Memilih kereta bayi Happy Baby

Kandungannya

Apabila menyediakan "mas kahwin" untuk seorang kanak-kanak, sebuah keluarga di mana terdapat sebuah kereta, anda pasti perlu memikirkan membeli kerusi yang berkualiti. Tempat kerusi kereta kanak-kanak bukan sahaja akan menjaga kanak-kanak semasa menunggang, tetapi sekiranya berlaku kejutan, ia akan memastikan kedudukan tulang belakang anak lelaki yang rendah dan tahap keselesaan yang tinggi. Kereta tempat duduk jenama Baby Happy - contoh yang layak seperti peranti itu.

Ciri khas

Happy Baby (HB) adalah jenama produk kanak-kanak yang cukup popular: stroller, pejalan kaki, playpen, kerusi tinggi dan produk lain. Barisan berasingan jenama ini ialah kerusi kereta.

Walaupun negara asalnya adalah China, semua produk adalah berkualiti tinggi, reka bentuk yang sempurna, reka bentuk yang bergaya dan, yang paling penting, keselamatan yang diuji.

Semua elemen produk - kedua-duanya membawa unsur-unsur plastik atau logam, serta bahan penutup - mematuhi piawaian kualiti dan keselamatan Eropah ECE R44 / 03. Produk mengulang bentuk anatomi kanak-kanak, yang membolehkannya selesa dengannya. Kain penutup adalah hypoallergenic, tahan haus, boleh dipadamkan secara automatik.

Julat ini termasuk kedua-dua kerusi kerusi untuk bayi yang baru lahir dan bayi, dan kerusi untuk kanak-kanak yang lebih dewasa dan bebas. Kursi, buaian boleh digunakan sebagai pembawa atau dipasang pada kereta dorong.

Kelebihan dan kekurangan

Kelebihan utama kerusi jenama ini tentunya adalah keselamatan dan kebolehpercayaan mereka. Pengesahan terbaik fakta ini ialah bahawa syarikat itu mempunyai sijil standard Eropah.

Terima kasih kepada ikat pinggang lima yang menonjol memastikan keselamatan maksimum kanak-kanak semasa pergerakan dan sekiranya berlaku kemalangan yang mungkin. Ujian kemalangan membuktikan bahawa walaupun terkena, kanak-kanak tidak terbang dari kerusi (ia adalah kekurangan tali pinggang keledar atau ketidakpercayaan mereka yang menyebabkan kecederaan serius dan kematian penumpang muda dalam kemalangan - kanak-kanak hanya terbang keluar melalui kaca ke jalan).

Dalam kes ini, tali pinggang tidak menghalang pergerakan kanak-kanak itu, dan juga mempunyai lapisan lembut di tempat hubungan dengan badan. Ini menghilangkan ketidakselesaan dan menggosok tali pinggang - kanak-kanak tidak mahu "keluar" daripadanya.

Punggung produk diperbuat daripada bahan ortopedik dan sesuai dengan anatomi badan penumpang kecil. Ini bermakna walaupun dengan perjalanan yang kerap atau panjang di belakang kanak-kanak itu tidak akan letih, tulang belakang tidak akan menerima beban yang berlebihan. Selain itu, dalam hampir semua model, anda boleh menukar kedudukan belakang, termasuk meletakkan bayi tidur di jalan.

Semua model dilengkapi dengan kekangan kepala lembut, ketinggian yang boleh diselaraskan berdasarkan parameter umur dan ketinggian penumpang. Sesetengah peranti (biasanya digunakan untuk kanak-kanak dalam berat badan dan rentang umur) mempunyai lebar kerusi laras. Ini sangat mudah kerana ia menjadikan model ini benar-benar universal dan tahan lama: tidak perlu membeli peranti baru setiap 6-8 bulan, kerana kanak-kanak tumbuh dan menaikkan berat badan dalam tempoh tertentu dalam kehidupan yang sangat aktif.

Plus adalah penutup boleh tanggal, yang tidak takut mencuci kerap dalam mesin. Sesetengah produk mempunyai salutan penahan air, jadi jika anak itu menumpahkan air atau jus di atas kerusi, ia tidak akan segera menjadi basah. Perkara utama adalah dengan segera membuang cecair dengan kain kering atau tisu.

Perlu diperhatikan bahawa kerusi boleh dipasang di sepanjang jalan, dan menentang gerakan. Pilihan kedua adalah lebih selamat. Dengan cara ini, kebanyakan kerusi untuk bayi dilampirkan.Bagaimanapun, apabila orang dewasa membesar, kacang ingin melihat tingkap, penting bagi dia untuk melihat ayah atau ibu duduk di belakang roda, oleh itu, kerusi yang dipasang ke arah perjalanan semakin banyak permintaan. Secara optimum, jika pengguna mempunyai keupayaan untuk memilih pilihan yang sesuai.

Model kereta bayi Happy Baby mempunyai reka bentuk yang menarik dan menarik. Terima kasih kepada bentuk bulat, kerusi itu mudah dipasang, tanpa berpaut pada sudut bahagian kabin, tidak mencederakan kanak-kanak dan mereka yang duduk di dekatnya dan hanya kelihatan menarik. Terima kasih kepada lapisan lembut, ia kelihatan selesa, seolah-olah ia menyelimuti kanak-kanak itu. Pilihan warna adalah kecil, tetapi ia adalah warna yang agak popular dan tidak menandakan: kelabu, hitam, burgundy.

Di antara kekurangan itu, banyak pembeli mengatakan banyak berat. Walaupun ia agak ciri reka bentuk dengan pangkalan logam, unsur-unsur dari plastik tahan bantalan dan peningkatan jumlah penggelek lembut.

Untuk mengurangkan berat produk itu hanya mungkin dengan meninggalkan satu daripada unsur-unsur ini, yang akan menjejaskan keselamatan keseluruhan produk.

Model

Julat model jenama itu agak pelbagai. Pertimbangkan pilihan yang paling "berjalan".

Mustang isofix

Ciri tersendiri adalah jenama gunung, berkat kerusi yang selalu menduduki kedudukan yang betul di dalam kereta, dan pemasangannya tidak akan menjadi sukar. Ia cukup untuk memasukkannya ke penyambung khas dan tolaknya sehingga klik muncul.

Bingkai produk diperbuat daripada logam, upholsteri luar menggabungkan kain dan kulit eko. Penutup kerusi dikeluarkan, yang penting jika anda membawa kanak-kanak kecil: jika perlu, anda boleh dengan mudah dan cepat mencuci sampul. Sistem pembetulan kanak-kanak - lima mata. Di tempat hubungan antara tali pinggang dan badan penumpang, lapisan getah disediakan, yang menjadikan penggunaan kerusi lebih selesa.

Tahap backrest berubah, terdapat pemegang cawan yang boleh tanggal.

Boss

Peranti dalam siri ini direka untuk penumpang yang beratnya sehingga 36 kg. Mereka dilengkapi dengan tali keselamatan lima mata dengan lapisan busa dan kemungkinan penyesuaian mereka. Headrest boleh diturunkan lebih tinggi atau lebih rendah, "plus" yang besar - ia mempunyai penggulung sampingan untuk melindungi kepala bayi dari kesan yang mungkin.

Unsur-unsur galas kerusi diperbuat daripada logam, selebihnya terbuat dari plastik tahan bantalan. Kes itu diperbuat daripada bahan elastik: ia hanya dikeluarkan, ia boleh dipadamkan secara automatik, ia tidak memerlukan menyeterika.

Madison

Kerusi siri ini sangat popular. Mereka mempunyai segala-galanya yang penting untuk pengangkutan selamat kanak-kanak: penegakan yang boleh dipercayai di dalam kereta, tali pinggang keledar laras, tempat duduk dengan perlindungan sampingan.

Berat berat kanak-kanak - dari 3 hingga 13 kg. Untuk bayi baru lahir, ada pelapis khas, visor matahari dan penutup kaki.

Kehadiran pemegang yang selesa dan teguh, serta bentuk bulat peranti, membolehkan anda mengetuk bayi tepat di kerusi. Jika anda mengendalikan pemegang ke hadapan, ia akan berfungsi sebagai pengayun swing.

Sarung kain diperbuat daripada bahan bernafas khas, ia tidak takut dengan lelasan dan pembersihan yang kerap. Adalah penting bahawa peranti ini serasi dengan kereta dorong dan berdiri untuk kerusi jenama yang sama, yang membolehkan anda membawa serbuk tanpa mengganggu tidurnya.

Kerusi ini mempunyai tiga titik tali pinggang untuk pemasangan di dalam kereta, sementara itu mungkin untuk meletakkannya terhadap pergerakan itu.

Gelios V2

Tempat duduk kereta untuk kanak-kanak berat sehingga 13 kg. Ia mempunyai tali pinggang tiga titik untuk pemasangan pada kerusi kereta, pengendalian peranti yang diturunkan menjadi penekanan tambahan. Tidak memerlukan penyesuai khas, dipasang pada kereta dorong jenama yang sama.

Penumpang

Menyediakan keselamatan dan keselesaan apabila mengangkut kanak-kanak sehingga 18 kg (secara purata, kanak-kanak berumur 0-36 bulan). Satu ciri kerusi kereta ini adalah kehadiran penggelek lembut lebar berhampiran kaki, badan dan kepala kanak-kanak, yang meningkatkan keandalan dan keselamatan model ini.

Tali adalah laras, kedudukan mereka ditentukan oleh ketinggian penahan kepala, iaitu, dengan menyesuaikan kedudukan ke ketinggian kanak-kanak, anda secara automatik menetapkan kedudukan yang dikehendaki dari tali. Persediaan adalah cepat dan mudah.

Penumpang dijamin dengan tali dalaman dengan lima mata lampiran. Di tempat hubungan dengan badan, mereka mempunyai lapisan lembut, menghapuskan sensasi yang tidak menyenangkan kanak-kanak itu dan menyumbang kepada pengagihan beban yang lebih baik.

Perlu diperhatikan bahawa kerusi "tumbuh" dengan kanak-kanak. Bagi kanak-kanak yang lebih kecil ada perlindungan yang akan membantu mengekalkan kedudukan yang betul secara anatom tubuh badan kanak-kanak. Apabila mereka bertambah tua, apabila bayi itu sudah sesak di dalam peranti, pelapik itu dikeluarkan, kawasan dalaman kerusi meningkat.

Kerusi mempunyai 3 pilihan untuk kedudukan belakang, termasuk tidur. Model ini berdasarkan plastik kesan tinggi. Memperatkan kedua-dua arah perjalanan, dan bertentangan.

Atlant

Transformer model, sesuai untuk pengangkutan kanak-kanak dengan berat 12 hingga 36 kg. Selepas berat badan melebihi 22 kg, belakang kerusi boleh dikeluarkan dan "bertukar" menjadi penggalak.

Pinggang ke kerusi kereta - melalui tali pinggang biasa. Peranti dipasang pada arah gerakan.

Headrest adalah laras tinggi, tempat duduk mempunyai penggulung anti-trauma sisi, tali pinggang dalaman adalah lima-pointed.

Mustang

Tempat duduk universal di mana anda boleh membawa kanak-kanak dari 9 bulan hingga 12 tahun. Untuk ini, mungkin bukan sahaja untuk menyesuaikan ketinggian penahan kepala, tetapi juga lebar tempat duduk.

Bahagian belakang mempunyai 4 kedudukan sudut kecondongan, peranti itu ditetapkan oleh tali pinggang keledar biasa.

Struktur sokongan logam, kulit - dari kulit eko. Satu variasi adalah kerusi Mustang Light, yang terdapat dalam warna biru gelap yang indah. Berbeza dengan penutup tetap Mustang, kekurangan tali pinggang automatik.

Spektor

Kerusi kereta untuk pengangkutan kanak-kanak dari lahir hingga 12 tahun. Seperti yang sesuai untuk peranti yang baru dilahirkan, ia dipasang terhadap usul itu. Walau bagaimanapun, pengeluar mengambil kira hakikat bahawa lebih tua kanak-kanak itu, lebih keberatan dia duduk di kedudukan ini, jadi jika dikehendaki, peranti itu juga boleh dipasang ke arah kereta.

Bagi bayi, ada liner khas yang memberikan penekanan yang lebih baik kepada kanak-kanak (membantu mengurangkan kawasan dalaman kerusi), dan juga memastikan kedudukan tulang belakang bayi yang betul. Apabila kanak-kanak membesar (dari kira-kira 8-9 bulan), liner dikeluarkan.

Bahagian belakang dapat diberikan satu dari empat posisi, ketinggian penahan kepala diatur dalam tujuh langkah sesuai dengan pertumbuhan penumpang. Terdapat sekatan kepala pelindung sebelah, penetapan dengan tali dalaman dilakukan pada lima mata.

Joss

Satu lagi model sejagat "untuk pertumbuhan", bertujuan untuk kanak-kanak dari 9 bulan hingga 12 tahun. Ketinggian ketahanan kepala adalah laras (9 kemungkinan kedudukan tinggi), seperti lebar tempat duduk. Apabila anda berkembang, dan pada musim sejuk, apabila bayi mempunyai pakaian yang banyak, anda boleh dengan mudah meletakkannya di kerusi yang telah meningkat dengan panjang dan lebar, dan mengikat dengan mudah. Dengan cara ini, model ini menggunakan lampiran ISOFIX berjenama untuk kanak-kanak. Lelaki tua memakai tali pinggang keledar pada tiga mata.

Dasar kerusi itu adalah logam, plastik, kain pelapis - kain (poliester).

Taurus Deluxe

Kerusi kereta untuk penumpang yang beratnya 9-18 kg, dan umur - dari 8 bulan hingga 4 tahun. Ia mempunyai dua kedudukan pemasangan kerusi berhubung dengan arah pergerakan kereta, yang ditetapkan oleh tali pinggang keledar biasa.

Mempunyai 5 ketentuan belakang, bahan penutup - ekoskin. Terdapat dalam warna coklat.

Dengan cara ini, perkataan Deluxe juga digunakan dalam nama booster pengilang yang sama - RIDER Deluxe

Ia adalah penggalak standard untuk kanak-kanak dari 7 tahun.

Skyler

Tempat duduk kereta untuk bayi baru lahir (berat badan 0-13 kg), yang jika perlu, boleh digunakan sebagai pembawa atau menyesuaikan diri dengan kereta pengangkut yang sama. Terdapat dalam Biru dan Putih (walaupun sebenarnya ia adalah kuning air).

Ia dilengkapi dengan penutup pelindung dan tilam, mengulangi ciri-ciri anatomi bayi, dengan visor hitam hitam. Kasut dan tilam diperbuat daripada tekstil.

Bentuk separa bulat di bahagian bawah membolehkan anda menggigit bayi. Pemegang yang diturunkan menjadi peranti pengalih pergerakan. Dipasang dengan tali pinggang yang tetap, dipasang terhadap pergerakan kereta.

Sabuk dalaman adalah tiga titik, ketinggian boleh laras, kedudukan pengepungan kepala tidak berubah.

Voyager

Model yang layak di mana anda boleh membawa kanak-kanak dari hari-hari pertama hidup dan sehingga berat badannya mula melebihi 25 kg.

Memperbaiki peranti ke tempat duduk dibuat oleh tiga titik tali pinggang, ikat pinggang dalaman menetapkan anak itu pada lima mata. Anda boleh memberikan kedudukan yang sesuai dengan memilih salah satu daripada 3 mod. Terdapat headrest (tidak boleh laras dalam ketinggian) dan gulungan perlindungan sampingan.

Kit termasuk penutup dalaman, kain hiasan dalaman - kain. Kedua-dua selimut itu dikeluarkan, tahan basuh kerap. Warna - Hijau, Biru, Kelabu, Ungu (masing-masing, hijau, biru, kelabu, ungu).

Ulasan

Secara umum, ibu bapa mencatatkan kualiti dan kemunasabahan setiap elemen kereta bayi Happy Baby. Pengguna mencatatkan kebolehpercayaan reka bentuk, kelembutan kerusi, kemudahan pemasangan.

Walau bagaimanapun, aduan produk tertentu masih ada. Sebagai contoh, siri Mustang Isofix, mengikut sesetengah pengguna, dilengkapi dengan tali pinggang keledar yang tidak cukup panjang. Untuk mengikat kanak-kanak dewasa, terutama jika dia berpakaian pakaian luar, sangat bermasalah.

Dalam model Mustang dan Boss, mereka kadang-kadang menunjukkan ketidaknyamanan teknologi untuk menukar kedudukan backrest tersebut. Pengguna mengatakan bahawa suis untuk mengubah kedudukan terlalu ketat, ia menyusahkan untuk memutar.

Sesetengah ibu mengatakan bahawa tilam dalaman tidak tetap, itulah sebabnya ia tergelincir. Pengguna dinasihatkan untuk memberi keutamaan kepada penutup kain, kerana dengan perjalanan panjang di kerusi dengan penutup kulit eko (kulit tiruan), kanak-kanak itu mula berpeluh banyak.

Sesetengah pengguna bercakap mengenai kos produk jenama yang lebih tinggi berbanding dengan beberapa kerusi kereta lain. Walau bagaimanapun, perlu difahami bahawa peranti kelas keselamatan ini tidak boleh murah. Di samping itu, jika anda membandingkan model yang direka bentuk untuk kegunaan jangka panjang (contohnya, Mustang Isofix, Mustang, Atlant), kosnya bermula dari 8 000 rubel dan serupa dengan produk berkualiti, direka untuk setahun setengah (kos mereka bermula dari 3 000 rubel), ternyata bahawa pembelian pertama adalah lebih menguntungkan.

Kemudahan yang tidak diragui untuk membeli tempat duduk kereta sejagat adalah tidak adanya masalah yang berkaitan dengan keperluan untuk melupuskan kerusi yang digunakan. Jika anda membeli produk yang dimaksudkan untuk digunakan dalam satu atau dua tahun, maka lambat laun anda akan perlu memikirkan di mana untuk menyimpan atau untuk memberikan kerusi yang digunakan.

Tinjau Kerusi Kereta Bayi Bayi dalam video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan