Kereta kerusi Liko Bayi: jenis reka bentuk

Kandungannya

Produk Liko Baby dibuat di Incheon, Korea Selatan. Syarikat ini terlibat dalam pengeluaran barangan untuk kanak-kanak. Dalam pelbagai syarikat itu perabot, pejalan kaki, kerusi kereta, basikal, kereta bayi, mainan lembut, tekstil dan banyak lagi. Pada masa yang sama, ia terus berkembang. Syarikat itu juga menghasilkan barangan untuk ibu. Produk yang dihasilkan oleh syarikat ini tidak berkualiti tinggi kepada rakan-rakan Eropah mereka, dan harga mereka sering jauh lebih rendah.

Pelbagai kerusi kereta Liko Baby agak luas dan membolehkan anda membuat pilihan berdasarkan beberapa kriteria - dengan ketinggian, mengikut umur atau berat badan. Semua peranti untuk mengangkut kanak-kanak di dalam kereta, yang dikeluarkan oleh syarikat, adalah tertakluk kepada ujian mandatori dan mematuhi standard keselamatan Eropah mengikut standard ECE R44 / 04.

Ciri khas

Seperti mana-mana produk, kerusi kereta syarikat ini mempunyai kekuatan dan kelemahan.

Faedah:

 • Mekanisme pengunci seatbelt yang boleh dipercayai dengan mudah, pada masa yang sama, anak-anaknya tidak melepaskan diri;
 • Bahagian belakang kerusi kereta kanak-kanak mempunyai 4 posisi tilt, yang boleh disesuaikan dengan satu kekunci pintas;
 • semua model mempunyai perlindungan sampingan terhadap kesan yang mungkin berlaku;
 • pemasangan tempat duduk dengan menggunakan sistem penguncian tali pinggang;
 • Semua model mempunyai pangkalan yang boleh dipercayai, membolehkan mereka dipasang di mana-mana permukaan mendatar;
 • reka bentuk moden yang sesuai dengan mana-mana model kereta;
 • arahan ilustrasi yang terletak di bahagian belakang belakang;
 • Semua kerusi mempunyai penutup mudah alih yang diperbuat daripada kain sentuhan lembut yang mudah dibasuh dan dibersihkan;
 • tempat duduk mempunyai ventilasi udara sehingga bayi tidak berpeluh.

Tempoh Waranti adalah 6 bulan.

Perhatian khusus perlu dibayar kepada bahan mentah yang mana semua kerusi kereta bayi Liko dibuat. Badan kerusi adalah pepejal, terbuat dari granul polypropylene bulat PP, yang sangat tahan lama dan tidak berbau.

Untuk tempat duduk dan bahagian lembut lain kerusi, buih poliuretana digunakan (sejenis getah busa), yang dicirikan oleh kelembutan yang meningkat. Bahan ini mempunyai beberapa ciri khas. Sebagai contoh, ia sangat ringan, jadi produk akhir tidak akan sama dengan berat. Di samping itu, ia mempunyai kesan ingatan - ia mengingati bentuk badan.

Bahan ini tahan terhadap berlakunya acuan dan cendawan dalam keadaan kelembapan yang tinggi, yang sangat penting ketika berhubungan dengan anak-anak kecil. Dan satu kelebihan yang tidak dapat dipertikaikan - ia tidak menggembirakan. Poliuretana tersebut mempunyai kekuatan yang tinggi dan mempunyai hayat perkhidmatan yang lebih panjang berbanding dengan getah busa konvensional.

Walaupun senarai hebat dari produk yang diterangkan, ada pembeli yang tidak mengulas ulasan tentang produk Liko Baby. Sesetengah ibu bapa mencatatkan kedalaman kerusi kereta yang tidak mencukupi. Seorang kanak-kanak yang berumur lebih daripada tiga tahun mungkin tidak begitu selesa dalam kedudukan terdedah, kerana kakinya tinggi dan boleh menjadi kebas. Oleh itu, adalah penting untuk memilih model saiz yang bersesuaian.

Terdapat pendapat bahawa plastik dari mana badan kerusi dibentuk tidak terlalu kuat dan membungkuk di bawah tekanan. Walau bagaimanapun, banyak ujian kemalangan dan sijil keselamatan memberi keyakinan bahawa produk itu boleh dipercayai dan kanak-kanak di tempat duduk tidak akan menderita sekiranya berlaku kemalangan.

Lineup

Semua cara untuk mengangkut kanak-kanak yang dihasilkan di bawah jenama Liko Baby, mengikut klasifikasi dunia yang diterima umum, dibahagikan kepada 3 kumpulan utama.

Kumpulan kerusi dari 0 hingga 1.5 tahun

Berat badan tidak boleh melebihi 18 kg. Dalam kumpulan ini, anda boleh memilih dari beberapa model.

 • Carbinger LB 321 Datang lengkap dengan pelantar anatomi, yang menyediakan perlindungan yang lebih baik, dan awning dari matahari. Ia mempunyai pemegangnya.
Lb 321
 • Model LB 310 dilengkapi dengan sistem getaran anti "4 bola", terletak di sekitar perimeter, yang menghilangkan pergerakan kereta ketika bergerak.
Lb 310
 • LB 301-B, LB 302, LB 307, LP 383 dan LB 308 dilengkapi dengan tempat duduk dan tempat duduk yang lembut, tali luar ditetapkan pada 3 mata, dan dalaman - dalam 5.
LB 302
Lb 383
 • Lb 303 mengamalkan 5 kedudukan belakang berbeza untuk tidur dan bangun.
Lb 303
 • Pengerusi LB 702 yang dihasilkan oleh teknologi Jepun dan analog, telah meningkatkan kekuatan.
LB 702
 • LB 585 boleh mengambil 3 kedudukan kembali, dilengkapi dengan sistem Isofix.
 • LB 717 dan LB 513 boleh dipasang kedua-dua arah arah kereta, dan menentangnya, mempunyai bantal anatomi.
LB 585

Kumpulan tempat duduk dari 0 hingga 25 kg

Direka untuk kanak-kanak dari 1 tahun hingga 7 tahun. Kategori ini termasuk pelbagai model.

 • Lb 309 boleh digunakan sejak lahir, ia mempunyai 4 posisi untuk memperbaiki belakang.
Lb 309
 • LB 718, LB 719 mempunyai kunci lima mata, meningkatkan perlindungan sisi terhadap kesan apabila bergerak.
LB 718
 • LB 302-A mempunyai penetapan 3-point dari tali pinggang kereta.
 • Lb 510 mempunyai sabuk mengunci lima mata dengan pad pelembut yang mengurangkan geseran semula jadi akibat pergerakan.
Lb 510

Kumpulan tempat duduk dari 15 hingga 36 kg

Kumpulan ini termasuk model yang mempunyai had berat sehingga 36 kg dan direka untuk membawa kanak-kanak di bawah umur 10-12 tahun.

 • LB 513-A mempunyai tali titik penetapan lima mata dengan pad lembut yang boleh dilaras tinggi.
LB 513-A
 • LB 513-С Ia mempunyai rehat kepala anatomi dan backrest yang boleh ditanggalkan. Boleh berubah menjadi penggalak.
LB 513-С
 • Mempunyai model LB 312 dan LB 515 headrest ketinggian boleh laras, tiga titik tali pinggang keledar.
 • LB 515-BS dipasang hanya ke arah perjalanan, terdapat pusat anatomi, kunci tiga mata;
LB 515
 • Lb 517 boleh digunakan dari umur 8 bulan hingga 10 tahun. Adalah mungkin untuk menyesuaikan sudut belakang, ketinggian ketahanan kepala, dan panjang tali pinggang keledar. Dipasang ke arah kereta.

Dalam kumpulan produk yang berasingan boleh dikenalpasti penggalak - kerusi tanpa belakang. Mereka direka untuk mengangkut kanak-kanak dari 15 hingga 36 kg. Dalam pelbagai syarikat yang disebutkan terdapat dua model booster: LB 301 dan LB 311. Kedua-dua model mempunyai lipatan mudah alih dan mudah dipasang di kerusi kereta. Model LB 311 berbeza dari yang sebelumnya dalam bentuk kerusi yang lebih kompleks dan lengan yang tinggi, yang menjadikannya lebih selesa dalam perjalanan panjang.

Lb 311

Semak kereta tempat duduk Liko Baby, lihat video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan