Apa yang perlu diberikan kepada kanak-kanak selama 4 tahun?

Kandungannya

Empat tahun adalah usia ketika anak sudah memahami arti ulang tahunnya sendiri dan mengharapkan beberapa keajaiban pada tarikh ini. Pilihan yang salah boleh merosakkan kesan kanak-kanak mengenai cuti itu, jadi anda harus mempertimbangkan keutamaan peribadi anak - pada tahap kehidupan ini, mereka sudah jelas dinyatakan. Sebaik-baiknya, anda sudah boleh bermula dari kehendak hari jadi anda sendiri, yang bagaimanapun, tidak mengganggu dengan mengambil kira semua pilihan yang tersedia - tiba-tiba ada sesuatu yang dia tidak mengesyaki!

Peranti dan mainan yang diperlukan

Pada usia empat tahun, kanak-kanak lebih terbuka berbanding sebelum ini untuk kreativiti - mereka belum mempunyai kompleks, tetapi mereka sudah cukup mampu mewujudkan sesuatu yang bermakna. Bakat seorang jenius sejati pada zaman itu sering sudah jelas, tetapi tuan yang hebat dapat dibesarkan.

Cobalah untuk memberi perhatian kepada perkembangan kreatif kanak-kanak, bermula dengan asas - beli dia satu set tanah liat berwarna. Kanak-kanak tidak pernah menolak hadiah itu.

Satu set untuk lukisan juga sempurna - kedua-dua pensil dan cat; anda juga boleh membeli set lengkap dengan kuda. Anda boleh cuba membeli alat mainan mainan, kerana pada masa ini terlalu awal.

Dan, tentu saja, sebarang mainan berkaitan: secara tradisinya, lelaki - kereta, dan kepada perempuan - anak patung. Malah, pilihannya lebih luas - hanya pergi ke mana-mana kedai khusus, dan mata anda akan berjalan.

Buku manakah yang akan dilakukan?

Dalam empat tahun, sangat sedikit kanak-kanak yang dapat membaca, tetapi ini tidak bermakna buku itu sebagai hadiah tidak sesuai. Pertama, anak-anak suka melihat gambar yang berwarna-warni, dan penerbitan anak-anak penuh dengan mereka. Kedua, semua kanak-kanak suka dongeng yang dibaca oleh ibu bapa. Jadi kesusasteraan hebat dengan ilustrasi yang jelas adalah apa yang anda perlukan.

Jangan buang dan buku pendidikan.

Tidak menjadi kisah dongeng, seperti folio dalam bentuk suka bermain, berpakaian dengan plot tertentu, akan membantu kanak-kanak memperoleh kemahiran berguna tertentu. Untuk memulakan sekurang-kurangnya dari fakta bahawa dia boleh cepat belajar membacatanpa mengambilnya sebagai tugas yang membosankan dan sukar, dan juga mudah menguasai rang undang-undang.

Edisi bergambar juga boleh mengembangkan perbendaharaan kata tuan dengan mengorbankan konsep-konsep yang tidak diketahui olehnya. Contoh yang paling jelas adalah buku mengenai haiwan dan buah-buahan.

Hadiah Sukan Terbaik

Kebanyakan kanak-kanak adalah sumber tenaga yang tidak dibuang untuk bermain aktif. Sekiranya tiba-tiba anak lelaki hari lahir anda tidak seperti itu, maka kesesuaian hadiah dari orientasi sukan ragu-ragu, tetapi jika dia sebagai mudah alih kerana hampir semua kanak-kanak usianya, itu bermakna bahawa hadiah ini pasti akan dihargai. Pertimbangkan bahawa pada usia empat tahun dia sudah agak yakin pada kakinya, namun tidak sukar untuk mengetuknya, dan dia masih terlalu berat untuk melakukan kerja keras, jadi pilih dengan teliti.

Win-win adalah bola.

Mungkin, untuk bola sepak sebenar, atau, terutama sekali bola keranjang, masa belum datang, oleh itu semua perhatian adalah untuk bola bayi kecil dan ringan khusus yang tidak terikat pada sebarang sukan.Hadiah semacam itu bukan sahaja membentuk fizikal, tetapi juga menyumbang kepada sosialisasi bayi dalam kalangan rakan sebaya.

Terdapat pilihan sukan lain. Dia bukan seorang kanak-kanak yang tidak suka melompat tinggi, tetapi trampolin kecil akan memungkinkan untuk memenuhi impian kecil dan menyimpan katil dan sofa yang selamat, selamat dari kecederaan. Amatur tinju muda akan mengalahkan beg meninju kecil dengan keseronokan. Slaid sukan adalah penyelesaian win-win untuk atlet kecil.

Membangunkan permainan

Pada usia empat tahun, kanak-kanak sudah cuba meniru orang dewasa dengan kekuatan dan utama, jadi idea yang sangat baik adalah untuk membolehkan mereka mencuba satu atau aktiviti orang dewasa untuk seketika.

Mari kita mulakan dengan gadis-gadis. Bayi pada zaman ini melihat diri mereka sebagai orang dewasa dalam peranan seorang suri rumah yang sangat baik, jadi semua yang meniru rumah tangga akan dilihat dengan bang.

Pertama sekali, kita bercakap mengenai dapur mainan atau sekurang-kurangnya satu set hidangan, dengan ideal dilengkapi dengan perabot dapur. Gadis-gadis juga ingin disewa oleh doktor - supaya mereka tidak lagi takut kepada doktor, dan kami akan menyesuaikan diri dengan anak-anak lain.

Anak lelaki juga set sangat relevan untuk meniru aktiviti yang serius. Tema yang tidak sempurna adalah set anggota polis, yang terdiri daripada pistol, gari, tongkat dan token, kerana pada zaman kanak-kanak setiap lelaki tegas percaya pada pahlawan yang baik dan ingin menjadi salah seorang dari mereka. Kurang popular, tetapi pelbagai alat lelaki juga dalam permintaan - kunci mainan, palu, dan banyak lagi, yang membolehkan lelaki muda merasa seperti seorang lelaki yang sebenar.

Hadiah hari jadi asal

Kadang-kadang anda mahu memberikan sesuatu kanak-kanak yang tidak sepele, yang dia tidak mempunyai. Anak anjing interaktif atau anak kucing kelihatan hebat sebagai hadiah asal yang sangat baik - analogi tamagotchi yang popular pada masa kanak-kanak ibu bapa muda yang paling moden. Maksudnya ialah memberi anak kepada kawan. Oleh kerana kanak-kanak masih kecil, untuk bertanggungjawab penuh terhadap haiwan yang sebenar, masuk akal untuk memberinya mainan peliharaan, yang dalam keupayaannya menyerupai yang hidup, tetapi tidak merasa lapar atau sakit, dan lebih mudah untuk mempertahankannya.

Untuk kanak-kanak perempuan empat tahun sepenuhnya rumah boneka dengan perabot dan hiasan dalaman penuh.

Untuk lelaki, kereta api kanak-kanak bukanlah hadiah yang paling jarang, tetapi sangat indah, dan lebih terperinci di dalamnya - lebih baik. Sudah tentu, stok rolling harus bergerak secara bebas, tetapi ketika menyampaikan hadiah seperti itu kepada bayi, selalu ada risiko bahwa ayah akan menginginkan yang sama untuk dirinya sendiri.

Kami membuat hadiah dengan tangan kita sendiri

Semakin lama kanak-kanak itu, semakin sukar untuk membuat hadiah baginya, kerana tuntutan sentiasa berkembang, dan kemahiran orang tua dan orang tersayang jauh dari cukup untuk memenuhi kehendak wira acara tersebut. Malah, pilihan pada tahap ini hanya terhad kepada produk seperti buku dan album foto. Sudah tentu, wanita yang tidak asing dengan kraf tangan boleh, contohnya, mengikat stoking langsing mereka sendiri, tetapi anak kecil tidak akan menghargai hadiah itu - baginya ia adalah kehidupan seharian yang membunuh perasaan perayaan.

Sebenarnya, terdapat hanya dua varian buku buatan sendiri, dan salah satunya adalah buku yang sedang berkembang.

Sebenarnya, tugas semacam itu hanya boleh dilakukan oleh orang-orang yang berpusat di dalam seni visual, kerana kanak-kanak itu mahu imej cantik berwarna-warni, dan beberapa aplikasi mudah tidak akan berfungsi di sini. Edisi yang dibuat sendiri, sebaiknya mengandungi cerita-cerita dongeng atau beberapa cerita yang bersesuaian dengan ilustrasi yang dibuat oleh penulis secara manual. Tugas ini sukar dan memakan masa, tetapi jika anda boleh mengatasi - patut menghormati ibu bapa dan cintanya.

Juga, sentiasa ada album yang dihiasi dengan baik dengan gambar anak lelaki hari jadi. - Di sini tugasnya agak mudah, kerana tumpuan utama hanya pada pemilihan gambar. Bagaimanapun, album itu memerlukan konsep atau idea umum.

Pengangkutan apa yang akan menggembirakan kanak-kanak berumur empat tahun?

Jawapan yang paling mudah adalah mesin cantik yang cantik. Tetapi ini tidak berlaku, jika anda ingin mengejutkan bayi anda - ini bukan kereta mainan pertamanya. Pada masa yang sama, dia sudah cukup tua untuk bermain dengan mainan yang lebih serius, yang patut dilihat.

Pada usia empat tahun, budak lelaki itu sudah dapat menguasai kawalan radio, jadi kereta kawalan jauh adalah apa yang anda perlukan.

Sedikit kurang biasa adalah kapal yang sama untuk bilik mandi - mereka juga menikmati kejayaan. Ia tidak mempunyai kawalan radio, tetapi ia secara bebas bergerak dan menangkap sepenuhnya imaginasi kereta mainan, mengetuk roda kecil di kereta api mainan yang dikelilingi oleh hiasan kecil yang lain. Jika anda ingin mencapai kekaguman yang lengkap, mendermakan helikopter yang dikendalikan oleh radio, walaupun mengatasi dengannya adalah lebih sukar.

Pada akhirnya, dengan wang yang cukup, anda boleh memanjakan anak lelaki hari jadi dengan kereta elektrik - secara semulajadi, kecil, dan di radio. Walaupun dalam persembahan ini, kereta ini akan menjadi alasan untuk seorang kanak-kanak menjadi kebanggaan yang luar biasa.

Bagaimana anda boleh menggembirakan kanak-kanak yang mempunyai segalanya?

Pada usia empat tahun, sesetengah ibu bapa kaya mempunyai masa untuk memberikan anak-anak mereka secara harfiah segala-galanya yang hanya masuk ke dalam fikiran, dan kini mereka hairan, mengapa mengejutkannya untuk tidak mengulangi. Berikan perhatian kepada yang tidak ketara, kerana untuk ulang tahun bayi, pertama sekali, keajaiban, cuti, sesuatu yang ajaib dan unik.

Lakukan semua yang mungkin untuk membuat hari ini berbeza dengan yang lain dan menyerupai kisah dongeng.

Jemput anak-anak animator, yang memakai kostum watak-watak kegemaran kanak-kanak itu, pilihan alternatif boleh menjadi badut. Kesan yang menarik akan membuat penghormatan yang indah sebagai penghormatan kepada wira acara tersebut. Anda juga boleh mengatur perjalanan ke salah satu tempat yang dipuja oleh kanak-kanak - sarkas, zoo atau dolphinarium.

Cerita ini dapat dilihat secara terperinci. Sebagai contoh, kek adalah sifat yang sangat penting dari mana-mana pesta ulang tahun, dan lebih-lebih lagi untuk kanak-kanak, di mana kedua-dua lelaki hari jadi dirinya sendiri dan tetamunya pasti akan suka manis. Jangan malas untuk memerintahkan sesuatu yang istimewa, memberikan bentuk semua mainan kegemaran yang sama - kereta atau anak patung.

Petua berguna

Akhirnya - beberapa idea bijak yang akan membantu untuk tidak tersilap dengan pilihan hadiah untuk bubur empat tahun:

  1. Teruskan dari sifat dan watak wira acara itu. Terutama kanak-kanak yang tidak disengajakan ia tidak masuk akal untuk memberikan permainan papan - mereka berminat dengan mereka tidak lebih daripada lima minit. Dengan analogi, anak-anak yang tenang dengan ketabahan yang tinggi boleh secara acuh menerima hadiah untuk hobi yang aktif.
  2. Lupakan perkara-perkara yang hanya berguna, tetapi tidak mempunyai fungsi hiburan. Kanak-kanak akan menghargai pelbagai barangan almari pakaian dan kasut sehari-hari hanya selepas beberapa tahun, dan bahkan hanya pada masa yang terbaik.
  3. Dalam empat tahun mereka, kanak-kanak masih sangat terdedah kepada aktiviti yang merosakkan, jadi jangan memberikan mereka perkara rapuh. - Hadiah semacam itu akan menjadi tidak berguna lagi dengan cepat. Atas sebab yang sama, biasanya tidak disyorkan untuk membeli hadiah yang terlalu mahal.

Usia sudah membolehkan kanak-kanak itu mempunyai keistimewaan tertentu dan bahkan menyatakannya dengan kuat - tanya jika anak itu sendiri akan memberitahu anda apa yang dia hilang.

Anda akan mempelajari lebih lanjut mengenai hadiah untuk kanak-kanak berusia 4 tahun dalam video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan