Kerusi Kereta Carmate: Kajian Model dan Pilihan Tepat

Kandungannya

Keselamatan bayi di jalan raya adalah perkara pertama ibu bapa perlu berfikir tentang ketika melakukan perjalanan kereta. Hari ini, industri barang-barang kanak-kanak menawarkan pelbagai kerusi yang dapat memberikan keselamatan sedemikian. Adalah berfaedah untuk melihat dengan lebih dekat kerusi kereta Carmate, yang membolehkan kanak-kanak itu bergerak dengan selamat dan selesa.

Ciri-ciri: kebaikan dan keburukan

Tidak rahsia lagi bahawa Jepun adalah salah satu pengeluar terbaik bukan sahaja peralatan rumah tangga, tetapi juga produk untuk kanak-kanak. Kerusi kereta Carmate adalah penyelesaian yang sempurna untuk ibu bapa yang menghargai keselesaan kanak-kanak dalam perjalanan. Semua produk syarikat melewati beberapa ujian, kerana pengeluar bertanggungjawab untuk setiap barangnya. Pada pengeluaran kerusi kereta teknologi terkini, dan juga pemodelan komputer digunakan.

Kerusi kereta Jepun juga bagus kerana ia tidak dilengkapi dengan aksesori yang tidak berguna, yang sering menyebabkan rasa kesesakan dan kerengsaan.

Kerusi kereta kanak-kanak Carmate sepenuhnya memenuhi semua piawaian kualiti dan idealnya menyesuaikan diri dengan ciri-ciri organisma yang semakin meningkat. Tidak menghiraukan pengilang dan rupa produk. Reka bentuk yang elegan dan bergaya kerusi kereta memenuhi keperluan bahkan pelanggan yang paling menuntut. Di samping itu, model garis ini sangat praktikal dan tidak menandakan. Antara kelebihan utama yang ditekankan pengguna adalah seperti berikut:

 • tidak perlu sentiasa mengemaskini kerusi - model yang sama akan berkhidmat kepada kedua-dua bayi dan anak umur pra-sekolah;
 • fungsi produk - kerusi boleh diputar dengan mudah 360 darjah;
 • banyak elemen berguna - kusyen anti-getaran, pelapis kain ringan;
 • ketersediaan tali pinggang dan kaki kerusi yang boleh dipercayai;
 • kunci sejagat yang kanak-kanak yang ingin tahu tidak membebaskan semua keinginan.

Bersama dengan kelebihan, tentu saja, ada kelemahan seperti:

 • produk yang terlalu mahal - tidak semua orang boleh membeli kerusi kereta sedemikian;
 • kekurangan warna yang menarik - hampir semua model dipaparkan hanya dalam warna gelap.

Ciri-ciri

Perlu dipertimbangkan beberapa ciri kerusi kereta Carmate untuk memahami apa yang membuat barisan produk ini begitu popular.

Kumpulan umur

Carmate menghasilkan kerusi kereta yang berlainan, dengan mengambil kira keunikan kumpulan umur pengguna mereka. Dalam julat terdapat model untuk yang terkecil, dari kelahiran hingga satu setengah tahun. Tawaran yang paling menguntungkan ialah kerusi yang direka untuk kanak-kanak dari 0 hingga 4 tahun. Ramai ibu bapa memilih untuk tidak membawa bayi di dalam kereta sehingga mereka berusia sekurang-kurangnya 1 tahun. Syarikat ini mengambil kira keinginan ini, jadi anda boleh membeli kerusi sepenuhnya untuk kanak-kanak berumur 1 hingga 7 tahun.

Dengan kehadiran model universal "untuk semua zaman kanak-kanak" - mereka sesuai dengan anak-anak dalam tempoh 3 hingga 12 tahun atau dari 1 tahun hingga 12 tahun.

Bahan

Semua kerusi garis Carmate hanya dibuat dari bahan-bahan terbaik dan mesra alam. Tubuh biasanya diperbuat daripada plastik tahan lama, yang mengandungi beberapa lubang untuk peredaran udara. Komposisi dalaman kerusi adalah bahan anti-getaran dengan "ingatan". Upholstery eksport hanya terdiri daripada kain semulajadi, terutamanya bulu atau kapas. Semua bahan menyediakan kebolehtelapan udara yang baik dan mudah dibersihkan, dan bayi tidak berpeluh semasa perjalanan walaupun dalam cuaca panas.

Warna

Malangnya, kerusi warna kerusi warna agak terhad. Terdapat hanya beberapa pilihan untuk upholstery - hitam, biru tua dan coklat. Ramai ibu bapa kadang-kadang memikirkan model yang lebih cerah, sebagai contoh, produk yang berwarna biru atau merah. Tetapi jus dan bubur di jalan raya tidak dibatalkan, dan ia akan memalukan jika kerusi itu dimanjakan. Apabila memilih warna, syarikat bergantung pada kepraktisan dan serba boleh produk, serta kecanggihannya.

Keselamatan

Ia adalah kerana sikapnya terhadap keselamatan bayi di pengilang jalan raya dan menjadi terkenal di seluruh dunia. Setiap tempat duduk dilengkapi dengan tali pinggang konvensional dan lima mata dalam kit. Belang lima mata diperlukan untuk kanak-kanak berumur 0 hingga 4 tahun, selepas itu ia digantikan dengan yang normal.

Semua produk memenuhi piawaian kualiti Eropah dan lulus beberapa ujian kemalangan sebelum digunakan. Berita baik ialah semasa brek berat atau sekiranya berlaku kemalangan, tali pinggang tidak akan membenarkan sama ada kanak-kanak atau kerusi itu bergerak walaupun satu sentimeter.

Lineup

Bagi pengguna termuda, sejak lahir, dalam julat terdapat beberapa model kerusi - Cute Fix, Kurutto dan Kurutto Premium. Berat bayi tidak boleh melebihi 13 kg, dan ketinggian - 90 cm. Model yang ketara adalah bahawa mereka tidak mempunyai tali pinggang yang tetap. Sistem lampiran Isofix menyediakan cengkaman selamat untuk tempat duduk. Barisan anatomi juga disediakan untuk membantu kedudukan badan bayi.

Betul dari kelahiran, anda boleh menggunakan model yang indah. Zutto Kerusi ini cukup untuk masa yang lebih lama, anda boleh membawa kanak-kanak di dalamnya sehingga 7 tahun. Ciri khas Zutto adalah dalam, selesa. Kanak-kanak itu seolah-olah "di tangan" kerusi, dan unjuran tinggi di sisi akan membatalkan kerosakan pada kesan yang mungkin.

Model terbukti sangat baik Bulan swing yang merupakan pengubahsuaian Zutto di atas. Berat kanak-kanak itu hendaklah sehingga 25 kg, jadi kerusi akan bertahan selama beberapa tahun. Ia biasanya digunakan dari umur satu tahun, tidak seperti Zutto. Model itu sendiri agak luas, yang jelas dari nama, yang diterjemahkan sebagai "ayunan bulan." Di kerusi tidak ada liner anatomi dan upholsteri untuk bayi baru lahir.

Syarikat ini menawarkan kerusi kereta untuk kanak-kanak berumur 1 hingga 12 tahun Saratto Cruize. Model sejagat ini boleh diubah apabila kanak-kanak tumbuh. Bagi anak-anak kecil terdapat meja yang tidak membenarkan kanak-kanak itu jatuh semasa brek atau jalan gemetar.

Kanak-kanak yang lebih tua boleh menggunakan headrest yang boleh ditanggalkan untuk memastikan kedudukan kepala dan leher yang betul. Kanak-kanak dari kumpulan umur yang lebih tua boleh menunggang dengan belakang, sementara menerima kebebasan pergerakan yang lama ditunggu-tunggu.

Satu lagi model garisan Carmate direka untuk kanak-kanak berumur 3 hingga 12 tahun. Tempat duduk kereta sedemikian dipanggil Saratto Highback Junior. Ini sangat selesa, menyenangkan kepada versi sentuhan dengan berat kecil yang tidak disangka - kira-kira 4 kg. Ciri tersendiri bagi model ini adalah sistem pengudaraan yang lebih baik dan kehadiran kepala belakang laras. Sudut belakang juga boleh disesuaikan dengan mudah, terdapat beberapa mod.

Arahan Pemasangan

Setiap produk Carmate mengandungi arahan yang komprehensif mengenai cara menggunakan dan menjamin keselamatan tempat duduk. Adalah sangat penting untuk tidak lupa bahawa anak-anak muda yang belum berumur 1 tahun mesti menunggang pergerakan kereta. Apabila kanak-kanak itu sedikit lebih tua, ia perlu untuk mengembangkan tempat duduk, jika tidak, bayi akan digegarkan. Untuk memasang kerusi bayi, anda perlu menggunakan peraturan pemasangan sejagat berikut:

 • mengambil tali pinggang keledar, luruskannya dan tariknya dengan baik;
 • selepas itu, tali pinggang lipatan separuh dan mereka perlu "membungkus" kerusi, meregangkan aksesori di sekitar seluruh lilitan;
 • adalah perlu untuk mengikat tangkapan dan mengikat bahagian bawah tali di rehat di belakang kerusi;
 • bahagian atas harus diperbaiki tidak kurang mudah - di sisi Carmate terdapat penanda cerah khusus;
 • pada akhirnya ia hanya perlu untuk memeriksa sama ada semuanya dilakukan dengan betul.

Kerusi untuk kanak-kanak yang lebih tua tidak mudah dipasang. Ia perlu mematuhi mekanisme yang sama. Tali itu retak, ditarik dan dilipat separuh. Kemudian anda perlu meregangkan aksesori di sekitar kerusi dan selamat di belakang. Seterusnya, anda perlu melihat tanda di bawah - ini adalah tempat pertama untuk memasang bahagian atas tali pinggang. Tempat kedua adalah cincin sejagat yang terletak di puncak kerusi.

Ulasan

Kebanyakan kereta tempat duduk kereta Carmate sangat bagus. Ibu bapa mencatatkan beberapa kelebihan sekaligus - ini adalah keselamatan bayi, ciri-ciri anatomi produk, dan pelbagai aksesori berguna. Ramai yang gembira untuk membeli satu kerusi kanak-kanak, anda boleh menyingkirkan sakit kepala ketika memilih yang akan datang, kerana banyak model akan berlangsung hingga usia dua belas tahun. Baiklah balas dan mengenai ventilasi lanjutan Carmate - kanak-kanak itu tidak akan nakal dan menangis kerana haba.

Pada masa yang sama dengan detik-detik positif, pengguna menunjuk beberapa kelemahan. Kelemahan utama, tentu saja, harga kerusi kereta. Harga bermula dari 10,500 rubel, dan model paling mahal akan membelanjakan tidak kurang daripada 29,000 rubel.

Sesetengah ibu bapa juga mengatakan bahawa apabila membeli, anda perlu memeriksa dengan teliti tali pinggang keledar, seperti yang kadang-kadang anda boleh menemui model dengan elemen yang sangat diregangkan. Sabuk seperti ini tidak dapat memberikan keselamatan mutlak anak, jadi anda harus waspada, terutama ketika memesan melalui kedai dalam talian.

Lihat video berikut untuk gambaran umum kerusi kereta Carmate Swing Moon.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan