Tempat duduk kereta dari 0 hingga 36 kg dengan kedudukan tidur: ciri dan jenis reka bentuk

Kandungannya

Apabila mengembara dengan kereta kepada penumpang muda sebaiknya selesa dengan selesa sehingga mereka berasa berehat dan penuh kekuatan. Kanak-kanak sering tidur semasa memandu, jadi mereka memerlukan tempat duduk kereta dengan kedudukan tidur. Sudah tentu, model sedemikian berbeza dari tempat duduk biasa dan mempunyai pelbagai reka bentuk bergantung kepada pengilang.

Ciri-ciri dan faedah

Apabila seorang kanak-kanak memasuki keluarga, setiap ibu bapa harus berfikir tentang keselamatannya, termasuk semasa pengangkutan. Tempat duduk kereta untuk kanak-kanak - ciptaan yang unik yang memberikan keselesaan maksimum apabila memandu di dalam kereta. Ia sangat mudah untuk ibu, kerana tidak perlu memegang kanak-kanak itu di tangannya dan anda dengan selamat boleh bergerak dengan bayi semasa memandu.

Tempat duduk kereta dengan kedudukan tidur dianggap paling selesa. Jika kanak-kanak mahu tidur, belakang kerusi boleh diturunkan, dan kanak-kanak tidak akan mengalami ketidakselesaan semasa bergerak.

Spesies mengikut kategori

Kategori 0

Kategori ini termasuk buaian kereta, yang direka untuk kanak-kanak dengan berat sehingga 10 kilogram. Buaian dipasang di tempat duduk belakang kenderaan berserenjang dengan gerakan. Buaian mempunyai lubang dan lubang khas untuk memasang tali pinggang keledar tempat duduk.

Set lengkap buaian mengandungi tali pinggang keledar sendiri yang membetulkan bayi di dalamnya dengan selamat. Produk dari kategori ini diperbuat daripada plastik atau logam berkekuatan tinggi yang boleh menahan walaupun tamparan yang kuat.

Pembawa kereta 0+

Aksesori ini direka untuk kanak-kanak dengan berat sehingga 13 kilogram. Buaian boleh digunakan sebagai unit berjalan dalam kereta dorong, ia mempunyai dua kedudukan: berbaring dan separa duduk. Kit ini selalunya termasuk meliputi boleh tanggal untuk kaki, digunakan dalam cuaca buruk, sisipan lembut untuk belakang untuk melegakan tulang belakang.

Penyesuaian auto sedemikian boleh digunakan sehingga satu tahun, bayi akan merasa selesa di dalamnya dengan keupayaan untuk tidur dan melihat-lihat.

2 hingga 3 tahun

Peranti ini dianggap sejenis kerusi kereta, direka untuk kanak-kanak dengan berat sehingga 18 kilogram. Kerusi dipasang di bahagian belakang atau kerusi depan kereta dengan tali pinggang keledar. Di dalam peranti terdapat tali pinggang keledar lima mata yang melindungi kanak-kanak dari kecederaan dan kusut pukulan semasa brek secara mendadak mesin.

Pinggang yang berada di tempat duduk, boleh laras tinggi, menyesuaikan diri dengan dimensi penumpang kecil. Di samping itu, backrest diturunkan untuk memberikan keselesaan semasa tidur. Terdapat tapak kaki yang boleh dibuang seperti yang diperlukan.

Kumpulan 1-2 dan 1-2-3

Tempat duduk kereta jenis ini boleh dilampirkan dengan tali pinggang keledar kereta kanak-kanak. Beratnya anak itu boleh dari 9 hingga 26 kilogram. Kursi jenis 1-2-3 direka untuk kanak-kanak di bawah 12 tahun. Semua peranti dalam kategori ini ditetapkan dalam kerusi belakang ke arah pergerakan mesin.

Kursi dengan kedudukan tidur dalam kategori ini sangat jarang berlaku, tetapi mereka dianggap selesa kerana adanya headrest laras dan kehadiran bahagian-bahagian yang boleh ditanggalkan untuk belakang yang selesa.

Transformers

Jenis kerusi ini dianggap sebagai salah satu yang paling murah.Manfaat pembeliannya terletak pada kemungkinan menggunakan alat untuk kanak-kanak berukuran 0 hingga 36 kg. Tetapi pakar-pakar masih tidak mengesyorkan menghentikan pilihan pada aksesori ini, kerana ia mempunyai banyak kekurangan, di antaranya tidak praktikal. Kerusi kehilangan penampilan asalnya disebabkan tempoh penggunaan.

Ia adalah mengenai keselesaan kanak-kanak, dan dengan alat sedemikian sangat sukar dicapai. Bahagian belakang tidak boleh dilaraskan, ada kedudukan sama ada duduk atau berbaring.

Jenama popular

Capella

Kerusi jenama ini dibezakan dengan reka bentuk ekspresif dan banyak penambahan yang berguna. Kebanyakan model mempunyai sisipan dan tempat perlindungan tambahan untuk kanak-kanak yang sangat muda. Kursi mempunyai kos purata, agak selesa dan mudah digunakan. Antara warna yang dikuasai oleh warna pastel cerah.

Bayi bahagia

Jenama ini menghasilkan kerusi yang lebih murah daripada yang sebelumnya. Tetapi kualiti kerusi syarikat ini tidak kalah dengan model mahal. Kebanyakan kerusi kereta mempunyai fungsi sambungan untuk menjadikan kanak-kanak itu selesa untuk bergerak dalam pakaian. Headrests besar-besaran dengan pasti melindungi terhadap kesan sampingan dan menetapkan kepala semasa giliran yang tajam.

Ramai model kerusi bayi gembira diperbuat daripada kulit tiruan premium yang berkualiti, yang memanjangkan jangka hayat mereka tanpa kehilangan penampilan. Di samping itu, untuk aksesori tersebut lebih mudah dijaga, hanya lap kerusi dengan kain lembap.

Maxi Cozy Pearl

Nama jenama ini tidak sia-sia dengan perkataan "selesa". Kursi berbeza dalam keselesaan yang meningkat, mudah diperbaiki berkat kewujudan pembantu cahaya. Jika anda memasang aksesori dengan tidak betul, isyarat cahaya akan menunjukkan kesilapan anda. Di dalam peranti ini diperbuat daripada bahan ortopedik dengan fungsi ingatan.

Kerusi ini mengingati dimensi kanak-kanak itu, dan bayi anda akan sangat selesa untuk bergerak di tempat duduknya.

Encik Sandman

Kebanyakan aksesori syarikat ini dikelaskan sebagai murah. Kursi mempunyai reka bentuk terang menggunakan pelbagai warna yang berbeza. Kit termasuk tali pinggang keledar lima mata dan headrest boleh tanggal yang boleh dilaraskan tinggi. Walaupun kosnya rendah, kerusi mempunyai kualiti dan kemudahan yang baik.

Bagaimana untuk memilih?

Apabila memilih kerusi kereta dengan fungsi untuk tidur, anda perlu mempertimbangkan beberapa ciri. Semua produk untuk pengangkutan kanak-kanak mesti diperakui, jadi anda harus mempercayai hanya jenama yang terbukti dan boleh dipercayai.

Apabila memilih kerusi kereta kanak-kanak dengan kedudukan tidur, pertimbangkan parameter berikut:

  • kaedah penetapan, di mana keselamatan dan keselesaan bergantung kepada pengecutan kanak-kanak;
  • umur dan berat badan kanak-kanak;
  • praktikal dan fungsi, kehadiran beberapa kedudukan belakang;
  • praktikal, yang terletak pada bahan dan warna peranti.

Lihat video di bawah untuk mendapatkan petua tentang memilih kerusi kereta.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri.Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan