Apa yang harus diberikan kepada anak selama 12 tahun?

Kandungannya

Memilih hadiah ulang tahun sentiasa menjadi tugas yang sukar, kerana anda perlu mengambil kira keutamaan peribadi orang lahir sepanjang tempoh hidup ini, dan anda perlu memberikan sesuatu yang berguna dan diingati untuk jangka masa yang lama. Anda harus cuba untuk tidak memilih apa yang telah dikurniakan. Sekiranya wira majlis itu juga seorang anak, maka tugas menjadi lebih rumit - disebabkan oleh pilihan yang berubah dengan cepat dan sifat yang tidak stabil. Setelah membaca artikel ini, anda akan mempelajari apa yang harus diberikan kepada anak untuk ulang tahun ke-12.

Ciri zaman

Sekiranya orang dewasa mempunyai hobi yang mantap dan minat tertentu, maka mereka berubah beberapa kali dalam sesuatu kanak-kanak, kerana dia menjalani pelbagai transformasi dalam perjalanan dari anak ke dewasa.

Bagi setiap hari jadi anak kecil, hadiah dipilih melalui kanta bukan sahaja hobinya, tetapi juga umurnya.

Sekiranya kita bercakap mengenai kanak-kanak berumur 12 tahun, maka perlu diperhatikan bahawa usia ini sudah menjadi peralihan. Walau bagaimanapun, kanak-kanak seperti itu tidak boleh dipanggil remaja yang penuh, sifat wataknya yang masih kanak-kanak masih diguna pakai, tetapi anda perlu memberi sesuatu yang akan berkhidmat lebih daripada satu tahun.

Di dalamnya terdapat kesukaran - seolah-olah pada masa kini sedikit berat sebelah terhadap mainan nampaknya lebih baik, tetapi dalam enam bulan atau setahun mereka akan ditinggalkan. Oleh itu peraturan pertama: sekarang, mungkin, anda tidak boleh memberi hadiah yang terlalu terang terikat pada zaman kanak-kanak atau remaja. Dengan memberi hadiah bahawa seorang remaja pasti akan gembira, anda boleh mendapatkan sedikit masa depan dan menyebabkan kebingungan kanak-kanak.

Jika kita bercakap tentang keutamaan yang biasa, maka harus diingat bahawa sekarang kanak-kanak itu ingin menunjukkan dirinya sebagai individu, orang yang merdeka. Oleh kerana maximalism muda belum mempunyai masa untuk berkembang, ia tidak akan selalu dinyatakan dalam hasrat untuk menentang dirinya sendiri kepada orang tua atau terhadap tingkah laku sosial.

Kini anda hanya memerlukan sesuatu yang boleh digambarkan dengan perkataan "cool", kerana hadiah itu pasti akan membantu untuk mendapatkan kuasa di kalangan rakan sebaya. Oleh itu peraturan kedua: memberikan sesuatu yang boleh dibanggakan.

Peraturan ketiga adalah sangat mudah dan jelas bahawa tidak perlu untuk melukisnya dengan maksud: beri apa yang benar-benar menarik untuk kanak-kanak ini. Paling penting, jika dia sendiri baru-baru ini mengatakan bahawa dia ingin sesuatu untuk dirinya sendiri, terutama jika hobinya tidak tipikal. Jika tidak, anda perlu memberi apa yang dianggap sebagai pembentangan versi yang diterima umum dalam 12 tahun.

Pandangan

Pada usia 12, seorang kanak-kanak telah lama belajar bercakap dengan yakin, dan hampir selalu dia dengan jelas menyatakan hasratnya dengan kuat, walaupun dia tidak ditanya tentang hal itu. Walau bagaimanapun, terdapat pengecualian - apabila ibu bapa dan sanak saudara lain tidak tahu apa yang harus diberikan.

Mungkin, anak lelaki hari jadi hanya mempunyai segalanya. Dalam keadaan ini, anda perlu memilih hadiah dari orang-orang yang umumnya relevan untuk usia ini.

Ia adalah bernilai meneroka senarai kecil perkara-perkara semacam itu untuk mempermudahkan pemilihan.

Alat

Sekarang hampir tiada orang dewasa yang tinggal (kecuali beberapa orang tua) yang tidak akan mempunyai telefon bimbit. Jika pada usia yang lebih awal mungkin terdapat kebimbangan tentang keselamatan alat dalam terlalu kecil kanak-kanak, sekarang anak lelaki hari jadi sudah cukup tua untuk mengambil tanggungjawab untuk itu.

Pilihan yang paling mudah, semata-mata menghiburkan dan agak murah adalah pemain.Telefon ini adalah alat yang sangat baik untuk berkomunikasi dengan anak yang lebih tua yang kini menghabiskan banyak masa tanpa ibu bapa, dan telefon pintar akan membolehkannya bermain permainan, tidak lagi akan pergi secara dalam talian. Tablet ini akan menjadi hadiah yang lebih menarik, yang membolehkan bukan sahaja keseronokan, tetapi juga lebih bermanfaat untuk belajar.

Sukan

Pada usia 12 tahun, kanak-kanak masih mempunyai permainan dan pergerakan aktif, tetapi mereka sudah agak malas untuk berlari, tetapi mereka mahu kelajuan. Oleh kerana terlalu awal untuk moped, menderma penggelek atau basikal - pilihan terakhir yang betul boleh menyampaikan wira acara tersebut sehingga akhir institut, dan lebih lama lagi.

Untuk kreativiti

Selama 12 tahun, karunia-karunia kreatif disajikan agak jarang - pada usia ini anak telah memutuskan apakah dia memerlukan kreativitas. Jika ya, maka dia sudah mempunyai semua yang dia perlukan, jika tidak, maka dia tidak perlu memberikan apa-apa. Mungkin hanya terdapat dua pilihan yang mempunyai peluang pada usia yang lewat.

Untuk lelaki, ini adalah gitar - walaupun pada awalnya orang muda yang jauh dari membuat muzik mula memahami bahawa ini adalah cara yang bagus untuk menjadi jiwa syarikat dan menarik perhatian gadis-gadis. Gadis-gadis itu sendiri mungkin berminat dengan apa yang sebelum ini kelihatannya membosankan, jadi kit sulaman yang membolehkan anda untuk mencipta kecantikan yang berguna kadang-kadang jatuh ke tempatnya.

Pembangunan

Hadiah pendidikan yang paling popular untuk 12 tahun - ia adalah permainan papan tahap kerumitan yang agak tinggi, benar-benar dapat memberi anak sesuatu yang baru.

Kisah detektif yang popular pada zaman ini, "Monopoli" atau "Mafia" juga sesuai, tetapi pilihan klasik (seperti catur) hanya diberikan jika kanak-kanak itu benar-benar menyukainya, dan kemudian - dalam reka bentuk hadiah asal. Teka-teki 3D tetap menjadi pilihan yang biasa, namun kesan perkembangan mereka pada zaman ini sudah lama diragukan lagi, serta tahap kegembiraan hari jadi ketika menerima pembentangan sedemikian.

Haiwan

Kanak-kanak sering mempunyai keinginan untuk menjaga seseorang - pada usia yang sangat muda yang mereka mahukan saudara atau saudari, dan sedikit kemudian - haiwan peliharaan. Kelebihan hadiah sedemikian sekarang terletak pada hakikat bahawa ia tidak akan meletakkan beban tambahan kepada ibu bapa, kerana pada usia 12 tahun kanak-kanak itu benar-benar dapat menjaga haiwan tersebut sendiri jika dia benar-benar menginginkannya. Ya, dan kemungkinan alergi, jika ada, telah lama dikenal pasti. Dengan memberi anak anjing, anda boleh memberikannya dengan kawan yang paling setia untuk bertahun-tahun yang akan datang.

Mainan

Secara jujur, umur 12 tahun tidak lagi umur bermain mainan, majoriti anak-anak dari zaman ini akan bersetuju dengan ini. Bayi itu masih membesar, iaitu, setiap hari kenyataan ini menjadi lebih dan lebih benar. Walau bagaimanapun, dengan kehadiran beberapa sifat ciri khas, masih dibenarkan memberikan mainan.

Jika kita bercakap tentang seorang gadis, maka lupa tentang anak patung itu, tetapi mainan lembut yang besar mungkin sesuai, tetapi jangan bersaiz sederhana. Mainan biasa tidak mungkin menyenangkan lelaki muda, jadi pilih hanya yang dikawal oleh radio, dan walaupun kemudian, mungkin, bukan kereta, tetapi helikopter sebenar. Ia bukan lagi menarik seperti mainan, tetapi sebagai keajaiban teknologi.

Contoh hadiah khusus

Contoh-contoh di atas kelihatannya agak jelas, tetapi masih banyak yang memilih hadiah datang ke kedai dan tersesat. Tidak semua orang tahu kereta yang terkawal oleh radio pasti akan menyukai seorang anak berusia 12 tahun. Untuk mengelakkan situasi seperti itu, pertimbangkan beberapa contoh khusus tentang apa yang anda boleh beli untuk remaja yang lebih muda.

Boy

Anak lelaki itu tidak sesuai dengan mana-mana kereta kawalan radio.

Sekiranya ia BMW atau MINI Countryman, maka ia tidak boleh tetap menjadi acuh tak acuh. Makna di sini bukan sahaja dan tidak begitu banyak di hadapan kawalan motor dan radio, seperti dalam kesamaan maksimum dengan asal sebenar "dewasa". Malah, sebelum kita bukan mainan, tetapi model yang berfungsi berfungsi, semua keajaiban teknologi yang sama yang lebih suka lelaki dewasa.Jika kita bercakap mengenai hiburan desktop, maka perhatian harus dibayar kepada permainan "Time Lords", dilaksanakan sebagai strategi kad yang tidak biasa untuk peminat trik rumit dan menghitung bergerak.

Gadis

Gadis itu juga boleh memberikan banyak hadiah yang luar biasa. Apa yang bernilai hanya satu set untuk pewarna klac "Kilang fantasi." Setiap gadis mungkin mempunyai beg tangan kecil sendiri, yang sepatutnya unik (idealnya). Anda tidak perlu mencarinya, kerana anda boleh mengambil klac biasa dan cat dengan budi bicara anda sendiri - maka ia tidak akan menjadi seperti yang lain.

Jenis hadiah untuk kreativiti yang sama sekali berbeza adalah Sabun Pewangi Bunga Magic - ini adalah satu set pembuatan sabun yang membolehkan anda mencuba peranan yang tidak biasa dan juga membuat hadiah yang unik untuk rakan anda. Wanita muda suka buku harian, album atau poskad dengan tangan mereka sendiri, tetapi melakukan ini secara manual di atas kertas biasa tidak begitu praktikal, sehingga Provence scrapbooking set akan menjadi hadiah yang sangat sesuai.

Keperluan Hadiah

Terdapat beberapa keperluan untuk hadiah yang ideal. Secara semulajadi, perkara yang paling jelas ialah ia sedekat mungkin dengan apa yang dimainkan oleh wira sendiri, walaupun pilihan yang anda rasa dengan apa yang dia tidak impikan juga sangat relevan.

Sekiranya kita bercakap mengenai spesifik usia 12 tahun, maka sangatlah penting bahawa hadiah itu sendiri berprestij.

Ia sememangnya tidak dapat diterima untuk menyelamatkan, kecuali sesuatu yang murah tidak mempunyai nilai praktikal khas kerana beberapa ciri-cirinya. Kadang-kadang tidak ketahanan atau kebolehpercayaan memainkan peranan yang lebih penting, tetapi merek adalah kehadiran tag syarikat sebuah syarikat terkenal yang akan menjadikan remaja biasa idola dalam kalangan teman-temannya.

Walau bagaimanapun, jangan lupa tentang keperluan yang selalu dan di mana-mana, tidak kira umur hari lahir dan jenis hadiah. Keperluan ini adalah:

  • Keselamatan Pada usia 12 tahun, anda mesti memastikan bahawa bahan dari mana hadiah itu dibuat tidak toksik. Jangan lupa bagaimana anda boleh memohon hadiah untuk tujuan lain - ia tidak seharusnya menimbulkan ancaman yang sedikit kepada salah seorang penyokong atau orang lain.
  • Kualiti Ia tidak boleh diterima untuk memberikan barangan berkualiti rendah kanak-kanak berusia 12 tahun. Hadiah yang tidak menahan kegunaan berpanjangan, pastinya akan meninggalkan tanda yang tidak menyenangkan dalam jiwa kanak-kanak - tidak lagi sekadar untuk melupakannya. Sekarang bayangkan bagaimana anda bersekutu dalam kesedaran yang terdedah kepada seorang remaja dengan hadiah berkualiti rendah.
  • Sijil Sekiranya anda memberi item berjenama, jangan malas untuk memastikan ia benar-benar asli, dan bukan palsu. Jika tidak, aksesori yang direka untuk menjadikan pemilik idola orang lain, secara harfiah boleh membuangnya dari syurga, jika asal sebenar benda itu diturunkan. Walau bagaimanapun, sijil mestilah diperiksa - hanya untuk memastikan kualiti dan keselamatan bahan yang digunakan.

Satu tambahan hebat untuk hadiah itu akan menjadi kad buatan sendiri. Bagaimana untuk menjadikannya kelihatan dalam video seterusnya

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan