Perlindungan Kerusi Kereta Bayi: Ciri-ciri Operasi

Kandungannya

Setiap ibu bapa cuba melindungi anak mereka ketika memandu di dalam kereta. Pada mulanya, pedalaman auto tidak menyediakan pengangkutan bayi di dalamnya. Walau bagaimanapun, mewujudkan persekitaran yang selesa dan selamat untuk kanak-kanak di dalam kereta adalah mudah. Kerusi dan aksesori kereta moden untuk mereka membantu pemandu dengan ini. Artikel ini akan membincangkan penutup untuk kerusi kereta kanak-kanak dan ciri-ciri operasi mereka.

Ciri-ciri dan Faedah

Dengan kerusi kereta berkualiti tinggi, pengangkutan kanak-kanak lebih mudah. Pertama, ia adalah jaminan keselamatan semasa memandu pantas, brek berat dan sekiranya berlaku kemalangan. Kedua, ia membenarkan sesuatu untuk membawa kanak-kanak di jalan raya. Sebagai contoh, sebagai tambahan kepada kerusi kereta, anda boleh membeli meja di mana ia akan menjadi mudah untuk kanak-kanak bermain, membaca, menarik.

Perlindungan boleh diganti melanjutkan kehidupan kerusi kereta, menjadikannya lebih praktikal dan selesa. Rangkaian moden menawarkan ibu bapa pelbagai pilihan: ganti dan ganti produk, penutup, penyelenggara, penutup untuk menyimpan kerusi kereta, penutup, pangkalan yang boleh diubah menjadi mudah dibawa untuk bayi. Perlindungan pelindung paling sering dibeli untuk memastikan kerusi tempat duduk kanak-kanak bersih.

Hari ini, untuk hampir setiap model kerusi kereta anda boleh membeli penutup yang direka untuknya. Terdapat juga produk universal yang sesuai untuk kerusi untuk kanak-kanak. Secara konvensional, penutup boleh dibahagikan kepada dua kumpulan: yang dipakai di kerusi kanak-kanak, dan mereka yang dilaburkan di dalamnya. Untuk kanak-kanak dari satu hingga tiga tahun, pilihan pertama adalah lebih sesuai, tetapi untuk kanak-kanak yang lebih tua, meliputi dari kumpulan kedua boleh dibeli.

Adalah juga idea yang baik untuk melindungi bukan sahaja kerusi kereta kanak-kanak, tetapi juga di kerusi depan. Kemudian anak itu tidak mencuci kaki mereka.

Produk-produk tersebut biasanya diperbuat daripada bahan nipis, yang memudahkan penjagaan mereka semasa operasi. Di samping itu, kos produk agak boleh diterima, dan praktikalnya sepenuhnya membayar untuk semua kos.

Meliputi untuk kerusi kereta kanak-kanak diperbuat daripada bahan mesra alam yang istimewa. Mereka tidak mengeluarkan bahan bau "kimia" yang tidak menyenangkan dan bahan toksik. Biasanya digunakan dengan kelembapan menyerap kain berkualiti tinggi. Selain itu, produk jenama terkenal biasanya diperbuat daripada bahan pengudaraan yang membolehkan udara dan kelembapan melaluinya. Ini membolehkan kanak-kanak berasa selesa walaupun pada hari-hari yang paling panas.

Memilih sampul pengeluar yang terbukti, anda boleh yakin dalam ketahanan dan kebolehpercayaan produk tersebut. Mereka tertakluk kepada tangan dan mesin boleh dibasuh (dalam mod halus). Oleh itu, pedalaman automotif tidak akan takut pencemaran apapun.

Semua produk jenis ini agak mudah dikeluarkan dan dipakai. Walau bagaimanapun, apabila memilih kes, lebih baik untuk mengkaji keserasiannya dengan model kerusi kereta. Walaupun dengan membeli model sejagat, ia tidak akan berlebihan untuk menjelaskan semua parameter produk.

Sesetengah selimut dilengkapi dengan headrests, menyediakan lokasi yang lebih mudah untuk kanak-kanak di dalam kereta. Terutama penting ialah kehadiran peranti sedemikian semasa perjalanan panjang, apabila kanak-kanak perlu menghabiskan beberapa jam dalam kedudukan yang tidak begitu selesa baginya.

Syarat penggunaan

Sesetengah ibu bapa mempunyai kesukaran untuk membuang dan meletakkan kerusi kerusi. Walau bagaimanapun, mengetahui prosedur, agak mudah untuk melakukan ini.

  • Pertama anda perlu menyambung kes dengan tali pada sisi dan di tempat pengikat.
  • Kemudian anda perlu meletakkannya di tempat duduk dan luruskan supaya tidak ada bentuk lipatan. Semua pengikat mesti diarahkan ke alur.
  • Semua butang atau kancing sedia ada perlu dipasang.
  • Seterusnya, anda perlu mengetatkan bahagian atas penutup di belakang kerusi dan dindingnya.
  • Sabuk bahu diikat ke dalam slot di bawah dan diamankan dengan selak bawah. Jika dikehendaki, untuk lebih banyak kemudahan, mereka boleh dengan segera memakai lapisan lembut khas.
  • Seterusnya, tolak tali pinggang ke dalam slot yang terletak di belakang kerusi, pasangkan tali bahu tali bahu.

Jika anda berjaya meletakkan produk di kerusi kerusi, maka dengan penyingkiran tidak akan mengalami sebarang kesulitan. Ia hanya perlu untuk menjalankan semua langkah di atas dalam susunan terbalik. Mula-mula anda perlu membuka semula semua butang, butang, rivet, klip. Seterusnya, tarik tali pinggang keluar dari slot, menggagalkannya di bahagian sisi, selepas itu penutupnya hanya boleh dikeluarkan.

Jika masalah dengan penyingkiran / pemberian produk jarang terjadi, maka sedikit tahu cara memasang tali pinggang dengan betul. Perlu diperhatikan bahawa terutamanya sistem pengikat berbeza sedikit daripada model yang berbeza. Tali panjang adalah tali bahu, mereka dipasang di bahagian belakang. Pendek direka untuk penetapan yang lebih rendah. Setelah semua tali pinggang dibalut ke dalam lubang khas, mereka mudah menyambung dan mengunci ke tengah sandaran.

Petua

Jika anda mengambil kira beberapa nuansa, operasi produk dapat lebih mudah:

  1. Pelapik sepatutnya patut seiring dengan kerusi kereta - ini adalah jaminan ketahanan bahan. Di samping itu, ia menyediakan persekitaran yang lebih selesa untuk kanak-kanak.
  2. Jika tempat duduk sepatutnya mempunyai beg udara atau kekangan kepala, anda harus memilih penutup yang sama.
  3. Untuk memakai lebih mudah, anda boleh mengeluarkan kerusi depan.

Cara mengeluarkan penutup dari kerusi kereta kanak-kanak, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan