Memilih kerusi kereta kanak-kanak dalam kategori dari 9 hingga 36 kg

Kandungannya

Sekiranya mahal untuk perjalanan dengan bayi yang baru dilahirkan walaupun pada kereta peribadi, maka pada masa akan datang lebih sukar untuk meninggalkannya di rumah dalam situasi di mana seluruh keluarga dengan senang hati akan bercuti atau berkunjung. Seorang kanak-kanak yang telah mencapai sekurang-kurangnya setahun tidak dipertimbangkan oleh ramai untuk menjadi sangat kecil dan tidak berdaya, anda juga boleh menonton dan menjaga dia di luar rumah, oleh itu, ia tetap hanya untuk menentukan cara terbaik untuk meletakkannya di dalam kereta.

Jika bayi beratnya lebih daripada 9 kg, tetapi belum mencapai umur 12 tahun, maka kerusi kereta kanak-kanak dari kategori "1-2-3" akan menjadi penyelesaian tahan lama yang terbaik untuknya.

Ciri khas

Dengan cara yang lama, banyak pemandu domestik memilih untuk membawa kanak-kanak tanpa peranti tambahan, tidak benar-benar memikirkan betapa betul ini. Sebenarnya, ia bukan hanya menyusahkan, tetapi juga dilarang oleh peraturan jalan yang sekarang, yang dengan jelas menyatakan bahawa sehingga umur 12 tahun, mana-mana kanak-kanak harus diangkut hanya dalam peranti khas.

Pada akhirnya, ia lebih mudah untuk bayi itu, kerana walaupun di kereta yang paling selesa, kerusi direka dengan mata pada orang dewasa, manakala kerusi kereta memegang ketat bayi, memastikan kedudukan tulang belakang yang betul dan juga tangan berkat tangan yang selesa.

Sekiranya berlaku kemalangan, peranti sedemikian tidak akan membenarkan kanak-kanak terbang, yang tidak boleh dikatakan tali pinggang keledar standard, yang terlalu besar dan bukannya badan boleh menutup leher penumpang kecil, yang mencetuskan kecederaan serius sekiranya brek secara tiba-tiba.

Sememangnya, pada kanak-kanak yang berumur berbeza, keperluan untuk saiz dan kekhususan kerusi kereta kanak-kanak berbeza secara radikal, dan karenanya produk tersebut secara tradisional dibahagikan kepada kategori usia. Model kumpulan "1/2/3" betul dianggap paling tahan lama, dan dengan itu penyelesaian paling murah, kerana mereka boleh digunakan selama sebelas tahun. Penumpang menahan berat model sedemikian dari 9 hingga 36 kg, yang kira-kira sesuai dengan umur dari satu hingga dua belas tahun.

Untuk bersikap adil, harus dikatakan bahawa jangkauan umur untuk model tertentu boleh diperluaskan lagi jika ia membayangkan kemungkinan memasang pelapis tambahan untuk bayi baru lahir, dan bagi anak-anak yang membina padat terdapat kerusi kereta yang mempunyai berat maksimum yang dibenarkan terlalu tinggi.

Dengan cara ini, kemudahan untuk penumpang dimensi begitu berbeza juga dicapai dengan memasukkan. Reka bentuk, sebenarnya, adalah kategori tempat duduk kereta kanak-kanak yang besar "3", yang direka untuk pelajar gred rendah dan tempoh pra-remaja. Di dalamnya dipasang satu atau dua lapisan dengan tali pinggang keledar mereka sendiri, yang membolehkan untuk mengurangkan ruang di tempat duduk, menetapkan bayi lebih dipercayai dan tidak membenarkan dia mencucuk atau meluncur walaupun semasa brek mendadak.

Sehubungan itu, apabila kanak-kanak itu tumbuh, liner tersebut akan dikeluarkan, dan tanpa mereka, hanya ada kerusi remaja yang terdiri daripada 3 kumpulan, untuk menetapkan yang sudah menggunakan tali pinggang keselamatan kereta standard. Apabila seorang kanak-kanak, mengikut berat atau ketinggian, mengembangkan kerusi sedemikian, ia sudah boleh diangkut sebagai orang dewasa.

Varieti

Tempat duduk kereta untuk kanak-kanak dari 9 hingga 36 kg mesti memenuhi keperluan setiap kumpulan umur yang mana ia direka, dan penumpang terkecil secara semulajadi yang paling menuntut. Pengeluar yang berbeza menawarkan keadaan keselesaan yang berbeza, dan juga menggunakan pendekatan yang berbeza untuk memastikan mereka, kerana kerusi kereta kanak-kanak juga dapat diklasifikasikan ke tahap tertentu. Sememangnya, sebelum membuat pembelian, adalah wajar untuk mempunyai idea tentang apa yang akan dibayar oleh wang itu.

Sudah tentu, model yang paling popular dengan kedudukan tidur. Kemudahan sedemikian boleh dianjurkan dengan cara yang berbeza - terdapat kerusi dengan kedudukan mendatar untuk tidur (hanya untuk kanak-kanak terkecil) atau hanya dengan pelarasan sudut sudut belakang. Kerusi sejagat tidak boleh dipertimbangkan sepenuhnya tanpa fungsi berbaring, kerana kanak-kanak dari satu hingga tiga mungkin ingin tidur pada bila-bila masa, dan rasa tidak puas hati yang disebabkan oleh ketidakupayaan merealisasikan impiannya tidak akan menyumbang kepada suasana yang baik di kabin. Sebenarnya, walaupun anak usia sekolah peluang untuk tidur dengan selesa tidak akan campur tangan, kerana jarak dalam realiti Rusia seringkali cukup mengesankan.

Pada masa yang sama, kerusi kereta berbaring penuh untuk seorang pelajar tidak mungkin disebabkan oleh kekurangan ruang di dalam kereta, malah model sedemikian tidak selalunya serasi dengan kereta kerana kemungkinan kekurangan panjang tali pinggang.

Transformer juga berjaya, yang membolehkan anda menambah walaupun pelapis untuk terkecil pada reka bentuk. Model sedemikian sebenarnya agak kecil, kerana dimensi khas bayi yang baru lahir tidak masuk akal untuk mengambil banyak ruang dengan kerusi kereta besar. Di samping itu, ramai ibu bapa percaya bahawa tahun pertama kehidupan masih bukan masa terbaik untuk perjalanan aktif. Walau bagaimanapun, jika keluarga anda mempunyai pandangan yang berbeza, anda perlu membeli aksesori sedemikian.

Perlu diingat bahawa kerusi kereta kanak-kanak dalam kategori ini juga boleh dibahagikan mengikut cara mereka dipasang di dalam kereta. Yang paling moden dan relevan adalah teknologi pemasangan Isofix, di mana produk dilengkapi dengan pancang logam panjang, yang termasuk dalam alur khas bahan yang sama, yang disediakan oleh reka bentuk kereta. Penyelesaian ini memberikan lampiran terus secara terus ke badan mesin, kerana ketetapan yang tidak dibenarkan kerusi, walaupun dalam situasi kecemasan, adalah mustahil; Di samping itu, kebarangkalian pemasangan tidak wajar diminimumkan.

Walau bagaimanapun, penyelesaian semacam itu juga mempunyai kelemahan - contohnya, ia benar-benar tidak sesuai untuk kereta lama, terutamanya jika ia merupakan idea industri kereta Rusia, ia tidak sesuai untuk kereta dengan bumbung yang terlalu rendah. Secara berasingan, anda perlu mengatakan tentang kos, yang biasanya kira-kira dua kali ganda berbanding pesaing.

Skim pemasangan kerusi kereta klasik mengandaikan bahawa kanak-kanak duduk di tempat duduk dan diikat dengan tali pinggang keledar kereta standard - ini menjadi mungkin dan selamat kerana peningkatan dalam jumlah kerusi kereta itu sendiri. Ternyata tali pinggang memegang anak itu, dan sudah dia, sedang diikat, memegang kursi.

Dengan pemasangan kerusi kereta yang betul dan lokasi tali pinggang yang betul, penyelesaian ini masih relevan, terutamanya kerana ia sesuai untuk kebanyakan kereta dan relatif murah. Walau bagaimanapun, dari segi kebolehpercayaan, cara keselamatan sedemikian masih rendah daripada sistem Isofix, kerana tali pinggang itu boleh keluar atau dilepaskan oleh anak yang tidak patuh itu sendiri.

Yang terakhir ini biasanya berlaku kerana hakikat bahawa dengan cara ini, tali pinggang sering menggosok kulit, tetapi jika anda mengabaikan peraturan keselamatan, jika terjadi pengereman secara tiba-tiba, risiko anak terbang dengan kerusi.

Penyelesaian alternatif boleh menjadi kerusi kereta kanak-kanak, di mana kanak-kanak itu tetap bukan sahaja dan tidak banyak dengan tali pinggang keselamatan sebagai meja pegangan. Dengan prinsip tindakannya, reka bentuk menyerupai meja makan biasa, apabila menyekat keluar ke bahagian depan memperoleh fungsi tambahan yang berguna, menjadi meja utama yang mudah untuk makan makanan, kreativiti, atau permainan. Pilihan ini adalah baik kerana bayi tidak merasa terkekang dan bahkan boleh berputar tanpa membahayakan, dan tiada tali pinggang menggosok apa pun.

Untuk kanak-kanak lelaki, penyelesaian ini juga lebih sesuai memandangkan hakikat bahawa penetapan dengan tali boleh merosakkan kawasan pangkal paha semasa brek keras, yang tidak betul-betul berlaku dengan jadual. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kekurangan di sini juga, kerana kerusi kereta seperti itu biasanya masih dilampirkan dengan tali, yang masih harus sampai ke meja, yang mana ia tetap - masalah ini mudah diselesaikan di dalam kereta asing, tetapi menjadi masalah dalam contoh industri auto domestik. Satu lagi kelemahan adalah hakikat bahawa saiz sebenar kerusi tidak boleh disesuaikan dengan tepat bergantung pada musim tahun dan jumlah pakaian pada kanak-kanak.

Penilaian Pengilang

Seperti yang sering terjadi, dalam kes pengeluar terkemuka anda tidak boleh meneka dengan pilihan model tertentu, masih berpuas hati dengan pembelian, tetapi jenama tidak diketahui dari China tidak dapat mengejutkan dengan tidak menyenangkan walaupun semua ciri mereka telah dipelajari dengan teliti terlebih dahulu dan kononnya sepenuhnya sesuai dengan keperluan anak anda.

Sudah tentu, anda tidak boleh membabi buta bergantung pada tanda dagangan yang digalakkan, kerana kerusinya boleh menjadi sangat baik, tetapi ia tidak sesuai untuk anda, tetapi banyak kesaksian menunjukkan bahawa kemasyhuran yang baik biasanya tidak menemani syarikat pembuatan untuk apa-apa.

Keperluan masing-masing kanak-kanak adalah individu, terutamanya kerana pilihan kerusi kereta juga harus dilakukan dengan ketergantungan ketat pada model kereta dan dimensi kabinnya. Pada masa yang sama, tiada pengeluar yang masih berdiri - setiap syarikat cuba mengejutkan pelanggan dengan sesuatu yang baru, lebih baik daripada pesaingnya, bagaimanapun, kadang-kadang percubaan untuk menekan pesaing berakhir walaupun dengan pengeluaran produk yang tidak berjaya. Ini bermakna tidak ada pemimpin kekal, tidak kurang dari yang kehilangan yang kekal - malah jenama terbaik mempunyai kemunduran, dan syarikat yang agak bodoh dapat berjaya.

Dalam satu perkataan, mana-mana 10 teratas, termasuk kita, risiko yang bersifat subjektif dan, yang sangat penting, tidak menentu. Walau bagaimanapun, kami membentangkan ulasan kami mengenai kerusi kereta yang pastinya bukan yang terbaik, tetapi hanya sangat popular pada musim panas dan musim luruh tahun 2018.

Maxi Cosi adalah salah satu jenama kerusi kereta yang paling dicari di seluruh dunia, yang berpangkalan di Belanda. Asal Eropah itu sendiri bercakap jumlah - di bahagian-bahagian ini adalah adat untuk merawat isu-isu keselamatan lalu lintas yang sangat ketat, tetapi ini bukan merupakan sorotan utama dari merek ini. Hakikatnya adalah beberapa tahun yang lalu dia memperkenalkan teknologi Turnosafe, yang membolehkan anda menghidupkan kerusi ke mana-mana arah. Sudah tentu, kursus teknologi seperti ini sangat diterima oleh ramai ibu bapa, kerana sekarang penumpang di bahagian belakang boleh melakukan hampir semua operasi dengan anak walaupun ketika kenderaan bergerak.

Semua model utama pengeluar ini menjalani pemeriksaan rutin pada ujian kemalangan, di mana mereka menunjukkan diri mereka tidak berada di bawah tanda "baik". Satu lagi perkara ialah pengambilalihan sedemikian akan memukul saku keras, kerana harga purata adalah beberapa puluhan ribu rubles, bergantung kepada model.

Aprica adalah jenama Jepun pelbagai barangan untuk kanak-kanak, yang sangat popular di Timur Jauh kerana jarak geografi pengeluar dan harga yang agak rendah.Pakar syarikat ini telah menumpukan banyak masalah kepada isu-isu keselesaan, kerana setiap kerusi kereta mereka berbeza dengan menggunakan kain bernafas. Masa ini sangat penting, kerana kebanyakan kerusi kereta "memeluk" kanak-kanak itu agak rapat, dan dalam keadaan musim panas yang panas, perjalanan sedemikian boleh menjadi ujian lain.

Penyelesaian semacam ini mungkin bukanlah yang paling kos efektif, tetapi ia lebih murah daripada Maxi Cosi.

Inglesina adalah salah satu daripada pemimpin dunia mutlak dalam pengeluaran kereta bayi, jadi tidak mengejutkan bahawa kerusi kereta juga tidak asing dengan pengilang ini, dan produknya adalah permintaan tinggi di kalangan pengguna. Barangkali, produk-produk dari jenama Itali tertentu ini boleh dipanggil yang paling seimbang, kerana harga produk adalah setanding dengan Aprica yang sama, walau bagaimanapun, banyak perhatian tidak hanya dibayar kepada peningkatan keselesaan, tetapi juga untuk keselamatan penumpang kecil.

Di sini semuanya difikirkan untuk mengelakkan kecederaan ringan. Kursi sedemikian tradisional mengumpul pendapat yang sangat sedikit.

Contohnya, Nania adalah contoh yang jelas tentang bagaimana produk berkualiti tinggi tidak dapat dikurangkan kerana kosnya rendah. Penyelesaian itu jauh dari yang terbaik dari segi keselamatan, kerana pada banyak ujian kemalangan bahawa produk syarikat Perancis ini lulus, penilaian yang paling popular adalah hanya tiga teratas. Pada masa yang sama, kriteria pemilihan utama yang membolehkan jenama ini memukul penarafan kami ialah kos, yang terhad kepada hanya beberapa ribu rubel.

Dalam keadilan harus diperhatikan bahawa menarik perhatian pengguna dan aspek-aspek lain - contohnya, pembebasan barangan di negara Eropah dan maklum balas yang sangat baik mengenai kemudahan penjagaan sampul.

Recaro adalah kerusi kereta terkenal di dunia, yang membuktikan bahawa produk Jerman tidak boleh menjadi buruk pada dasarnya, terutama jika mereka entah bagaimana berkaitan dengan industri automotif. Orang juga tidak boleh menyebut ciri-ciri positif standard produk tersebut, seperti peningkatan keselamatan dan keselesaan - mereka dianggap secara lalai. Pada masa yang sama, produk jenama khusus ini dianggap paling luas, oleh itu, untuk kanak-kanak yang membina padat, ini mungkin penyelesaian terbaik.

Satu pencapaian yang sangat istimewa dalam bentuk pemasangan dalam sistem audio terbina dalam kerusi kereta (model "Monza Nova IS Seatfix" dibezakan) menekankan bahawa pengeluar bersedia untuk apa-apa, hanya untuk memenuhi keperluan pelanggan. Pada masa yang sama, kerusi kategori harga pertengahan kerap menerima markah maksimum daripada pakar untuk keramahan alam sekitar bahan-bahan yang digunakan.

Cybex adalah satu lagi kerusi kereta Jerman yang terkenal, yang serius mendakwa sebagai pemimpin dunia dalam bidang ini. Pengilang dengan jelas membuktikan bahawa untuk syarikat yang berjaya moden faktor utama kejayaan tidak begitu kehadiran abad sejarah, sebagai sikap yang berhati-hati terhadap kerja mereka. Tidak ada keraguan bahawa pekerja syarikat ini adalah sebagai patriotik yang mungkin dan meletakkan hanya kerusi kereta kanak-kanak ini di dalam kereta mereka sendiri, kerana dari segi keselamatan, hampir semua model dalam sejarah jenama ini layak mendapat penilaian melebihi sembilan skala sepuluh poin.

Memandangkan produk Jerman, menjaga keselamatan kanak-kanak adalah sangat dihormati, oleh itu hanya 100% bahan mesra alam digunakan, dan untuk semua parameter lain, produk juga layak penilaian tidak lebih rendah daripada "baik".

Kiddy adalah satu lagi jenama Jerman yang telah memutuskan untuk memberi tumpuan kepada keselamatan penumpang kecil, bukan sahaja dalam situasi kecemasan, tetapi juga pada setiap minit semasa dalam perjalanan dengan kereta. Hakikat bahawa banyak pengeluar agak mengabaikan ketepatan kedudukan belakang dan leher kanak-kanak, dengan alasan bahawa ia akan tetap utuh apabila berhadapan.

Pakar syarikat ini memutuskan bahawa mereka tidak sepatutnya mengganggu satu sama lain, oleh itu mereka terlibat secara aktif dalam pembangunan setiap model baru profesional ortopedi pediatrik. Akibatnya, doktor kanak-kanak biasanya mengesyorkan produk jenama tertentu ini, terutamanya kerana beberapa kerusi kereta dari barisan jenama menerima 9.8 daripada 10 untuk keselamatan.

Happy Baby adalah jenama Cina. Sejujurnya, kebanyakan kelebihan yang dibeli oleh pembeli dalam tinjauan sama sekali tidak berkaitan dengan ciri-ciri utama yang mesti ada kerusi kereta. Alokkan paling kerap kos (masih) kepadatan, kemudahan pemasangan dan kemudahan untuk bayi. Harus diingat bahawa pembeli kerusi seperti ini tidak mempunyai apa-apa untuk dibandingkan dengan - mungkin mereka akan mengubah penilaian mereka terhadap produk tersebut, setelah mengalami sekurang-kurangnya salah satu daripada tiga jenama Jerman yang dinyatakan di atas.

Walau bagaimanapun, walaupun pengguna yang sederhana biasanya mengkritik produk China itu - terdapat juga kes plastik yang tidak boleh dipercayai yang boleh memecahkan walaupun tanpa sebarang kemalangan melalui usaha kanak-kanak, dan bukan kain yang sangat baik yang bermasalah untuk dicuci.

Capella adalah jenama yang memposisikan dirinya sebagai Korea Selatan, tetapi dalam praktiknya, ia melakukan semua keupayaan pengeluaran di luar negara ke China. Fakta pengeluaran di Korea Selatan akan mengatakan banyak yang memihak kepada produk tersebut, dan lebih tepat untuk mengatakan bahawa orang Korea mengendalikan bagaimana orang Cina menyimpan wang mereka. Pilihan yang memihak kepada kerusi kereta sedemikian adalah sejenis kompromi antara pembelian "Western" (yang mana dari segi kualiti boleh dianggap Korea) dan pengambilalihan model murah, tetapi sangat biasa Cina.

Harga adalah salah satu hujah utama yang memihak kepada memilih produk tersebut, kerana kosnya harganya 10 ribu, bagaimanapun, kualitinya sesuai - turun naik antara empat yang dapat diterima dan tiga tidak jelas.

Everflo adalah satu lagi jenama yang menyokong tradisi baru, yang mana ia tidak begitu mudah untuk menentukan asal tepat produk tersebut. Syarikat itu sendiri disenaraikan sebagai Kanada, sebahagian besar produknya sebenarnya dihasilkan di China, sementara pengeluar sebahagian besarnya memfokuskan diri pada pasaran Rusia, kerana ia dapat memulakan secara beransur-ansur mengembangkan pengeluarannya di sini. Menjelang pertengahan tahun 2018, pengeluaran kerusi kereta belum berakhir, namun mungkin Rusia akan memperoleh kerusi kanak-kanak yang "tidak lama lagi". Memandangkan pengeluar seperti itu, ia menduduki kedudukan perantaraan antara firma Cina dan pengeluar yang serius.

Pilihan untuk produk tersebut disebabkan oleh kos yang sangat rendah (biasanya kurang daripada 10 ribu Rubles), tetapi kualiti soalan sering kali lebih banyak daripada jawapannya.

Bagaimana untuk memilih?

Untuk membuat pilihan yang tepat, dan tidak membelanjakan wang dengan sia-sia, anda perlu memberi tumpuan kepada banyak kriteria pemilihan. Sebagai permulaan, perlu difahami bahawa ibu bapa sering memuji kategori kerusi "1/2/3" kerana alasan ini adalah satu pelaburan selama satu dekad yang akan datang, tetapi tidaklah benar bahawa anak dan ahli pediatrik berkongsi kegembiraan ini. Barang-barang yang sangat khusus tidak sia-sia masih wujud pada usia universalisasi - hanya produk khas untuk situasi tertentu sentiasa lebih sesuai daripada yang direka untuk semua keadaan. Terdapat pengecualian apabila universal tidak bermakna buruk, tetapi ini biasanya mencerminkan kos, dan kemudian satu soalan yang munasabah timbul sama ada tidak lebih mudah untuk membeli beberapa kerusi kereta berasingan, walaupun bukan pengeluar yang paling popular.

Titik kedua yang perlu anda perhatikan adalah keserasian cetal produk dengan kereta keluarga.Akan menjadi tinggi kebodohan untuk membeli produk dengan sistem sistem Isofix, setelah mendengar pujian yang adil memihak kepada kebolehpercayaan sambungan sedemikian, sedangkan kereta keluarga tidak mempunyai apa-apa slot untuk paku! Walau bagaimanapun, walaupun keserasian yang dikatakan tidak boleh mengelirukan - anda harus terlebih dahulu memastikan bahawa kerusi sesuai dengan biasanya di salon, sementara semua yang hadir berasa selesa.

Pastikan untuk mengambil kira hakikat bahawa kanak-kanak selama lebih daripada satu dekad eksploitasi akan bertambah dengan ketara, kerana jika sudah sempit setahun, maka anda tidak perlu mengambil kerusi sedemikian.

Dalam mengejar keselamatan maksimum, seseorang tidak dapat mengabaikan masa penting seperti keselesaan. Setuju, jika bayi itu tidak selesa, dia akan menangis dan mengeluh sepanjang jalan, tidak mungkin memberi kesan positif kepada pemandu, yang harus menumpukan perhatiannya kepada situasi lalu lintas. Kanak-kanak itu mengadu tentang kerusi kereta tidak semestinya daripada memanjakan - ia benar-benar tidak selesa, memandangkan sifat yang hampir mandatori sesuai produk. Di Rusia, di mana perjalanan boleh bertahan tidak hanya untuk berjam-jam, tetapi walaupun seminggu, ia bernilai memberi perhatian yang lebih kepada keselesaan, oleh itu untuk perjalanan panjang, anda harus memilih tempat duduk kereta yang boleh dipercayai yang mempunyai sekurang-kurangnya keupayaan untuk menyesuaikan kekangan kepala untuk membolehkan penumpang kecil tidur dengan keselesaan relatif - ia akan menyelamatkan saraf ibu bapa.

Semua parameter lain bergantung terutamanya pada keutamaan peribadi. Jika model kerusi kereta mempunyai kelebihan potensi, pengeluar tidak terlalu malas untuk mengumumkannya sama sekali, jadi jangan malas untuk bertanya terlebih dahulu mengenai penerangan kerusi kereta dari syarikat pembuatan dan maklum balas pengguna sebenar mengenai model yang dipilih.

Bagaimana untuk memasang di dalam kereta?

Kaedah pemasangan kerusi kereta di dalam kabin amat bergantung kepada kaedah lampiran yang disediakan oleh kerusi kereta. Perkara yang paling mudah ialah melihat model yang dilengkapi dengan Isofix - di sana anda hanya perlu memasukkan pancang logam yang produknya dilengkapi dengan alur yang disediakan oleh struktur kenderaan. Pengikat ini direka sedemikian rupa sehingga kemungkinan pelek yang tidak betul sepenuhnya dikecualikan - pancang semata-mata tidak akan memasuki alur. Jika semuanya dilakukan dengan betul, klik khas akan didengar, dan tanpa menekan butang khas untuk mengeluarkan kerusi kereta tidak akan berfungsi.

Cukup menarik, skema lampiran kerusi kereta yang lebih tradisional kelihatan agak rumit. Sebenarnya, komplikasi seperti ini hanya disebabkan oleh pelbagai reka bentuk, di mana pemegang tangan dengan pemegang cawan boleh hadir dan tidak hadir, sedangkan kehadiran meja pengapit secara drastik dapat mengubah skema pemasangan kerusi kereta. Dalam hal ini, anda tidak sepatutnya mencari skema pelekanan "sejagat" untuk semua kerusi kereta tradisional - lebih baik untuk memberi perhatian kepada arahan, yang wajib dilampirkan oleh mana-mana pengeluar yang menghormati diri.

Perlu diingatkan bahawa jurutera profesional bekerja pada skema lampiran bagi setiap model, dan pengguna, yang tidak mengambil kira nuansa reka bentuk yang sedikit, seringkali dirinya adalah untuk menyalahkan apa-apa kecederaan yang dapat diperoleh anak.

Kajian semula kerusi kereta Cybex Pallas M-Fix dari 9 hingga 36 kg lihat dalam video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan