Apakah papan penny dan cara menaikinya?

Kandungannya

Papan sedemikian sebagai lembaga penny, telah diwujudkan di Australia untuk hobi aktif, sebagai alternatif yang mudah dan mudah alih skateboards. Sekarang papan ini sangat popular, mereka menarik perhatian untuk warna dan kualiti yang tinggi.

Apakah papan penny dan cara menaikinya?
Papan Penny popular bukan sahaja dengan kanak-kanak, tetapi juga dengan orang dewasa.

Apakah papan penny dan mengapa ia diperlukan?

Papan Penny dipanggil kerana saiznya yang kecil. Di papan itu, ia mudah untuk menunggang remaja dan kanak-kanak, serta perempuan. Mereka tergolong dalam longboard pelayaran dan memilih bergerak di sekitar bandar dan berehat.

Unsur utama

Komposisi Lembaga Penny adalah:

 • Dek plastik tahan lama dan ringan, yang timbul corak yang membantu menjaga kaki anda di papan. Komposisi plastik untuk dek disimpan rahsia oleh pengilang.
 • Suspensi, untuk pembuatan yang menggunakan aloi aluminium. Reka bentuknya adalah klasik untuk semua suspensi, iaitu, terdiri daripada dua bahagian yang diikat dengan bolt dan bushings. Mengetatkan bolt, penggantungan boleh dibuat lebih keras, dan melonggarkan kacang - lebih lembut.
 • Roda poliuretana, teras yang diperbuat daripada aluminium atau plastik. Diameter roda ialah 59 mm dan lebar ialah 40 mm. Kekakuan 78a membolehkan tidak merasakan penyelewengan permukaan kecil semasa bergerak di atas papan sen dan pada masa yang sama menyediakan reel yang baik. Roda penny mempunyai galas ABEC7.

Bagaimanakah papan penny berbeza dari papan selaju?

Salah satu perbezaan utama antara papan selaju dan sesen pun adalah saiz.

Jika dibandingkan dengan skateboard, maka papan Penny kurang keseluruhan, oleh itu mereka sering dipilih oleh kanak-kanak dan remaja. Juga, perbezaan antara papan dan kasut terletak pada bahan dek, kerana plastik kekuatan tinggi digunakan untuk membuat Lembaga Penny.

Perbezaan antara papan penny dan papan selaju
Papan Penny jauh lebih kecil daripada papan selaju, jadi lebih banyak permintaan di kalangan kanak-kanak dan remaja.

Jenis dan jenis

Jenis wang utama adalah:

 1. Asal - papan jenis ini adalah 56 cm panjang, dan penggantungan adalah 7.5 cm lebar. Mereka adalah kecil dan ringan, jadi mudah untuk membawa papan penny itu dengan anda dan menyembunyikannya dalam ransel anda. Walau bagaimanapun, saiz kecil adalah untuk pemula beberapa masalah dalam belajar menunggang papan tersebut.
 2. Nikel - panjang papan itu adalah 69 cm, dan penggantungannya adalah 10 cm lebar. Lebih mudah menguasai papan seperti ini untuk pemula, kerana ketika menunggang papan yang lebih besar, penunggang itu merasa stabil dan yakin. Di samping itu, model-model ini dipilih dengan saiz kaki yang besar.
Jenis papan penny
Panjang papan penny kecil hampir 56 sentimeter, dan yang besar adalah 69

Bergantung pada warna memancarkan jenis subspesies seperti:

 • Lengkapkan - model dalam satu warna
 • Fades - papan yang direka oleh pelanggan
 • Custom - papan warna pelbagai warna terang
 • Pastel - produk dalam warna pastel
 • Fluorescents - model dengan warna neon terang, salutan yang bersinar dalam kegelapan
 • Holiday - produk dalam gaya vintaj, dihiasi dengan motif India dan Hawaii
 • Grafik - papan dengan warna menarik dengan tema ruang dan motif Mexico
 • Marbles - Papan Rekabentuk Marmar
Jenis papan penny
Papan Penny boleh terdiri daripada pelbagai warna dan mempunyai reka bentuk sama sekali - ia adalah pilihan.

Model bercahaya

Roda model yang berbeza dari lembaga penny adalah matte, telus atau lut.

Siri Original Fest dicirikan oleh kehadiran roda bercahaya yang telus, diwakili oleh warna yang berbeza. Mereka bersinar semasa menunggang dalam gelap. Dalam sesetengah model, dek itu sendiri bersinar.

Papan penny balik
Papan penny asli melihat dengan lampu latar, yang sangat popular dengan kanak-kanak

Apa yang anda perlukan untuk membeli lebih banyak untuk ski?

Menaiki sen sepatutnya berada di gear yang melindungi daripada kecederaan semasa jatuh. Ini amat penting untuk perjalanan papan pertama.

Oleh itu, bersama-sama dengan Lembaga Penny untuk skating perlu disediakan:

 • Kaki kasut berkualiti tinggi dengan tapak rata yang akan menghubungkan dengan baik dengan papan.
 • Sarung tangan.
 • Lengan baju itu.
 • Perlindungan untuk lutut.
 • Pad siku
 • Pakaian yang tidak akan berjalan dengan cara bergerak.
 • Topi keledar
Peralatan menaiki penny
Pakaian penuh adalah elemen penting dari papan sen, terutama untuk kanak-kanak kecil.

Bagaimana untuk memilih yang terbaik?

Memutuskan untuk membeli papan panjang seperti Papan Penny, anda akan menemui pelbagai model yang berbeza warna, disyorkan mengikut kategori umur dan saiz.

Apabila memilih model yang betul, pertimbangkan kemahiran menunggang dan kaki anda. Jika anda seorang pemula atau kaki besar anda, anda perlu membeli sebuah lembaga penny yang berukuran 56 centimeter (22 inci). Model dengan panjang 56 sentimeter (27 inci) disyorkan untuk kanak-kanak, kanak-kanak perempuan dan lelaki dengan berat badan rendah. Jika tidak, pilihan anda hanya berdasarkan kepada keutamaan peribadi.

Papan Penny - bagaimana untuk memilih yang terbaik?
Yang lebih tua dan lebih keras dari papan panjang, semakin lama dia memerlukan dek sen

Bagaimana untuk belajar menunggang?

Mula-mula anda perlu mencari kaki mana yang akan diterajui, dan hanya mula belajar:

 • Letakkan kaki panduan di geladak dengan segera selepas titik bolting.
 • Dengan kedua kaki, tolak sedikit dan cuba keseimbangan dengan bantuan bukan sahaja kaki, tetapi juga lengan.
 • Kaki depan harus diletakkan lurus, dan kaki belakang berserenjang ke papan penny.
 • Untuk mengawal papan, belajar untuk menghidupkan kaki depan, yang mempengaruhi pergerakan sen.
 • Mempercepat di papan hanya di jalan yang rata dan di tempat orang tidak pergi dan tidak memandu kereta.
 • Belajar terlebih dahulu berdiri di papan dan baki padanya, dan kemudian tolak dengan kaki belakang anda.
 • Untuk memecahkan, hanya sentuh kaki asfal sedikit.
 • Lihat ke hadapan dan nonton papan bergerak.
 • Apabila anda belajar mengekalkan keseimbangan anda dalam bahagian lurus, anda boleh cuba untuk membuat giliran. Untuk melakukan ini, sedikit melonggarkan penggantungan.
 • Untuk menghidupkan anda perlu bergerak dengan laju, tetapi jangan mempercepat terlalu banyak, supaya manuver itu dilakukan dengan tenang. Letakkan kaki belakang anda pada ekor sen.
 • Untuk berhenti, perlahan dan turun papan.

Lihat di bawah untuk mendapatkan tutorial video pendek untuk jangka panjang pemula.

Apa yang boleh anda lakukan?

Di papan penny, anda tidak boleh hanya menavigasi jalan-jalan taman dan jalan-jalan di bandar, tetapi juga melakukan pelbagai helah. Manuver asas menganggap giliran dalam arah yang berbeza dengan variasi rak yang berbeza. Cara-cara yang tersedia untuk pemegang lembaga penny juga pelbagai laluan berbentuk. Di samping itu, anda boleh belajar untuk dibentangkan di papan apabila roda meluncur ke permukaan (pembalikan ini dipanggil semula).

Perhatikan bahawa sesetengah pemain skateboard berpengalaman boleh melakukan kebanyakan helah yang dia berjaya papan luncur, tetapi mempelajari trik ini dengan segera pada sesen pun tidak berbaloi. Ia akan menjadi terlalu sukar.

Video berikut menunjukkan beberapa helah sen.

Bagaimana untuk membeli Lembaga Penny sebenar dan menentukan keaslian?

Pertama sekali, keaslian lembaga penny boleh dikenalpasti dengan ukiran dan inskripsi pada produk:

 • Di bahagian atas dek papan asal akan menjadi tulisan "Penny Australia" - pada model Asal yang disertakan dalam bulatan, dan pada model Nikel terletak di sepanjang papan. Pada papan palsu, prasasti itu akan berbeza.
 • Di bawah di geladak, anda akan melihat tulisan "Penny", jika ia adalah model Asal, dan tulisan "Nikel", jika lembaga penny ini dikenakan kepada model Nikel. Prasasti seperti itu akan disebutkan dalam sebutan.
 • Dari bahagian bawah tekak di papan asal terdapat huruf besar yang tersemperit P.
 • Asas penggantungan papan asal dilengkapi dengan dua inskripsi "Penny.", Yang menyimpang dalam arah yang bertentangan dari pusat produk. Prasasti yang sama dengan titik juga ada di antara roda pada paksi mereka.
 • Setiap roda papan penny sebenar ditandakan "Penny". Tambahan pula, pada galas pada setiap roda anda boleh membaca "Penny Skateboards Abec Seven", dan galas itu sendiri mempunyai warna ungu.

Butiran video berikut dan menunjukkan perbezaan di antara sen yang asal dan yang Cina.

Papan penny sebenar juga berbeza daripada papan palsu:

 • Bahan dek. Plastik papan asal tidak tergelincir, dengan pola menonjol. Semasa perjalanan, dia tidak banyak membungkuk. Kawan palsu mempunyai plastik yang terlalu licin, kaki mereka meluncur ke atasnya, dan papan itu sendiri agak sukar untuk memerah ketika menjadi.
 • Suspensi kelengkungan. Di papan asal, penggantungannya akan sama rata, seperti yang dapat dilihat dengan meletakkan papan penny pada permukaan rata. Anda akan melihat bahawa semua roda akan menyentuh permukaan ini. Di samping itu, di tempat geseran, penggantungan Lembaga Penny tulen dilincirkan di kilang, kerana pakaiannya diminimumkan dan produk itu berlangsung lama. Dalam salinan, satu roda mungkin tidak menyentuh lantai, dan tidak ada gris kilang.
 • Lembing sesendal. Mereka menyediakan giliran licin, tetapi tidak membenarkan pesongan berlebihan penggantungan dan merumput roda deck. Sekelung diletakkan pada bolt dengan kukuh di dasar papan. Di samping itu, penggantungan itu sendiri dibezakan dengan bentuk khas, yang termasuk kehadiran had khas yang memegang bushings di tempat dan melindungi mereka dari pecah. Bagi analog papan penny, sesendal dalam produk tersebut sering sukar, oleh itu, sukar untuk menyalakan papan tersebut. Gasket di papan palsu seringkali terlalu lembut, yang menyebabkan memerah dek ketika menikung (ia menyentuh roda). Di samping itu, di papan bukan asal bolt tidak ditetapkan berdasarkan penggantungan, dan tidak ada berhenti. Ia mengancam dengan pecahan cepat bahagian atau ubah bentuk tersebut.
 • Galas kualiti. Jika galas Lembaga Penny asalnya kotor, ia mudah dibongkar, dibersihkan, dilincirkan dan dipasang semula, berfungsi dengan betul selepas manipulasi tersebut. Galas papan palsu sering murah, kurang dipasang dan tidak difahami. Hasilnya, roda produk tersebut tidak berputar dengan baik dan berhenti lebih cepat selepas pecutan, dan sebaik sahaja bahagian menjadi kotor, galas itu gagal.
 • Roda kualiti. Untuk mendapatkan rujukan, mereka adalah bulat dan getah. Roda sedemikian lancar melancarkan permukaan kasar, memperluaskan perkhidmatan galas. Lembaga analog Cina mempunyai kekakuan roda yang berbeza (bahkan boleh menjadi roda plastik keras), itulah sebabnya permukaan yang tidak rata mempunyai kesan yang kuat pada galas dan keletihan kaki penunggang.

Gambar di bawah menunjukkan ciri khas Lembaga Penny yang asal.

Analog murah Lembaga Penny

Sebagai tambahan kepada produk asli pengeluar Australia di negara kita, anda boleh membeli papan serupa dari plastik yang dibuat di China. Mereka kos 2-3 kali lebih murah daripada Lembaga Penny sebenar, tetapi kualiti mereka juga sangat berbeza dari wang asal.

Analog Lembaga Penny
Rakan sejawat Cina mungkin menarik reka bentuk, tetapi kualiti dek ini jauh lebih rendah

Dari umur berapa anda boleh menaiki papan penny bayi?

Anda boleh mula menguasai lembaga kanak-kanak dari umur 4 tahun. Di papan itu, direka untuk umur 4-12 tahun dan berat kanak-kanak sehingga 40 kg, panjangnya 56 cm (saiz 22 inci). Panjang papan penny untuk remaja lebih dari 11 tahun adalah dari 66 cm.

Dari umur berapa anda boleh menaiki papan penny?
Papan penny kanak-kanak boleh dikuasai sejak 4 tahun

Berapa banyaknya?

Kos penny bergantung kepada saiz papan dan sirinya. Rata-rata, untuk Lembaga Penny anda perlu membayar 7-9000 rubel.Pada masa yang sama, ada promosi tetap di kedai-kedai yang menawarkan banyak model penny yang banyak, jadi kadangkala anda tidak boleh membeli papan sedemikian untuk 5-6000 rubel, tetapi juga menerima aksesori sebagai hadiah.

Memilih beg atau beg

Ia adalah paling mudah untuk mengambil beg atau ransel untuk papan sen 69 cm (27 inci), kerana lembaga itu sesuai dengan baik dalam mana-mana kes dan ransel untuk skateboards biasa. Tetapi model 56 sentimeter (22 inci) lebih bermasalah untuk dibawa. Walaupun pelbagai beg dan penutup senusan sentiasa meningkat, kualiti produk seperti yang dijual di banyak kedai barangan sukan tidak begitu tinggi.

Untuk membeli penutup atau ransel untuk lembaga penny anda, pastikan anda mengambil papan dengan anda dan cuba beg itu di tempat. Pastikan untuk membawa produk dengan mudah. Juga perlu diingat bahawa kes sen lebih padat, tetapi membawa dalam ransel jauh lebih praktikal.

Beg papan Penny
Beg di bawah lembaga penny akan menjadi pembelian yang sangat mudah.

Aksesori

Lembaga Penny boleh dibeli tambahan:

 1. Griptape salutan. Ia bukan slip, bersedia untuk melekat, bersamaan dengan dimensi dek. Apabila memilih lapisan sedemikian, anda perlu mempertimbangkan saiz sen anda, serta warna yang dikehendaki.
 2. Pelekat pada panel bawah. Dengan mereka, sebuah lembaga penny akan berbeza daripada papan lain yang sama dengan reka bentuk.
Penny board griptape cover
Salutan griptape sen membuat lebih cengkaman dek pada kasut

Bagaimana hendak menyimpan?

Papan Penny sangat bersahaja dari segi penyimpanan, kerana bahannya (dek plastik, aloi aloi aluminium, dan roda poliuretana) sangat tahan terhadap pengaruh luaran.

Bahagian yang paling lemah dalam penyimpanan Lembaga Penny adalah galas. Sekiranya anda menyimpan papan pada kelembapan yang tinggi, ia akan memberi kesan kepada prestasi dan hayat perkhidmatan mereka. Di samping itu, beberapa model mempunyai salutan khas di dek griptape, juga, takut terkena air. Jadi nasihat utama untuk menyimpan papan penny adalah untuk melindungi produk dari kelembapan.

Ulasan

Mereka yang membeli lembaga penny untuk anak mereka atau untuk diri mereka kebanyakannya berpuas hati dengan pembelian ini. Semua pengguna di antara kelebihan sesen pun mencatat kualiti plastik yang tinggi, reka bentuk moden yang menarik, banyak pilihan warna. Selepas menguji perjalanan di Papan Penny, kebanyakan pemilik papan tersebut mengesahkan bahawa ia adalah sangat mudah untuk menunggang mereka walaupun pada permukaan yang tidak rata.

Bagi harga yang lebih tinggi dari papan penny, hampir semua menekankan bahawa produk itu bernilai wangnya, kerana papan Australia seperti itu tidak seperti Cina, mereka berkualiti tinggi dan membolehkan anda menunggang lebih dari satu musim.

Papan Penny
Papan penny asal Australia mempunyai ulasan yang lebih positif daripada rakan-rakan Cina yang murah.
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan