Memilih jenama tempat duduk kereta Inglesina

Kandungannya

Pembelian kekangan kanak-kanak adalah salah satu pengambilalihan terpenting ibu bapa yang baru dibuat. Ia membantu melindungi kanak-kanak dari banyak bahaya yang menunggu bukan hanya untuk pemandu, tetapi juga untuk penumpang mereka di jalan-jalan yang sibuk. Jenama tempat duduk kereta Inglesina boleh menjadi penjamin keamanan dan wakil kualiti kelas Eropah yang tinggi.

Ciri khas

Jenama Inglesina berasal dari Itali yang halus. Di sana pada tahun 1963, pengasas syarikat Liviano Tomasi memutuskan untuk membuat kereta bayi. Setiap produk yang keluar dari tangannya dan tangan pasukannya dibezakan oleh kepantasan, kualiti dan rasa gaya halus yang wujud hanya dalam jiwa Itali. Dan ini bukan hanya kata-kata yang indah, kerana kereta dorong London pertama dari jenama itu dikeluarkan dalam reka bentuk baru hingga ke hari ini, dengan bangganya membawa nama Classica. Pengguna senang memperoleh model yang telah diuji selama beberapa dekad dan tidak kehilangan kaitannya.

Dekad yang berjaya dalam kehidupan syarikat itu ditandai dengan pusingan pembangunan baru. Permulaan pengeluaran kerusi kereta yang diletakkan pada Inglesina menjadi tanggungjawab yang lebih besar untuk melindungi kehidupan kanak-kanak, yang mana dia mengatasi sepenuhnya. Teknologi dan perkembangan baru diperkenalkan dengan cepat, diperiksa dengan teliti dan diterapkan dalam koleksi yang dikemas kini. Kualiti Rusia telah banyak dihargai oleh Rusia, selama lebih dari 20 tahun syarikat telah aktif mengembangkan rangkaian pengedaran terbesar.

Perbezaan utama tempat duduk adalah sistem lampiran Isofix yang selamat, yang membolehkan peranti induk dipasang dalam kedudukan tetap dan tegar. Dia dilengkapi dengan banyak produk jenama kecuali pengangkut avtolyulek. Keputusan ini dibuat oleh pengasas, dengan mengambil kira statistik yang menyedihkan mengenai jumlah pengikat yang besar dan pemasangan ibu bapa mereka yang salah. Hasilnya adalah kecederaan kanak-kanak, walaupun dengan kemalangan kecil.

Isofix hari ini membekalkan semua kereta pengeluar asing, bermula pada tahun 1990. Kereta domestik mula ditambah dengan sistem pada tahun 2011. Ini membolehkan anda untuk mempertimbangkan gunung yang sesuai untuk majoriti kereta dan pemiliknya.

Sistem inovatif hari ini terdiri daripada dua karbohidrat, yang mudah dimuatkan ke dalam kurungan utama kereta, terletak di antara belakang dan kerusi penumpang belakang. Oleh itu, pengekalan itu diperbetulkan oleh badan itu sendiri, yang lebih selamat daripada memasang dengan tali pinggang.

Walaupun tahap keselamatan yang tinggi, sistem ini dilengkapi dengan Mount Top Tether, menyerupai jangkar dalam reka bentuknya. Ia adalah tali pinggang yang berada di atas pengekangan, dan dipasang pada pendakap khas di dalam kereta. Selalunya, pendakap ini terletak di bahagian bawah batang atau di belakang kepala penahan kerusi penumpang belakang. Tether atas dianggap paling mudah untuk dipasang, bagaimanapun, ia tidak boleh digunakan di luar tandem dengan sistem pemasangan tegar.

Semua kursi Inglesina boleh dipasang bukan sahaja di belakang, tetapi juga di kerusi penumpang depan. Untuk pelaksanaan idea ini, model-model ini dilengkapi dengan slot khas untuk pemasangan standard, kerana sistem Isofix tidak boleh digunakan di kerusi depan. Dengan pemasangan yang jelas, sekatan yang tetap dengan cara ini melindungi terhadap kemungkinan kecederaan seperti sistem yang lebih baru.

Apabila membuat kerusi kereta, syarikat itu dipandu oleh satu piawai Eropah untuk mengeluarkan sekatan mengikut lima kumpulan umur:

 • 0 - termasuk model untuk bayi dari lahir hingga 6 bulan, dengan beban maksimum yang dibenarkan tidak melebihi 10 kg;
 • 0+ - model untuk kanak-kanak dari lahir hingga 1 tahun dengan beban maksimum sehingga 13 kg;
 • 1 - alat untuk kanak-kanak berusia 1-4 tahun dan berat 9-18 kg;
 • 2 - kerusi untuk kanak-kanak berumur 3 hingga 7 tahun dengan beban 15 hingga 25 kg;
 • 3 - model untuk kanak-kanak berusia 6 hingga 12 tahun dan berat 22-36 kg.

Jenama Inglesina juga menghasilkan sekatan gabungan oleh kumpulan umur. Penyelesaian ini membolehkan anda menggunakan reka bentuk berkualiti tinggi untuk masa yang lama. Oleh itu, model Newton 1.2.3 Ifix dapat menggabungkan sendiri 1, 2 dan 3 kumpulan, membuka kerusi untuk pengguna dengan kemungkinan menggunakan bayi dari 1 tahun hingga 12 tahun.

Pandangan

Dengan setiap koleksi baharu, syarikat itu menawarkan model kerusi kereta yang baru dan dikemas kini, membolehkan anda memilih peranti berdasarkan pilihan umur dan rasa.

Kita harus mulakan dengan peranti yang paling penting yang bertujuan untuk melindungi bayi yang baru lahir.

Inglesina Huggy Multifix

Kerusi kereta ini tergolong dalam kategori 0+ dan sesuai untuk kanak-kanak seberat 0 hingga 13 kg. Avtolyolyulka membolehkan anda meletakkan kanak-kanak itu di tempat yang berbaring. Ia mudah digunakan sebagai pembawa, kerana kerusi dilengkapi dengan pemegang yang diperbuat daripada plastik tahan lama dengan keupayaan untuk menukar kedudukan.

Daripada ciri-ciri tambahan tempat duduk pertama bayi dapat diperhatikan tahap perlindungan yang tinggi terhadap kesan sampingan yang disebabkan oleh sisi yang tinggi. Autolauge ini dilengkapi dengan visor matahari yang boleh dilepaskan yang membolehkan anda menggunakan model bukan sahaja ketika anda berada di dalam kereta, tetapi juga semasa berjalan. Mangkuk tempat duduk ditutup dengan bahan sintetik yang lembut dan dilengkapi dengan memasukkan untuk bayi baru lahir. Warna-warna model sangat tenang dan bertujuan untuk mewujudkan suasana yang selesa untuk serbuk. Jadi, pelbagai termasuk merah jambu, mawar kuning, nada biru penutup yang disenyapkan, yang, jika dikehendaki, sentiasa mudah dikeluarkan dan dibasuh.

Inglesina Huggy Multifix dilampirkan menggunakan tali pinggang keledar standard terhadap arah perjalanan. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, apabila dipasang dengan betul, kaedah perlindungan ini agak boleh dipercayai. Untuk menggunakan pembawa, anda boleh melengkapkannya dengan pangkalan yang boleh dibeli secara berasingan. Asas ini adalah kotak plastik tahan lama, yang dipasang pada tempat duduk kereta dengan tali pinggang.

Peranti pegangan dipasang di atas dan diamankan dengan tuil di kuali kerusi di kawasan belakang dan juga mudah dikeluarkan dari pangkalan.

Magellano

Ini adalah peranti lain untuk bayi baru lahir. Ia menggabungkan sendiri 0 dan 1 kumpulan umur dan dicipta untuk kanak-kanak dengan berat sehingga 18 kg. Magellano diikat dengan tali pinggang standard dan boleh diposisikan kedua-duanya terhadap dan ke arah pergerakan kenderaan peribadi. Bantal anatomi untuk bayi baru lahir dimasukkan ke dalam pakej.

Amerigo Isofix

Kerusi kereta ini mewakili kumpulan umur pertama dan sesuai untuk kanak-kanak dari 9 hingga 18 kg. Model ini diperbuat daripada plastik tebal tahan lama, seperti yang dibuktikan dengan beratnya yang mengagumkan, sama dengan 13.8 kg. Kaedah pemasangan ke kereta adalah sistem Isofix, dilengkapi dengan sokongan tambahan yang boleh ditarik balik ke lantai dalam bentuk "kaki" teleskopik. Reka bentuk diubah suai mengurangkan beban pada karbinas dan putaran kerusi sekiranya berlaku kemalangan.

Antara kebaikan Amerigo I-fix ialah:

 • 4 kedudukan belakang, yang membolehkan bayi tetap terjaga dan berehat dengan keselesaan khas;
 • 6 kedudukan tunjang;
 • perlindungan kesan sampingan yang tinggi disebabkan oleh bumper;
 • fabrik sintetik berkualiti tinggi;
 • penutup boleh tanggal.

Untuk 0+ dan kumpulan umur pertama, model popular lain dicipta hari ini.

Marco polo

Ini adalah kerusi kereta yang selesa, direka untuk kanak-kanak dari lahir hingga empat tahun. Ia mempunyai keupayaan untuk memasang terhadap kursus dan dalam perjalanan kereta, diikat dengan tali pinggang keledar.

Kelebihan Marco Polo:

 • 6 kedudukan belakang dengan kemungkinan mencari anak dalam keadaan mendatar sepenuhnya;
 • tali pinggang keselamatan lima mata, yang merupakan reka bentuk yang paling selamat dan paling dipercayai;
 • kes tekstil lembut yang boleh ditanggalkan;
 • pelapis untuk bayi baru lahir;
 • keluasan warna yang dibentangkan.

Inglesina Moovy

Ini adalah satu lagi kategori kategori 0 + / 1, direka untuk beban dari 0 hingga 18 kg. Tidak mustahil untuk tidak memperhatikan kesamaannya dalam ciri teknikal dengan Marco Polo dengan pengecualian 6 posisi sandaran. Moovy mampu mengubah kedudukannya sehingga 4 kali. Salah satu kelebihan utamanya ialah nilai demokratiknya, yang menjadikannya begitu menarik bagi pembeli.

Inglesina Prime Miglia I-Fix

Model ini dianggap sebagai kegemaran di kalangan kerusi berlengan umur. Produk boleh menggabungkan diri dari yang pertama ke kumpulan ketiga dan bertujuan untuk kanak-kanak dari 9 hingga 36 kg.

Model Perdana Miglia mempunyai sistem isofix untuk pemasangan yang selesa dan selamat, dan juga mempunyai alur untuk tali pinggang standard, yang membolehkan ia dipasang di kerusi kereta depan. Di samping itu, tali dalaman mempunyai reka bentuk lima mata.

Kerusi kereta ini tidak mempunyai beberapa kedudukan belakang, dan oleh itu hanya dibuat untuk memandu di dalam kereta semasa kanak-kanak itu terjaga.

Newton 1.2.3 Ifix

Model ini boleh dianggap kerusi kereta baru dalam barisan produk, kerana produk itu ditambah bukan sahaja dengan sistem isofix, tetapi juga dengan tali pinggang. Walaupun kumpulan umur yang luas, reka bentuk mempunyai 4 kedudukan belakang, yang bermaksud bahawa mana-mana bayi boleh tidur semasa perjalanan panjang. Newton diwakili oleh pengeluar dalam empat warna:

 • hitam;
 • biru gelap;
 • kelabu;
 • merah.

Seperti semua model, Newton boleh dipasang dengan menggunakan tali pinggang standard di kerusi depan, yang membolehkan kanak-kanak menjadi lebih tua dan bangga duduk di sebelah ibu bapa.

I-Fix Inglesina Galileo

Ini adalah kerusi kereta lain untuk kanak-kanak yang lebih tua. Ia digabungkan dan menggabungkan 2 dan 3 kategori. Dalam reka bentuk ini, ibu bapa dapat dengan selesa mempunyai kanak-kanak dengan berat 15 hingga 36 kg. Penumpang dipasang di dalam kerusi menggunakan tali pinggang keledar standard melalui slot khas.

Kelebihan Galileo I-Fix:

 • sistem isofix yang sangat dipercayai pada karbohidrat khas;
 • penggunaan teknologi redaman untuk dinding sisi dan kepala tempat tidur;
 • peraturan belakang mengikut ketinggian kanak-kanak;
 • kemungkinan penggunaan dari 3 hingga 12 tahun.

Inovasi di sini boleh dianggap sebagai permukaan kejutan Penyerapan Perlindungan Side Head, yang dapat meminimumkan semua kesan selepas kesan sampingan dalam kes kemalangan. Seperti pad tambahan bahan lembut meningkatkan tahap keselamatan.

Manual arahan

Arahan untuk penggunaan kerusi dengan sistem isofix dan dengan pengancing menggunakan tali pinggang keledar standard adalah berbeza dari satu sama lain. Juga, perhatian khusus diberikan kepada pemasangan avtolyulki ke pangkal dan tanpa ia.

Model Isofix tergolong dalam kategori model separa sejagat, dan oleh itu mesti diperoleh hanya selepas membaca senarai kenderaan yang sesuai untuknya.

Kursi Izofiks dipasang di kerusi belakang kereta ke arah perjalanan. Dengan tekanan yang mendalam pada butang sisi di kerangka kerusi, anda mesti menunggu sehingga karbohin dikeluarkan sepenuhnya. Pengikat hendaklah diletakkan di dalam alur kerusi penumpang kereta, dan kemudian ditambah dengan tali pengawal atau kaki sokongan teleskopik.

Untuk memasang peranti menggunakan tali pinggang keledar, tempat duduk diletakkan di atas atau dalam arah perjalanan di mana-mana kerusi penumpang kereta. Sabuk kereta hendaklah diluluskan mengikut penomboran dalam semua alur peranti pengaman di belakang di bawah penutup produk. Asas untuk avtolyulek boleh diperbaiki dengan bantuan tali pinggang keledar mengikut skim terperinci yang dilampirkan oleh pengeluar, atau dengan bantuan karbohidrat.

Perlu diperhatikan bahawa ini adalah dua pangkalan yang berbeza, dan oleh itu, sebelum membeli, anda harus memastikan model mana yang sesuai dengan mesin tertentu.Bagaimanapun, buaian itu sendiri dilekatkan ke pangkalannya dengan hanya menekan tuil dan memukulnya seterusnya.

Ulasan

Alat pemutar Inglesina disukai oleh ibu bapa dari Rusia. Menurut banyak, kualiti Eropah segera terlihat dan menunjukkan dirinya dalam semua tahun operasi. Oleh itu, kerusi dengan pengalaman bertahun-tahun kerana liputan boleh tanggal yang boleh dibasuh, sentiasa tetap segar dan mempunyai penampilan yang dapat dilihat.

Lebih banyak ulasan positif ditujukan kepada model gabungan untuk kanak-kanak yang lebih tua. Pengguna mencatatkan kos kerusi yang berpatutan dengan tali pinggang keledar standard, ketersediaan perkembangan yang inovatif dan kemudahan semasa dalam perjalanan.

Kehadiran ulasan negatif boleh dilihat di antara komen-komen mengenai model-model untuk kanak-kanak, contohnya, mengenai pembawa kereta Ingolina Huggy Multifix. Oleh itu, ibu bapa mencatatkan lokasi bukan anatomi bayi di dalamnya dan kedudukannya yang hampir tidak aktif. Letakkan serbuk kepala sambil berehat dagu di dada. Juga di antara asas nota kelemahan dengan pengikat pada tali pinggang keledar, yang, mengikut banyak, adalah tidak selamat dan menyusahkan. Genggaman yang tidak tegar menjadikan kerusi itu bergerak.

Walau bagaimanapun, banyak model telah menghormati Rusia, dan dengan itu dapat bersaing dengan jenama lain dan menggembirakan kanak-kanak dengan perlindungan yang tinggi.

Untuk maklumat mengenai cara memilih kumpulan kerusi kereta 0+ (0-13 kg) dan kumpulan 1 (9-18 kg), lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan