Apa yang perlu diberikan kepada budak lelaki selama 3 tahun?

Kandungannya

Anak laki-laki berusia tiga tahun mungkin adalah yang paling sukar untuk semua lelaki hari jadi. Dia sudah memahami makna hari lahirnya dan sedang menunggu hadiah, tetapi dia sendiri tidak banyak bercakap tentang apa yang dia suka, dan jika dia tidak suka sesuatu, kemungkinan besar dia akan menunjukkannya. Ini bermakna bahawa hadiah untuk seorang anak berusia tiga tahun harus dipikirkan dengan cukup, anda tidak sepatutnya cuai memilihnya dan meninggalkan pembelian pada hari terakhir juga tidak berbaloi.

Ciri zaman

Pada usia tiga tahun, seorang budak lelaki dari seorang anak perlahan-lahan mula menjadi keperibadian, dengan keutamaan dan minatnya sendiri. Jangan mengharapkan bahawa dia akan dengan jelas menunjukkan mereka, atau bercakap dengan kuat. Selalunya, dia sendiri tidak menyedari apa yang boleh dikaitkan dengan perkara dan aktiviti kegemarannya.

Pada masa yang sama, beberapa ciri watak telah dimanifestasikan, dan mungkin membuat kesimpulan tertentu mengenai kemungkinan hadiah. Sebagai contoh, anak mudah alih tidak akan berminat dalam permainan papan, dan hadiah yang tenang, agak membosankan mungkin kelihatan seperti kegemaran semua lelaki - bola.

Pada zaman ini, ciri khas semua kanak-kanak - rasa ingin tahu - perlahan-lahan muncul. Ia masih terus terang untuk memberikan beberapa ensiklopedia, tetapi permainan bermaklumat atau bahkan buku kini menjadi sesuai.

Sekarang, bayi mula memahami nilai bukan sahaja mainan, tetapi dan kanak-kanak lain sebagai kawan. Dia sudah dapat memilih kawan-kawannya bukan kerana kehadiran mesin yang menarik, tetapi untuk ciri-ciri watak tertentu. Sudah tentu, syarikat itu lebih menyeronokkan, jika ada, apa yang perlu dimainkan - dan ini merupakan satu lagi petunjuk untuk memilih hadiah.

Akhirnya, ia masih hanya seorang kanak-kanak yang sedang menunggu hadiah, dia suka kecerahan dan daya tarikan, jadi pilihlah hadiah yang akan dia lihat dan segera faham nilainya.

Keperluan Hadiah

Peraturan pertama untuk hadiah kanak-kanak - mereka mesti benar-benar selamat dan tidak mengandungi bahan atau pewarna berbahaya. Di samping itu, manakala bahagian kecil dan mainan yang tidak diingini yang tidak mempunyai kekuatan tinggi. Ini adalah masa depan lelaki yang akan ditujukan untuk membina, tetapi buat masa ini ia lebih menarik untuk dia memecahkan dan melihat apa yang menarik di dalamnya.

Hadiah mesti mempunyai watak "segera", bayi mesti menilai dengan serta-merta, pada masa penghantaran, sebaliknya kesannya akan hilang sepenuhnya.

Pesta ulang tahun hanya akan berhenti mengaitkan anda dengan pergi ke sarkas atau pusat hiburan, walaupun anda menyumbangkan tiket, tetapi dua minggu lalu. Atas sebab yang sama, tidak disyorkan untuk memberi wang - apa sahaja yang mereka beli, itu akan menjadi "bukan hadiah" anda.

Dewasa juga sering lupa bahawa pakaian bukan hadiah untuk kanak-kanak sama sekali. Dia digunakan untuk fakta bahawa pembelian itu dibuat oleh orang dewasa pada hari tertentu. Hari ini adalah hari cuti - hari yang sukar, jadi jangan berikan apa-apa pakaian, kasut atau juga linen katil dengan watak-watak kartun.

Alat dan mesin untuk lelaki masa depan

Pada tiga, budak lelaki itu masih sangat kecil, tetapi minatnya sudah cukup lelaki. Tidak seorang pun tidak akan menyerahkan hadiah itu pada roda, bukan?

Anda boleh lakukan dengan kereta cetek, tetapi anda boleh naik taraf - untuk memberikan anak lelaki hari jadi keseluruhan set autoparking pelbagai peringkat atau trek perlumbaan khas, bukan sahaja dengan kereta, tetapi dengan keseluruhan infrastruktur kereta.

Jika kewangan membenarkan, dermakan kereta elektrik anda sendiri - yang mana anda boleh menunggang. Ini akan menjadi sebab kebanggaan yang hebat!

Kanak-kanak sudah dalam tiga tahun memahami bahawa kehidupan dewasa bukan sahaja peluang lelaki, tetapi juga tugas.

Keinginan untuk menjadi seperti ayah, yang secara literal boleh membetulkan segala-galanya di dalam rumah, akan menimbulkan minat terhadap alat, terutama yang dibuat khusus untuk anak-anak. Perhatian khusus akan menyebabkan satu set mesin disassembling dengan satu set alat untuk pemasangan dan perhimpunannya.

Penyelesaian popular lain termasuk kit pertukangan, tukul dan kuku, latihan berkuasa bateri kanak-kanak dan banyak lagi.

Membangun minda dan badan

Kacang tiga tahun itu sangat mudah alih, dan pasti, di mana jauh, impian menjadi juara. Keinginan sememangnya sangat baik untuk kesihatan, jadi doronglah - sebagai contoh, buat hadiah yang sesuai untuk tempoh tiga tahun.

Selalunya disyorkan untuk memilih ini:

 • sudut sukan rumah untuk keseluruhan latihan yang membangunkan otot dan meneutralkan aktiviti berlebihan;
 • trampolin untuk lompatan selamat yang tidak terhad tanpa membahayakan katil dan sofa;
 • tricycle atau skuter untuk menikmati kelajuan;
 • segala macam bola, begitu disukai oleh semua anak laki-laki;
 • sebarang produk sukan lain yang direka untuk bayi berusia tiga tahun.

Walau bagaimanapun, kuasa fikiran - perkara itu tidak begitu berguna, terutamanya kerana ciri yang sangat jelas dari anak kecil kini adalah keingintahuan dan keinginan yang tidak terkawal.

Sekarang adalah masa yang baik untuk belajar tentang menghitung dan membaca, dan untuk belajar tentang dunia yang tidak terbatas di sekitar anda, maka pertimbangkan idea-idea hadiah seperti:

 1. mosaik pendidikan, loto dan kiub, serta magnet dengan nombor dan huruf;
 2. ensiklopedia pertama dan hanya buku-buku terang dengan gambar - tentang pengangkutan, haiwan, dinosaur, ideal - dengan contoh yang jelas dalam bentuk mainan;
 3. tablet kanak-kanak khas atau mana-mana elektronik pendidikan lain.

Idea untuk hobi yang santai dan aktif

Walaupun budak lelaki anda tidak tenang, masih ada masa apabila dia menjadi letih, tetapi dia masih tidak mahu bosan. Jika bayi itu benar-benar hiperaktif, tetapi rajin, maka dia hanya perlu memberikan sesuatu untuk hobi yang tenang. Bagi kes sedemikian, permainan papan biasanya sesuai, dengan atau tanpa elemen latihan - hiburan sederhana.

Contoh yang jelas - lotto dan permainan kanak-kanak di mana anda perlu bergilir. Pereka juga akan menjadi hadiah yang sangat masuk akal, tetapi, sebaik-baiknya, tanpa perincian yang terlalu kecil. Jangan risau: walaupun kanak-kanak itu seolah-olah tidak memahami maksud permainan, dia masih maju, dan tidak lama lagi anda akan melihat perkembangan yang jelas.

Jika bayi berminat dengan muzik, dia suka menyanyi dan menari, dan ibu bapa, bagi pihak mereka, menganggapnya mungkin untuk menahan bunyi yang berterusan, menyumbang kanak-kanak mainan alat mainan. Biasanya, mereka semua hanya boleh dimainkan sepenuhnya di atas pensintesis dan paip, tetapi ini hiburan yang menarik.

Dalam sesetengah kes, kanak-kanak itu mungkin terbawa-bawa sehingga lambat laun dia akan memahami perbezaan antara mainan dan hadiah, dan minta dia menghantarnya ke sekolah muzik.

Pilihan sejagat yang lain

Kadang-kadang, terutamanya jika anak itu bukan milikmu, tidak ada kemungkinan untuk menumpukan banyak masa untuk memilih hadiah, tapi tetap saya ingin orang hari jadi dipenuhi.

Dalam keadaan ini, tidaklah baik untuk mempertimbangkan pilihan hadiah sekali lagi, yang pastinya akan menggembirakan budak lelaki dan boleh menjadi mainan kegemarannya untuk masa yang lama:

 • Kereta dari semua jenis, dari "model" paling mudah untuk pilihan dengan motor, kawalan radio, dan fungsi lain.
 • Mengubah robot yang boleh "menyamar" di bawah mesin yang sama.
 • Keretapi mainan adalah hadiah, percayalah, walaupun ayah akan suka, belum lagi seorang budak lelaki berusia tiga tahun.
 • Tematik untuk profesion lelaki - seorang anggota polis, seorang bomba, seorang doktor.
 • Senjata mainan. Setakat ini lebih baik tanpa peluru - air, atau hanya bercahaya dan membuat bunyi.
 • Kit tentera untuk melakukan pertempuran ini.
 • Kapal, kapal terbang dan kenderaan lain.

Ingat bahawa pembungkusan dan pembungkusan yang indah adalah satu pertiga daripada kejayaan hadiah. Lebih suka mainan yang cerah dan cantik, atau yang paling serupa dengan asal sebenar anda.

Apa hadiah tidak akan menggembirakan kanak-kanak itu?

Seorang dewasa, setelah menerima hadiah yang tidak sesuai, akan cuba untuk tidak memperlihatkan kepadanya, tetapi seorang anak berusia tiga tahun pasti akan menunjukkan bahawa dia kecewa. Kebencian pada zaman ini akan dilupakan dengan cepat, tetapi cuti itu akan dimanjakan, jadi elakkan daripada memberi apa yang tidak disukai oleh anak.

Berikut adalah beberapa tip untuk membantu anda mengelakkan situasi memalukan:

 • Apa-apa sahaja yang anda tidak boleh sentuh bukan hadiah.
 • Hadiah semata-mata praktikal, tanpa menghiburkan atau bermain permainan, berikan untuk hari jadi yang akan datang - dalam tiga tahun ini tidak akan dihargai.
 • Pada usia tiga tahun, mana-mana lelaki normal sudah memahami dan menyedari jantinanya, dia tidak akan menyukai kebanyakan hadiah yang sesuai dengan gadis itu. Walaupun kanak-kanak itu sendiri atas sebab tertentu suka, ada risiko bahawa anak-anak lain akan menertawakannya. Oleh itu, jangan buat masalah yang tidak perlu untuk kanak-kanak itu, kerana dia masih tidak tahu bagaimana untuk menganggap kritikan terhadap minat.
 • Elakkan memberi hadiah terlalu rumit kepada anak anda yang tidak mungkin dipahami dalam tiga tahun. Ia boleh menjadi permainan dan ensiklopedia yang terlalu rumit, dan tablet baru-baru ini, jika sudah tentu, ia bukan untuk kanak-kanak.

Apa kereta lain yang boleh anda pilih selama tiga tahun? Dengar perbualan antara kedua-dua lelaki itu.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan