Bagaimana untuk memilih aksesori untuk kerusi roda?

Kandungannya

Ramai pengeluar kereta bayi hari ini melatih model mereka sebanyak mungkin supaya ibu bapa tidak lagi merasa kekurangan apa-apa. Namun begitu, masalah timbul - seseorang dengan cepat merosot aksesori standard, seseorang tidak menyukainya, tetapi seseorang menyimpan wang sama sekali atau hanya tidak memikirkannya pada waktunya, ditinggalkan tanpa perkara yang berguna. Memulihkan integriti set tidak begitu sukar, kerana semua butiran untuk perbaikan kefungsian kerusi roda dijual secara berasingan, namun, anda perlu dapat memilihnya dengan betul.

Universal Add-ons

Apa yang dibincangkan di bawah ini sering kali tidak termasuk dalam set penghantaran kereta dorong, namun semua perkara ini amat diperlukan untuk ibu bapa anak kecil. Ini bermakna anda perlu memilih produk sedemikian mungkin secara bertanggungjawab.

  • Kereta dorong adalah tempat tidur yang meragukan, jadi diperlukan tilam khas, dan lebih baik - ortopedik. Saiz aksesori sepadan dengan saiz buaian sebanyak mungkin, sementara keutamaan harus diberikan bukan untuk lembut tetapi kepada varian yang lebih tegar, yang lebih berguna untuk postur.

Anda perlu memilih bahan hipoallergenik sahaja, jika tidak, tilam boleh menjadi penyebab utama alahan kanak-kanak.

  • Membeli-belah biasanya dimasukkan ke dalam bakul khas di bawah bassinet atau tempat dudukWalau bagaimanapun, bahagian ini kereta dorong biasanya tidak dilindungi dengan baik bukan sahaja dari hujan, tetapi juga dari pandangan orang yang lewat. Sesetengah pengeluar utama kerusi roda telah menghadiri untuk melepaskan penutup berasingan untuk keranjang sedemikian, yang membolehkan anda mengemas kini kemungkinan untuk membeli-belah dengan kereta dorong. Aksesori sedemikian dipilih mengikut logik yang sama sebagai beg biasa. Ia perlu lapang, selamat diikat, mempunyai poket untuk pelbagai perkara kecil. Perkara utama - ia adalah kerusi roda yang sesuai, sekurang-kurangnya dengan kaedah lampiran.

Sekiranya perlu, beg ini boleh digunakan secara berasingan, tanpa pengangkutan kanak-kanak.

  • Perlindungan roda - ini adalah sesuatu yang baru, kerana agak kecil masih diketahui di negara kita. Beg khas kain getah dan kelembapan-bukti menyelesaikan masalah jejak kotor dari roda, jika cuaca basah di luar. Selepas kembali dari berjalan kaki, penutup itu diletakkan pada roda di suatu tempat di ambang apartmen, melindungi kebersihan rumah.

Tambahan Musim Sejuk

Musim sejuk di kawasan kami mempunyai pelupusan yang sangat keras, tetapi banyak stesen, terutama yang asing, tidak menyediakan pemanasan radikal. Ia mungkin untuk memanaskan kanak-kanak itu, tetapi ini juga bermasalah - tidak menguntungkan bagi ibu bapa untuk membeli keseluruhan almari pakaian dari mana bayi akan tumbuh dalam beberapa bulan. Ia masih dapat memperbaiki reka bentuk kereta dorong itu.

  • Sampul bertebat - Ini adalah sejenis beg tidur untuk yang terkecil. Masalah pemanasan anak sekarang diselesaikan dengan bantuan satu perkara, yang akan menggantikan sekumpulan pakaian kecil yang sangat tidak menyenangkan untuk dipakai pada bayi. Perkara yang paling menarik adalah bahawa walaupun produk sedemikian boleh menjadi transformer, contohnya, beberapa model membolehkan anda menukar sampul ke selimut biasa, dan menggandakan saiznya.

Sampul surat panas dibuat dari bahan yang berbeza, anda boleh memilih pilihan musim sejuk dan demi musim.

  • Anda tidak sepatutnya melupakan keselesaan ibu bapa sama ada khasnya dibuat khusus untuk mereka. gandingan tangan. Ini adalah sejenis beg untuk tangan, yang dilampirkan pada pemegang semasa berjalan dan biasanya melibatkan kehadiran serentak dua tangan di ruang umum, dan bukannya dua sarung tangan yang berasingan. Anda perlu memilih model dari fabrik yang mengekalkan haba dengan baik, sifat penghancuran air juga tidak berlebihan. Klac tidak boleh merengsakan kulit tangan, tetapi reka bentuk, warna dan pilihan fabrik - ini adalah satu perkara rasa.

Aksesori untuk musim panas

Nampaknya dalam keadaan musim panas agak selesa untuk berjalan-jalan, bagaimanapun, dalam hal anak kecil, walaupun alasan yang sangat kecil dapat menyebabkan ketidaknyamanan yang serius. Ibu bapa yang berpengalaman akan mengesahkan bahawa kereta dorong juga perlu disediakan secara berasingan untuk musim panas, dan ini memerlukan aksesori khas.

  • Nyamuk bersih adalah penyelesaian terbaik untuk masalah alahan, kerana ia menghalang akses kepada kanak-kanak bukan sahaja pelbagai serangga, tetapi juga debunga. Di samping itu, di kawasan dengan banyak habuk atau hanya udara kotor, grid ini menyediakan penapisan separa campuran udara. Jaring adalah sama rata dan direka khusus untuk kereta bayi - dalam apa jua keadaan, anda perlu memastikan bahawa anda boleh membetulkannya dengan "rotan" atau "buku" anda sendiri tanpa sebarang masalah. Sesetengah model juga melindungi bayi dari radiasi ultraviolet, yang mengurangkan pergantungan pada bayangan.

Kriteria utama untuk memilih anti nyamuk adalah kebolehpercayaannya, walau bagaimanapun, para ahli mengatakan bahawa ia juga dapat menjejaskan penglihatan, jadi pensijilan ahli tohmologi tidak akan berlebihan.

  • Jas hujan, seperti namanya, melindungi bayi anda dari hujan. Ia diperbuat daripada bahan sintetik, jadi anda harus memeriksa sekurang-kurangnya dengan bau, kerana aroma yang tidak menyenangkan menunjukkan ketoksikan bahan baku yang digunakan. Bagi setiap kereta dorong, penutup hujan dibuat secara berasingan, kerana ia sepadan dengan agak tepat dalam bentuk dan saiz, mempunyai fastenings di tempat yang betul. Sebagai peraturan, bahan penutup hujan tidak membenarkan bukan sahaja air, tetapi juga udara, jadi penyelesaian kompromi harus dijumpai pada bagaimana penutup hujan akan berventilasi, tidak membiarkan hujan kepada bayi.

Pengilang

Terdapat beberapa pengeluar yang, sambil melepaskan kereta, jangan lupa tentang aksesori untuk mereka pada masa yang sama, dan mereka menyediakan kerusi roda dari syarikat-syarikat yang bersaing dengan gizmos seperti itu. Semua pengeluar tersebut boleh dibahagikan kepada tiga kumpulan.

  • Pengeluar barat Secara tradisinya, barang-barang berkualiti tinggi ditawarkan, namun, bagi banyak keluarga domestik, pembelian sebegini akan menyakitkan kerana kos yang tinggi. Sekiranya anda boleh, anda harus memberi perhatian kepada produk jenama seperti Stokke (Norway), Chicco Urban (Itali) atau sekurang-kurangnya Tutek Torero (Poland). Jenama terbaru, yang terletak di negara EU yang tidak kaya, menawarkan barang-barang yang agak murah, walaupun kualiti tetap Eropah.
  • Syarikat Rusia mereka cuba untuk bersaing dengan orang Barat, tetapi, terus terang, mereka ternyata begitu. Tetapi produk mereka jauh lebih murah, dan yang paling penting - ia boleh didapati di mana-mana sahaja. Jenama yang paling terkenal dianggap "Karapuz", ia adalah mengenai syarikat ini yang biasanya menulis ulasan yang positif.
  • Seperti mana-mana produk lain, Produk Cina - ia sentiasa menjadi risiko dan tumpuan tertentu kepada pengguna yang tidak bersedia untuk pergi jauh, hanya untuk menyelamatkan. Pengecualian yang benar, menyenangkan seperti Masa Bayi di sini.

Video berikut akan membantu anda menentukan pilihan kereta dorong.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan