Runbike adalah kenderaan yang hebat untuk kanak-kanak berumur 2 hingga 5 tahun.

Kandungannya

Apabila memilih pengangkutan yang mudah dan cantik untuk anak kecil, ibu bapa sering memberi perhatian kepada basikal yang sedang berjalan. Dan untuk alasan yang baik, kerana kenderaan sedemikian mempunyai banyak kualiti positif.

Runbike mempunyai banyak nama lain, termasuk basikal, basikal larian dan baki basikal, serta basikal, basikal dan basikal tanpa pedal.

Secara kebetulan, pengangkutan kanak-kanak seperti ini sama dengan basikal, tetapi perbezaan utama adalah ketiadaan pedal dan transmisi. Pergerakan pada versi basikal ini didasarkan pada menolak tanah dengan kaki mereka.

Runbike dari 2 tahun
Dengan bantuan basikal, anda boleh meningkatkan aktiviti fizikal bayi dengan ketara dan menyediakannya untuk menunggang basikal.

Kenapa anda perlukan?

Runbikes adalah permintaan untuk kanak-kanak berumur 2-5 tahun, sebagai alat pengangkutan semasa berjalan, dan juga untuk latihan, membantu pada masa depan untuk belajar dengan cepat menunggang basikal beroda dua.

Kanak-kanak kecil menaiki rake, menolak dengan kaki mereka dan turun dari roller coaster kecil. Pada masa yang sama, mereka menaikkan kaki dan mengimbangi badan, serta mengendalikan stereng secara serentak.

Sekiranya kelajuan meningkat dengan cepat atau baki hilang, kanak-kanak itu sentiasa mempunyai peluang untuk melambatkan dengan cepat, meletakkan kakinya di atas tanah.

Faedahnya

 • Berkat skating pada basikal, kanak-kanak akan meningkatkan koordinasi, responsif dan perhatian, serta menguatkan otot-otot kaki. Di samping itu, latihan dengan kenderaan sedemikian mempunyai kesan positif terhadap sistem pernafasan dan kardiovaskular.
 • Pengembangan runbike boleh dipanggil langkah pertama dalam belajar menunggang basikal. Menunggang basikal, kanak-kanak dengan cepat belajar untuk mengekalkan keseimbangan, yang merupakan kriteria yang paling penting untuk perjalanan seterusnya ke atas basikal beroda dua. Seorang kanak-kanak yang telah menguasai basikal berjalan tidak memerlukan tricycle atau roda tambahan untuk roda dua.
 • Menunggang penimbang basikal, kanak-kanak belajar menilai kawasan sekitar. Kanak-kanak dengan cepat mula memahami bagaimana lebam permukaan membantu atau menghalang pergerakan dan menjejaskan kelajuan. Di samping itu, kanak-kanak menjadi lebih perhatian.
 • Menunggang di atas basikal membolehkan kanak-kanak belajar dengan cepat peraturan jalan raya. Seorang kanak-kanak belajar melangkau pejalan kaki, dengan selamat mengatasi anak-anak lain dengan basikal, skuter atau penimbang basikal, dan juga menyeberangi jalan dengan betul.
Kanak-kanak di atas motosikal
Dengan penimbang basikal, sukan mudah berubah menjadi permainan.

Dalam banyak model, ketinggian tempat duduk boleh laras, jadi kanak-kanak boleh menaiki pengangkutan sedemikian untuk masa yang lama. Jalur larian itu akan "berkembang" bersama dengan serbuk, yang akan menyelamatkan wang orang tua terhadap cara pengangkutan.

Bagaimanakah pengendali basikal berbeza dari basikal?

Sekiranya anda membandingkan basikal dengan basikal kanak-kanak biasa, anda akan melihat perbezaan ini bukan sahaja di hadapan pedal, tetapi juga di:

 • Berat dan saiz. Pengangkutan kanak-kanak tanpa pedal lebih ringan, kerana bahan yang kurang berat digunakan untuk membuatnya, dan tidak ada banyak mekanisme yang ada dalam basikal di lorong yang sedang berjalan. Ini menimbulkan kelebihan seperti kemudahan pengangkutan dan kemudahan pengendalian. Jika kanak-kanak bosan dengan perjalanan, ibu akan dapat membawa pulang rumah tanpa sebarang masalah
 • Kebebasan bergerak dan skating pembelajaran yang lebih cepat. Semasa perkembangan basikal, kebanyakan kanak-kanak perlu menggunakan bantuan orang dewasa, dan kanak-kanak boleh belajar menunggang motosikal. Dia cepat belajar untuk mengekalkan keseimbangan dan menguruskan pengangkutan mudah mereka.
 • Keselamatan Memandangkan kanak-kanak di atas basikal tidak mempercepatkan terlalu cepat, dia tidak akan jatuh dengan mendadak atau merosakkan objek asing. Setelah mendapat kelajuan tinggi pada pengangkutan sedemikian, kanak-kanak itu perlahan dengan cepat, hanya menjatuhkan kakinya ke tanah.

Unsur utama

Setiap runbike mempunyai elemen berikut:

 1. Roda. Di kebanyakan roda velobegov dipasang satu keping, diperbuat daripada PVC. Mereka dibezakan oleh kelembutan, penyerapan kejutan yang baik, dan yang paling penting, berat badan rendah. Mereka tidak perlu dipam, roda ini berkhidmat untuk masa yang lama, dan ia mudah untuk menunggang mereka di dalam dan luar (termasuk bahagian luar jalan). Bagaimanapun, jika tayar dipakai, seluruh roda mesti diganti. Tayar kembung pada runbike adalah kurang biasa, kerana dengan mereka reka bentuknya lebih berat. Di samping itu, roda-roda ini boleh rosak (koyak atau tercekik). Kelebihan roda udara dipanggil kelembutan perjalanan dan meratakan lebam di jalan raya.
 2. Rama. Ia praktikal tidak berbeza dari bingkai basikal standard, kecuali kekurangan pengikat di bawah pedal.
 3. Tempat duduk Perincian ini jauh berbeza dari tempat duduk basikal. Dalam ranbaykov bahagian depan pelana dibangkitkan untuk mengelakkan serbuk dari tergelincir. Di samping itu, kerusi perlumbaan basikal adalah lebih lembut dan direka untuk kedua-dua berat badan kanak-kanak dan untuk hubungan dengan kulit bayi yang halus. Dalam semua model basikal yang berjalan, ketinggian kerusi boleh ditukar dengan secara individu menyesuaikan kenderaan kepada pemandu.
 4. Roda stereng. Bentuknya mungkin berbeza dalam model yang berbeza. Hampir sentiasa ketinggian roda stereng boleh diubah dengan melaraskan penjepit khas di pangkalan. Juga, hampir semua roda stereng dilengkapi dengan pemegang getah, bahagian tepinya bertebaran. Terima kasih kepada borang ini, tangan bayi tidak akan turun semasa menunggang.

Perhatikan bahawa reka bentuk basikal perjalanan termasuk hanya tiga gunung bergerak - gandar roda dan lajur stereng. Sesetengah model mempunyai alat ganti yang dipasang pada salah satu roda. Pelari basikal sedemikian akan menjadi sangat menarik untuk kanak-kanak yang suka bukit curam.

Tandas dengan tangan
Runbike dengan handbrake membantu melambatkan lebih cepat dan membolehkan anda menunggang dengan slaid yang cukup curam

Penambahan lain kepada versi asas basikal ialah:

 • Pedal dengan rantai dan sprocket. Butiran sedemikian membolehkan anda mengubah basikal di basikal beroda dua.
 • Roda latihan. Tambahan ini memudahkan pembelajaran untuk mengekalkan keseimbangan di landasan. Di samping itu, roda membolehkan anda membuat pelari basikal keluar dari basikal.
 • Penyerap kejutan. Dalam sesetengah model yang menjalankan basikal, mereka dipasang pada roda belakang untuk menyerap kejutan apabila memandu di jalan yang beralun.

Pandangan

Beroda dua

Atas ramalan seperti itu, seorang anak belajar untuk menjaga keseimbangan dan mampu mengembangkan kelajuan yang lebih tinggi. Menunggang di atasnya akan menyediakan kanak-kanak untuk pembangunan basikal beroda dua.

Roda (roda 3-4)

Oleh kerana bilangan roda yang lebih tinggi, kenderaan sedemikian lebih stabil. Ini membawa kepada populariti mereka dalam pemilihan runbike untuk kanak-kanak di bawah umur tiga tahun.

Varieti bahan

Bingkai runbike boleh dibuat dari:

 1. Logam (aluminium atau aloi).
 2. Kayu dan papan lapis.
 3. Plastik.

Model logam adalah yang paling tahan lama, tetapi ia adalah yang paling sukar. Basikal seperti ini dipanggil yang paling tahan lama, mudah untuk menyesuaikan stereng dan tempat duduk, menyesuaikan diri dengan pertumbuhan anak. Walau bagaimanapun, agak sukar untuk banyak kanak-kanak belajar bagaimana menguruskan basikal logam kerana beratnya yang besar.

Model kayu menarik dengan keramahan alam sekitar mereka, serta kemungkinan membuat pengangkutan dengan tangan mereka sendiri. Mereka kelihatan sangat menarik, namun dalam jenis basikal jenis ini terdapat keburukan seperti banyak berat badan, pelarasan tidak terlalu selesa ketinggian tempat duduk (stepwise), serta risiko membelah ketika jatuh.

Roda jalan plastik dibezakan dengan kekuatan yang cukup tinggi, berat badan rendah dan reka bentuk yang bagus. Pada masa yang sama, ketinggian roda stereng dan tempat duduk tidak dikawal dalam kebanyakan basikal plastik, susut nilai basikal sedemikian adalah sangat rendah, dan umur penggunaan terhad kepada 2 tahun.

Gambaran keseluruhan model dan pengeluar

Pertimbangkan pengeluar basikal yang paling popular tanpa pedal.

Puky

Puky adalah jenama Jerman yang menghasilkan kenderaan untuk kanak-kanak berumur lebih dari 60 tahun. Pengilang menawarkan basikal pertama kepada pelanggan pada tahun 2003, dan pejabat perwakilan Rusia syarikat itu muncul pada tahun 2013. Kini terdapat beberapa model dalam pelbagai jenis basikal Puky. Sebagai contoh, model Puky LR M disyorkan untuk kanak-kanak berumur lebih dari 2 tahun. Runbike ini adalah ergonomik dan ringan (berat hanya 3.3 kg), bentuk yang diperkemas, pemegang getah, dan kerusi getah yang lembut.

Untuk pengeluaran model Puky M menggunakan bahan berkualiti yang memperluaskan perkhidmatan tersebut.

Model Puky XL membeli kanak-kanak lebih dari 3 tahun. Runbike ini mempunyai tanda tangan.

Bagi bayi yang paling muda, pengeluar telah membangunkan model Puky Wutsch dengan 4 roda.

Strider

Strider adalah pengeluar Amerika yang dianggap sebagai antara yang terbaik. Mereka disyorkan untuk kanak-kanak dari 18 bulan dan diwakili oleh model (dengan pelana yang lebih berat) dan sukan (dengan kerusi yang lebih lembut). Terima kasih kepada pelarasan tempat duduk, kenderaan itu "tumbuh" dengan kanak-kanak itu.

Chillafish

Chillafish adalah sebuah syarikat Belgium yang menawarkan basikal perjalanan sejak 2011. Basikal yang paling biasa ialah Chillafish Bunzi, yang boleh digunakan dari usia satu tahun. Rokok seperti ini diperbuat daripada plastik cerah, berat 1.9 kg dan menahan berat 25 kg.

Model Bright Chillafish BMXie runbike disyorkan untuk kanak-kanak berumur 2 tahun. Seperti basikal seberat seberat 3.8 kg. Model empat roda Chillafish Quadie juga boleh didapati di barisan basikal. Pengangkutan kanak-kanak ini berbeza dengan rupa, kemudahan, kestabilan dan kemungkinan transformasi.

Rider

Rider adalah jenama Cina yang menawarkan basikal yang ringan dan cerah. Model Rider Kecil seberat 2.9 kg, dengan kerusi kulit dan roda getah pneumatik sangat popular di pasaran kami. Ia adalah permintaan kerana harga yang rendah.

Model Kecil Rider Champion menggabungkan plastik dan logam, jadi jenis runbike ini beratnya kira-kira 5 kg. Pengangkutan sedemikian dibezakan oleh roda kembung, kehadiran berhenti di atas pegangan, serta tanda di mana anda boleh menulis nama anak itu. Berat badan runner Friends Small Rider ialah 3.4 kg. Ia boleh didapati dalam enam warna.

Dalam model ini, roda-roda telah dinaikkan, bingkainya adalah logam, dan roda-rodanya diperbuat daripada plastik. Model Moto Racer dengan kes kayu menarik dengan stilisasi di bawah motosikal, kemungkinan untuk memutar roda stereng dalam arah yang berbeza, berat badan rendah (2.6 kg) dan harga yang rendah.

Kelebihan model Kaki Racer adalah kehadiran brek tangan, berat 4.2 kg, kemungkinan menyesuaikan tempat duduk dan stereng, serta penggantian roda dengan ski.

Jetem

Jetem adalah jenama Korea Selatan, yang paling popular dengan model Jetem Double Balance. Roda ini direka untuk bayi berumur 2 hingga 6 tahun yang berat sehingga 50 kg.

Berat adalah kira-kira 3 kg terima kasih kepada bingkai aluminium ringan dan roda poliuretana. Kerusi ergonomik dalam model ini adalah ketinggian laras.

Runbike

Runbike adalah jenama domestik yang menghasilkan basikal untuk kanak-kanak berusia lebih 18 bulan. Model Runbike Beck diperbuat daripada aloi aluminium khas, dan roda stereng dan tempat duduk dalam kenderaan sedemikian dikawal.

Jika anda berminat dengan basikal berjalan ringan, maka model Runbike Pro akan menjadi pilihan yang baik, kerana beratnya hanya 2.9 kg. Roda larian seperti ini mempunyai bingkai aluminium, roda tanpa roda dan tempat duduk yang selesa.

Yedoo

Yedoo adalah jenama Czech yang menawarkan keindahan berkualiti Eropah di negara-negara yang berlainan di dunia. Selalunya di negara kita, membeli model Yedoo 50, kerana ia adalah yang paling murah. Seperti runbike dibentangkan dalam dua subspesies - seberat 3.9 kg untuk kanak-kanak kecil (model Yedoo Fifty 50 A) dan seberat 4.2 kg untuk kanak-kanak yang lebih tua (model Yedoo Fifty 50 B).

Pengeluar Czech ini mengesyorkan model Yedoo Too Too kepada anak kecil terkecil (sehingga 2 tahun).

Kokua

Kokua adalah pengilang Jerman yang kaum basikalnya sesuai untuk kanak-kanak berusia 2-6 tahun.Model ringan Kokua Jumper menarik kehadiran penyerap kejutan, bingkai yang diperbuat daripada logam ringan, serta stereng dan berat ringan (3.4 kg).

Swift

Swift adalah jenama domestik, dalam pelbagai jenis yang terdapat beberapa pelari. Bagi kanak-kanak berusia 1.5 tahun, pengilang mengesyorkan model Swift SW seberat 2.2 kg dengan bingkai aluminium dan roda EVA-polimer ringan. Pada basikal ini anda boleh naik sehingga 4 tahun.

Model ultraksi Swift Alu dengan roda tiup, kerusi boleh laras dan stereng, dan juga platform untuk kaki, pengilang menawarkan kanak-kanak berumur 1.5-3.5 tahun.

Sebelum Basikal

BeforeBike adalah jenama domestik yang telah melepaskan basikal dari tahun 2011. Pengilang itu menawarkan model kayu Woody, yang boleh menunggangi kanak-kanak 2.5-5 tahun. Ia adalah basikal 4.5kg yang selesa dan tahan lama. Kerusi itu boleh laras, dan pelekat dijual untuk membuat reka bentuk individu untuk basikal ini.

Latihan manakah lebih baik untuk memilih untuk kanak-kanak dalam 1 tahun, 2 atau 3 tahun?

Sekiranya anda perlu memilih basikal berjalan untuk bayi berusia satu tahun, lebih baik melihat model roda empat. Pada pengangkutan kanak-kanak seperti itu, lebih mudah bagi kanak-kanak di bawah 2 untuk melancong. Seorang kanak-kanak berusia 2 tahun sering dijemput oleh model tiga roda. Pelari basikal beroda dua lebih sesuai untuk kanak-kanak dari 3 tahun ke atas.

Brek dalam pembinaan basikal berumur dua tahun bukanlah terperinci yang perlu, kerana pada zaman kanak-kanak ini lebih cepat berhenti pengangkutan dengan kaki mereka.

Sekiranya basikal dibeli untuk kanak-kanak berumur lebih dari 3 tahun, tangan akan dibekalkan, kerana ia akan mengajar kanak-kanak untuk mengawalnya, yang berguna pada masa akan datang apabila menguasai basikal standard.

Memperoleh rammer dinasihatkan dalam 2 tahun. Untuk butiran mengenai nuansa pilihan, lihat video berikut.

Petua untuk memilih

 1. Untuk memilih model yang sesuai dengan basikal, pertama sekali, ukur panjang kaki kanak-kanak dalam kedudukan berdiri - dari pangkal paha ke bahagian bawah kaki. Dari angka yang diterima, tolak 3-4 cm di tempat duduk, akibatnya anda akan mempunyai saiz runbike yang sesuai dengan anak anda.
 2. Langkah seterusnya adalah memilih berat produk. Semakin mudah naik basikal, semakin cepat remah akan belajar mengendalikannya dan semakin lama ia akan naik. Di samping itu, untuk kali pertama, ibu bapa sering memakai sepeda motosikal untuk berjalan-jalan di tangan mereka, yang merupakan hujah tambahan untuk memilih produk yang lebih ringan.
 3. Tentukan konfigurasi yang dikehendaki. Anda boleh memilih model dengan tanda tangan dan penambahan lain untuk serbuk, tetapi perlu diingat bahawa sebarang perincian tambahan akan menimbang basikal.

Tonton video, di mana anda akan belajar cara memilih model yang sesuai untuk jangka masa.

Bagaimana untuk memasang dan menyesuaikan?

Oleh kerana semua model basikal menjual dijual dibongkar, selepas pengambilan pengangkutan sedemikian tugas pertama ibu bapa akan menjadi perhimpunan. Biasanya dalam konfigurasi terdapat kunci khas untuk mengawal bahagian-bahagian (dalam kebanyakan kes, hanya stereng). Sekiranya reka bentuk basikal anda agak rumit, tonton cadangan rakaman video yang dibentangkan di Internet.

Selepas pemasangan, kenderaan perlu diselaraskan, terutamanya jika anda membeli basikal dengan simpanan. Ketinggian set tempat duduk sedemikian rupa sehingga kanak-kanak itu duduk di atas lumba-lumba dan mampu meletakkan kakinya di atas lantai. Selanjutnya, selar roda stereng supaya kanak-kanak itu dapat mengawal pengangkutannya dengan selesa.

Proses perhimpunan sedang dijalankan Runbike lihat dalam video seterusnya.

Bagaimana untuk belajar menunggang?

Setelah membeli sepeda untuk kanak-kanak dan mengumpul pengangkutan, ikuti petua ini:

 • Bersabarlah, kerana ramai kanak-kanak menguasai basikal untuk masa yang sangat lama.
 • Menggalakkan percubaan kanak-kanak yang berjaya.
 • Tunjukkan kanak-kanak kanak-kanak lain yang berjaya menguasai jenis pengangkutan ini.
 • Tonton video pendidikan dengan anak anda.
 • Ambil basikal untuk setiap berjalan kaki.
 • Jangan bimbang jika bayi itu hanya menggulung basikal dan tidak duduk di atasnya.
 • Main permainan dengan basikal yang sedang berjalan, contohnya, pergi berkeliling lopak atau naik melalui semua lopak, tekan bola dengan roda atau bergerak ke slaid kecil.

Jangan berkecil hati dan jangan bertindak balas dengan mendadak jika anak itu, selepas percubaan yang tidak berjaya, menjadi marah dan meninggalkan pengangkutannya. Tetapkannya untuk seketika dan kemudian berjalan semula.

Kanak-kanak berjalan
Jangan memarahi kanak-kanak kerana tidak mahu menunggang. Jika tidak, untuk menyemai cintakan kaki berjalan tidak akan berfungsi.

Satu contoh meluncur seorang kanak-kanak di rattle boleh dilihat dalam video seterusnya.

Bagaimana jika kanak-kanak tidak mahu menunggang?

Majoriti kanak-kanak itu seperti kereta luncur dan mereka suka menaiki pengangkutan kanak-kanak seperti berjalan kaki, tetapi ada anak-anak yang membuang basikal selepas cubaan pertama menguasainya atau bahkan menolak untuk cuba menunggang basikal.

Penyebab masalah yang paling biasa dengan perkembangan fuser ialah:

 • Kanak-kanak tidak mahu menaiki pengangkutan baru, lebih memilih cara pengangkutan yang paling popular, yang mana ia sudah biasa. Terdapat konservatif kecil yang lebih suka skuter atau tolocar yang dikuasai lebih awal. Sesetengah kanak-kanak takut sesuatu yang baru, dan ada yang risau bahawa, setelah mula menunggang motosikal, pengangkutan lama akan hilang di suatu tempat. Dalam situasi sedemikian, ibu bapa perlu berbincang lebih banyak dengan serbuk, dengan perlahan-lahan menawarkan berbasikal tanpa henti.
 • Kurang cenderung bertindak balas terhadap keraguan ibu saya dan enggan menunggang, jika pengangkutan baru tidak menyukai saudara-mara mereka. Ramai kanak-kanak terbiasa menilai bahaya tindak balas ibu atau bapa, dan jika ibu bapa merawat lumba-lumba secara lansung, kanak-kanak juga akan menghindar perkara ini yang tidak dapat difahami dan tidak diketahui. Dalam situasi ini, orang dewasa harus mengetahui sikap mereka terhadap larian basikal, membincangkan keraguan dan ketakutan di kalangan mereka, dan juga memberitahu anak tentang mereka, tetapi pada masa yang sama memberi tumpuan kepada kelebihan kenderaan baru. Sekiranya salah seorang daripada ibu bapa terus mempertimbangkan untuk menjalankan basikal sebagai satu perkara yang berbahaya atau tidak perlu, anda harus bercakap dengan ibu bapa yang lain, atau berhenti di pengangkutan kanak-kanak yang lebih tradisional.
 • Kanak-kanak takut untuk menunggang kerana jatuh atau kecederaan yang tidak berjaya pada masa lalu. Dalam keadaan sedemikian, anda harus berbincang dengan bayi dan menunjukkan bagaimana anak-anak lain menunggang paddock, serta membeli aksesori pelindung. Jangan tergesa-gesa kanak-kanak dan melepaskan pengangkutan baru di rumah. Di samping itu, berjalan bersama anak anda pada pelari di tempat di mana permukaan rata dan tidak ada ruang atau lubang sempit.
 • Kanak-kanak tidak mahu menunggang, kerana runbike dipilih secara tidak betul - ia terlalu besar atau sangat berat. Di samping itu, sebab keengganan untuk menguasai pengangkutan sedemikian boleh menjadi perkembangan otot lemah serbuk, kerana roda stereng memerlukan lengan yang kuat, anda perlu menaikkan roda berjalan untuk memindahkan halangan, dan anda perlu memegang berat kenderaan untuk pengereman. Di samping itu, serbuk boleh menolak untuk menunggang imbangan basikal akibat keletihan. Dalam keadaan sedemikian, ibu bapa perlu memilih dengan teliti berat pengangkutan, membantu kanak-kanak mengatasi tangga, membendung atau meluncur, dan menggalakkan pembangunan fizikal kanak-kanak.
 • Ia menyusahkan seorang kanak-kanak untuk menunggang kerana kasut dan pakaian yang kurang dipilih, sebagai contoh, kasut berat atau seluar ketat. Sekiranya pakaian terlalu panas atau ketat, kanak-kanak akan menjadi letih lebih cepat dan mudah marah. Selain itu, kesulitan pergerakan dapat dikaitkan dengan permukaan di mana serbuk belajar menunggang motosikal. Sangat sukar untuk menunggang salji dan ais, jadi lebih baik untuk belajar di permukaan yang rata dan kering.
Kanak-kanak berjalan
Sekiranya bayi tidak mahu menunggang, cari alasan dan hapuskannya dengan kanak-kanak

Adakah mungkin untuk membawa anda ke laut dan membawa kapal terbang?

Berpikir tentang peluang untuk mengambil runbike dalam perjalanan, sesetengah ibu bapa meragui sama ada anak itu akan menunggangnya semasa berehat di laut, sementara yang lain bimbang tentang cara penghantaran ke negara-negara yang hangat. Cara paling mudah bagi mereka yang melakukan perjalanan di dalam kereta. Mereka hanya perlu meletakkan basikal berjalan di batang.

Mereka yang pergi ke pantai menggunakan kapal terbang perlu tahu bahawa ia adalah mungkin untuk menggabungkan basikal dengan penerbangan udara. Sesetengah syarikat penerbangan juga membolehkan anda merampas pengangkutan kanak-kanak tersebut ke salon sebagai bagasi tangan. Dalam kes ini, untuk runbike perlu membeli tali pinggang untuk dibawa.

Kebanyakan syarikat penerbangan membolehkan anda membawa perlumbaan basikal, serta kereta api, sebagai bagasi istimewa, yang diserahkan kepada tangga. Dalam keadaan sedemikian, adalah wajar bahawa pengangkutan itu dibungkus dalam beg.

Jika anda melakukan perjalanan dengan anak kecil dan membawa kedua-dua basikal dan kereta api dengan anda, sebaiknya letakkan alat pengimbang basikal dalam beg pakaian, mengeluarkan satu roda, tempat duduk dan stereng. Di samping itu, anda boleh membungkus kenderaan itu dengan bungkus bungkus dan bungkus dengan pita telus ke sisi beg pakaian. Pilihan ini amat sesuai jika tiada sekatan pada saiz dan berat bagasi. Cara lain ialah menyesuaikan penutup khas, di mana kedua-dua runbike dan kereta dorongnya sesuai, dan kemudian menyerahkan bagasi tersebut dalam tetingkap berasingan, sebagai istimewa.

Isu lain akan menjadi keperluan untuk mengambil basikal untuk berehat. Dalam keputusannya hendaklah dibimbing oleh program yang dimaksudkan dan tempoh perjalanan. Sekiranya anda berada di laut untuk hanya seminggu dan akan menghabiskan seluruh tempoh di pantai hotel, basikal boleh menjadi tidak berfungsi. Mereka yang telah merancang perjalanan selama sekurang-kurangnya sebulan, pengangkutan sedemikian akan berguna lebih daripada sekali - dan berjalan di tepi pantai, dan pergi bersama anak ke kedai dan pasar.

Kanak-kanak berjalan
Kadang-kadang runbike sangat memudahkan seluruh laut

Dengan tempoh perjalanan 2 hingga 3 minggu, isu pengangkutan lampu berjalan perlu diselesaikan secara berasingan dalam setiap kes. Pertimbangkan sama ada anda akan meneruskan lawatan, sama ada anda merancang malam berjalan di sepanjang tanggul, sama ada akan ada situasi di mana anda menggunakan kendalikan di rumah.

Pengangkutan sedemikian berguna jika ibu bapa akan memeriksa bandar atau ingin berjalan lama. Kanak-kanak di runbike akan berjalan dengan ibu dan ayah dan kurang letih.

Pertimbangkan juga kawasan di mana anda akan berehat. Di pesisir Eropah, laluan pejalan kaki lebih mudah untuk melancarkan pelarian daripada di negara-negara Asia atau di pulau-pulau.

Aksesori

Sebagai tambahan kepada runbike, anda boleh membeli:

 • Melindungi tangan dan kaki anda. Aksesori ini membantu mencegah kerosakan pada lutut dan siku kanak-kanak sekiranya jatuh secara tidak sengaja dari basikal.
 • Perlindungan khas untuk kasut. Ia mengurangkan haus pramatang kasut bayi, kerana semasa menunggang seorang pelari, anak-anak biasanya meremukkan kaki mereka. Perlindungan sedemikian mewakili selipar separuh daripada PVC. Mereka mempunyai warna terang dan tali laras.
 • Fenders. Mereka membantu melindungi pakaian kanak-kanak ketika melakukan perjalanan di lopak basah.
 • Berehat kaki. Selepas mengeluarkan topi yang terdapat di bawah kerusi beberapa model, tapak kaki dipasang di sana. Kanak-kanak akan dapat meletakkan kakinya apabila dia melepaskan pelarian dari slaid.
 • Lanterns on the steering wheel. Biasanya kit mempunyai dua lampu suluh, salah satunya putih, dan yang lain merah. Lampu ini mudah dipasang pada stereng tanpa alat tambahan. Mereka boleh bersinar sentiasa dan berfungsi dalam mod berkelip. Lampu bateri yang dikendalikan.
 • Roda berwarna. Dengan meletakkan mereka pada basikal anak anda, anda akan membuat pengangkutan bayi unik. Roda dijual dalam pelbagai warna dan diwakili oleh satu set roda itu sendiri, bearing tertutup dan tayar tambahan.
 • Horn Untuk kenderaan kanak-kanak menggunakan aksesori ini, yang ditekan dengan usaha yang minimum.

Anda boleh membeli ski untuk berlari. Dengan tambahan ini, beberapa model boleh menjadi skuter salji. Pada musim sejuk, roda pengangkutan dikeluarkan, diganti dengan penyesuai khas, yang mana ski lebar dipasang. Dengan penggantian ini, kanak-kanak boleh dengan mudah menunggang di jalan raya dan slaid yang dilindungi salji. Dalam beberapa pemain ski, ski dipasang terus ke roda.

Runbike dengan ski
Dengan bantuan ski, basikal mudah berubah menjadi skuter salji.

Ulasan

Kebanyakan ibu bapa yang memilih runbike untuk masa lapang dan melatih anak-anak mereka berusia 2 hingga 5 tahun berpuas hati dengan pengangkutan kanak-kanak tersebut.

Dalam ulasan, mereka menyedari bahawa anak-anak suka menunggang basikal, merasakan kebebasan bergerak, dan ibu bapa gembira bahawa otot-otot remah menguatkan. Banyak yang menekankan bahawa selepas menguasai basikal, kanak-kanak belajar menaiki basikal biasa dengan dua roda lebih cepat.

Di antara banyak pengeluar basikal-arnab, ibu bapa sering memilih jenama yang terbukti dan boleh dipercayai - Puky, Strider, Runbike, Rider, Kokua, dan lain-lain. Selalunya memuji kualiti Jerman perlumbaan kitaran Pube. Juga sangat baik tentang kualiti produk dari Yedoo, Rider dan Chillafish. Penilaian bas-bas domestik oleh kebanyakan ibu bapa juga agak tinggi.

Kanak-kanak dalam menaiki basikal
Kanak-kanak suka menunggang basikal

Kanak-kanak menunggang basikal di video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan