Clamp untuk kepala kanak-kanak di kerusi kereta: apakah perlu dan bagaimana untuk membuatnya?

Kandungannya

Apabila seorang kanak-kanak berada di dalam kereta, perkara utama adalah keselamatannya. Kerusi kereta khas untuk kanak-kanak, tentu saja, memberikan tahap perlindungan yang diperlukan, tetapi tidak selalu selesa. Di hadapan pengapit kepala, kanak-kanak itu akan menjadi lebih selesa dan selamat di kerusi kereta.

Apa itu?

Hakikat bahawa memiliki kerusi kanak-kanak di dalam kereta bukan sekadar kewajiban, tetapi satu keperluan untuk kedamaian dan keselamatan diri anak, semua orang sudah lama memahaminya. Pengeluar moden menawarkan pelbagai pilihan yang selesa dan selesa untuk kanak-kanak. Satu-satunya negatif adalah bahawa kadang-kadang semasa perjalanan panjang, anak-anak begitu letih bahawa mereka tertarik untuk tidur. Pada masa ini kepalanya bersandar ke tepi atau jatuh ke hadapan. Ia menyusahkan dan bahkan berbahaya untuk tidur dalam kedudukan sedemikian, kerana hal-hal yang tidak dapat dipulihkan boleh terjadi dengan brek secara tiba-tiba.

Dalam kes ini, sokongan untuk kepala pasti diperlukan - pemegang tertentu yang boleh melindungi dan menjamin.

Atas sebab ini, pengeluar mula menghasilkan pengapit khas untuk kepala. Kelebihan utama mereka ialah mereka memberikan perlindungan yang boleh dipercayai untuk kanak-kanak itu. Setakat ini, anda boleh menemui pelbagai jenis dan model, lebih banyak mengenai yang kami terangkan di bawah.

Jenis dan model

Jenis penahan yang paling biasa adalah model yang kelihatan seperti pembalut. Model ini mudah dilekatkan pada headrest kerusi itu sendiri dengan jalur elastik yang luas, dan pembalut kain lembut memegang bayi di dahi. Model ini adalah salah satu yang paling popular, kerana ia mempunyai harga yang sangat berpatutan. Kelemahan pemegang sedemikian adalah bahawa sekiranya melonggarkan jalur elastik atau tali pinggang, pembalut boleh dengan mudah meluncur pada leher kanak-kanak. Dalam kes ini, dengan brek secara tiba-tiba, model sedemikian boleh menyebabkan kemudaratan yang serius kepada bayi.

Jika anda menetapkan tali terlalu ketat, pembalut akan sangat ketat ke dahi, akibatnya kepala kanak-kanak akan mula terluka dan dia tidak akan dapat bergerak.

Terdapat model serupa yang lebih selamat, kerana ia dilengkapi dengan elemen pengunci tambahan. Tali tambahan diikat di bahagian tengah bantal, tidak membenarkan pembalut meluncur ke bawah. Dalam hal ini, jika anda merancang untuk memilih pilihan dalam bentuk pembalut, maka pastikan untuk memeriksa kemungkinan menyesuaikan ukurannya.

Terdapat klip yang menyerupai dua bantal sampingan. Model sedemikian dipasang di kerusi kereta itu sendiri, di kepala pengekangan atau pada tali pinggang keledar. Dengan cara ini, sesetengah pengeluar segera mengeluarkan kerusi kereta, lengkap dengan aksesori yang serupa.

Satu lagi jenis pengapit tersebut adalah model sejagat. Mereka dapat menyokong ketua kanak-kanak dari tiga pihak sekaligus, yang sangat mudah dan ketara meningkatkan keselamatan ketika melakukan perjalanan. Model ini mudah dipasang di mana-mana kerusi, dan saiznya boleh dilaraskan. Hasilnya, kanak-kanak mempunyai perlindungan dari dua pihak dalam bentuk bantal lembut, dan jika perlu, anda boleh menurunkan selak pada dahi.

Pengilang

Sekiranya kita bercakap tentang pengeluar, kita patut perhatikan produk dari "Klyuvanos". Sebagai peraturan, jenama ini menghasilkan pengapit dalam bentuk pembalut. Sangat gembira dengan palet warna, pelbagai lukisan kanak-kanak dan kain lembut. Di samping itu, pengisi penahan ini adalah istimewa, seperti pengeluar berkata, "bernafas".Terima kasih kepada cincin khas untuk menetapkan, dengan menggunakan model ini mudah dan selamat.

Jenama Cybex menawarkan ibu bapa muda yang selesa, selamat dan serba boleh untuk kanak-kanak kecil itu. Model sedemikian mudah dipasang di kerusi kereta dan membolehkan anda dengan selamat dan selamat memperbaiki kepala bayi.

Ia juga perlu diperhatikan produk dari AvtoBra, yang diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi, supaya bayi itu selesa, dan anda tidak perlu risau tentang keselamatannya.

"AutoBra"

Model mudah dan praktikal dari Ben Bat akan merayu kepada ibu bapa bayi yang baru saja mula duduk dengan yakin. Model ini diperbuat daripada bahan-bahan yang mesra alam, kain lembut dan semula jadi dan pengisi.

Ben bat

Bagaimana untuk melakukannya sendiri?

Jika dikehendaki, penjepit sebegini boleh dibuat secara berasingan. Adalah mudah untuk menjadikannya, perkara utama adalah untuk mempunyai kemahiran awal sekurang-kurangnya dalam kerja-kerja tenun.

Pertama sekali, anda perlu memilih bahan yang sesuai dari mana jalur itu sendiri akan dibuat. Bahan ini mesti semulajadi dan tidak tergelincir. Lebar jalur itu tidak lebih dari lebar dahi anak itu, sehingga semasa tidur ia tidak tergelincir ke matanya. Sebaik sahaja anda membuat semua ukuran, anda boleh mula mengeluarkan perlawanan mudah ini.

Ingatlah bahawa bahagian-bahagian jalur itu harus sedikit meruncing.

Dalam penampilan, ia menyerupai penutup mata, hanya lebih besar. Pengisi boleh menjadi poliester padding yang digulung dengan lembut, anda boleh memasukkannya ke dalam beberapa lapisan. Sekarang anda perlu meneguk getah, yang akan dipasang di tempat kepala. Adalah penting untuk mengira semuanya dengan betul. Semua kanak-kanak berbeza, jadi panjang gusi akan berbeza. Peraturan utama - untuk memilih gusi berkualiti tinggi dan luas.

Pastikan untuk mengira, mengambil ukuran supaya penahan tidak menekan bayi terlalu keras di dahi. Ia adalah yang terbaik untuk membuat dua band getah. Jadi jalur itu akan membuat kepala anda ketat dan selamat.

Lihat kenapa kunci kepala kanak-kanak di tempat duduk kereta berada dalam video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan