Kerusi kereta Evenflo: ciri, kelebihan dan kelemahan model

Kandungannya

Tidak lama dahulu, kelahiran seorang kanak-kanak dalam keluarga yang mempunyai kebarangkalian yang tinggi bermakna bahawa ibu akan menjadi "terkurung" ke rumah untuk tahun-tahun akan datang. Di dunia moden, penuh kesibukan, ini tidak mungkin lagi dibayangkan. Ramai yang mempunyai kereta persendirian yang memudahkan untuk bergerak dan mengangkut apa-apa.

Kerusi kereta kanak-kanak yang direka khas membantu dengan keselamatan dan keselesaan untuk mengangkut bayi, bahkan bayi. Walau bagaimanapun, aksesori ini mesti dipilih dengan teliti, kerana ia adalah satu-satunya perkara yang bertanggungjawab untuk kesihatan kanak-kanak sekiranya berlaku kemalangan kenderaan. Kerusi kereta Evenflo mungkin betul-betul apa yang cuba dicari oleh ibu bapa.

Mengenai pengilang

Hari ini, apabila memilih mana-mana produk, reputasi syarikat yang menghasilkannya sangat penting. Ia mungkin menunjukkan bahawa syarikat itu memantau kualiti produk dan tidak pernah gagal dengan pelanggannya. Jenama Evenflo merujuk hanya itu.

Jenama ini memasuki pasaran pasca-Soviet baru-baru ini - pada tahun 2008. Produk syarikat adalah profil sempit - sebagai tambahan kepada kerusi kereta, syarikat itu mengeluarkan mainan, ransel anak, pintu keselamatan, pusat permainan, jumper dan tangga tinggi. Setelah memasuki pasaran, syarikat itu menghadapi sejumlah besar pesaing, tetapi masih ada ruang untuk jenama baru, kerana di negara lain ia sangat memerlukan.

Permulaan syarikat itu dibentangkan pada tahun 1920 di wilayah negara Amerika Syarikat Ohio. Tempat duduk kereta pada hari-hari tidak begitu popular, jadi semuanya bermula dengan barang-barang untuk memberi makan. Pada tahun 1940, syarikat itu mempunyai kilang kedua. Sememangnya, kejayaan semasa syarikat itu tidak akan ada jika tidak untuk kegunaan aktif inovasi.

Akibatnya, walaupun pengganda tidak dapat dilalui oleh jenama yang sangat popular. Khususnya, studio terkenal Walt Disney menawarkan untuk meletakkan imej watak kartun pada produk berjenama Evenflo, saling mengiklankan satu sama lain. Keputusan sedemikian terus meningkatkan jualan. Jadi pada 1989-1993, syarikat itu memperoleh beberapa loji baru di bahagian yang berlainan di Amerika Syarikat.

Ini adalah firma yang dipersoalkan dan ia berbeza dari banyak pesaing - ia tidak tergesa-gesa untuk membawa pengeluarannya ke China, seperti hari ini yang bergaya, kerana ia adalah nama Amerika dan sebenarnya. Hari ini, Evenflo di tanah airnya adalah salah seorang pemimpin yang tidak dipertikaikan di bidang barang-barang kanak-kanak. Syarikat itu tidak menyimpan wang untuk pengenalan teknologi baru, serta memeriksa keselamatan barang (contohnya, untuk menjalankan ujian kemalangan untuk menilai tahap perlindungan kerusi kereta yang sama).

Model moden

Pelbagai model pengeluar dibina sedemikian rupa sehingga kerusi kereta banyak boleh digunakan dari lahir hingga remaja. Sekiranya pengeluar kerusi kereta lain biasanya dibahagikan kepada kategori, di sini jenama hanya memperuntukkan beberapa siri berasingan.

Memupuk

Siri ini direka untuk penumpang muda yang menimbang sehingga 10 kilogram. Dalam barisan ini, yang direka untuk kanak-kanak termuda, terdapat tiga kerusi berlainan - Sage, Koi, Button Floral, yang sebenarnya berbeza hanya dengan warna penutupnya.

Terdapat hampir tidak ada umur minimum atau berat badan. Tidak boleh diterima untuk membawa kanak-kanak kurang daripada 48 cm dan berat kurang daripada 2.2 kg di kerusi, tetapi bayi-bayi tersebut jarang berlaku. Tempat duduk ini boleh diperbaiki hanya terhadap arah perjalanan, yang pada usia itu dianggap sebagai syarat keselamatan yang ketat. Sebagai pengikat, anda boleh menggunakan tali pinggang keselamatan kereta standard dan ISOFIX moden yang popular.

Pinggang kerusi itu sendiri adalah selesa dan boleh dipercayai. Terdapat tiga kedudukan untuk tali bahu, tangkapan keselamatan mempunyai lima titik lampiran. Meliputi, jika perlu, dikeluarkan untuk mencuci. Kos model yang mengejutkan demokratik - ia sedikit lebih daripada 10 ribu rubel.

Sage
Koi
Bunga bunga

Triumph

Pilihan ini direka untuk penumpang yang mempunyai umur yang sama sekali berbeza. Berat minimum hanya 2.2 kg (berat bayi baru lahir), dan berat maksimum 29.5 kg sekaligus, yang boleh sesuai dengan seorang gadis remaja yang langsing.

Terdapat tiga subseries dalam barisan ini (model Triumph - Concord, Siri Platinum - Model Caprise dan ProComfort Series - model Mercer). Di sini, para pemaju telah berusaha untuk melaksanakan keselesaan dan keselamatan maksimum. Pemasangan dibenarkan kedua-dua ke belakang dan di arah "kanan", termasuk di kerusi depan.

Sampul boleh dikeluarkan untuk mencuci walaupun tanpa membuka tali pinggang penekanan.

Pengerusi melindungi anak walaupun dalam keadaan mobil beralih, belum lagi fakta bahwa setiap pukulan dan tenaga panas yang berlebihan diserap. Malah dari kemungkinan membakar di sebuah istana panas, kanak-kanak itu dilindungi - terdapat poket khas untuk ini. Harga produk - dari 14 ribu rubel.

Symphony and Safemax

Kedua-dua siri ini dibahagikan kepada beberapa sub-siri, termasuk E3 DLX dan 968P yang lebih baik. Keistimewaan kerusi ini adalah mereka boleh dipanggil "kekal", kerana mereka membenarkan pengangkutan penumpang dari yang terkecil kepada mereka yang berat 55 kg (dan ini hampir dewasa dewasa). Diasumsikan pada masa akan datang apabila kanak-kanak tumbuh, kerusi kereta akan berubah menjadi penggalak, yang juga "bertambah" dengan pertumbuhan bayi.

"Cip" khas siri-siri ini adalah "pintar" tali pinggang, yang dikawal secara harfiah dengan menekan satu butang. Ini membolehkan anda mencapai keselesaan penumpang maksimum dengan keselamatan yang ketat.

Berkembang dan SecureKid

Ini adalah siri yang tidak menyediakan pengangkutan yang paling kecil (berat minimum kanak-kanak adalah 9 kg). Tetapi mereka boleh menahan penumpang yang beratnya 55 kg. Pengilang memutuskan bahawa mengejar fleksibiliti mungkin mengehadkan kemungkinan produk untuk setiap umur, jadi dia enggan mengangkut bayi yang baru lahir dalam siri ini. Seperti yang ternyata, idea itu berjaya - produk ini diiktiraf sebagai salah satu yang paling popular di Amerika Syarikat.

Semua kelebihan di atas produk ini juga hadir. Pada masa yang sama tali bahu disesuaikan dalam empat kedudukan sekaligus, yang mudah untuk kanak-kanak dari mana-mana umur. Memandangkan berat badan penumpang yang ketara, untuk keselamatan yang lebih tinggi, tali pinggang sauh lain telah ditambah, yang dipasang di belakang belakang. Ini tidak akan membenarkan kerusi itu terbang ke hadapan walaupun dengan perlanggaran frontal yang sangat keras.

Apabila mengubah kerusi menjadi penggalak, penumpang kecil perlu menggunakan tali pinggang keledar kereta standard. Untuk kemudahan lengkap kanak-kanak, pemegang cuping yang dimasukkan ke dalam tempat letak tangan disediakan, dan penutup untuk 500 kitaran mencuci mesin menjamin hayat perkhidmatan yang panjang untuk pembelian sedemikian.

RightFit dan AMP

Ini adalah kerusi kereta yang paling "dewasa", kerana berat penumpang minimum di sini ialah 13.5 kg. Dalam kes ini, yang pertama siri adalah kerusi kereta sepenuhnya yang boleh berubah menjadi penggalak, dan yang kedua adalah penggalak, walaupun dengan lengan tangan, dan juga dengan pemegang cawan terbina dalam. Sudah tentu, kerusi-kerusi berlengan sepenuhnya lebih popular, terutamanya kerana mereka dilengkapi dengan pelbagai tambahan dalam bentuk lampu suluh di kepala, dan lain-lain.

Produk yang mewakili kedua-dua siri ini ditetapkan secara eksklusif menggunakan tali pinggang keledar kereta standard; sistem ISOFIX tidak disediakan untuk mereka. Mungkin sebab itulah harganya agak kecil - kos kerusi penuh dari 8 ribu rubel, dan booster - dari 3 ribu.

Ulasan

Dalam kes Evenflo, ulasan dikaitkan semata-mata kepada aspek positif.Pada laman web rasmi bahasa Rusia, syarikat itu membentangkan banyak surat daripada pengguna yang bersyukur yang menulis tentang bagaimana produk jenama menyelamatkan nyawa kanak-kanak dalam kemalangan yang serius. Ulasan-ulasan ini tidak dapat dipercayai, memandangkan sumber di mana mereka berada, tetapi kepada 65% daripadanya adalah gambar yang dilampirkan dari anak-anak yang menakutkan tetapi utuh di kerusi kereta terhadap latar belakang pengangkutan yang pecah.

Bagi kebanyakan pengguna, fakta ini sudah mencukupi, kerana tugas utama kerusi kereta adalah untuk melindungi kanak-kanak semasa kemalangan.

Walau bagaimanapun, pembeli menyerlahkan kelebihan kelebihan produk jenama tersebut. Sering kali, syarikat kereta dipanggil sangat selesa, kerana mereka boleh laras dalam semua kedudukan, memberikan keselesaan maksimum untuk kanak-kanak meskipun parameternya sentiasa berubah ke atas.

Terdapat juga pengudaraan yang baik, sesetengah model bahkan mempunyai sesuatu seperti kawalan iklim, kerana kain penutup mampu mengumpul haba atau kesejukan, secara beransur-ansur memberikan kedua-duanya, apabila perlu.

Moms menghargai hakikat bahawa penutup boleh dikeluarkan dengan cepat untuk mencuci, dan walaupun anda mencucinya sangat kerap selama bertahun-tahun, rupa produk tidak berubah. Adalah sangat penting bahawa semua kelebihan ini tidak dapat mengurangkan tahap kebolehpercayaan perlindungan kanak-kanak.

Kami juga harus menyebut reka bentuk. Tidak seperti pesaing banyak, Evenflo mengingati bahawa kerusi-kerusi keranjang harus kelihatan menarik dari sudut pandangan kanak-kanak, tetapi juga sesuai harmonis ke dalam "dewasa" biasa.

Seperti pembeli dan kos, yang dalam banyak model jenama tempat duduk kereta tidak mencecah 10 ribu rubel. Sudah tentu, produk berjenama tidak boleh dipanggil paling murah, tetapi pada harga terutamanya jenama Cina bersaing dengan kualiti yang jelas lebih rendah daripada produk Amerika.

Walau bagaimanapun, jika kita bercakap tentang kekurangan, paling kerap kos produk juga ditonjolkan sebagai tolak, kerana bagi sesetengah ibu bapa, pembelian sebegini kelihatan sangat mahal. Selebihnya kritikan sering bersifat subjektif dan menyangkut pilihan warna atau bentuk kerusi.

Untuk gambaran keseluruhan kerusi kereta Evenflo Triumph ProComfort Series, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan