Swing untuk bayi baru lahir

Kandungannya

Swing untuk bayi baru lahir sangat penting untuk anak-anak. Mereka mengingatkan kanak-kanak mengenai betapa baiknya ibu dalam perutnya: tenang dan harmoni.

Kenapa kita perlukan?

Tidak dinafikan, perkara seperti ayunan untuk bayi, tidak termasuk dalam senarai barang keperluan. Tidak setiap keluarga dalam masa kita membelinya. Walau bagaimanapun, ia patut difikirkan tentang apa kelebihan yang ibu akan menerima:

 1. Mana-mana ibu sudah bersedia untuk pergi keluar dari rumah untuk melakukan semua kerja rumah yang dirancang untuk hari itu. Tetapi bagaimana untuk melakukannya, jika bayi sentiasa berada di tangan? Ayunan kami akan membantu anda. Ibu akan membuat semula semua kes dan akan gembira, dan akan menghabiskan waktu petang dengan suasana hati yang sangat baik, yang dia boleh berkongsi dengan bayi dan ayah.
 2. Ingatlah diri anda pada zaman kanak-kanak. Bagi kanak-kanak, ayunan adalah kegembiraan dan keseronokan. Dia akan senang untuk menunggang mereka, dan anda akan mendapat suasana yang hebat.
 3. Anak anda akan menguatkan bukan sahaja alat vestibular, tetapi juga otot. Dia akan kurang nakal dan akan menggembirakan ibu bapanya dengan perasaan gembira.

Berapa lama anda menggunakan?

Kebanyakan pengilang buaian kanak-kanak mengatakan bahawa produk tersebut boleh digunakan sejak lahir hingga satu tahun. Walau bagaimanapun, pendekatan ini tidak sepenuhnya betul. Dalam sesetengah model, tiada penyesuaian belakang, yang tidak boleh tetapi menggangu ibu bapa. Perlu diberi perhatian berat badan bayi. Serbuk yang paling kecil, yang beratnya kurang dari 3.5 kg., Hanya boleh tenggelam dalam ayunan ini. Mereka tidak akan sangat selesa di dalamnya. Beri perhatian juga kepada kategori berat badan. Hampir semua reka bentuk direka untuk berat sehingga 18 kg.

Bagaimana untuk menggunakannya?

Setiap ibu perlu memahami bahawa ayunan bukan pendidik, tetapi cara untuk menenangkan anak. Selalunya ibu bapa untuk masa yang lama meninggalkan bayi dalam peranti sedemikian. Ini boleh membawa kepada akibat yang tidak diingini. Mengayunkan panjang menyebabkan pening, ketakutan.

Swing adalah wajar untuk tidak menggunakan lebih daripada 2-3 jam sehari. Ia disyorkan untuk mengambil rehat, jika tidak, kanak-kanak mungkin mula merasakan berayun negatif. Sekiranya anda tidak membuang tali pinggang keledar untuk masa yang lama, bayi akan merasa tidak selesa.

Berikut adalah cadangan yang boleh membantu ibu bapa muda menggunakan ayunan untuk kanak-kanak:

 1. Dihalang dalam ayunan, kanak-kanak harus merasa selesa dan bebas. Pastikan tali pinggang keledar tidak memercikkan bayi.
 2. Jika ayunan di atas bukit, orang dewasa harus berdiri di sebelahnya dan sentiasa memantau anaknya.
 3. Apabila membawa barangan, tidak perlu mengambil bahagian yang tidak dimaksudkan untuk pengangkutan (contohnya, untuk sebuah busur dengan mainan).
 4. Ia tidak digalakkan menggunakan ayunan lebih daripada 3 jam sehari.
 5. Bayi harus berada dalam bidang penglihatan anda.
 6. Kerusi goyang boleh digunakan apabila mengangkut anak-anak di dalam kereta hanya jika ia dipasang dengan selamat.

Kebaikan dan keburukan

Menggunakan ayunan untuk bayi baru lahir mempunyai kelebihan berikut:

 • menguatkan otot anak;
 • kegembiraan anak dengan setiap penggunaan ayunan;
 • normalisasi sistem saraf;
 • latihan vestibular;
 • pembentukan postur yang betul;
 • penyelarasan pergerakan yang lebih baik.

Perlu diingatkan detik-detik positif untuk ibu bapa:

 1. Moms dan ayah akan lebih sering berehat dari membawa anak itu terus menerus.
 2. Seorang kanak-kanak dari usia muda akan terbiasa dengan disiplin dan akan membawa kurang kerumitan kepada ibu bapa pada masa akan datang.
 3. Peluang untuk menyelamatkan.Sesetengah model peranti sedemikian tidak hanya berguna untuk bayi, tetapi juga membenarkan ibu bapa tidak membeli aksesori tambahan.

Antara kualiti negatif yang perlu diperhatikan dengan harga yang tinggi dan dimensi besar sesetengah produk.

Jenis dan model

Reka bentuk yang paling mudah dan murah termasuk digantung pilihan. Mereka selesa, selamat, tidak mengambil banyak ruang. Model sedemikian dipasang sama ada ke siling atau ke pintu di palang. Mereka mudah dibersihkan dan dipasang. Adalah perlu untuk membetulkan produk sedemikian rupa sehingga anak itu dapat dengan mudah mencapai kaki ke lantai. Apabila membeli model sedemikian, pastikan rel keselamatan agak kuat dan jangan bengkok.

Reka bentuk lantai adalah salinan mudah alih: mereka mudah dibawa dengan anda. Walau bagaimanapun, harga model sedemikian jauh berbeza dengan kos perubahan lain. Banyak produk luaran mempunyai penyedut yang melekat pada lantai.

Terdapat beberapa jenis ayunan sedemikian. Lounge chaise adalah kerusi yang jika perlu, boleh dipindahkan dari satu tempat ke tempat lain. Sebagai sebahagian daripada peranti sedemikian terdapat pelari, yang, jika perlu, mudah disekat. Jadi swing menjadi seperti tempat tidur gantung.

Reka bentuk model tersebut mempunyai tempat duduk lembut dengan tali yang bertanggungjawab untuk keselamatan, kehadiran kesan muzik dan satu set mainan yang digantung dari arka atau dilampirkan pada sebuah kereta. Sesetengah peranti gabungan mempunyai meja makan.

Pengilang produk sedemikian mengambil kira semua ciri yang berkaitan dengan usia bayi dan berat badannya. Sebagai contoh, tempat duduk bayi mempunyai bentuk anatomi. Tubuh kanak-kanak itu menyokong pad asli. Bahagian belakang peranti untuk kanak-kanak dari 6 bulan dilengkapi dengan pengawal selia, yang dapat memberikan tiga pilihan: berbaring, duduk dan duduk.

Terdapat juga elektronik reka bentuk. Ramai ibu bapa memilih ayunan buaian. Produk semacam itu semata-mata bertujuan untuk penyakit bergerak. Ia mempunyai semua yang anda perlukan untuk memastikan bayi anda tertidur dengan tenang: miniatur muzik, cahaya malam yang menyerupai bintang bercahaya, dan juga panel kawalan. Pertindihan tersebut boleh berfungsi baik dari rangkaian, dan dari bateri.

Kerusi goyang sesuai untuk kanak-kanak dari setahun hingga dua tahun. Mereka juga boleh digunakan untuk bayi sehingga satu tahun. Pertukaran sedemikian dikira pada berat 12 hingga 18 kg. Mereka boleh dengan mudah dipindahkan ke apartmen.

Reka bentuk produk tersebut dapat dibandingkan dengan varian jalan: sokongan luas, berayun dilakukan dalam dua arah. Kemasukan ini disertai oleh beberapa getaran, tetapi bayi mungkin tidak menyukainya. Jika anda akan membuat pilihan memihak kepada model tertentu, minta kanak-kanak jika segala-galanya sesuai dengannya. Ketahui hak ini di kedai, meletakkan bayi di ayunan dan menghidupkannya. Dalam model sedemikian, ada pengatur kelajuan (roda, butang). Secara praktikal dalam semua muzik produk disediakan yang tidak boleh tetapi sila kanak-kanak.

Swing-transformers hebat untuk kanak-kanak dari 6 bulan. Terima kasih kepada reka bentuk mereka, mereka mudah berubah menjadi buaian atau kerusi tinggi untuk memberi makan bayi. Ciri-ciri model ini boleh dicatatkan kerusi lembut dan backrest laras.

Pusat goyang - versi swing pelbagai fungsi. Peranti sedemikian berbeza dalam pelbagai mod. Sesetengah model boleh mensimulasikan, contohnya, memandu kereta, melompat kanguru, bunyi pokok dan banyak lagi. Produk tersebut tidak boleh dikaitkan dengan penggantungan dan peranti mudah alih, kerana ia agak berat. Pertukaran ini agak mahal.

Jenama

Di antara pengilang-pengilang perubahan bayi untuk bayi yang baru dilahirkan, perlu diperhatikan mereka yang benar-benar menerima ulasan pelanggan yang cemerlang dan mendahului pengilang lain dalam segala hal. Jenama ini adalah: Capella, Baby Happy, Moms, Chicco dan 4moms.

Top Rated

Dari semua perubahan, anda boleh perhatikan model terbaik.

 • 4moms MamaRoo 3.0.

Ciri-ciri model ini:

 1. 5 mod pemanduan boleh laras.
 2. Kehadiran paparan elektronik.
 3. Keamatan pergerakan laras.
 4. 5 kesan bunyi.
 5. Arka berputar.
 • BabyBjorn Balance Soft. Perubahan seperti ini direka untuk kanak-kanak yang umurnya adalah sehingga 2 tahun.

Kualiti reka bentuk ini:

 1. Menyokong belakang dan kepala bayi.
 2. Kerusi yang selesa.
 3. Kekurangan bateri. Berayun dilakukan oleh pergerakan bayi.
 4. Produk sedemikian berubah menjadi kerusi tinggi.
 • Graco Snuggle Swing. Ini adalah pusat goyang hebat untuk bayi. Perbezaan model ini dari yang lain adalah seperti berikut:
 1. Pelukan ibu tiruan.
 2. Peluang untuk berayun ke semua arah.
 3. Mempunyai 6 kelajuan rolling.
 4. 15 soundtrack.
 5. Keupayaan untuk menyambung pemain mp3.
 6. Ketersediaan meja permainan boleh tanggal.
 7. Peluang untuk mengawal belakang (3 peruntukan).
 8. Dikuasakan dari rangkaian dan dari bateri.
 9. Getaran laras.
 • Pituso TY-806.

Ciri khas:

 1. Tempat duduk mempunyai fungsi getaran.
 2. Kemudahan pengangkutan.
 3. Kehadiran jaring nyamuk.
 4. 8 kesan bunyi.
 5. 3 mod masa.
 6. 5 kelajuan berayun.
 7. Kawalan berat badan bayi.
 8. Sabuk keselamatan lima mata.
 9. Kembali laras (3 kedudukan).
 10. Kehadiran "permainan".
 • I'COO Grow with me. Sifat reka bentuk ini:
 1. Penggunaan bahan berkualiti tinggi.
 2. 3 dalam 1 reka bentuk: kerusi goyang, kerusi tinggi dan buaian.
 3. Ketinggian boleh laras.
 4. Keupayaan untuk menyambung pemain mp3.
 5. Kehadiran fungsi getaran.
 6. Sabuk keselamatan lima mata.
 7. Kerusi anatomi.
 • Nuna Leaf. Ia mempunyai ciri-ciri berikut:
 1. Ikat pinggang keselamatan tiga mata.
 2. Kerja senyap.
 3. Reka bentuk yang menarik.
 4. Kekurangan bateri dan wayar.
 5. Keupayaan untuk membongkar struktur.
 6. Kemudahan pengangkutan.
 7. Bingkai logam.
 8. Kehadiran kunci.
 9. Keupayaan untuk menetapkan peranti bergerak dengan menolak kecil.
 10. Pengisi berkualiti tinggi.
 • Jetem Breeze. Ciri-ciri model ini:
 1. Bahan berkualiti tinggi.
 2. Kehadiran panel kawalan.
 3. Tempat duduk laras.
 4. Mempunyai kerja pemasa.
 5. 6 kelajuan mekanisme kerja.
 6. Kehadiran tali pinggang keledar.
 7. 9 soundtrack.
 8. Kuasa kuasa.

Bagaimana untuk memilih?

Berikut adalah beberapa garis panduan untuk memilih peranti untuk bayi baru lahir:

 1. Berat kanak-kanak. Ia perlu diambil kira.
 2. Pembinaan keselamatan. Di ayunan itu tidak boleh menjadi sudut tajam dan cip. Reka bentuk yang berkualiti tinggi tahan, dan kehadiran tali pinggang keledar memastikan tiada anak yang cedera.
 3. Kebolehpercayaan. Ketiadaan bahan berbahaya disahkan dengan kehadiran sijil kualiti untuk produk yang dibeli. Tanya penjual untuknya.
 4. Keselesaan Pilihan terbaik untuk bayi adalah kerusi laras anatomi dan bantal untuk para imam dan kepala.
 5. Pelbagai fungsi. Dalam semua model ayunan untuk bayi terdapat pelbagai "alat". Harga produk bergantung pada fungsi-fungsi ini, serta pada pengilang. Model boleh dilengkapi dengan penambahan yang sangat menarik: mainan tergantung, muzik, kawalan kelajuan, pencahayaan yang menarik.
 6. Mobiliti. Sesetengah model tidak bergerak, dan anda perlu membuat keputusan terlebih dahulu di mana anda memasangnya. Saiz ayunan sepadan dengan tempat di mana anda bercadang untuk meletakkannya. Untuk bilik kecil, anda tidak boleh memilih struktur besar.
 7. Beli buaian hanya pengeluar yang telah membuktikan diri mereka di pasaran produk anak-anak.
 8. Baca ulasan di Internet: ia akan menyelamatkan anda dari palsu dan dari produk berkualiti rendah.

Ulasan

Perlu diingat tanggapan ibu bapa, yang menilai keperluan untuk menggunakan ayunan bayi yang baru lahir dengan cara yang berbeza, tetapi juga maklum balas daripada doktor.

Ortopedis bercakap sangat positif mengenai kerusi berjemur. Peranti ini mempunyai kesan yang baik terhadap kesihatan kanak-kanak. Antara mata positif yang perlu diperhatikan:

 • pengsan cepat.
 • tidur yang baik
 • keselamatan
 • perkembangan kanak-kanak yang betul.

Antara ulasan ibu bapa adalah kenyataan positif berikut:

 • membawa kegembiraan kepada kanak-kanak;
 • terdapat banyak masa lapang;
 • kualiti prestasi yang sangat tinggi;
 • produk pelbagai fungsi.

Harga produk tersebut tidak sesuai dengan semua ibu. Reka bentuk yang paling mudah dapat menelan belanja sekitar 4.000 Rubel, sementara yang multifungsi itu beberapa kali lebih banyak.

Cara memilih ayunan untuk bayi baru lahir, lihat video di bawah.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan