Menyisipkan di kerusi kereta untuk bayi baru lahir: jenis dan ciri-ciri mereka

Kandungannya

Cuti moden dengan seluruh keluarga menjadi sangat popular. Pembangunannya juga dipromosikan oleh sejumlah besar kereta yang selesa dengan salun dan kemudahan yang selesa untuk pemanasannya di musim sejuk atau penyejukan di musim panas. Untuk tujuan perjalanan dengan anak-anak mereka, pemilik kereta membeli tempat duduk kereta. Walau bagaimanapun, mereka tidak memberi peluang untuk melakukan perjalanan dengan bayi dua atau tiga bulan. Perlu berhati-hati dengan para liner di kerusi kereta untuk bayi baru lahir.

Ciri-ciri dan Tujuan

Pada usia yang kecil, apabila otot dan tisu kanak-kanak tidak lagi kuat, langkah-langkah yang lebih besar diperlukan untuk memperbaiki badan kanak-kanak, terutamanya kepala dan leher. Untuk ini, aksesori tambahan dihasilkan, yang dimasukkan ke dalam kerusi dan membolehkan anda memperbaiki leher kanak-kanak semasa mencukupi kereta. Para liner yang sedang dihasilkan untuk bayi baru lahir di kerusi kereta kanak-kanak adalah berbeza antara satu sama lain dalam reka bentuk dan dalam tujuan berfungsi, bahan yang digunakan dalam pembuatan. Sebagai tambahan kepada fungsi utama - menetapkan leher kanak-kanak, mereka melakukan beberapa tambahan, seperti:

 • adalah perlindungan tambahan terhadap kelembapan;
 • meningkatkan rintangan haus bahan kerusi itu sendiri;
 • mengurangkan beban pada kumpulan otot tertentu;
 • mewujudkan sudut kecenderungan kanak-kanak dalam kerusi kereta;
 • sisipan juga tersedia untuk kedudukan mendatar badan bayi.

Salah satu fungsi utama dan utama pelapik adalah penetapan yang jelas dan jelas kanak-kanak dalam keadaan manuver kereta, termasuk di bawah pengereman berat atau kesan. Untuk mengesahkan keberkesanan penggunaan liner dalam situasi kecemasan dan teratur, termasuk dalam kes kemalangan, syarikat pembuatan sentiasa menjalankan ujian dan ujian kemalangan yang membolehkan anda membuat perubahan yang diperlukan dalam reka bentuk kerusi dan inlays, dan dalam kaedah pemasangan di kabin kenderaan .

Bahan

Bagi pembuatan pengeluar yang diketahui menggunakan hanya bahan berkualiti tinggi, dengan mengambil kira keperluan untuk memastikan keselamatan lalu lintas. Mereka mesti menahan beban tertentu bergantung pada berat anak. Di samping itu, pelapik boleh menjadi buih. Ia harus agak lembut dan bernafas untuk mewujudkan keadaan yang selesa untuk masa yang lama untuk kanak-kanak di dalam kereta.. Ia menggunakan kedua-dua bahan hipoallergenik semulajadi dan sintetik.

Varieti

Kini terdapat sisipan direka untuk menempatkan kanak-kanak dari usia dini. Mereka berdua universal dan direka untuk kedudukan tertentu badan bayi. Di samping itu, memasukkan bantal anatomi digunakan untuk mengangkut kanak-kanak yang lebih tua. Ia juga menyokong ketua kanak-kanak itu dalam kedudukan yang selesa dan mengubah sudut kedudukan badan. Ia boleh diletakkan dalam kerusi, dan di buaian.

Roller sisipan terletak di sekitar leher kanak-kanak, selesa dan nyaman menyokong kepala dan memasang leher. Kekangan kepala mengekalkan leher dalam kedudukan tertentu, melindunginya dengan pukulan tajam, termasuk kejutan sampingan, serta ketika menggerakkan sebuah kereta. Di samping itu, lapisan, lapisan dan tilam digunakan, yang digunakan untuk memberikan kedudukan badan yang selesa semasa pergerakan kenderaan.

Model

Ia adalah perlu untuk menyerlahkan model memasukkan yang paling popular di tempat duduk kereta untuk bayi baru lahir.

 • Cybex menawarkan pelantar sejagat untuk kerusi kereta hitam Sirona yang baru lahir. Ia sangat memudahkan perjalanan untuk penumpang kecil, dengan jelas memegang kepala dan menetapkan leher akibat bentuk anatomi. Pakar bedah ortopedik profesional terlibat dalam pembangunan dan penyesuaian borang. Pada bahan pengeluaran hypoallergenic berkualiti tinggi digunakan.

Semasa perjalanan, pelapis melegakan ketegangan yang tidak perlu di bahagian belakang dan tulang belakang, menjadikan perjalanan itu menyeronokkan dan selesa. Ia boleh digunakan dari usia yang sangat awal.

 • Pelapik anatomi dari Rant direka bentuk untuk digunakan dalam kerusi kereta kanak-kanak. Ia menyediakan penempatan bayi yang selesa, yang dicapai dengan mengubah sudut badan di kerusi.
 • Masukkan kerusi kereta kanak-kanak "AvtoBra" Ia memungkinkan untuk mengubah sudut kecenderungan tubuh kanak-kanak dan menyebarkan kedudukan yang paling selesa dan stabil. Ia diperbuat daripada bahan yang berkualiti tinggi dan mempunyai keupayaan yang sangat baik.
 • Masukkan Air Fresh Dibuat dari kapas, yang memberikan keselesaan bahkan pada bulan-bulan panas musim panas. Grid tiga lapisan sempurna dan bebas melepasi udara, menyokong mikroiklim di sekitar kerusi.
 • Roller bantal untuk leher Sevi Bebe 37 Selalunya sesuai dan menyokong leher dan kepala bayi. Diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi, ia memberikan rehat yang menyenangkan dan tidur untuk kanak-kanak.
 • Pelapik sejagat di kerusi kereta Hauck Dry Me Ia direka untuk digunakan pada bila-bila masa sepanjang tahun, kerana ia dibuat dari pelbagai bahan dari dua pihak. Khususnya, bahagian yang terbuat dari kapas digunakan pada musim panas, dan sisi pelapis yang diperbuat daripada sarung lembut dan hangat berguna pada musim sejuk. Di samping itu, permukaannya ditutup dengan lapisan penahan air khas.
 • Masukkan Cybex Sirona Digunakan untuk mengangkut bayi baru lahir. Mengurangkan ruang dalaman kerusi, dia menyesuaikannya untuk mengangkut penumpang terkecil. Ini mengubah sudut awal badan, menjadikannya yang paling selesa dalam kedudukan terdedah.
 • Masukkan Sevi Bebe mengubah sudut kedudukan badan, memberikan kedudukan yang jelas. Ia diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi yang memastikan sisa kanak-kanak yang selesa. Bentuk pelan yang sesuai untuk hampir semua kategori kerusi kereta 0+.
 • Bagi bayi baru lahir, pelapik Ben Bat yang mudah disediakan. Ia menghairankan dengan sentuhan lembut dan boleh digunakan dalam kerusi kereta dan di tempat tidur bayi atau kereta bayi. Dalam kes ini, pelapik menyokong leher, kepala dan belakang kanak-kanak semasa pergerakan. Di samping itu, aksesori dilengkapi dengan kerincingan yang tertanam di bahagian bawahnya, dan headrest yang boleh ditanggalkan dilengkapi dengan pemegang untuk pacu. Untuk pembuatan kapal itu digunakan bahan dua hala yang membolehkan anda menggunakannya pada musim sejuk dan musim panas.

Bila hendak mengambil?

Kemasukan sangat diperlukan sehingga masa bayi mulai yakin memegang kepalanya dan leher ketika dia bergerak. Masa ini sama sekali berbeza pada masa berlainan bergantung kepada perkembangan kanak-kanak. Ia boleh menjadi dua, dan mungkin dalam masa tiga bulan. Selepas itu, perlunya pelapik sebagai cara penekanan tambahan leher dan kepala kanak-kanak itu hilang. Tergesa-gesa dengan pemansuhan kapal itu tidak berbaloi, anda perlu terlebih dahulu memerhatikan kanak-kanak itu seketika.

Di samping itu, apabila ragu-ragu tentang keperluan untuk membatalkan pelapik, lebih baik untuk berunding dengan doktor mengenai perkara ini, untuk membantu menentukan tahap kesediaan badan kanak-kanak, termasuk otot, untuk menyokong kepala semasa gerakan dan dengan kemungkinan perubahan beban secara tiba-tiba.

Petua dan cara

Apabila memilih pelapik di kerusi kereta untuk bayi baru lahir bernilai mematuhi beberapa petua pakar.

 • Adalah perlu untuk mengambil kira keunikan tingkah laku kanak-kanak itu, umurnya dan kedudukan badannya yang paling selesa. Setelah memutuskan keperluan, anda perlu memilih aksesori yang diperlukan untuk pelaksanaannya.
 • Barisan terpasang harus tegas memegang kerusi dan juga memperbaiki kepala, leher dan belakang kanak-kanak dalam mana-mana manuver kereta, mengeluarkan beban yang berlebihan di tubuhnya.
 • Perhatian khusus perlu dibayar kepada interaksi sistem penstabilan badan kanak-kanak, kedua-dua memasukkannya sendiri dan kerusi kereta. Pinggang perlu memegang bayi dengan ketat, tanpa menggosok kulitnya dan tidak menimbulkan rasa tidak selesa.
 • Memandangkan kemungkinan tinggal lama kanak-kanak di dalam kapal ketika melakukan perjalanan di dalam kereta, pilihannya harus dihentikan pada produk-produk berkualiti tinggi yang terbuat dari bahan hipoallergeniknya.

Memandangkan liners digunakan walaupun untuk mengangkut bayi dari rumah bersalin kepada pilihan mereka, mereka harus didekati dengan penjagaan tertentu, selepas berunding dengan pakar dan doktor.

Mengambil kira semua keperluan untuk pilihan kapal dalam kerusi kereta akan memastikan bayi yang paling selesa dan selamat tinggal di dalam kereta semasa perjalanan panjang dan perjalanan.

Pada memasukkan anatomi di kerusi kereta dan pembawa bayi, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan