak memancarkan, lebih tahan lentur dan lebih tahan terhadap pudar, visualnya kelihatan lebih mahal. Perbezaan ini berlaku untuk semua model Aero dan Ergo dalam semua kategori umur. Jika tidak, model-model ini adalah serupa: direka untuk beban yang sama dan kategori umur yang sama.

Kumpulan I

Kumpulan ini direka untuk kanak-kanak dari 9 bulan hingga 4.5 tahun dengan berat 9 hingga 18 kg. Dalam kumpulan ini terdapat satu model - CapsulaProtect 3D. Kerusi itu mempunyai pelapik anatomi untuk seluruh badan, termasuk kepala, yang menjadikan bayi lebih padat dan boleh dipercayai. Apabila kanak-kanak menjadi sedikit lebih tua, kapal itu boleh dikeluarkan. Kebolehpercayaan penumpang di kerusi dan menyediakan tali pinggang lima mata.

Ciri yang sangat menarik adalah terdapat pad anti-slip di bahagian belakang tali pinggang keledar yang menghalang mereka daripada bergerak sekiranya berlaku kemalangan dan menjaga kanak-kanak di tempat duduk.

Jika kereta tidak mempunyai sistem lampiran Isofix, tempat duduk boleh dipasang dengan menggunakan tali pinggang kereta. Belakang boleh mengambil sehingga lima posisi yang berbeza, dan ketinggiannya adalah 55 cm. Awalan 3D dalam semua model bermakna kerusi dilengkapi dengan perlindungan bulat tiga dimensi dari kecederaan yang mungkin.

Kumpulan I / II / III

Ia menyediakan tempat duduk kereta untuk penumpang kecil dari 9 bulan ke 9 tahun dan berat 9-36 kg. Kumpulan ini termasuk beberapa model.

 • MultiProtect AERO. Dimensi - 410 * 480 * 700 mm, berat - 4.6 kg.
 • MultiProtect ERGO 3D-SP. Dimensi - 410 * 480 * 700 mm, berat - 5.7 kg. Dilengkapi dengan sistem perlindungan baru Perlindungan Kejutan 3D: pelapik boleh tanggal boleh memaksimumkan melepaskan pukulan semasa giliran tajam atau kemalangan.
 • MultiRelax Aero Fix. Dimensi - 535 * 510 * 650 mm, berat - 5.7 kg, mempunyai mekanisme pelekap ISOFIX.
 • Capsula Multi Ergo. Dimensi - 500 * 510 * 650 mm, berat - 9 kg. Dilengkapi dengan penjagaan 3D terhadap struktur kecederaan yang mungkin, tali pinggang keledar 5 mata, yang dikawal dengan satu tangan.
 • Capsula MultiFix Aero. Ukuran - 535 * 510 * 650 mm, berat - 9.8 kg. Model ini diperbuat daripada kain bernafas dengan tekstur berpori. Kain itu bernafas, jadi bayi tidak berpeluh. Kerusi itu mempunyai mekanisme lampiran Isofix.
 • Capsula MultiFix ERGO 3D. Dimensi - 535 * 510 * 650 mm, berat - 10.3 kg. Ini adalah kerusi model pelbagai kereta Heyner. Ia tidak hanya mempunyai lampiran Isofix, tetapi juga perlindungan yang komprehensif.

Kumpulan II / III

Kumpulan ini bertujuan untuk pengangkutan kanak-kanak berumur 3-12 tahun dengan berat badan 15 hingga 36 kg. Keanehan model yang termasuk dalam kumpulan ini adalah bahawa mereka boleh berubah menjadi rangsangan - mereka mempunyai sandaran yang boleh ditanggalkan. Kumpulan ini juga termasuk beberapa model.

 • MaxiProtect AERO SP. Dimensi - 410 * 480 * 700 mm, berat - 3.9 kg. Ia mempunyai headrest laras dan reka bentuk kusyen, tempat duduk yang selesa (35 * 38 cm).
 • MaxiProtect ERGO 3D-SP. Dimensi - 410 * 480 * 700 mm, berat - 4.8 kg. Ia dilengkapi dengan perlindungan anti-kejutan bulat, poket sisi, headrest laras yang boleh laras, backrest anatomi. Kerusi direka sedikit condong.
 • Betulkan MultiRelax. Ukuran - 535 * 510 * 650 mm, berat - 5.7 kg. Kerusi ini direka untuk membawa bayi dari 9 bulan ke atas dan sehingga 12 tahun. Kerusi itu boleh dipasang di dalam kereta menggunakan kedua-dua reka bentuk Isofit dan sabuk Top-Tether, dan tali pinggang kereta.

Boosters

Direka untuk mengangkut kanak-kanak berumur 4 tahun. Ini adalah kerusi dengan tangan, tetapi tanpa belakang. Di dalamnya, kanak-kanak akan naik 10-15 cm di atas kerusi kereta. Ini akan memberikan pandangan yang baik kepadanya. Semua penggalak Heyner dilengkapi dengan panduan tali pinggang automotif pilihan.

 • SafeUp ERGO M. Dimensi booster: kedalaman - 370 mm, lebar luaran kerusi - 460 mm, dan dalaman - 340 mm.
 • SafeUp AERO L mempunyai lekapan tinggi. Dimensi booster: kedalaman - 380 mm, lebar luaran tempat duduk - 470 mm, dan dalaman - 350 mm.
 • SafeUp XL. Model ini mempunyai kerusi yang luas, tangan tinggi. Retainer tali pinggang automotif diperkukuhkan. Dimensi booster: kedalaman - 430 mm, lebar luaran - 460 mm, lebar dalaman - 360 mm.
 • SafeUp XL FIX. Booster boleh dipasang menggunakan mekanisme Isofit atau tali pinggang kereta. Kerana kedalaman kerusi yang semakin meningkat, kaki bayi tidak akan bocor.

Ulasan

Sesiapa yang cuba menggunakan produk Heyner sekurang-kurangnya sekali, bercakap dengan sangat positif. Semuanya dipikirkan dalam produk jenama ini: dari kain bernafas untuk upholsteri, yang sangat menyenangkan untuk disentuh dengan tangan anda, dan berakhir dengan pelbagai sistem pengikat yang boleh digunakan pada semua jenama kereta. Ramai model adalah universal dan boleh digunakan dari zaman kanak-kanak hingga ke sekolah. Kursi ini adalah permintaan yang tinggi dari ibu bapa.

Ia bukan hanya menyenangkan untuk memperoleh produk seperti itu, tetapi juga praktikal: setelah membayar sekali untuk satu kerusi, anda tidak boleh risau tentang membeli yang akan datang apabila anak itu membesar.

Video tinjauan kerusi kereta model HEYNER MaxiProtect ERGO SP dan MaxiProtect AERO SP lihat dalam video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan