Memilih kerusi kereta kiddy

Kandungannya

Kiddy telah menjadi salah seorang pemimpin di pasaran Rusia sejak tahun 1980-an, ketika syarikat itu baru mula membuat perkembangan di bidang keselamatan mobil anak-anak. Ramai ibu bapa, cuba melindungi anak-anak mereka dari bahaya ketika melakukan perjalanan di dalam kereta, beralih kepada Kiddy delirium, yang telah dipercaya oleh pelanggan untuk masa yang lama dan menawarkan pelbagai jenis produk.

Ciri khas

Setelah mendapat sokongan pelanggannya, Kiddy berusaha mengekalkan minat mereka terhadap syarikat itu dan kredibilitinya. Untuk ini, beliau memberi perhatian yang tinggi terhadap kualiti produknya dan mengurniakan mereka dengan pelbagai ciri yang secara beransur-ansur menekankan keperluan utama kerusi kereta - kebolehpercayaan.

  • Tahap perlindungan yang tinggi. Pengilang telah menyediakan perlindungan tempat duduk kereta kanak-kanak terhadap kesan pelbagai jenis, termasuk pelanggaran sampingan dan depan, tetapi perlindungan tidak akan mengurangkan sudut tontonan. Kriteria ini disahkan oleh piawaian Eropah tertinggi ECE R44 / 04, yang bermaksud bahawa kerusi itu menerima markah tinggi dalam semua ujian kemalangan.
  • Sistem pengudaraan. Tempat duduk kereta mempunyai sistem pengudaraan yang menyediakan perjalanan yang selesa untuk kanak-kanak. Ini juga menyumbang kepada fabrik yang digunakan dalam pengeluaran, di antaranya Thermotex, yang dikenali dengan keupayaannya. Mikroklimat dicipta di kerusi yang membolehkan lebih banyak udara melepasi penutup kerusi kereta.
  • Bahan berkualiti dan inovatif. Untuk ciri ini, syarikat itu telah menerima salah satu anugerah paling berprestij di Jerman - Sicher ist sicher, yang hanya diberikan kepada jenama yang produknya berkualiti tinggi. Ini terpakai bukan sahaja kepada produk itu sendiri, tetapi juga kepada bahan-bahan yang dibuatnya. Mereka membolehkan anda membuat reka bentuk yang boleh dipercayai dan tahan lama yang akan menyelamatkan kanak-kanak dari bahaya.
  • Konfigurasi yang berbeza. Pelbagai konfigurasi boleh didapati apabila menyesuaikan kerusi. Oleh kerana itu, tubuh anak tidak mati rasa dalam perjalanan, dan anak itu tidak letih.
  • Berat badan rendah. Satu ciri penting ialah hakikat bahawa kerusi mempunyai berat badan yang kecil.
  • Bentuk anatomi. Merawat bukan sahaja tentang keselamatan kanak-kanak, tetapi juga tentang kesihatannya adalah salah satu ciri utama dalam pendekatan jenama Kiddy untuk mewujudkan kerusi. Mereka dikurniakan sifat ortopedik yang menyokong sikap anak yang betul.
  • Pelbagai warna dan penyelesaian reka bentuk. Ini membolehkan anda menjemput kerusi di bawah kabin mana-mana kereta. Tambahan pula, syarikat itu bekerjasama dengan pereka untuk mempelbagaikan garis produknya dari sudut pandang visual. Koleksi seperti Prinzessin Lillifee, Capt'n Sharky dan Riders Club sangat popular, yang akan menggembirakan bayi itu dan menggembirakannya.
  • Pemasangan yang boleh dipercayai ke dalam kereta. Di dalam pemasangan kerusi, pengeluar memperkenalkan sistem Isofix, yang membolehkan tempat duduk dipasang di arah kereta. Kelebihan utama sistem ini adalah kesederhanaan dalam operasi, tidak mungkin untuk membuat kesilapan apabila menetapkan kerusi kereta, dan pergerakan minimum dan peralihan tempat duduk dikecualikan.

Walau bagaimanapun, adalah wajar untuk mempertimbangkan bahawa sistem ini tidak disediakan dalam semua kenderaan.

  • Mudah dijaga. Ia juga bertindak sebagai parameter penting apabila memilih kerusi kereta. Bingkai hanya boleh disapu bersih dengan kain lembap. Dalam hal pencemaran yang sangat kuat, anda boleh menggunakan penyelesaian sabun atau pembersih khas.Bagi perlindungan kain yang boleh ditanggalkan, ia harus diperhatikan bahawa ia harus dibasuh pada suhu tidak melebihi 30 darjah. Jika anda mengikuti cadangan ini, anda boleh mengekalkan kerusi kereta dalam keadaan murni selama bertahun-tahun.

Jika kita bercakap mengenai keburukan Kiiddy, maka salah seorang daripada mereka adalah harga kerusi kereta yang tinggi, yang boleh menjejaskan anggaran keluarga. Walau bagaimanapun, ia tidak bernilai menjimatkan wang pada keselamatan saudara-mara dan rakan-rakan.

Pandangan

Sepanjang tahun yang panjang berada di pasaran Rusia, Kiddy telah berjaya mewujudkan banyak perkembangan dalam bidang keselamatan automotif kanak-kanak. Syarikat ini menawarkan pelbagai jenis produk.

Kiddy cruiserfix pro

Kerusi kereta ini adalah salah satu yang paling mudah, kerana ia dikawal secara langsung untuk setiap kanak-kanak. Dimensinya boleh disesuaikan untuk kanak-kanak dari mana-mana ketinggian, selain roller yang boleh ditarik balik membantu untuk mewujudkan keadaan terbaik untuk perjalanan. Kaki bayi tidak mati rasa dan tidak sakit kerana roller padang rumput.

Selain itu, ada kemungkinan untuk menyesuaikan backrest kerusi kereta, yang membolehkan bukan sahaja untuk menyediakan kedudukan duduk yang selesa untuk anak itu, tetapi juga untuk menyesuaikannya untuk kerusi kereta. Satu pergerakan tangan boleh mengubah lebar dan ketinggian kerusi terima kasih kepada penyesuaian pelbagai peringkat, yang terdiri dari 3 peringkat, yang menjamin yang sesuai untuk anak dan kemudahan.

Penjaga Kiddy

Ini adalah satu lagi kerusi kereta popular, di mana kanak-kanak itu diikat dengan tali pinggang keledar standard dengan salutan khas. Bayi tidak terkurung dalam pergerakan, kerana bahagian pinggang tali pinggang terletak di bawah lengan tangan, dan bahagian pepenjuru dihubungkan dengan kepala tempat duduk dan pemandu di dalamnya. Pengancing kanak-kanak itu di kerusi mengelakkan kejatuhannya dari kerusi, walaupun dengan gemetar kuat, yang merupakan kelebihan besar autoseat ini.

Penyerap kejutan Kiddy Shock Absorber juga menyumbang kepada tahap keselamatan yang lebih tinggi, yang melindungi kanak-kanak dari tekanan yang berlebihan disebabkan oleh hakikat bahawa ia mengalihkan tenaga tali pinggang keledar. Seperti model kerusi kereta lain, Kiddy Guardianfix mempunyai sistem lampiran Isofix yang akan membantu untuk mengelakkan memindahkan kerusi ke belakang dan sebagainya walaupun dalam kemalangan.

Kerusi ini direka untuk kanak-kanak yang lebih muda (kira-kira dari 9 bulan hingga 11-12 tahun), tetapi kriteria utama di sini adalah berat badan yang sama dengan 9-36 kg. Kiddy Guardianfix adalah alternatif yang sangat baik untuk buaian kereta yang dipanggil, memandangkan dimensi kecil kerusi ini. Tempat ini mempunyai prestasi tinggi dari segi keselesaan: ia lembut, ia mempunyai pakej keselesaan, yang terdiri daripada kusyen bawah khas. Ia memberikan kemudahan kepada penumpang kecil.

Kebanyakan kerusi Kiddy boleh digunakan bukan sahaja untuk perjalanan jalan raya, tetapi juga untuk perjalanan udara.

Kiddy Discovery Pro dan Kiddy Comfort Pro

Model kremel ini dikategorikan sebagai 2/3, yang bermaksud bahawa berat badan kanak-kanak itu mestilah antara 15 dan 36 kg. Ini meningkatkan had umur untuk kanak-kanak yang diangkut, namun kerusi ini boleh disesuaikan dengan ketinggian kanak-kanak yang berbeza dan menubuhkan lebar yang selesa untuknya.

Reka bentuk indah kerusi juga tidak akan meninggalkan anak yang tidak peduli, kerana ia dibuat dalam warna-warna cerah. Kemunculan kerusi dibuat dengan bantuan pembangunan baru - salutan penyerap sarang lebah V2, yang memainkan peranan penting bukan sahaja dalam reka bentuk komponen individu, tetapi juga untuk melindungi kanak-kanak daripada kecederaan yang mungkin. Untuk set yang sama dan meja mini khas dan bukan beberapa tali pinggang pelindung, ia membetulkan kanak-kanak dengan selamat dan membolehkannya tidak jatuh dari kerusi semasa brek berat.

Kiddy Evo Luna I-saiz

Pengangkut kereta ini mengagumkan dengan ciri uniknya. Menurut pengeluar, ini adalah satu-satunya buaian kereta, yang semuanya berada dalam kedudukan mendatar baik di dalam kereta dan di luarnya. Ia sesuai untuk kanak-kanak di bawah umur 15 bulan, berat maksima maksimum adalah terhad kepada 13 kg.Walaupun pendekatan inovatif untuk mewujudkan kerusi kanak-kanak seperti itu, syarikat itu tidak mengubah tradisi mereka, yang utama di antaranya adalah kualiti, keselamatan dan keselesaan.

Penambahan yang bagus adalah hud, yang, apabila dibuka, melindungi penumpang kecil dari sinar matahari.

Evolusi 2

The avtolyolyulka mewakili koleksi pengarang dan sangat serupa dengan ciri-cirinya kepada model sebelumnya. Apabila memilih kerusi ini harus diingat bahawa ia dipasang terhadap kemajuan kereta, yang merupakan saranan penting ketika mengangkut anak-anak yang sangat muda. Ini disebabkan hakikat bahawa tulang belakang dan beberapa otot bayi belum cukup kuat, untuk menahan perlanggaran atau bahkan mengejut secara tiba-tiba tanpa kecederaan.

Pengilang mengambil kira bahaya yang mungkin dan memberikan jenis kerangka kerusi yang paling optimum.

Kiddy maxi pro

Ini avtolyulka, yang diarahkan di sepanjang arah mesin itu. Di kerusi terdapat bingkai kuat dan gunung yang selamat, serta fungsi goyang yang terbina dalam, yang membantu menenangkan bayi di jalan.

Ulasan

Secara umum, pendapat pembeli mengenai produk Kiddy agak tinggi. Pelanggan sedar bahawa pelbagai membantu memilih kerusi kereta yang memenuhi semua keperluan mereka. Terutamanya popular di kalangan ibu bapa adalah model Guardianfix. Menurut ibu bapa, bayi itu tidak terlalu lama letih dalam posisi duduk, kerana kerusi itu dipikirkan cukup baik untuk mengelakkan bocor.

Walau bagaimanapun, sesetengah pelanggan menulis bahawa ada model yang tidak sesuai untuk semua kereta, dan selalunya orang mempunyai masalah membaiki kerusi - panjang tali pinggang tidak semestinya cukup untuk memperbaiki kerusi atau buaian.

Satu lagi faktor yang patut diberi perhatian adalah harga yang tinggi - produk dari syarikat yang terkenal itu menelan kos kira-kira 15-20 ribu rubel, yang boleh menjejaskan anggaran keluarga.

Walaupun begitu, pelanggan percaya bahawa harganya selaras dengan mutu dan sangat berbahaya untuk menyelamatkan keselamatan kanak-kanak dan hampir jenayah.

Untuk maklumat lanjut mengenai cara memilih kerusi kereta Kiddy, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan