Apa yang perlu diberikan untuk kanak-kanak selama 10 tahun?

Kandungannya

Satu dekad adalah ulang tahun yang benar-benar hebat sekali dalam kehidupan seseorang. Pada usia sepuluh tahun, kita masih berurusan dengan seorang kanak-kanak yang telah dewasa cukup untuk memahami kepentingan sepenuhnya peristiwa tersebut. Di samping itu, ia sudah menjadi personaliti yang cerah dengan keutamaan dan impiannya sendiri, dan dekadnya sendiri untuk lelaki sedemikian sering menjadi satu cara untuk mencapai sekurang-kurangnya beberapa perkara penting dari senarai matlamat.

Walau bagaimanapun, tidak kira betapa lelaki berusia sepuluh tahun merawat hadiah, matlamat utama adalah untuk mencapai bahawa wira acara itu mengingati dia sepanjang hayatnya. Ini boleh dan harus dicapai dengan bantuan hadiah, dan mungkin untuk menyelesaikan tugas dengan cara ini walaupun anak itu tidak meminta apa-apa bahan. Untuk menunjukkan cara untuk mencapai matlamat ini, pertimbangkanlah perkara-perkara yang wajar dan menarik yang dapat disampaikan untuk ulang tahun pertama dalam kehidupan.

Alat hari jadi berguna

Kanak-kanak, terutamanya kanak-kanak lelaki, pada usia itu sudah berminat dengan teknologi. Benar, bukan apa-apa, tetapi terutamanya yang dimiliki oleh alat-alat, kerana peranti yang munasabah ini biasanya menggabungkan keupayaan komunikasi, pemain multimedia, portal untuk akses Internet dan platform permainan. Sebagai contoh, alat paling mudah - pemain - adalah impian mana-mana remaja beberapa dekad yang lalu, tetapi hari ini dia sudah agak meresap ke latar belakang, kerana dia secara eksklusif seorang pemain, dan ia bagus jika dia menyokong video.

Tetapi ciptaan baru-baru ini yang dikenali sebagai jam tangan pintar bukan hanya menonton, walaupun mereka juga menunjukkan masa. Peranti kecil ini, dipakai di tangan, disegerakkan dengan telefon pintar, dan sering mempunyai kad SIM sendiri, yang membolehkan anda membuat panggilan dan pergi dalam talian.

Di samping itu, dengan bantuan jam tangan pintar, ibu bapa dapat menjejaki lokasi pemiliknya.

Walau bagaimanapun, pilihan hadiah yang paling popular di antara alat itu adalah dan masih telefon. Sudah tentu, anak sekolah sepuluh tahun yang moden hampir tidak mungkin gembira jika anda membentangkannya dengan "pendail" tekan biasa, dan juga pada tarikh yang sama. Adalah satu perkara lagi jika ini adalah model telefon pintar baru dengan skrin sentuh, tugas utama yang tidak boleh dipanggil, tetapi untuk menyokong permainan baru yang berkuasa dan mempunyai akses berkelajuan tinggi yang stabil ke rangkaian di seluruh dunia.

Hadiah status yang lebih tinggi akan menjadi tablet, memberikan semua ciri yang sama, tetapi pada skrin pepenjuru yang lebih besar. Walau bagaimanapun untuk keseronokan, tetapi juga untuk digunakan dalam bidang pengajian, komputer atau komputer riba berguna, bagaimanapun, yang kedua harus melaksanakan peranan komputer pegun - tidaklah berbaloi untuk membiarkan anak pergi bersendirian dengan teknik yang mahal dan ketara.

Sebagai alternatif asal, anda juga boleh memberi kamera, tetapi hadiah ini adalah seorang amatur. Di samping itu, anda juga menyumbangkan salinan yang terlalu primitif, atau membelanjakan wang yang besar pada sesuatu yang baik, kualiti terbaik yang tidak dapat didedahkan oleh anak kecil itu, dan memakainya akan berbahaya.

Hadiah pendidikan

Ia tidak pernah terlambat untuk berkembang, dan walaupun kanak-kanak berusia 10 tahun sering pasti bahawa mereka adalah orang dewasa, mereka juga mempunyai ruang untuk berkembang. Hadiah pendidikan yang paling biasa sejak beberapa ribu tahun yang lalu adalah biasa buku itu. Sememangnya, tidak ada - memilih sesuatu yang benar-benar akan memberikan beberapa maklumat baru, dan pada masa yang sama ia juga menarik untuk kanak-kanak itu. Selalunya mereka memilih ensiklopedia yang digambarkan dengan cerah mengenai topik yang popular di kalangan kanak-kanak - biasanya ini adalah dunia haiwan, geografi dan pelancongan, sains dan teknologi, topik sejarah tertentu seperti peperangan, lanun, dan sebagainya.

Walau bagaimanapun, fiksyen biasa juga boleh memberi manfaat - bukan untuk apa-apa yang dipelajari di sekolah-sekolah, dan sesuatu yang berkaitan dengan klasik yang kekal. Khususnya, seorang detektif yang menarik boleh mengajar untuk berfikir di luar kotak, dan karya-karya klasik dunia akan menyumbang kepada pembangunan keupayaan untuk berkelakuan dalam masyarakat, menjadi manusia dan hanya untuk berkelakuan dengan betul dalam pelbagai situasi kehidupan.

Sangat kondusif untuk pembangunan juga permainan papan. Pada usia 10 tahun ke atas, sekali lagi, permainan dengan plot detektif memimpin, memerlukan kecerdikan yang dikembangkan, logik, dan kadang-kadang kerja berpasukan untuk membongkar kejahatan yang ditentukan oleh keadaan.

Penggunaan praktikal juga mampu permainan seperti kuiz kedua-dua pendidikan umum dan yang ditujukan kepada topik tertentu - walaupun anda tidak tahu jawapan yang betul, anda akan menyedarinya semasa permainan, dan horizon akan berkembang. Pelbagai permainan, yang bermaksud untuk menerangkan perkataan tersembunyi, tanpa menamakannya, mengembangkan pemikiran dan fantasi bersekutu, dan juga kesenian, dan juga menyumbang kepada peningkatan suasana dalam satu pasukan. Akhir sekali, strategi ekonomi mengajar anda cara melakukan perniagaan, wang anda sendiri dan perancangan kewangan.

Membentangkan hobi dan minat

Di atas, kami menganggap kebanyakan hadiah sejagat yang sesuai dengan semua orang atau hampir semua orang, bagaimanapun, jika anda tahu tentang keutamaan individu wira acara itu, maka fokusnya adalah lebih baik pada mereka. Berapa banyak kanak-kanak di planet ini, begitu banyak jenis hobi mereka, tetapi di sini hanya beberapa contoh yang kebanyakan kanak-kanak tidak boleh menimbulkan kegembiraan, tetapi mereka akan membuat ahli sihir yang bahagia gembira:

  • Barangan sukan. Mungkin, basikal adalah produk dari kategori "untuk semua", tetapi terdapat hadiah kurang biasa seperti badminton, bola tampar atau kasut. Sesetengah kanak-kanak akan bermain beberapa kali, dan mereka akan meninggalkannya, tetapi untuk sesetengahnya, hadiah ini dapat mengubah kehidupan keseluruhan.
  • Alat muzik. Biasanya, kanak-kanak menunjukkan minat terhadap perkara-perkara seperti sebelum ini, atau ibu bapa juga mengambil inisiatif dan menghantar kanak-kanak ke sekolah muzik tanpa hasratnya. Walau bagaimanapun, jika anak lelaki hari lahir tiba-tiba menjadi berminat, gitar atau sintetik yang tidak mahal akan sangat sesuai..
  • Untuk kanak-kanak perempuan - perkara biasa: buku harian, aksesori, beg tangan, kosmetik atau minyak wangi. Sejak zaman kanak-kanak, kanak-kanak perempuan bermimpi menjadi permaisuri, dan dalam sepuluh tahun di hadapan kita hampir seorang gadis dewasa, jadi dia akan sangat gembira untuk hadiah "dewasa".
  • Untuk lelaki - hadiah dengan watak lelaki. Jika kanak-kanak itu berminat dengan sukan, tetapi dia hanya menontonnya di TV, mungkin sudah tiba masanya untuk sampai ke permainan secara langsung? Anak lelaki itu mungkin suka melakukan sesuatu dengan tangannya sendiri, supaya set master muda akan sesuai.

Haiwan apa yang akan disayangi berumur sepuluh tahun?

Kanak-kanak cenderung berteman, tidak terhad kepada orang - haiwan juga sangat dekat dengan mereka, sekurang-kurangnya dalam kata-kata. Harus diingat bahawa haiwan peliharaan bukan sekadar teman, hadiah itu juga mengajar tanggung jawab, kerana anda perlu memerhatikannya, memberi makan dan air secara teratur, dan bahkan berjalan. Walau bagaimanapun, apabila membeli hadiah yang meriah, bersiaplah untuk hakikat bahawa penjagaan utama akan jatuh pada bahu ibu bapa, bukan pemilik utama.

Sahabat utama seseorang kepada seorang anak atau remaja akan menjadi sahabat yang lebih setia daripada orang dewasa. Kebanyakan anak lelaki akan terus gembira selepas menerima hadiah sedemikian, dan gadis-gadis itu mungkin tidak akan menolak.Anak-anak mungkin mahu berjuang untuk diri mereka sendiri, tetapi mereka harus dielakkan - mereka terlalu beralasan dan tidak mungkin menghargai cuba bermain dengan mereka.

Pilih seekor anjing di kalangan baka yang dibezakan oleh pelupusan yang baik.

Jika anda membesar di era Internet yang maju, maka anda mungkin tahu bahawa impian setiap gadis adalah anak kucing yang cantik. Kanak-kanak lelaki dipersembahkan dengan kucing lebih kurang kerap, tetapi gadis itu pasti akan terperanjat apabila dia melihat keajaiban kecil ini di tangan anda dan menyedari bahawa ia kini miliknya. Sekiranya anda mengesyaki bahawa kanak-kanak itu tidak memerlukan kawan seperti hiburan, dan dia masih tidak akan memberi perhatian kepada haiwan kecil, memberi pilihan kepada salah satu pilihan yang tidak memerlukan penjagaan khas. Ini termasuk burung kakak tua, ikan atau tikus kecil tangan.

Kejutan yang asal dan tidak dapat dilupakan

Kadang-kadang ia berlaku bahawa anak lelaki hari jadi sudah mempunyai segala-galanya yang boleh dikehendaki bayi mandi. Walau bagaimanapun, ini sememangnya terpakai hanya kepada hadiah standard yang masuk ke dalam fikiran, jadi anda harus memberi perhatian kepada perkara-perkara yang agak jarang, tetapi sangat popular di kalangan kanak-kanak dan remaja. Berikut adalah beberapa contoh yang patut dilihat:

  • Mengunyah gula-gula. Ini adalah tanah liat yang moden dan maju, yang tidak mendapat kotor dan mampu mengambil sebarang bentuk, berbeza dari cecair tebal hingga kekuatan pada tahap kaca. Ini adalah pemanasan yang sangat baik untuk tangan, dan pada masa yang sama bahan yang bergaya untuk lelucon - sebagai contoh, untuk pembuatan objek "lebur".
  • Air pancut coklat buatan sendiri. Ini adalah kes yang jarang apabila dapur yang direka dengan indah boleh menjadi hadiah yang baik untuk kanak-kanak. Letakkan coklat di dalamnya, dan dia tenggelam dan menghasilkan dalam bentuk pancutan kecil. Selain hakikat bahawa ia hanya cantik, anda juga boleh mencuba, memasak pelbagai hidangan ke dalamnya dan mencipta resipi pencuci mulut anda sendiri.
  • Menghiburkan pengalaman. Melihat bagaimana sekolah cuba menarik minat kanak-kanak dalam fizik atau kimia? Untuk melakukan ini, mereka menunjukkan eksperimen mudah yang membolehkan anda melihat secara visual beberapa proses semulajadi yang, dengan kesederhanaan dan kehidupan seharian, anda tidak akan melihat di tengah-tengah jalan. 99% kanak-kanak tidak akan dapat mencari apa yang mereka lihat aplikasi praktikal, tetapi kelihatan cantik! Kit khas membolehkan bayi melakukan pengalaman yang mudah tetapi visual yang luar biasa dengan sendiri, dan yang paling penting, semua ini benar-benar selamat dan boleh diakses untuk kanak-kanak berumur 10 tahun untuk memahami.

Gula-gula

Ia tidak mudah untuk mencari seorang kanak-kanak seperti yang selama sepuluh tahun tidak suka gula-gula. Bagi ulang tahunnya sendiri, dan juga hari ulang tahun, maka ini adalah masa dan tempat di mana terdapat banyak gula-gula. Walau bagaimanapun, tugas kami bukan hanya untuk mengisi kanak-kanak dengan coklat kedai biasa, tetapi untuk memastikan bahawa dia mengingati hari ini selama-lamanya, jadi haluan adalah lebih baik untuk pergi untuk kemudian, selepas semua, gula-gula boleh menjadi hadiah tidak kurang terang daripada semua di atas.

7 foto

Jalan keluar paling mudah ialah membuat kek hari jadi yang luar biasa. Hari ini, tidak ada hari jadi tanpa kek, dan terutamanya jubli anak-anak, jadi mengapa tidak membuat kek puncak acara? Kini banyak alat penganan menawarkan perkhidmatan membakar kek dalam bentuk objek - cuba menggunakan peluang ini untuk memberikan wira acara apa yang dia suka, hanya dalam reka bentuk yang manis. Terlepas dari jantina, anak-anak akan menghargai kek yang dipanggang sebagai watak kegemaran mereka dari filem atau kartun. Bagi kanak-kanak lelaki yang memuja sukan, hadiah hebat akan menjadi kek dalam bentuk bola sepak atau seluruh bidang, serta dalam bentuk kereta lumba. Gadis-gadis akan menghargai beberapa idea manis dalam bentuk sebuah istana yang layak menjadi puteri sebenar.

Walau bagaimanapun, kadang-kadang kuantiti berkembang menjadi kualiti, jadi anda tidak boleh bimbang tentang idea kreatif, tetapi hanya memberikan kek yang benar-benar besar, yang cukup untuk seluruh syarikat, tetapi berhati-hati - ingat tentang bahaya yang berlebihan manis.

Video di bawah ini akan memberi anda banyak idea tentang apa yang akan diberikan seorang gadis selama 10 tahun.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan