Memilih tempat duduk kereta Bebe Confort

Kandungannya

Tempat duduk kereta untuk kanak-kanak menduduki tempat yang sangat penting dalam kehidupan ibu bapa dan anak-anak itu sendiri. Mana-mana ibu bapa yang normal akan bimbang tentang keselamatan anak mereka ketika melakukan perjalanan dengan kereta. Untuk memastikan persekitaran yang selesa dan selamat untuk kanak-kanak, mereka mencipta kerusi kereta. Antara pelbagai model Bebe Confort yang terpencil. Bagaimana untuk memilih kerusi kereta dan apa yang lebih baik, dan apa yang akan kita fahami.

Ciri khas

Model Bebe Confort mempunyai sidewalls yang kuat dan lebar. Bahagian sisi ini boleh diselaraskan seperti yang anda mahu - sama ada menolak atau sempit, sebaliknya. Sebagai contoh, pada musim sejuk anda boleh memisahkan kerana jumlah pakaian. Bahagian belakang kerusi boleh diturunkan, dan ini mudah apabila anak tidur, anda boleh membuatnya kedudukan paling selesa. Ia turun dengan perlahan dan senyap, iaitu, ia tidak menjejaskan tidur anak. Tetapi juga anak itu akan diperbaiki dengan lima tali.

Kunci tali pinggang tidak akan membawa ketidakselesaan, kerana terdapat tab di sana, dan semasa pengereman berat tali pinggang tidak akan memberi tekanan pada perut bayi.

Kekuatan dan kelemahan

Model Bebe Confort mempunyai banyak ulasan positif.

 1. Sabuk keselamatan lima mata, yang mempunyai tali yang rumit, jadi anak itu tidak dapat membatalkannya sendiri.
 2. Pinggang boleh disusun semula lebih tinggi apabila bayi bertumbuh. Tetapi terdapat tahap tertentu, dan selepas itu ia tidak dapat dibangkitkan lebih tinggi.
 3. Sarung kerusi boleh dikeluarkan dan dibasuh.
 4. Di bahagian atas kerusi terdapat pegangan, sambil membawa ia akan menjadi nyaman untuk ditahan.

Tetapi juga kerusi itu mempunyai kelemahan.

 1. Apabila membuat lilitan tajam di dalam kereta, tempat duduk mungkin bergerak sedikit, tetapi selepas beberapa saat ia akan kembali ke kedudukan asalnya. Ini tidak sepatutnya, dia mesti sentiasa menyimpannya dalam satu tempat.
 2. Roda untuk menyesuaikan sisi dinding sangat ketat, anda tidak boleh melakukan tanpa kuasa lelaki.

Ciri-ciri

Sekiranya berat badan tidak melebihi 0-13 kg, tempat duduk "buaian" sesuai untuk anda. Dalam kerusi sedemikian, kanak-kanak itu mendatar, untuk kanak-kanak yang baru lahir dalam kit terdapat sisipan yang sama-sama mengedarkan beban pada bahagian-bahagian tubuh yang berlainan. Kerusi itu sendiri dipasang terhadap pergerakan, iaitu, terdapat perlindungan tambahan semasa brek berat. Kerusi, buaian itu dilampirkan pada kerusi kereta melalui tali.

Kursi dengan had berat 9 hingga 36 kg dipanggil sejagat. Ini bermakna bahawa ia sesuai untuk sebarang berat badan. Kelebihan kerusi ini adalah saiz kerusi itu boleh disesuaikan. Dan juga dalam siri tempat duduk sejagat terdapat model dengan tali pinggang keledar lima mata. Tetapi kerusi ini tidak membeli segala-galanya, selalunya pilihan ibu bapa jatuh di tempat duduk kereta ini, tetapi ada yang tidak suka modelnya. Plus, harga model tidak murah. Palet warna adalah pelbagai, anda boleh mencari merah, hitam, kelabu atau merah jambu.

Bagi kanak-kanak berusia 3-12 tahun dengan berat 15-36 kg kerusi yang sesuai tanpa sisi. Iaitu, mereka hanya mempunyai belakang dan tempat duduk, mereka dibaiki dengan tali pinggang tiga mata, dan memegang anak itu dengan baik semasa perjalanan. Kanak-kanak yang berumur 1-4 tahun, dan beratnya 18 kg, disediakan dengan kerusi tanpa sisi. Dalam model ini, lokasi kanak-kanak menghadapi jalan raya. Dan dengan bantuan tali pinggang lima mata, anda boleh menetapkan kedudukan anak-anak.

Gambaran keseluruhan julat dan ulasan

Bebe Confort mempunyai dalam dua barisan model 0+, yang dipasang di pangkalan dan dipanggil menetapkan Creatis dan fix Streety. Pangkalan mudah kerana tidak mustahil untuk membuat kesalahan apabila memasang kerusi, anda perlu meletakkan kerusi di pangkalannya hingga ia klik. Sistem ini baik kerana prosedur pemasangan cepat dan mudah.Tetapi, apabila bayi tertidur, dan anda perlu memindahkannya dari kereta ke apartmen, cukup untuk memegang pegangan yang berada di atas, dan dengan itu tidak mengganggu tidurnya.

Betulkan jalanan
Pembetulan makhluk

Model lebih lanjut dari 0 + 1 yang diperlukan untuk penggunaan yang panjang, ia adalah Opal dan Iseos Neo Plus. Kedua-dua kerusi memberi peluang untuk meletakkan wajah anak-anak atau kembali ke jalan. Opal mempunyai kelebihan dalam sistem berpaling, sistem sedemikian memungkinkan untuk menukar kedudukan tanpa mengeluarkannya dari kereta. Iseos Neo + menyediakan keadaan yang lebih selesa, dan juga perlindungan berkat pengikat yang boleh dipercayai.

Opal
Iseos neo plus

Axiss dan model tambahannya Iseos Side Selamat: Moby, Planete, Pebble, Oksigen Baru adalah kerusi berlengan popular, mereka mempunyai pembinaan Total Tension dan isofix fixings. Model Trianos Side Side menyediakan perubahan tempat duduk dengan tali di dalamnya. Axiss terus dianggap sebagai bestseller - sebilangan besar bahan yang digunakan, tahap perlindungan kanak-kanak yang tinggi membuatnya menjadi salah satu modifikasi kerusi kereta Bebe Confort yang paling biasa dan diperdagangkan.

Ini adalah kerusi pertama, yang mempunyai sistem perubahan, sehubungan dengan ini, ramai ibu bapa mula membelinya dan kini lebih yakin dengan keselamatan anak-anak mereka.

Axiss
Trianos selamat

Petua untuk memilih

Perkara yang paling penting untuk diketahui semasa membeli kerusi kereta ialah berat anak. Perlu diketahui bahawa anda boleh membeli pilihan yang tepat untuk anda. Pergi ke kedai dengan kanak-kanak itu, kerana anda perlu meletakkan dia di sana dan memastikan bahawa semuanya sesuai saiz, ia juga sangat penting bahawa bayi itu selesa. Lihat fakta bahawa kerusi itu boleh disesuaikan kembali, dengan usia ia boleh dibangkitkan.

Beri perhatian pada bagaimana tali pinggang dilampirkan, bayi tidak boleh mengetatkan mereka, oleh itu, mereka harus sangat kuat dan ketat untuk mengikat. Selalunya, pengikat mereka membentuk gulungan dalam bentuk kunci, bahagian lain diikat dengannya. Lapisan di dekat gancu harus lembut; di bawah brek yang berat, beban diletakkan di atasnya, tetapi ia melembutkan dengan baik.

Ingat bahawa kerusi perlu bersaiz sesuai dengan kereta anda supaya dapat dengan mudah ditarik atau diletakkan oleh mana-mana anggota keluarga.

Hampir semua kerusi yang baik mempunyai kawasan khas untuk kepala, apabila pemandu perlahan atau berbalik, kepala bayi tidak akan melanda, tetapi sebaliknya, bantal akan melembutkan pukulan. Pakar memberi perhatian kepada hakikat bahawa anda tidak mengambil kerusi yang digunakan sebelum anda. Tidak ada jaminan bahawa mereka tidak patah. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mempunyai anggaran yang cukup, dan kerusi yang digunakan berada dalam keadaan yang sangat baik, maka mengapa tidak membelinya.

Kerusi jenis sejagat tidak boleh menjadi ekonomis dan praktikal, sehingga masa ini belum menunjukkan kesan yang signifikan. Ia seolah-olah bahawa kerusi universal sesuai untuk berat badan, tentu saja, ada had, tetapi masih tidak menjejaskan ibu bapa muda, semua orang cuba memilih kerusi praktikal dan murah. Walau bagaimanapun, pilihan kekal pada setiap masa untuk anda.

  Sesetengah ibu bapa pasti mengikuti nasihat profesional dan tidak menyimpan wang dalam pembelian kerusi kereta untuk melindungi kehidupan anak mereka sendiri. Selebihnya memilih antara perlindungan kanak-kanak dan harga kerusi. Walau bagaimanapun, keselamatan harus diutamakan. Hayat dan kesihatan bayi untuk wang yang anda tidak boleh beli. Ia adalah dari ini dan mesti ditolak dalam pemilihan kerusi kereta untuk bayi anda.

  Kajian semula kerusi kereta kanak-kanak Bebe Confort kelihatan di bawah.

  Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

  Kehamilan

  Pembangunan

  Kesihatan