Maruah dan pelbagai penggalak Siger

Kandungannya

Ibu bapa moden memberi lebih perhatian kepada masalah keselamatan kanak-kanak ketika melakukan perjalanan di dalam kereta keluarga. Perlindungan kanak-kanak dalam kes tersebut menyediakan peranti khas - kerusi kereta kanak-kanak, salah satu jenis yang penggalak.

Penggalakkan tanda dagangan Siger semakin popular, jadi dalam kajian ini kita akan melihat merit dan varieti mereka dan mengetahui pengalaman pemiliknya.

Apa yang menggalakkan?

Booster adalah model kerusi kereta kanak-kanak, dalam reka bentuk di mana belakang tidak disediakan. Tugas utama peranti sedemikian adalah untuk mengangkat kanak-kanak ke atas kerusi kereta supaya tali pinggang keselamatan kereta akan membaikinya dengan selamat tanpa menyebabkan ketidakselesaan kepadanya. Malah, penggalak adalah tempat duduk dengan alat ganti dan aksesori untuk memasangnya di dalam kabin. Menurut jenis bahan yang dibuat, produk tersebut diklasifikasikan kepada:

  • diperbuat daripada busa - paling murah, tetapi memberikan sekurang-kurangnya keselamatan;
  • diperbuat daripada plastik - sedikit lebih mahal, lebih sedikit dipercayai;
  • komposit - diperbuat daripada lapisan kain, polimer dan logam, yang paling mahal dan boleh dipercayai.

Kelebihan utama penggalak adalah murahnya berbanding kerusi anak biasa, dan mereka digunakan untuk kanak-kanak yang telah mencapai usia 3 tahun. Kekurangan utama penggalak adalah paras perlindungan yang lebih rendah berbanding kerusi kereta klasik.

Kekuatan jenama Siger

Pengeluaran kerusi kereta TM Siger telah dilancarkan di Ryazan pada tahun 2008. Sejak itu, syarikat itu telah menubuhkan dirinya sebagai pengeluar yang boleh dipercayai, yang produknya lebih dipercayai berbanding rakan sejawatnya dan pada masa yang sama lebih murah daripada produk jenama Eropah. Reka bentuk semua produk diperkuat dengan bingkai polyethylene bertekanan rendah tahan lama, dan penutupnya diperbuat daripada bahan hipoallergenik mesra alam. Semua kerusi kereta yang diproduksi melepasi kawalan tiga peringkat, yang menjamin kualiti dan keselamatan mereka.

Varieti dan ciri-ciri mereka

Penggalak jenama Siger direka untuk kanak-kanak berumur 6 tahun dan berat sehingga 36 kg. Pada masa ini, katalog syarikat menawarkan empat model asas.

  • Siger "Meek" - model paling mudah yang ditawarkan oleh syarikat itu, beratnya hanya 1.1 kg. Ia diikat dengan tali pinggang, mempunyai bentuk ergonomik dan kos dari 750 rubles.
Siger Crumb
  • Siger "Meakish Plus" - berbeza dengan model terdahulu dengan kehadiran upholsteri di atas lengan dan pembinaan bertetulang, yang menyebabkan sedikit peningkatan dalam jisimnya sehingga 1.3 kg. Versi ini bernilai dari 1000 Rubles.
Siger Meek Plus
  • Siger "Booster" - beratnya adalah 1.8 kg, ia dipasang dengan tali pinggang, dan ciri ciri adalah kehadiran tali pinggang tali pinggang, yang membolehkan tali pinggang itu "diperibadikan" agar sesuai dengan kanak-kanak itu. Kelebihan depan produk yang dibulatkan mengurangkan tekanan pada kaki anak-anak dan meningkatkan keselesaan mereka. Kos model ini akan menjadi kira-kira 1300 Rubles.
Siger Booster
  • Siger "Booster" FIX - Ia mempunyai jisim 2.6 kg dan berbeza dengan model sebelumnya dengan sistem pengikat. Berbeza dengan pengawal tali pinggang piawai, sistem IsoFix digunakan dalam model ini, yang tidak termasuk pergerakan booster pada kerusi kereta semasa memandu. Kos produk ini akan menjadi kira-kira 2800 Rubles.
Siger Booster FIX

Ulasan

Kebanyakan pemilik produk jenama Siger bersetuju bahawa dari segi harga dan kualiti, penggalak ini melebihi kebanyakan pesaing yang ada.Keuntungan model Siger "Meakish" adalah mudah dan murah, dan kelemahan, seperti semua model dengan pengikat tali pinggang, adalah kemungkinan mengelak di sekitar kabin. Kelebihan model Siger Booster Betulkan kebanyakan pemiliknya memanggil kualiti dan kebolehpercayaan bahan yang digunakan.

Kebanyakan pengulas juga mempertimbangkan IsoFix untuk menjadi kelebihan, dan kelemahan - terlalu besar, seperti penggalak, berat badan. Sesetengah pengguna mengadu tentang kemungkinan jurang antara kerusi model Booster Fix Siger dan belakang kerusi kereta, yang boleh mencapai 5 cm dan menyebabkan kanak-kanak itu menyusahkan. Kadang ada kritikan bahawa kain pelapis model ini terlalu sengit.

Lihat di bawah untuk arahan mengenai memasang penyokong Siger.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan