Pemanasan untuk bayi baru lahir dari kolik

Kandungannya

Bila bayi yang baru lahir mempunyai kolik, ibu bapa berusaha membantu serbuk dalam apa cara sekalipun. Ramai beralih kepada doktor dan mula memberikan ubat bayi, tetapi terdapat beberapa penyokong pilihan lain untuk mengatasi sakit perut. Salah satu cara yang paling popular untuk ibu bapa untuk membantu bayi yang baru lahir dengan kolik ialah penggunaan pad pemanas.

Botol air panas
Pad Pemanasan adalah pelbagai fungsi dan boleh digunakan walaupun selepas bayi mempunyai kolik.

Kenapa gunakan?

Haba telah lama digunakan untuk kolik pada bayi baru lahir. Ibu-ibu kami juga menyapu lampin dan meletakkan bayi-bayi dengan kesakitan pada perut mereka. Pada masa kini, memakai bayi dalam sling meluas, di mana kehangatan tubuh ibu saya menghangatkan bayi dan juga membantu melegakan kolik usus.

Panas kering, yang memberi anak itu botol air panas, membantu melegakan kekejangan di perut, meningkatkan kesejahteraan bayi dan tidur. Di samping itu, ia boleh digunakan untuk memanaskan bayi semasa tidur, dan banyak pilihan untuk pad pemanas tidak hanya dipanaskan, tetapi juga boleh digunakan untuk penyejukan.

Botol air panas
Sekiranya anak anda menderita kolik, cubalah mengatasinya menggunakan pad pemanas.

Pandangan

Terdapat banyak jenis bayi untuk bayi. Pertimbangkan yang paling popular.

Saline

Di dalamnya adalah penyelesaian salin. Dengan menekan suis, pengguna memulakan reaksi kimia, memanaskan pad pemanasan hingga kira-kira + 50 ° C. Burns dikecualikan daripadanya, ia memelihara suhu selama 2-4 jam dan ketika ia panas, ia berubah bentuknya, sehingga anak itu tidak merasa tidak nyaman dari penggunaannya. Biasanya, botol air garam dibalut dengan popok dan dilekatkan pada bayi.

Setelah digunakan, ia perlu direbus dan disejukkan, supaya penyelesaian garam pulih ke rupa asalnya. Banyak pemanas jenis ini dibuat dalam bentuk mainan comel.

Prinsip pemanas garam, anda boleh lihat dalam video seterusnya. Di dalamnya anda akan melihat proses penghabluran.

Elektrik

Suhu unit pemanasan dikawal oleh termostat, yang sangat mudah (anda boleh menetapkan suhu yang dikehendaki). Walau bagaimanapun, mereka jarang digunakan kerana ketakutan ibu, kerana mereka bekerja di elektrik. Jika ibu memutuskan untuk menggunakannya untuk kolik pada bayi, biasanya untuk memanaskan katil, yang bayi kemudian diletakkan di dalamnya.

Air

Pemanas air diisi dengan air panas dan mempunyai banyak kelemahan - ini adalah pendinginan yang cepat, dan kesukaran melekat pada kanak-kanak itu, dan keperluan untuk mengawal pemanasan air. Kerana ini, mereka digunakan sangat jarang untuk kolik.

Gel

Di dalam botol air panas itu ada gel yang memanaskan prinsip yang sama dengan garam. Dipanaskan hingga + 60 ° C, ia mengekalkan suhu selama kira-kira sejam.

Kain

Pemanen bantal seperti itu diperbuat daripada kain asli dan diisi di dalamnya dengan lubang ceri atau sekeping bijirin (contohnya, barli). Mereka panas cukup cepat dan dapat mengekalkan haba sehingga 2-3 jam.

Suhu di dalam pemanas ini diedarkan secara sama rata, jadi aksesori tidak menyebabkan luka bakar. Anda boleh memanaskannya dalam ketuhar gelombang mikro, di dalam ketuhar atau pada bateri.

Untuk menetapkan pada badan kanak-kanak, ikatan disediakan. Produk ini juga boleh digunakan pada orang dewasa dan untuk memampatkan sejuk. Kelebihan tambahan botol air panas itu adalah daya tarikan mereka (mereka sering dicipta dalam bentuk mainan) dan aroma yang menyenangkan.

Petua untuk memilih

Salah satu isu utama ialah kualiti dan keselamatan bahan yang aksesori ini dibuat. Pemanas tidak mempunyai bau yang tidak menyenangkan, dan badan produk mesti dimeteraikan. Adalah lebih baik untuk membelinya untuk bayi di kedai khusus atau farmasi, dan juga meminta sijil untuk produk tersebut apabila membeli.

Contraindications

Pad pemanas tidak boleh digunakan dalam memerangi kolik, jika kanak-kanak itu:

  • Terdapat penyakit radang organ perut.
  • Terdapat luka atau kecederaan.
  • Kulit abdomen meradang akibat reaksi alergi atau atas sebab-sebab lain.

Untuk menghapuskan kesan buruk haba kering dari pemanas ke atas badan bayi yang baru lahir, anda harus berjumpa doktor sebelum menggunakan produk ini.

Ulasan

Kebanyakan ibu yang membuat keputusan untuk menangani kolik pada bayi yang baru lahir menggunakan pad pemanasan bercakap secara positif mengenai kaedah ini. Mereka membandingkannya dengan lampin yang dipanaskan dengan besi dan melihat kelebihan yang tidak boleh dinafikan. Walau bagaimanapun, sesetengah ibu menyatakan bahawa kesan penggunaan kurang daripada mandi panas atau penggunaan sling.

Bagi pilihan, ibu sering membeli produk kain dan garam, memandangkan mereka lebih berkesan. Botol air garam menarik dengan kesederhanaan penggunaannya, penyelenggaraan suhu dan keselamatan yang lama. Model fabrik lebih suka peminat semua yang semula jadi dan mesra alam.

Anda boleh melihat ulasan salah satu mainan air panas dalam video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan