Pelbagai model dan ciri-ciri kerusi kereta syarikat BeSafe

Kandungannya

Selepas kelahiran anak, semua pemandu diwajibkan menjaga keselamatannya semasa perjalanan di sekitar bandar. Tempat duduk kereta untuk kereta adalah cara yang mudah dan boleh dipercayai untuk perjalanan perniagaan atau berjalan-jalan, tanpa meninggalkan bayi dengan pengasuh. Kelebihan peranti ini adalah keupayaan untuk menghapuskannya, mengembalikan keupayaan penuh ke kabin, dan kemudian memasang semula jika perlu.

Mengenai syarikat

Kerusi Kereta BeSafe - adalah penjamin keselamatan dari syarikat Norway yang wujud sejak separuh pertama abad XX. Pada mulanya, dia terlibat dalam pengeluaran kerusi menunggang, dan kerusi kereta pertama dikeluarkan pada tahun 1963. Pejabat perwakilan rasmi terletak di lebih daripada 40 negara. Syarikat itu mengeluarkan produk-produk kanak-kanak yang menyediakan keselamatan di jalan raya - kerusi kereta, tempat duduk basikal, helm dan aksesori. BeSafe juga berurusan dengan pelaburan dalam perkembangan baru. Pusat penyelidikan syarikat terletak di Holland.

Semua produk diuji di pangkalan ADAC Jerman, yang telah membangunkan kriteria dan piawaian antarabangsa untuk kerusi kereta. Semua model BeSafe direka dengan penyelidikan baru mengenai kecederaan semasa kemalangan jalan raya.

Pelbagai

BeSafe mengembangkan produk untuk kanak-kanak yang berumur berbeza, dengan mengambil kira ciri fisiologi mereka: berat, saiz, kedudukan yang diambil. Model mempunyai pelbagai warna: dari gelap gelap dan pastel hingga warna terang. Jadi, anda boleh mencari kerusi merah dan turquoise. Katalog BeSafe mempunyai kerusi kereta untuk beberapa kumpulan.

Untuk bayi

Bagi kanak-kanak dari 0 hingga 12 bulan, iZi Go 0+ sesuai. Model ini direka untuk kanak-kanak sehingga 13 kg dan di antara 40 dan 75 cm tinggi. Kerusi mempunyai pemegang membawa ergonomik. Dan juga ia boleh dipasang di kereta dorong. Keselesaan disediakan oleh reka bentuk yang selesa dan padding lembut, yang juga menjamin keselamatan yang lebih besar sekiranya berlaku perlanggaran sampingan.

Model iZi Go dilengkapi dengan sistem tethered dengan magnet, pendirian sokongan dengan isyarat bunyi, membuka kunci tombol dan pelarasan ketinggian. Kelebihan model ini adalah keserasian dengan pengikat jenama Isofix. Asas iZi Go membolehkan anda menyimpan pangkalan dan menukar tempat duduk itu sendiri apabila kanak-kanak itu membesar.

Satu lagi kelebihan model ialah kehadiran kanopi terbina dari matahari. Sekiranya perlu, penutup kerusi boleh dikeluarkan dan dibasuh dalam mesin taip.

Untuk kanak-kanak

Model-model ini direka untuk kanak-kanak dari 6 bulan hingga 5 tahun. Mereka sesuai untuk bayi sehingga 25 kg. Di dalam kereta, mereka dipasang kedua-dua muka ke hadapan dan ke belakang. Kerusi berhias mempunyai perlindungan sebelah untuk keselamatan tambahan. Terdapat beberapa model dalam kategori ini.

 • IZi Modular I-Size - Kerusi ini dipasang pada asas sejagat Isofix. Ia boleh disesuaikan dengan pertumbuhan kanak-kanak, kerana ia mempunyai sekatan kepala laras dan penahan depan untuk keselesaan yang lebih besar. Ia sesuai untuk kanak-kanak sehingga 105 cm tinggi.
 • IZi Plus. Kerusi ini menyesuaikan sudut kecenderungan, yang membolehkan anda dengan mudah membawa kanak-kanak menghadap ke belakang. Model ini dilampirkan dengan tali pinggang keledar. Kunci depan berbeza bergantung pada panjang kaki yang duduk.
 • IZi Kid X2 i-Size. Dipasang di pangkalan Isofix, kerusi ini boleh dilaraskan apabila kanak-kanak tumbuh. Terima kasih kepada petunjuk, mudah untuk menentukan sama ada pemasangan dilakukan dengan betul. Model ini mempunyai kedudukan tidur supaya bayi dapat tidur dalam perjalanan yang panjang. Dan juga keselesaan disediakan dengan sistem pengudaraan di belakang.
 • IZi Combi X4. Terima kasih kepada asas Isofix, mudah untuk memasang model ini di dalam kabin dengan cara yang paling ergonomik, supaya kanak-kanak selamat dan pada masa yang sama selesa. Sokongan di bawah leher adalah laras, yang membolehkan anda tidur semasa perjalanan. Kerusi ini sesuai untuk meletakkan kedua-dua menghadap ke belakang dan ke depan.
 • IZi Comfort X3. Model ini dibezakan dengan pemasangan mudah dan 5-titik sistem tethered. Kerusi itu mempunyai sokongan penyesuaian untuk tali kepala dan bahu, serta 4 posisi untuk tidur dan duduk. Pelapik dikeluarkan, selepas itu mereka boleh dibasuh di mesin basuh. Dan juga terdapat pilihan yang sesuai untuk pemasangan di pangkalan Isofix.

Untuk kanak-kanak yang lebih tua

Kursi ini sesuai untuk kanak-kanak berumur 12 tahun dan berat sehingga 36 kg. Untuk lebih selesa duduk, mereka mempunyai reka bentuk yang lebih terbuka dan dipasang hanya menghadap ke hadapan. Perlu dipertimbangkan beberapa pilihan popular.

  • BeSafe iZi Flex Fix I-Size sesuai untuk kanak-kanak dari ketinggian 100 hingga 150 cm Model ini mempunyai pad perlindungan dada dan dagu, tali bahu dan tali pinggang, serta teknologi reka bentuk untuk kes kesan sampingan. Ketinggian tempat duduk berubah apabila kanak-kanak matang. Belakang disesuaikan untuk kedudukan yang lebih selesa dan tidur semasa perjalanan.

  Bahagian di kedua-dua belah pihak dikeluarkan supaya kerusi itu mengambil ruang kurang dan kerusi belakang boleh menampung sehingga tiga penumpang.

  • Kelebihan utama iZi Up X3 Fix - Ini adalah teknologi baru putaran dengan kesan sampingan, yang menjamin keselamatan kanak-kanak yang lebih besar sekiranya berlaku kemalangan. Seperti model lain dari syarikat, ia dipasang menggunakan pangkalan data Isofix. Kerusi kereta mempunyai 2 kedudukan kecenderungan, di samping itu, ketinggian belakang dan kekangan kepala diatur.

  Dalam video seterusnya, anda akan meninjau semula kerusi kereta 1 BeSafe iZi-Comfort X3 Isofix (Bisife Isi Comfort Isofix).

  Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

  Kehamilan

  Pembangunan

  Kesihatan