Apa yang hendak diberikan seorang gadis selama 3 tahun?

Kandungannya

Hari jadi anak kecil, terutamanya kanak-kanak perempuan, adalah kesukaran untuk ibu bapa dan tetamu lain kerana gadis hari jadi masih kecil dan tidak mudah meneka dengan hadiah. Jika anda berfikir dengan baik, maka pilihan untuk hadiah yang sesuai boleh didapati banyak - anda hanya perlu menjaga ini terlebih dahulu.

Cadangan untuk pemilihan

Dalam tergesa-gesa, ibu bapa sering melupakan tanda-tanda jelas yang dapat membayangkan secara teliti apa yang harus diberikan. kanak-kanak. Berikut adalah beberapa petua yang paling penting mengenai cara membuat seorang gadis berusia tiga tahun "bersinar" pada hari lahirnya:

 • Pada usia tiga tahun, bayi itu hampir pasti mempunyai sesuatu untuk mengatakan tentang keinginannya. Tanya apa yang dia suka, tanpa menyebut cuti yang akan datang dalam perbualan yang sama - itu akan menjadi kejutan yang menyenangkan.
 • Perhatikan hobi dan tingkah laku anak anda. Sebagai contoh, seorang gadis yang bergerak boleh memberi sesuatu orientasi sukan - dan juga basikal, tetapi anak yang tenang mungkin tidak menyukai hadiah sedemikian.
 • Jangan bersikap sopan. Sudah tentu, anak patung tersebut dianggap sebagai hadiah yang kekal, tetapi tidak jika bayi sudah banyak.
 • Jangan dipandu oleh kriteria pemilihan dewasa. Kanak-kanak menilai daya tarikan keseluruhan hadiah, bukan nilainya, jadi pembelian mahal mungkin kurang daripada yang murah, tetapi "ke titik". Sekali lagi, ingat bahawa tiga tahun adalah usia yang sangat muda, dan banyak mainan masih terlalu rumit untuk seorang gadis hari jadi.
 • Jika tiada apa-apa yang keluar dari bahan ke kepala, dermakan tidak ketara - Mengadakan sambutan yang luar biasa dengan para animator dan kawan-kawan yang besar, pergi ke kafe kanak-kanak, akhirnya, menunggang anak itu pada semua tunggangan sekaligus, dan sebagainya.

Dan akhirnya, ingat: tidak kira apa yang anda pilih, tidak pernah meninggalkan perancangan dan pelaksanaan pada saat terakhir.

Kami membangun kreativiti

Pada usia tiga tahun, kanak-kanak mula aktif berminat dalam kreativiti, tetapi sekarang mereka tidak lagi tertarik kepada warna-warna cerah sahaja - seseorang dapat mencari idea tertentu dalam ciptaan mereka. Hadiah alam semulajadi biasanya memerlukan ketekunan tertentu, jadi anak aktif tidak berbaloi dengan mereka, kecuali jika demikian, untuk ujian. Jika anak perempuan mempunyai hasrat yang kuat untuk mencipta, dan anda melihat bahawa dia sudah bersedia untuk menumpukan banyak masa untuk ini, beri dia salah satu daripada ini:

 • Aksesori untuk lukisan. Salah satu hadiah kanak-kanak yang paling popular ialah lukisan album, penanda pensil dan pensel berwarna, beranda, kuas dan cat, sebagai pilihan - jenis jari. Nikmati kejayaan dan pewarna.
 • Kit untuk membuat aplikasi dan kraf yang mengandungi kertas berwarna dan kadbod. Seorang gadis berusia tiga tahun tidak mungkin dapat membuat sesuatu yang sangat berharga bagi mereka, tetapi warna itu sendiri akan menggembirakannya.
 • Kreativiti volumetrik dari bahagian komposit. Di sini kita akan memberikan kedua-dua plasticine dan mosaik dengan teka-teki, dan juga pereka LEGO. Dalam kes kedua terakhir, ingat bahawa kanak-kanak itu masih sangat kecil - tidak ada yang rumit dan kecil tidak boleh.

Lampirkan sukan ini

Tiga tahun - masa untuk bermain dan bermain, terutamanya sejak badan rapuh memerlukan pengukuhan sistem otot.Semakin banyak, anda boleh mendapatkan cadangan membeli sudut sukan rumah, termasuk untuk kanak-kanak perempuan, tetapi sebenarnya hadiah itu lebih menarik untuk lelaki. Untuk bayi, anda boleh memilih sesuatu dari senarai ini:

 • Cara pengangkutan. Pemimpin mutlak dalam kategori ini akan menjadi tricycle untuk kanak-kanak. Kadang-kadang, sebagai pilihan, adalah dinasihatkan untuk membeli skuter, tetapi kemudian ia sepatutnya cukup stabil - gadis hari jadi tidak dapat menjaga keseimbangan dirinya.
 • Bekalan Sukan Umum. Bola, jika terang dan cantik, seperti gadis tidak kurang dari budak lelaki itu. Daripada hadiah khas untuk kanak-kanak perempuan, adalah mustahil untuk tidak melepaskan tali lompat - hiburan kegemaran kebanyakan gadis.
 • Unsur-unsur taman permainan di rumah. Pelbagai dinding Sweden dan bar mendatar tidak mungkin menarik minat gadis itu, tetapi elemen individu boleh dipasang. Beri perhatian kepada trampolin - semua kanak-kanak suka melompat, tetapi sekarang anda boleh melakukannya. Jika tempat dan dompet membolehkan, ayunan rumah juga akan menjadi pilihan pintar.

"Perkara wanita" untuk seorang fesyen yang muda

Kanak-kanak cenderung meniru orang dewasa dalam segalanya, dan kanak-kanak perempuan, masing-masing, kepada perempuan dan wanita dewasa. Ini juga terpakai kepada atribut penting seperti kecantikan dan bimbingannya: pada tiga tahun, bayi itu mungkin masih tidak tahu bagaimana untuk melukis, tetapi dia hanya perlu cuba mengulangi selepas ibu. Setakat ini, hadiah-hadiah ini adalah simbolik, tetapi sekarang mereka mengajar wanita muda untuk menjaga diri mereka. Pertimbangkan pilihan hadiah berikut:

 • Pakaian dan kasut. Pakaian dan kasut, seperti puteri kecil sebenar, dijamin untuk menggembirakan anaknya. Dia masih kecil, tetapi di dalam hatinya dia sudah menjadi wanita yang benar-benar impian menjadi yang paling cantik.
 • Kosmetik bayi. Sesetengah pengeluar menghasilkan set kanak-kanak istimewa, yang terdiri daripada komponen yang sama sekali tidak berbahaya yang membolehkan anda bermain dengan kosmetik dan mempelajari asas-asas solek. Untuk merangsang minat, hadiah itu biasanya dikemas dalam kotak terang dengan watak kartun kegemaran anda.
 • Kanak meja persalinan. Jika bayi sudah mempunyai kosmetik, sila hubungi perabot wanita khas, yang membolehkan anda menyimpan semua aksesori dengan mudah.

Hadiah untuk perempuan simpanan kecil

Pada usia tiga tahun, tidak seorang gadis memikirkan kerjaya, kini impiannya menjadi suri rumah yang baik, mulailah keluarga dan membesarkan anak-anak. Dia pasti akan menyukai semua yang menyerupai idyll keluarga yang cantik. Anda boleh menciptanya menggunakan perkara berikut:

 • Anak patung Walaupun watak yang sesuai dengan anak patung itu jauh lebih tua daripada bayi, dia masih tidak sedar melihatnya sebagai anak perempuannya - dia memakannya, memakai pakaiannya, menyikat rambutnya, dan sebagainya. Bagi anak-anak biasa, mereka biasanya dilihat hanya dengan cara ini, dan mengajar kanak-kanak itu untuk menjaga orang lain.
 • Set "Home". Pertama sekali, kita bercakap tentang dapur - hidangan dan peralatan lain, sering dengan semua perabot dapur. Terdapat set lengkap perabot yang meniru seluruh rumah. Hadiah yang baik akan menjadi alat mainan mainan, dan agar tidak disemprotkan kepada benda-benda kecil, anda dapat memberikan keseluruhannya rumah boneka dengan semua yang anda perlukan.
 • Produk untuk anak patung. Sebagai tambahan kepada anak patung itu sendiri dan segala jenis set, anda boleh menyumbangkan mainan lain "untuk ibu." Contoh yang jelas ialah kereta bayi mainan, mandi, tuala dan pakaian untuk anak patung juga sesuai.

Mainan yang paling bergaya dan kit hari jadi yang berguna

Di dunia kita, perkara seperti fesyen bahkan telah mencapai mainan kanak-kanak. Fesyen untuk mainan konkrit berubah dari musim ke musim, sering dengan siri animasi yang popular. Daripada yang kekal hanya boleh dipanggil boneka Barbie. Perkara-perkara sedemikian adalah lebih baik untuk berunding dengan ibu bapa yang lain, tetapi dalam beberapa tahun yang lalu, anak patung Bratz dan Winx, Bayi Bayi Lahir, secara semula jadi meniru bayi yang sebenar, peppa piggy, ratu salji Elsa dan kuda Little Little Pony juga mempertahankan popularitinya.

Set tematik, sebagai tambahan kepada fungsi permainan dan hiburan, juga menyumbang kepada pembelajaran dan mengembangkan cakrawala - mereka membenarkan tuan rumah untuk berubah menjadi wakil sebenar profesion dewasa.

Antara yang kecil, yang paling popular adalah set yang meniru tempat kerja di mana wanita dewasa secara tradisional bekerja - ini, pertama sekali, kedai, pendandan rambut, hospital, kafe atau sekolah. Antara perkara lain, hadiah seperti itu akan menyumbang banyak kepada sosialisasi kanak-kanak itu, kerana bermain permainan ini lebih menarik dengan teman wanita daripada satu.

Idea asal

Ibu bapa semakin mengadu bahawa dengan semua kepelbagaian yang jelas, semua perkara di atas terlalu remeh, dan anak itu sudah memilikinya. Nah, maka jangan memberikan materi, tetapi teraan terang. Berikut adalah beberapa idea mudah:

 • Ambil anak anda ke tempat yang menarik. "Magnet" kekal dalam kes seperti itu - kebun binatang atau sarkas, dolphinarium atau taman air, dan sebagainya. Kafe kanak-kanak yang baik dengan seorang pelayan yang berpakaian kostum seorang pahlawan kegemaran juga akan dikira.
 • Susunlah cuti percutian anak perempuan anda dengan rakan-rakan dan animator. Jemput semua orang untuk melawat, datang dengan pertandingan yang menarik dengan hadiah yang berguna, tutup bukan hanya lazat, tetapi juga meja yang indah. Pastikan untuk berunding dengan bayi, kerana baginya makna terletak pada hakikat bahawa dia adalah jenis dongeng yang akan membuat semua kawan bahagia. Berhati-hati dengan makanan dan minuman - tanyakan kepada ibu bapa anak-anak yang dijemput terlebih dahulu jika ada alahan.
 • Cuba beralih kehidupan harian anak perempuan ke dalam kisah dongeng. - Untuk melakukan ini, membuat pembaikan di biliknya, membuat permulaan dari umur dan kepentingan kanak-kanak. Di sana, satu cara atau yang lain, pahlawan-pahlawan dongeng kegemarannya harus hadir, seluruh pedalaman secara keseluruhan setelah renovasi itu sepatutnya nyaman untuk perempuan simpanan kecil itu.

Bagaimana untuk menghiasi bilik untuk hari jadi, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan