Kerusi kereta Joie: pelbagai produk

Kandungannya

Salah satu tanggungjawab ibu bapa yang paling penting ialah memastikan keselamatan kanak-kanak itu, termasuk ketika dalam perjalanan dengan kereta. Setiap tahun ribuan kanak-kanak terbunuh atau cedera dalam kemalangan kereta. Penggunaan tempat kerusi bayi yang betul membantu kanak-kanak tetap selamat. Tetapi terdapat banyak sekatan yang berbeza di pasaran yang banyak ibu bapa hilang ketika memilih.

Jenis kerusi bergantung kepada beberapa faktor, termasuk umur, saiz dan keperluan anak anda. Kerusi kereta Joie adalah antara lima jenama paling popular. Kami akan membincangkannya secara terperinci dalam artikel kami.

Ciri khas

Brand Joie - salah satu yang paling popular di pasaran kerusi kereta kanak-kanak. Pengiktirafannya berkaitan dengan kelebihan sekatan yang dihasilkan: mereka tahan lama dan selesa, ringan, mudah dipindah dari satu kereta ke kereta lain dan memberikan ibu bapa dengan ketenangan fikiran, kerana anda dapat memastikan bayi itu selamat.

Joie mengisytiharkan bahawa matlamatnya adalah untuk menyediakan ibu bapa dengan peluang maksimum untuk membuat penyesuaian ketika anaknya tumbuh. Sesetengah model Joie merangkumi semua kumpulan umur: 0+, 1 dan 2/3. Kerusi Joie dipasang menggunakan keledar Isofix atau tali pinggang keledar.

Pandangan

Melangkah

Kerusi direka dan selesa direka untuk kumpulan 1/2/3. Dipasang menggunakan sistem Isofix atau tali pinggang keledar dengan kusyen pelindung tambahan. Ini adalah kerusi yang boleh disesuaikan untuk kanak-kanak dari 9 bulan hingga 12 tahun, menghadapi ke hadapan, dengan banyak ciri keselamatan. Ciri yang paling mengagumkan ialah bantal SnugShield digunakan untuk kumpulan 1, dan bukannya abah-abah lima mata yang lebih akrab.

Ulang SnugSheild mengalihkan kesan impak pada badan kerusi, pada masa yang sama ia mengurangkan tekanan pada badan kanak-kanak, yang meningkatkan kemudahan dan kemudahan penggunaan.

Sekiranya anak anda tidak suka terikat dengan tali pinggang keledar dan sentiasa bengkok di kerusi, maka tempat duduk dengan bantal depan boleh menjadi jalan keluar dari situasi ini.

Selain kusyen pelindung, Transcend menawarkan ciri-ciri unik yang lain. Sebagai contoh, Keselamatan Surround Guard adalah panel untuk perlindungan sampingan tambahan. Sekiranya perlu, mereka boleh dikeluarkan di tempat duduk. Pelarasan individu pada setiap peringkat perkembangan anak anda disediakan oleh pengetua kepala, yang boleh dipasang dalam 11 jawatan dan AutoAdjust "sayap", yang disesuaikan secara automatik ke ketinggian penahanan kepala.

Untuk meningkatkan keselesaan, tempat duduk mempunyai tiga kedudukan secara mendalam. Pemadam yang mewah dan memasukkan kain menyumbang kepada pengudaraan yang baik - ini adalah tambahan yang jelas dalam cuaca panas. Sampul boleh dikeluarkan dan dibasuh jika perlu.

Setiap peringkat

Boleh ditarik ke hadapan atau ke belakang. Dipasang dengan tali pinggang tiga mata standard. Panel Keselamatan Surround Surround yang disediakan. Harus diingat bahawa kerusi kereta ini tidak serasi dengan standard Isofix.

Oleh kerana kerusi ini akan bersama anda, mungkin selama 12 tahun, perlu reka bentuknya tidak mengganggu anda pada masa ini. Nasib baik, pemaju Setiap Peringkat mengambil kira ini dan mencipta reka bentuk abadi yang sesuai dengan pedalaman mana-mana kereta. Kerusi itu mempunyai 10 posisi berbaring. Pad tebal dan kain lembut tahan lama mewujudkan keselesaan yang dipertingkatkan. Terdapat dalam 6 warna.

Kerusi ini juga boleh digunakan dalam kedudukan mundur sehingga kanak-kanak mencapai 18 kg (kira-kira empat tahun). Bermula dari 15 bulan, anda boleh beralih ke kedudukan hadapan. Untuk melakukan ini, keluarkan kerusi dan pasang semulanya di kedudukan hadapan. Ini agak menyusahkan, tetapi anda mungkin perlu melakukannya sekali sahaja.

Trillo lx

Tempat duduk kereta ini dengan tahap perlindungan dan keselesaan yang tinggi adalah untuk kumpulan umur 3-12 tahun. Terdapat pelbagai panel keselamatan dan perlindungan sampingan. Penyambung Isosafe memastikan tempat duduk sentiasa disediakan. Ketinggian ketahanan kepala disesuaikan dengan perubahan pertumbuhan penumpang kecil (7 posisi). Kain yang bernafas, lengan lembut lembut, bantal yang diperbuat daripada poliuretana busa dengan kesan ingatan dan penutup boleh dibasuh yang boleh dilepas memastikan perjalanan yang selesa pada bila-bila masa sepanjang tahun. Ada pemegang cermin mata.

Perisai Trillo

Trillo Shield adalah kerusi kereta yang selesa untuk kanak-kanak dari 9 bulan hingga 12 tahun (dari 9 kg hingga 36 kg) menghadap ke hadapan. Penyambung Trillo Isosafe dan Isofix mounts, yang selamat memegang tempat duduk dalam kedudukan yang selamat sepanjang perjalanan, digunakan untuk pemasangan. Sesuai untuk kumpulan 1/2/3. Untuk kanak-kanak kumpulan 1, sarung bantal SnugSheild digunakan, dan untuk kategori 2/3 - tali pinggang tiga mata. Upholstery ultra-tebal dan lengan lembut lembut. Ada pemegang cawan.

Sila ambil perhatian bahawa memasang kerusi ini di tempat duduk depan hanya mungkin dengan airbag dilumpuhkan.

Spin 360

Spin 360 - adalah salah satu daripada kerusi kereta yang berputar di pasaran, yang membolehkan anda terlebih dahulu menetapkannya ke kedudukan mundur, dan kemudian, apabila tiba masanya, matikan ke hadapan. Apa yang hebat ialah dengan meletakkan anak itu di kerusi atau menariknya, anda boleh memutar kerusi ke semua arah yang anda lihat patut. Putar kerusi dengan menggunakan tuil yang terletak di hadapan kerusi. Sekiranya tempat duduk dipasang dengan selamat di kedudukan hadapan atau belakang, bunyi klik.

Tempat duduk tidak dipisahkan dari pangkalan, jadi mustahil untuk mengeluarkan anak dari kereta bersama dengan tempat duduk. Pada masa yang sama, bagaimanapun, memudahkan pemasangan kerusi melalui dua slot Isofix yang diperluaskan.

Kerusi ini bertujuan untuk kumpulan 0 + / 1. Sesuai untuk pemasangan di kedudukan ke belakang untuk kanak-kanak dari lahir hingga 18 kg (4 tahun) atau dalam bentuk menghadap ke hadapan untuk kanak-kanak dari 9 kg hingga 18 kg (4 tahun). Kerusi itu mempunyai 10 posisi berbaring: 5 menghadap ke belakang dan 5 menghadap ke depan.

Pengendalian kepala berbilang kedudukan diselaraskan serentak dengan sistem tali pinggang-seat; apabila bayi itu tumbuh dan ketinggian penahan kepala bertambah, tidak ada konfigurasi tali pinggang yang diperlukan. Di samping itu, kerusi itu dilengkapi dengan sistem pengudaraan sampingan terbina dalam. Terdapat dalam empat warna.

Tempat duduk kereta dengan kerusi penggalak

Sesuai untuk sekumpulan 2/3 (sehingga kira-kira 12 tahun). Mudah dipasang di kabin dengan gunung Isofix. Kerusi ini direka untuk dipasang di kedudukan hadapan dan boleh digunakan dari 4 tahun. Penyambungan lima mata boleh digantikan dengan tali pinggang biasa. Kekangan kepala dapat menempati 11 posisi.

Tetapi perkara yang paling mengagumkan tentang model ini ialah lebar sayap sampingan terikat pada ketinggian ketegangan kepala, dan oleh itu anak anda sentiasa tetap dilindungi sepenuhnya.

Duallo

Model Duallo kini hanya terdapat dalam satu warna, tetapi ia adalah warna merah cerah cantik yang dipanggil salsa. Semua sarung kerusi terbuat dari kain bernafas, yang membolehkan anda tetap sejuk walaupun pada hari-hari panas. Covers boleh dikeluarkan dan dibasuh mesin.

Ulasan

Kebanyakan pembeli mendapati kerusi kereta Joie selesa dan mudah dipasang. Mereka tidak terlalu berat, sesuai dengan kereta dan tidak menduduki lebih daripada satu kerusi di dalam kereta. Ini adalah kerusi yang bergaya dan selesa, kanak-kanak sangat mudah untuk dimasukkan ke dalam dan mencapai. Kanak-kanak rela berada di kerusi ini.

Ujian kecemasan menunjukkan bahawa tempat duduk bertahan dengan kesan frontal yang bersamaan dengan perlanggaran depan kenderaan yang bergerak pada kelajuan kira-kira 70 km sejam, dan kesan sampingan yang sama dengan perlanggaran kenderaan yang bergerak pada 50 km sejam.

Antara kekurangannya, pengguna hanya mencatatkan bahawa dalam sesetengah model, ia tidak mudah untuk mengikat dan membongkar tali lima mata.

Gambaran keseluruhan terperinci mengenai stadium kereta Joie Stages, lihat di bawah.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan