Spesifikasi tempat duduk kereta Kenga

Kandungannya

Penggunaan kerusi kereta adalah wajib bagi kanak-kanak sehingga 36 kg. Fiksasi kanak-kanak yang boleh dipercayai akan mengurangkan kecederaan dalam kemalangan. Terdapat pelbagai jenama sekatan kanak-kanak di pasaran.

Ciri khas

Syarikat Cina Kenga menghasilkan kerusi kereta untuk kategori usia yang berbeza. Produk dibezakan dengan kualiti yang mematuhi piawaian keselamatan ECE R 44/04. Di kerusi kereta dari pengeluar diberi jaminan 6 bulan.

Untuk susunan yang selesa kanak-kanak dalam peraturan kereta tempat duduk belakang dan bentuk anatomi tempat duduk disediakan. Penangkapan di kerusi menyediakan tali lima mata dengan lapisan lembut, panjangnya yang boleh dilaraskan di bawah kanak-kanak. Sabuk dalaman mungkin berbeza dengan ketinggian bahu.

Pelbagai menawarkan pilihan warna pilihan yang besar. Semua model dilengkapi dengan penutup boleh tanggal untuk mencuci lebih lanjut. Pakej ini mungkin termasuk pelapik lembut dan bantal anatomi.

Pandangan

Bergantung kepada umur dan berat badan kanak-kanak, kerusi kereta dibahagikan kepada kumpulan. Kumpulan 0+ kelihatan seperti carrycot. Direka untuk bayi berumur 3 hingga 13 kg sehingga satu setengah tahun. Bagi kanak-kanak berukuran sehingga 18 kg sekumpulan 0 + / 1 digunakan.

Kumpulan 0 + / 1/2 termasuk tempat duduk kereta untuk kanak-kanak berumur 0 hingga 7 tahun dan berat 0-25 kg. Seorang kanak-kanak berumur 1.9 hingga 12 tahun dan seberat 9-36 kg boleh diletakkan di kerusi sejagat kumpulan 1/2/3. Bagi kanak-kanak berusia 9 bulan hingga 7 tahun, kumpulan 1/2 adalah bertujuan. Kanak-kanak berumur 7 hingga 12 tahun diletakkan dalam kumpulan kerusi 2/3.

Rangkaian produk diwakili oleh model kerusi universal, penggalak dan buaian.

Booster adalah padat dan membantu untuk membuat tempat duduk untuk kanak-kanak lebih tinggi supaya tali pinggang keledar tegas membetulkan badan kanak-kanak.

Antara penggalak menonjolkan model LB 781-SA, YB804A, BH311. Kenga LB 781-SA dan BH311 berat 1.4 kg, direka untuk kanak-kanak yang berat 22-36 kg dari 7 hingga 12 tahun. Kenga BH311 dilengkapi dengan gunung Isofix yang membolehkan anda memperbaiki kerusi ke tempat duduk. Model YB804A seberat 0.8 kg digunakan untuk mengangkut kanak-kanak berumur 3-12 tahun, mempunyai dimensi yang lebih kecil. Semua penggalak boleh dibeli dalam tiga warna.

Pembawa kereta direka untuk membawa bayi tahun pertama kehidupan. Kenga mengeluarkan model LB321-S dan LB321 dalam bentuk sangkar dengan membawa dan goyang. Di dalam kereta ditetapkan terhadap perjalanan pergerakan itu. Produk berat kurang daripada 3 kg dan dibentangkan dalam warna merah, hijau, biru, kelabu dan oren. Buaian dilengkapi dengan visor matahari, pelapik anatomi, tali pinggang keselamatan tiga mata.

Kumpulan 0 + / 1 termasuk model BH0114, YB101, LB303-S. Bergantung pada usia kanak-kanak boleh menetapkan dan ke arah mesin. Sudut kecenderungan berubah dengan sambungan lanjutan. Kenga LB303-S berat 5.5 kg, mempunyai 4 kedudukan pelarasan kecondongan. Model berat 7 kg YB101. Kenga BH0114 dengan gunung Isofix berat 14.6 kg, anda boleh menyesuaikan headrest. Dalam setiap julat model tersedia dari 5 hingga 8 pilihan warna.

Model LB719S dan LB718 tergolong dalam kumpulan 0 + / 1/2. Kenga LB718 dengan berat 9.5 kg mempunyai 2 pilihan pemasangan - pada dan terhadap arah pergerakan. Berat LB719S kerusi kereta 5.7 kg, laras dalam tiga kedudukan.

Kumpulan 1/2/3 dianggap sebagai kerusi kereta biasa dan sejagat, kerana ia meliputi semua peringkat umur kanak-kanak, kecuali bayi.

Semua produk dilengkapi dengan pelapik busa. Dipasang ke arah perjalanan dan dilengkapi dengan sistem pengunci pusat tali pinggang kereta. Terdapat dalam 10 pilihan warna. Kategori yang paling meluas diwakili oleh model berikut:

 • Kenga LD001 berat 5.5 kg boleh ditukar kepada penggalak, ketinggian kepala terkawal dikawal.
 • Kenga LD002 5 kg berat, perubahan dalam penggalak adalah mungkin.
 • Kenga LB513-S seberat 4.5 kg dengan transformasi menjadi penggalak dan backrest terapung.
 • Kenga LB515-SZF-Lux dengan belakang terapung dan seberat 5 kg, headrest adalah ketinggian laras, berubah menjadi penggalak.
 • Kenga YB708A berat 7.5 kg dengan belakang terapung diperbaiki oleh sistem Isofix, mempunyai kepala belakang laras.
 • Kenga BH12312 dilengkapi dengan pangkalan sistem Isofix, tali pinggang jangkar, perlindungan sisi, kecondongan laras dan kepala belakang, berat 9 kg.
 • Kenga BH12312 Premium seberat 10.5 kg dipasang ke tempat duduk dengan gunung Isofix, mempunyai perlindungan sisi mudah alih, sudut kecondongan dalam 4 kedudukan, dan headrest berbeza dari ketinggian hingga 6 posisi.

  Kumpulan 2/3 diwakili oleh model YB801A, BH2311I Premium, BH2311I. Kenga YB801A diubah menjadi penyokong dengan sokongan kepada backrest terapung. Reka bentuk 5.5 kg menyediakan lubang pengudaraan untuk suhu optimum semasa perjalanan. Keselamatan tambahan memberikan ruang kepala yang mendalam dan lengan yang tinggi. BH2311I dan BH2311I Premium dilampirkan ke tempat duduk dengan Isofix. Boleh berubah menjadi penggalak. Pengendali kepala boleh laras dalam ketinggian untuk kedudukan 5-7, terdapat sokongan sisi untuk kepala.

  Arahan untuk digunakan

  Kerusi kereta digunakan dalam kereta yang dilengkapi tali pinggang keledar tiga mata. Pemasangan boleh dilakukan di tempat duduk belakang atau penumpang depan, jika tiada beg udara. Pengait tali pinggang perlu diletakkan pada badan kanak-kanak, tetapi tidak memerah. Pelarasan tali pengikat kepala, bahu dan dada dibuat sebelum anak duduk di kerusi kereta.

  Sekiranya tempat duduk diangkut tanpa seorang kanak-kanak, ia mestilah diamankan dengan tali kereta, jika model itu tidak dilengkapi dengan sistem Isofix.

  Tempat duduk kereta yang dilengkapi dengan gunung Isofix dipasang di dalam mesin menggunakan kurungan logam bawah. Kait mengikat ke kurungan dalaman kerusi kereta. Kemudian anda perlu memasang pangkalan Isofix dan kerusi.

  Penyimpanan adalah mungkin di dalam bilik kering dengan kelembapan sehingga 70%. Sekiranya sabuk atau bungkus tercemar, mereka perlu dibersihkan dengan span lembap dan kemudian dikeringkan. Jika anda perlu membersihkan penutup dari noda dan habuk, ia akan dikeluarkan untuk mencuci terlebih dahulu.

  Untuk mengeluarkan penutup, tanggalkan pelapik dan tarik tali pinggang. Pencucian dijalankan pada 30 darjah, anda boleh melakukan pembersihan kering tanpa menggunakan trichlorethylene. Kain tidak boleh diluntur dan disetrika.

  Ulasan

  Model popular mengumpul maklum balas positif. Kelebihan apabila membeli kerusi kereta Kenga adalah harga yang berpatutan. Anda boleh membeli produk dari kelas ekonomi ke kategori harga purata.

  Pembeli berkongsi ulasan bersemangat mengenai pembawa kereta LB321 untuk kanak-kanak yang beratnya sehingga 13 kg. Tambahan utama produk ini adalah pelbagai fungsi, ia boleh digunakan sebagai kerusi membawa dan goyang. Disebutkan padat dan ringan, kemungkinan membasuh penutup boleh tanggal.

  Maklum balas positif mengenai model Kenga LB718 untuk kanak-kanak dari kelahiran hingga 7 tahun. Pengguna menyedari kualiti pengeluaran dan pengawasan kerusi kereta dipercayai, bercakap tentang penempatan kanak-kanak yang mudah di pakaian musim sejuk. Ia selesa menampung bayi kerana penyisipan anatomi. Dari sisi negatif terdapat pengikat yang tidak selesa di atas gunung.

  Untuk kanak-kanak sehingga 25 kg mengambil model LB718. Antara kelebihan menunjukkan kemudahan menyengetkan belakang dalam kedudukan yang berbeza. Pengguna mengatakan bahawa arahan memberikan sedikit maklumat, sukar untuk memahami pemasangan.

  Semak kerusi kereta Kenga dalam video seterusnya.

  Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

  Kehamilan

  Pembangunan

  Kesihatan