Apa yang hendak diberikan kepada anak selama 9 tahun?

Kandungannya

Seorang kanak-kanak berusia sembilan tahun masih sangat kecil, tetapi pada masa yang sama dia mempunyai keperibadian, citarasa dan keistimewaannya sendiri. Bulatan hobi seorang kanak-kanak pada zaman ini sudah cukup lebar, jadi ia agak mungkin untuk dipilih, perkara utama adalah untuk meneka dengan pilihan. Apabila membeli hadiah, membuat permulaan dari kepentingan lelaki hari jadi, anda juga boleh bertanya kepadanya secara langsung tentangnya, jika pembentangan itu ketat. Untuk mendapatkan sekurang-kurangnya beberapa idea bahawa anda boleh memberi anak selama 9 tahun, anda harus mempertimbangkan semua idea yang paling umum.

Hadiah Hari Jadi Standard

Hadiah standard untuk kanak-kanak berumur sembilan tahun dibahagikan kepada yang boleh diberikan kepada lelaki dan perempuan, dan mereka yang sesuai hanya untuk salah satu jantina. Daripada idea "biasa", berikut adalah yang paling biasa:

 • Pelbagai peranti. Pada usia sembilan tahun, seorang kanak-kanak sudah menghabiskan banyak masa tanpa ibu bapa, walaupun orang dewasa masih bimbang tentangnya, jadi anda boleh mendonorkan sebuah telefon bimbit bukan hanya sebagai mainan, tetapi sebagai cara komunikasi yang sebenarnya. Untuk tujuan ini, terdapat jam tangan kanak-kanak khas yang membolehkan anda mengesan lokasi pemilik dan berkomunikasi dengannya. Hadiah sejagat akan menjadi tablet - ia membolehkan anda belajar, bermain, berkomunikasi, dan menonton filem, kartun.
 • Cakera. Selalunya ia adalah permainan komputer atau kartun. Pertimbangkan jantina kanak-kanak itu, tetapi kepentingan anak lelaki atau perempuan juga harus dipertimbangkan. Jangan hanya fokus pada lantai.
 • Permainan papan. Kini permainan seperti ini semakin kehilangan populariti, menghasilkan rakan-rakan digital, tetapi dia tidak mati kerana kanak-kanak yang tidak melihat masalah untuk mendapatkan semua orang bersama dan bermain dengan syarikat yang ceria.
 • Buku Ini adalah hadiah yang sangat popular. Ia boleh menjadi seni (contohnya koleksi cerita dongeng) dan ensiklopedia, yang menyumbang kepada pengembangan tontonan kanak-kanak dan perkembangan kebolehan mentalnya.
 • Hadiah sekolah. Tetapi pilihan ini harus diberikan sebagai contoh sebaliknya - ia tidak berbaloi memberi hadiah untuk anak-anak sembilan tahun ke sekolah. Bagi mereka, belajar tidak lagi menjadi sesuatu yang baru dan bukan kebanggaan. Ibu bapa akan membeli apa-apa aksesori untuk mereka, dan anak-anak pada zaman ini akan jujur ​​di sekolah, hampir pasti membenci mereka, jadi mereka tidak akan menghargai transformasi percutian peribadi ke dalam penyediaan aktiviti rutin.

Jika kita bercakap mengenai hadiah untuk lelaki, maka akan ada hadiah yang baik untuk barangan sukan - contohnya, bola sepak yang baik atau satu set untuk tenis meja.

Pembina juga akan sangat sesuai - walaupun "Lego", sekurang-kurangnya yang lain, selagi ia membolehkan pembinaan struktur yang agak kompleks. Selalunya pada zaman ini orang masih memberi kereta, tetapi sebenarnya mereka tidak lagi relevan lagi, kecuali kita bercakap tentang sesuatu yang sangat menarik dan sangat serupa dengan masa kini.

Lebih banyak maklumat mengenai apa yang perlu diberikan kepada budak selama 9 tahun, anda akan belajar dari video berikut.

Pilihan hadiah semata-mata girlish bahkan lebih kecil. Ada juga anak patung dengan nasib yang sama seperti mesin, atau mainan lembut, yang lebih baik. Ini adalah seorang gadis dewasa seperti itu. Terdapat pilihan lain dengan pakaian, tetapi ia mesti cantik, dan ia tidak begitu mudah untuk memilih salah satu, dan juga untuk angka kanak-kanak yang berkembang pesat. Kosmetik kanak-kanak boleh diterima sebagai hadiah, tetapi hanya jika gadis itu berminat.

Lebih terperinci tentang apa yang akan diberikan kepada gadis selama 9 tahun, anda belajar dari video berikut.

Idea asal

Pada usia sembilan, kanak-kanak boleh memberikan hadiah yang agak luar biasa bahawa sesetengah orang dewasa tidak akan menolak. Ini boleh merangkumi kedua-dua hadiah untuk ekstrem kecil dan idea-idea asli untuk saintis masa depan. Untuk mempermudah pemilihan, ia bernilai membezakan tiga kumpulan:

 • Emosi terang dengan unsur yang melampau. Ini termasuk, sebagai contoh, pendakian, menunggang kuda atau melawat taman tali. Setiap penghibur ini direka terutamanya untuk orang dewasa, tetapi ia juga membolehkan penyertaan kanak-kanak berusia sembilan tahun, terutamanya jika insurans disediakan. Ketiga-tiga pilihan ini sangat menarik dan tidak meninggalkan sesiapa yang tidak peduli, tetapi perhatikan bahawa walaupun di kalangan orang dewasa, tidak setiap orang memutuskan pada pengembaraan itu, dan seorang kanak-kanak dapat merasa malu.
 • Cara yang menarik untuk orang ramai untuk seluruh keluarga. Ini boleh menjadi program percutian di luar rumah. Selalunya mereka memilih sama ada taman air semata-mata menghiburkan atau muzium pendidikan. Walau bagaimanapun, untuk penduduk bandar-bandar besar, ini biasanya tidak lagi mengejutkan pada usia itu, dan pemergian yang cetek untuk berkelah tidak dianggap sebagai hadiah yang berasingan.
 • Hadiah untuk kajian rumah. Pencinta muda untuk melatih otak mereka sering disampaikan dengan buku pintar, tetapi proses pembelajaran jauh lebih menarik dengan cara yang praktikal. Kanak-kanak mesti merasakan bahawa dia sibuk dengan perniagaan penting, dan melihat hasilnya. Antara hadiah yang sangat baik seperti ini - kit untuk tumbuh tumbuhan atau kristal. Hadiah dari pelan yang sedikit berbeza adalah planetarium rumah, yang membolehkan anda melihat langit berbintang di dalam bilik anda yang gelap.

Hadiah Pendidikan untuk Intelektual

Sesetengah kanak-kanak menunjukkan minat yang lebih besar dalam pengetahuan yang serius daripada orang dewasa, dan pada usia muda mereka mampu belajar. Potensi dalam mana-mana perlu digunakan. Sekiranya bayi itu sendiri berminat dengan ini, anda perlu memberi hadiah ulang tahun yang sama. Perlu memilih daripada yang berikut:

 • Buku Tidak peduli betapa trite, tetapi ia masih merupakan hadiah paling popular untuk orang yang ingin tahu dari mana-mana umur.
 • Berjalan ke teater. Intellectuality adalah, selepas semua, bukan sahaja minda, tetapi juga lampiran seni tinggi. Permainan akting yang berprinsip lebih daripada dapat menampung kekurangan kesan khas sinema. Anda boleh membawa kanak-kanak itu ke persembahan "dewasa". Perbincangan mengenai prestasi yang anda sukai akan menjadi tambahan bagus kepada hadiah.
 • Permainan papan. Terdapat selepas semua bukan sahaja kanak-kanak, tetapi juga permainan serius yang membuat anda berfikir, menghubungkan logik dan kepintaran, serta pengetahuan ini atau itu, bertindak sebagai satu pasukan. Contoh yang paling sederhana dalam permainan membangun adalah catur. Jika anda memerlukan permainan untuk sebuah syarikat besar, "Monopoli" yang terkenal, yang mana, dengan kemahiran perniagaan yang baik, sangat sesuai.
 • Teka-teki Perkara pertama yang diingati ialah Kubus Rubik, tetapi hadiah itu terlalu sederhana untuk majlis ini. Sebagai alternatif, anda boleh memberi perhatian kepada teka-teki tiga dimensi.

Memilih hadiah untuk orang yang kreatif

Kanak-kanak suka mencuba tangan mereka pada aktiviti-aktiviti baru yang agak luar biasa - walaupun mereka akan membenci dan dianggap rutin. Dalam sembilan tahun, kreativiti kanak-kanak tidak lagi dirasai semata-mata seperti lukisan, walaupun ia juga tidak pernah pergi ke mana-mana - tetapi sekarang kanak-kanak sudah bersedia untuk mencipta segala-galanya, termasuk makanan. Tetapi mengenai segala-galanya - sedikit:

 • Lukisan Pada usia sembilan tahun, seorang kanak-kanak tidak dapat terkejut dengan membuat album dan pensil dengan cat, dan juga seorang pencinta lukisan tidak boleh mengambilnya sebagai hadiah yang bergaya. Satu lagi perkara - jika anda menunjukkan kepadanya sesuatu yang baru di kawasan ini. Lagipun, mereka masih melukis dengan arang batu, dakwat pada kaca, krayon, walaupun tin cat, dan ini semua - sedikit berbeza! Perkara utama - jika anda memilih pilihan yang kedua, berfikir di mana anda boleh menarik supaya tiada apa-apa untuk ini sama ada kanak-kanak atau anda.
 • Muzik Ramai kanak-kanak pada zaman ini sudah ditentukan oleh sama ada mereka mahu bermain muzik atau tidak.Walau bagaimanapun, anda juga boleh menarik minat kanak-kanak, menguji tanah, sama ada ia menarik untuk mencuba dirinya sendiri dalam bidang aktiviti ini. Dalam sembilan tahun - tiba masanya untuk memberi alat ini. Jika biola adalah ujian yang serius untuk seluruh keluarga dan jiran, maka synthesizer, gitar tidak akan terdengar sangat buruk (bahkan di tangan mereka yang tidak tahu bagaimana bermain sama sekali).
 • Sulaman. Hadiah ini lebih tertumpu kepada gadis, terutamanya - mereka yang mempunyai contoh yang jelas dalam bentuk ibu atau nenek. Anda boleh mencari set khusus untuk pemula, termasuk semua aksesori yang diperlukan, termasuk gambarajah dengan penjelasan.
 • Menari Ramai kanak-kanak suka menari, tetapi tidak fakta bahawa mereka akan bertahan dengan latihan yang berterusan. Tuliskan mereka untuk kelas induk - biarkan mereka belajar lebih banyak mengenai pelbagai jenis tarian dan cuba sendiri di dalamnya! Ini menarik, bermaklumat, dan ia juga akan memberikan jawapan yang munasabah kepada soalan sama ada perlu merekodkan seorang lelaki hari jadi pada tarian secara berterusan.
 • Memasak Ramai kanak-kanak perempuan bermimpi untuk menjadi suri rumah yang baik, ramai budak lelaki juga tidak menolak dari profesion tukang masak - biarkan mereka cuba memasak sesuatu yang lazat. Untuk mempermudahkan tugas ada kit khusus yang sesuai untuk kanak-kanak. Bayangkan kebanggaan seorang kanak-kanak yang merawat seluruh keluarga dengan hidangan sendiri yang dimasak!

Pilihan untuk kanak-kanak aktif

Pada usia sembilan, tenaga kekanak-kanakan yang tidak dapat ditekankan masih dalam keadaan penuh, dan ia perlu dilakukan di suatu tempat. Terdapat beberapa hadiah yang membolehkan kanak-kanak aktif menduduki diri dengan sesuatu yang sangat berharga:

 • Laluan pencarian. Untuk ini, anda biasanya tidak memerlukan satu orang, tetapi seluruh pasukan - lebih menarik lagi untuk melakukan tugas yang sukar di kawasan sebenar. Hadiah ini akan sangat berjaya jika anda mendapat skrip berdasarkan filem kegemaran anda atau kartun seorang lelaki hari jadi.
 • Pengangkutan peribadi. Terdapat pelbagai pilihan: basikal, skuter, kasut roller, kasut, skate, gyroboard. Mana-mana hadiah ini menghasilkan keseimbangan dan kestabilan, dan yang paling penting - memberi perasaan kelajuan, begitu disukai oleh kanak-kanak yang paling aktif.
 • Tarian tikar. Hadiah ini lebih sesuai untuk gadis itu, ia membolehkan anda menari dalam bentuk permainan - dengan tahap kesukaran, menetapkan parameter dan keupayaan untuk bersaing dengan rakan-rakannya untuk tajuk penari terbaik. Inilah hadiah yang akan segera relevan - betul bercuti.
 • Mainan interaktif. Untuk mengambil anak aktif juga boleh menjadi haiwan, tetapi tidak selalu praktikal untuk memulakannya - kadang-kadang binatang peliharaan menyebabkan terlalu banyak masalah. Sebagai pengganti, anda boleh membeli pet interaktif elektronik, yang juga mengajar kanak-kanak itu tanggungjawab, tetapi tidak akan mengganggu orang lain.
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan