Kereta bayi: pelbagai bentuk dan keistimewaan pilihan

Kandungannya

Apabila kanak-kanak membesar sedikit, buaian asal menjadi tidak selesa untuknya atau ibu bapanya. Dia sendiri ingin tahu tentang dunia di sekelilingnya, dia mahu melihatnya dan merasa emosi baru daripada bertemu dengannya, jadi dia lebih suka kedudukan duduk. Ibu bapa juga lebih selesa, kerana kereta dorong itu dijanjikan lebih kecil - lebih mudah menyimpannya di rumah, dan ia akan memasuki lif lebih cenderung, dan reka bentuk sebegini hampir selalu kurang daripada buaian, yang sangat penting dalam konteks penambahan berat badan. Itulah sebabnya, selepas kira-kira enam bulan, buaian harus diganti dengan kereta dorong yang lebih praktikal.

Ciri khas

Kereta dorong itu secara visual berbeza daripada buaian, kerana ia sering kelihatan seperti tempat duduk biasa yang dipasang di atas casis. Ini tidak bermakna seseorang kanak-kanak hanya boleh duduk di kereta dorong seperti itu. Dalam kebanyakan kes, pemaju memahami bahawa pada usia ini bayi masih belum bersedia untuk duduk berjam-jam, jadi mereka menyediakan sandaran belakang yang boleh laras, yang dalam banyak model membolehkan anda untuk berbaring, dan di beberapa kerusi roda, bahkan sepenuhnya berbaring. Kereta bayi disyorkan untuk kanak-kanak yang tidak berumur kurang dari enam bulan. Ambang atas penggunaannya bergantung kepada pengilang khusus dan, oleh itu, bagaimana bahan tahan lama yang digunakannya dalam proses pengeluaran.

Kereta bayi dibahagikan kepada beberapa jenis. Bagaimanapun, tanpa mengira jenis itu, mereka hampir selalu lebih ringan dan lebih padat daripada buaian. Ini disebabkan hakikat bahawa kanak-kanak menduduki posisi yang lebih dekat dengan yang menegak, dan dengan parameter ini, untuk alasan yang jelas, masalah tidak pernah timbul. Susunan sedemikian memungkinkan untuk mengurangkan panjang kereta dorong, yang bermakna lebih mudah memasuki lif dengannya.

Dianggap bahawa kereta dorong itu juga kelihatan lebih ringan, yang disebabkan oleh saiz yang dikurangkan yang sama. Malah nama "berjalan" datang hanya kerana ia digunakan terutamanya untuk berjalan, dan oleh itu semestinya mudah.

Perlu diingatkan bahawa kerana berat badan yang kurang dan dimensi yang lebih sederhana, kereta dorong itu sering kehilangan banyak bonus yang ditawarkan oleh buaian, atau ia dibentangkan dalam bentuk yang dikurangkan. Khususnya, ini terpakai kepada set pengangkutan "musim sejuk" yang lengkap. Selimut kaki atau jas hujan yang sama dalam set stroller adalah kurang biasa. Selain itu, bakul untuk barangan kecil dan pembelian, yang secara tradisinya terletak di bawah tempat duduk, mengalami kekurangan kapasiti. Adalah lebih baik untuk tidak pergi ke kedai tanpa beg dengan kereta dorong seperti itu.

Pada masa yang sama, kereta dorong tidak hanya kelihatan padat dalam bentuk terungkap, ia juga tahu bagaimana untuk bekerjasama dengan saiz yang sangat kecil. Satu lagi 2-3 dekad yang lalu, komponen ini diabaikan oleh banyak pengeluar. Bagaimanapun, pada zaman pengedaran kereta persendirian, kriteria ini sangat penting. Ramai ibu bapa menganggapnya normal untuk perjalanan dengan anak mereka untuk lawatan atau bandar, jadi kerusi roda harus sesuai di dalam bagasi.

Ramai model juga dilengkapi dengan sistem lipat "satu tangan", yang sangat penting dalam keadaan di mana ibu bapa perlu memasang dan membongkar struktur dengan cepat semasa perjalanan di lif dan pengangkutan awam.

Harus diingat bahawa populariti massa mengubah model di semua cawangan pengeluaran tidak dapat mempengaruhi kereta. Sesetengah model dapat berubah supaya mereka tidak dapat dikaitkan dengan keseronokan. Sekiranya dikehendaki, casis yang sama boleh dipasang sebagai unit berjalan, dan buaian, dan dalam beberapa kes - walaupun kerusi kereta. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, ibu bapa semakin memilih model seperti itu, memandangkan perolehan mereka dapat menjimatkan wang secara signifikan. Kereta dorong masih sama dan ia tidak perlu berubah apabila kanak-kanak tumbuh.

Kebanyakan ibu bapa berurusan dengan kereta tunggal, bagaimanapun, pengeluar tidak lupa tentang keluarga mereka di mana terdapat lebih banyak bayi. Terdapat model khas yang direka untuk dua dan tiga kanak-kanak pada masa yang sama. Mereka dibezakan oleh pelbagai besar sekurang-kurangnya disebabkan oleh fakta bahawa pengeluar berusaha dengan pelbagai cara untuk "mengurangkan" reka bentuk terlalu rumit dan rumit.

Walaupun kebanyakan keretapi ganda dan triple dianggap direka untuk kembar atau triplet, mereka cukup sesuai dalam kes cuaca yang sama, apabila perbezaan umur antara kanak-kanak tidak melebihi satu setengah tahun. Dalam kes ini, penyelesaian yang sempurna adalah model transformer yang membolehkan anda memasang blok berjalan atau buaian untuk dipilih. Walau bagaimanapun, adalah perlu sebelum membuat pembelian untuk memastikan reka bentuk kereta dorong itu membolehkan pemasangan serentak pelbagai jenis yang serentak.

Pandangan

Pengkelasan kereta bayi boleh dilakukan mengikut kriteria yang banyak, jadi ia bernilai sekurang-kurangnya menonjolkan kriteria utama untuk klasifikasi, kerana ketepatan pilihan yang memihak kepada model tertentu bergantung kepadanya.

Kaedah lipat

Sebagai permulaan, perlu diingatkan bahawa jenis stroller lipat dibahagikan kepada dua jenis utama dan pilihan ketiga.

  "Buku"

  Mereka lebih besar dan mahal, bagaimanapun, kereta dorong itu, akan kita katakan, lebih kukuh. Hakikatnya bahawa kerusi dan belakangnya mempunyai pangkalan yang tegar, dan dia juga sangat berguna untuk sistem musculoskeletal anak yang baru muncul. Oleh sebab itu, "buku" yang dilipat tidak banyak dikurangkan, tetapi ia adalah bagasi yang berasingan dan stabil.

   "Tebu"

   Mereka lebih mudah dan lebih murah, dan perbezaan, masing-masing, terletak pada hakikat bahawa bayi perlu duduk terutamanya pada kerusi tenunan, dan berehat di belakang bahan yang sama. Satu atau dua batang boleh digunakan sebagai sokongan tambahan, namun, ia bukanlah satu bidang pepejal yang penuh dengan ucapan, jadi sesetengah doktor pediatrik membunyikan penggera, mendakwa bahawa untuk kanak-kanak seperti penyelesaian kejuruteraan penuh dengan banyak masalah di masa depan.

   Walau bagaimanapun, ramai ibu bapa memilih pelbagai ini untuk kedua-dua murah dan padat, yang membolehkan mengambil kereta dorong seperti dalam perjalanan. Perlu diingat bahawa kebanyakan kerusi roda ini apabila dilipat tidak boleh berdiri tegak tanpa sokongan tambahan, jadi anda perlu bersandar terhadap sesuatu, jika tidak, anda tidak akan menghemat ruang.

   "Rotan" dianggap ringan, sering digunakan secara eksklusif sebagai kereta dorong musim panas, tetapi disebabkan ciri-ciri reka bentuk, ia boleh melipat separuh, menjadi lebih kecil.

   Transformer

   Model ini tidak boleh dikaitkan dengan kereta, tetapi jika reka bentuk menunjukkan kemungkinan memasang unit berjalan, itu bermakna mereka dapat dianggap sebagai pilihan berjalan. Dalam kes ini, kereta dorong sebagai reka bentuk pepejal tidak wujud sama sekali, jadi casis dilipat secara berasingan, dan pilihan ini hampir selalu tersedia.Blok yang boleh ditanggalkan, sebaliknya, biasanya tidak boleh dilipat, tetapi pengeluar yang paling peduli menjahit pada mereka yang mengendalikan khusus, berkat produk sedemikian mula menyerupai beg yang mudah untuk mengangkut seorang anak.

   Mengikut lokasi kanak-kanak

   Sangat sedikit orang berfikir tentang kriteria ini sehingga dia mempunyai anak, tetapi ia adalah sangat penting, kerana pilihan kereta dorong tertentu mungkin bergantung sepenuhnya kepadanya.

   • Muka kepada ibu Adalah lebih baik untuk menanam kanak-kanak yang tidak terlalu berminat dengan landskap sekitarnya, tetapi sebaliknya, mereka memerlukan pemantauan berterusan oleh ibu mereka. Ini sangat penting untuk kanak-kanak yang menyakitkan yang memerlukan penjagaan yang tepat pada masanya, dan juga untuk orang yang terlalu aktif yang mampu mewujudkan kelonggaran diri sendiri.
   • Menghadiri ke arah perjalanan adalah berfaedah untuk menanam anak-anak yang agak tenang yang akan menduduki dengan sempurna dengan hakikat bahawa mereka akan menikmati landskap sekitarnya. Seorang kanak-kanak yang ingin tahu mungkin tidak berminat untuk melihat perut ibunya sepanjang masa - dia akan mempelajari dunia di sekelilingnya dengan penuh minat untuk berjalan-jalan.

   Di dalam buaian dalam kes ini, penting untuk mempunyai tetingkap tontonan khas, bagaimanapun, agak sukar untuk menghasilkan penempatan yang logik di tudung kereta bayi, jadi anda perlu mempercayai anak itu bahawa dia akan berkelakuan baik.

   • Model tombol berputar membenarkan ibu bapa setiap kali memilih semula bagaimana anak itu akan dikerahkan - muka atau kembali kepada orang yang membawa pulang. Ini seolah-olah mudah untuk ramai, kerana mungkin untuk memberi anak hak untuk mengagumi taman itu, tetapi dalam hal dingin yang tak terduga, ibu selalu dapat mengungkap pegangan dan menjaga kondisi anak itu terkendali.
   • Sesetengah model transformer tidak mempunyai keperluan khusus untuk arah blok yang dipasang. Walau bagaimanapun, pemegang tidak boleh berputar dalam kes seperti itu anda hanya boleh menggunakan tempat duduk itu sendiri.

   Jika kereta dorong direka untuk dua atau tiga anak, maka pilihan penempatan akan lebih besar. Kanak-kanak boleh duduk bersebelahan, atau satu demi satu, dan dalam kedua-dua kes arah boleh menjadi sama atau bertentangan dengan arah pergerakan. Anda boleh menggunakan tempat duduk dan supaya anak-anak menghadapi satu sama lain, atau sebaliknya, dengan punggung mereka satu sama lain.

   Antara lain, dalam kereta bayi dua dan tiga, kerusi tidak selalu berada di tahap yang sama. Mereka juga boleh bertindih sebahagiannya dalam unjuran, kerana satu tempat tergantung sedikit di atas yang lain.

   Kadar susut nilai

   Jika kereta dan basikal yang baik semestinya dilengkapi dengan sistem susut nilai, agak tidak jelas mengapa tidak semua ibu bapa menyedari bahawa ini juga sangat penting dalam hal pengangkutan bayi. Jalan-jalan domestik dikenali sebagai salah satu daripada dua masalah utama kita, dan seorang kanak-kanak yang mungkin ingin tidur semasa berjalan-jalan, benjolan sedemikian akan menjadi masalah global, yang akan merosakkan suasana bukan sahaja bayi, tetapi juga ibu bapa.

   Memandangkan orang dewasa mungkin mahu berjalan kaki di pantai laut atau di dalam hutan, kerusi roda tanpa susut mungkin menjadi neraka untuk kanak-kanak. Mata air susut nilai untuk memperbaiki keadaan adalah sangat penting. Walau bagaimanapun, perhatian harus dibayar bukan sahaja kepada mereka, tetapi juga untuk roda, yang memainkan peranan penting dalam konteks ini.

   Semakin besar roda, lebih baik, kerana mereka tidak akan merasakan batu-batu kecil dan lubang-lubang, sehingga orang tua dapat memilih tidak dengan hati-hati untuk memilih jalan. Sekiranya roda masih terlalu kecil, lebih banyak perhatian harus dibayar kepada pelbagai lencongan. Untuk meningkatkan daya bergerak demi lilitan tajam akan membantu roda hadapan, dapat berputar di sekitar paksinya. Dan juga apa yang dibuat roda adalah sangat penting. Dalam model yang murah, mereka sering terbuat dari plastik, yang, seperti yang kita tahu, tidak muncul semula, jadi sebarang gegaran dirasakan agak ketara.

   Roda getah kembung boleh menjadi penyelesaian yang baik, tetapi penting untuk memahami bahawa jika getah ditumbuk, masalahnya akan menjadi kritikal. Mungkin penyelesaian terbaik adalah untuk memilih roda dengan tayar getah dan pengisi lembut seperti silikon.

   Pilihan kawalan

   Secara tradisinya, kereta bayi yang membolehkan anda menyesuaikan diri dengan setiap kanak-kanak sebaik mungkin dianggap berkualiti tinggi. Pilihan sedemikian adalah sangat penting walaupun untuk kereta tunggal - apa yang kemudian dikatakan mengenai model-model yang direka untuk dua atau tiga anak. Semakin banyak preset setiap kerusi roda mempunyai, lebih baik.

   Sekiranya reka bentuk membolehkan penggelek dua atau lebih penumpang serentak, setiap seorang mestilah mempunyai sistem penyesuaian individu, kerana walaupun si kembar mungkin mempunyai keperluan yang sama sekali berbeza pada masa tertentu.

   Pada masa yang sama, semuanya boleh dikawal selia. Jangan berfikir bahawa biasanya hanya sandaran yang dikawal selia, dan batas kemungkinan adalah pelarasan langkah. Biasanya, anda juga boleh membetulkan visor, dan kadang-kadang juga bumper terhad.

   Bagi orang dewasa yang menggulung kanak-kanak, faktor penting dalam keselesaan juga akan menjadi keupayaan untuk menyesuaikan ketinggian pemegang. Peluang ini membolehkan anda memilih kereta dorong tanpa mempedulikan seberapa tinggi model yang anda suka, kerana pemegang boleh disesuaikan dan kemudian berjalan kaki akan menjadi mudah untuk kedua-dua orang dewasa dan kanak-kanak. Dalam satu keluarga, orang dewasa boleh bervariasi ketara.

   Jika seorang ibu mahu membantu secara aktif dalam soalan-soalan berjalan seorang kanak-kanak, penjagaan perlu diambil untuk memastikan bahawa ini adalah selesa untuk semua pembantu yang berpotensi.

   Aksesori

   Aksesori untuk kereta bayi adalah bahagian yang boleh dibekalkan dengan beberapa model, sementara yang lain - memerlukan pembelian yang berasingan atau tidak diberikan sama sekali. Sekiranya mereka sudah berada di dalam kit, ini adalah tambahan model yang dipersoalkan, walaupun kadang-kadang lebih baik untuk menggantikan apa-apa bahagian dengan analog yang dibeli secara berasingan. Jika aksesori yang diperlukan tidak dimasukkan, anda perlu bertanya sebelum membeli kereta dorong bagaimana sebenarnya ia adalah untuk membeli dan memasang aksesori sedemikian. Di peringkat global, aksesori juga boleh merangkumi alas kaki, visor dan bumper depan. Walau bagaimanapun, kebanyakan model mempunyai mereka, jadi mereka tidak perlu dipertimbangkan secara terperinci.

   Tali di kaki betul-betul dianggap salah satu aksesori yang paling biasa. Ia datang dengan kebanyakan kereta. Oleh kerana jenis pengangkutan kanak-kanak ini biasanya tidak berbeza dengan ketara dalam pemanasan, dalam bentuk tulen ia menyiratkan sama ada secara eksklusif penggunaan musim panas, atau bayi harus sangat hangat dipakai, yang mungkin tidak nyaman baginya. Tudung berguna untuk melindungi kaki bayi sedikit atau untuk melindungi dari hujan cahaya yang tiba-tiba.

   Jas hujan adalah variasi perlindungan sedikit terhadap hujan dan juga sering terdapat dalam kit penyampaian. Ia biasanya diperbuat daripada plastik anjal khas, jadi tidak mungkin untuk menyelamatkan dari sejuk, tetapi ia tidak membiarkan air sama sekali. Penyelesaian ini sesuai untuk ibu bapa yang tidak menganggap alasan hujan cukup untuk menolak berjalan.

   Jaring nyamuk hampir tidak pernah datang dengan penyerahan stroller bayi, tetapi baru-baru ini ia telah menjadi aksesori yang semakin popular. Moms pasti menyedari bahawa gigitan nyamuk yang paling kecil, yang mungkin tidak diketahui sepenuhnya dalam kes orang dewasa, dalam keadaan dengan seorang anak tiba-tiba boleh menyebabkan masalah besar dalam bentuk gatal-gatal dan ruam kulit.

   Kanak-kanak, pada dasarnya, lebih terdedah kepada reaksi alahan terhadap perengsa di sekelilingnya, jadi debunga beberapa tumbuhan dan gigitan serangga yang sama hampir boleh dibawa masuk ke hospital.Di bandar-bandar besar, suasana metropolis yang tercemar juga merupakan masalah besar, dan sesetengah tempat juga penuh dengan habuk dan kotoran biasa, yang masuk ke paru-paru, tidak menyumbang kepada peningkatan kesihatan.

   Jaring nyamuk bukanlah satu ubat penawar, tetapi ia dapat membantu sekurang-kurangnya mengurangkan sebahagian ancaman yang dijelaskan. Sesetengah ibu menggunakan jaring itu juga dari motif semata-mata takhayul. Mereka takut bahawa seorang penentang, yang merasa iri terhadap anak atau keluarganya, mungkin menipu anak itu.

   Selimut bayi penuh dalam kit kereta dorong adalah agak jarang, walaupun ia mungkin berguna. Pengilang tidak meletakkannya, dipandu oleh fakta bahawa kanak-kanak yang dapat berjalan dan berjalan biasanya menaiki kereta bayi. Kanak-kanak zaman ini sepatutnya berpakaian, tidak dilindungi, supaya tidak membatasi kebebasan mereka bergerak. Dalam satu tangan, ini adalah logik; sebaliknya, dalam enam bulan kanak-kanak itu pasti tidak akan bangun dan berlari. Menggunakan kereta dorong tanpa selimut di musim sejuk mana-mana ibu bapa biasa akan memanggil pengembaraan.

   Akhirnya, tilam dan bantal khas jarang dijual dengan kereta dorong, dan ini boleh menjadi masalah yang serius. Sekiranya punggung belakang kembali cukup untuk membiarkan kanak-kanak itu berbaring, persoalan timbul tentang bagaimana lembutnya. Sebagai peraturan, ia masih bukan katil bulu. Walau bagaimanapun, ia bermasalah untuk melembutkan apa-apa rehat, kerana anda masih perlu mencari tilam yang sesuai untuk kereta dorong tertentu.

   Jika pengilang memutuskan untuk melengkapkan modelnya dengan bonus sedemikian, maka ia hampir selalu menunjukkan tahap perhatian yang tinggi terhadap masalah pengguna berpotensi.

   Reka bentuk

   Kereta bayi, tanpa mengira model mesti bergaya - ini adalah keperluan pengguna moden. Malah produk Cina yang tidak diingini pengeluar yang diragui mendakwa dianggap cantik, jika tidak, mereka tidak akan membelinya. Di peringkat global, terdapat dua trend fesyen utama.

   Minimalisme dalam konteks kereta ringan untuk berjalan kaki kelihatan sangat sesuai, kerana ia tidak menyiratkan kemewahan berlebihan. Kereta dorong ini biasanya kelihatan agak terkawal, dalam reka bentuknya digunakan, sebenarnya, hanya dua warna - satu untuk penutup kain dan satu untuk bingkai.

   Pada masa yang sama, pengangkutan tidak semestinya kelihatan membosankan, kerana anda boleh memilih warna yang kaya untuk budak lelaki atau ditekankan tender - untuk gadis itu, tetapi tidak ada hiasan khas untuk kes itu. Kereta dengan reka bentuk minimalis juga bagus kerana ia biasanya agak murah.

   Mereka mempunyai beberapa aksesori, tetapi jika mereka berada, mereka kebanyakannya disimpan dalam satu warna, yang mana kerusi roda kelihatan seperti keseluruhannya. Di satu pihak, ini membolehkan anda mencapai keharmonian lengkap imej, di sisi lain - tidak mudah untuk mengambil aksesori yang hilang supaya ia sesuai dengan sempurna dengan warna pilihan model.

   Reka bentuk "kanak-kanak" adalah kurang biasa, tetapi secara teori, anak-anak harus menyukai lebih banyak lagi, kerana kerangka gerabak itu sering dihiasi dengan pola yang kompleks. Produk dengan reka bentuk sedemikian boleh dibahagikan kepada dua kategori - model Barat yang mahal dan berkualiti tinggi dan produk Cina. Yang terakhir dalam reka bentuk ini pasti tidak patut diambil, kerana kos rendah memberi kesan kepada kualiti kain, yang, berwarna-warni, mengancam untuk cepat pudar dan kehilangan kejelasan corak, dan sangat baik jika cat tidak membahayakan bayi. Dengan sampel mahal dari pengeluar terkemuka, kebarangkalian ini, tentu saja, sangat berkurangan.

   Keinginan untuk memberikan reka bentuk warna adalah pemisahan yang jelas dari minimalism, jadi tidak hairanlah, dari segi peralatan, pengeluar berusaha untuk menyimpang sekurang-kurangnya sedikit dari seratus peratus ringan dari kereta.

   Jas hujan jaket dan selimut kaki, dan kadang kala jaring nyamuk bukan hanya keprihatinan untuk keselesaan asas pemilik kecil masa depan, tetapi juga keinginan untuk memastikan bahawa ibu bapa tidak mengalami pencarian aksesori yang sepadan. Ia membantu pengeluar untuk mendapatkan lebih banyak, memaksa pengguna untuk membeli semua komponen yang disertakan dari satu syarikat, dan pembeli melihat keuntungan dalam membeli semua yang diperlukan dalam satu pakej sekaligus.

   Harus diingat bahawa komponen berwarna-warni kit tidak selalu dihiasi dengan warna yang sama, tetapi mereka sentiasa selaras dengan satu sama lain, berkat yang mereka juga membuat imej yang lengkap, tetapi mereka kelihatan lebih asli.

   Bagaimana untuk memilih?

   Pelbagai jenis kereta moden, di satu pihak, membolehkan anda memilih pilihan terbaik bagi setiap kanak-kanak, sebaliknya ia menjadikannya sangat sukar bagi ibu bapa untuk memilih, kerana anda perlu mempertimbangkan berpuluh-puluh atau bahkan beratus-ratus model yang tersedia. Selalunya, beberapa kriteria mempunyai pengaruh terhadap pilihan produk, jumlah yang jarang melebihi lima. Walau bagaimanapun, dalam kes kereta bayi, kita bercakap tentang tahap keselesaan yang mencukupi untuk kedua-dua bayi dan ibu bapa, jadi bilangan kriteria telah melebihi sedozen. Ada di antara mereka yang boleh berkorban memihak kepada faedah alternatif.

   Walau bagaimanapun, tidak ada gunanya untuk diabaikan, jadi anda perlu berhati-hati mempertimbangkan apa yang sepatutnya diberi perhatian dalam proses pemilihan.

   Mulakan dengan jenis kereta bayi. Selalunya, tongkat berjalan digunakan sebagai kenderaan berjalan, kerana mereka memenuhi banyak kriteria kemudahan untuk gerakan aktif. Sebagai contoh, mereka ringan dan padat, anda boleh membawa mereka bersama anda dalam perjalanan dan sebagainya. "Reeds" juga bagus kerana, secara purata, mereka kurang mahal daripada "buku" yang bersaing, bagaimanapun, itu bukan untuk apa-apa yang pesaing belum digulingkan dari pasaran.

   Hakikatnya adalah "buku" yang berat dan lebih menyeluruh adalah lebih bermanfaat untuk kesihatan bayi, memandangkan kerusi dan belakang yang mantap memberikan sokongan yang mencukupi untuk sistem musculoskeletal kanak-kanak, menghalang perkembangan masalah di masa depan. "Rotan" mempunyai kerusi kain lembut dan belakang yang sama, yang membengkok, biasanya hanya memegang satu batang logam, dan ini adalah "pesona" yang meragukan sebagai hernia intervertebral, scoliosis dan masalah lain.

   Pena yang selesa dianggap oleh ramai ibu bapa untuk menjadi salah satu kriteria terakhir untuk pemilihan, kerana orang dewasa berusaha untuk memberi perhatian maksimum kepada keselesaan bayi, namun, tidak dapat diterima untuk mengabaikan masa ini. Sekiranya bayi suka berjalan di udara segar (yang berguna dalam mana-mana), maka ibu patut selesa memandu kereta dorong, jadi pemegang harus selesa.

   Sekiranya terdapat perbezaan ketinggian antara ibu dan ayah atau ahli keluarga lain yang secara teorinya boleh membantu kanak-kanak, pemegangnya mesti disesuaikan dengan ketinggian.

   Pemegang flip, yang membolehkan anda membuat keputusan semula setiap masa untuk membawa kanak-kanak ke muka atau ke arah pergerakan, adalah lebih sedikit daripada yang benar-benar praktikal, namun ramai orang suka peluang ini.

   Sabuk tempat duduk di kereta dorong mestilah. Walaupun jenis pengangkutan ini tidak bergerak dengan laju, jarang sekali masuk ke dalam kemalangan itu sangat jarang, tetapi penumpangnya sangat cenderung duduk santai, dan dalam beberapa kes mereka juga cuba meninggalkan tempat duduk tanpa izin. Adalah cukup untuk bayi jatuh bahkan dari ketinggian yang sangat kecil untuk mendapatkan cedera parah, jadi tali pinggang mesti dipercayai.

   Banyak kereta murah yang dilengkapi dengan tiga titik tali pinggang, walau bagaimanapun, para pakar menganggap mereka sebagai jaminan keselamatan yang lemah - lebih logik untuk memilih lima mata. Secara berasingan, anda perlu memilih tali pinggang yang boleh dilaraskan dengan panjang lebar, kerana bagi ibu bapa anak kecil itu mungkin kejutan untuk menurunkan berat badan secara dramatik, dan sebaliknya.

   Bakul untuk barangan tambahan adalah satu lagi kriteria yang sering dikorbankan sepenuhnya tanpa berfikir. Perlu difahami bahawa ibu sering berjalan dengan anak, yang cuti bersalin adalah untuk tujuan tersebut. Walau bagaimanapun, walaupun di dalamnya, dia mempunyai tanggungjawab lain selain terus mengikuti bayi. Salah satu tanggungjawab ini adalah membeli belanjawan di kedai, dan anak sendiri di jalan memerlukan sedikit perkara di tangan, seperti serbet, lampin, pacifier dan mainan.

   Semua ini boleh diletakkan dalam pakej yang berasingan, jadi ibu akan menjadi letih jauh lebih cepat, dan yang paling penting, ia tidak cekap untuk mengendalikan kereta dorong, yang boleh menyebabkan akibat yang paling tidak dijangka. Bakul kereta yang agak besar boleh menghalang masalah seperti itu.

   Apabila memilih kerusi roda, peraturan umum adalah bahawa roda besar selalu menjadi kelebihan. Walau bagaimanapun, untuk sebab tertentu pengeluar masih tidak selalu membawa produk mereka selaras dengan harapan terbaik. Sekiranya jalan-jalan dirancang hanya di persekitaran bandar dan laluan pejalan kaki tempatan tidak malu untuk ditunjukkan kepada orang, maka faktor ini tidak begitu kritikal - walaupun roda bersaiz purata boleh mencukupi.

   Apabila negara berjalan dan meluncur aktif di lorong-lorong taman yang tidak beraspal, roda perlu tegas - ini akan membantu untuk tidak mengelilingi semua benjolan, tetapi untuk mengatasinya dalam mod kenderaan semua kawasan tanpa banyak berjabat. Pada masa yang sama, plastik dari segi susut nilai dianggap sebagai pilihan yang paling teruk, dan roda getah kembung hanya baik jika kebarangkalian penetrasi adalah agak rendah, maka roda getah dengan pengisian silikon lembut dipanggil ideal.

   Untuk manuver yang baik, roda depan diperlukan, yang boleh berputar di sekitar paksinya. Walau bagaimanapun, idealnya, mereka harus dilengkapi dengan penghalang yang menghalang putaran tersebut, sebaliknya walaupun benjolan kecil akan menjadi tidak dapat diatasi.

   Hood, banyak ibu bapa memilih, memberi tumpuan kepada daya tarikannya, bagaimanapun, anda perlu menilai secara realistik seberapa baik tahap perlindungan terhadap cahaya matahari dan curah hujan yang disediakan untuk bayi. Tugas hud juga termasuk melindungi kanak-kanak dari angin, namun perlu diingat bahawa pengudaraan pada tahap yang mencukupi bukan penghalang, tetapi bonus, kerana pada bulan-bulan musim panas di bawah kanopi ini terdapat kesan rumah kaca yang nyata.

   Sangat penting bagi ibu bahawa penutup kain hood dapat dikeluarkan untuk mencuci, kerana mungkin akan menjadi kotor dari semasa ke semasa. Kehadiran tingkap di tudung adalah mandatori hanya jika ibu sering membawa anaknya kembali kepada dirinya sendiri, tetapi ingin menjaga keadaan di bawah kawalan pada setiap masa.

   Ramai orang menganggap kereta dorong sebagai tempat duduk sebagai buaian, tetapi kanak-kanak itu tidur cukup banyak pada tahun pertama kehidupan, dan menolak udara segar untuk tidur bukan pilihan. Bayi semasa berjalan kaki sepatutnya dapat merenungkan landskap sekeliling dari kedudukan duduk, tidur tidur atau berada di posisi dekat dengan yang berbaring, supaya kereta dorong dengan sandaran laras boleh dikatakan sebagai aksiom.

   Dalam kes ini, perkara yang paling penting adalah bunyi tanpa bunyi dan kelancaran peralihan dari satu kedudukan ke tempat yang lain, kerana bayi itu boleh tidur semasa duduk, dan ibu bapa yang baik tidak mungkin mahu membangkitkannya.

   Apa yang ibu bapa hampir tidak pernah mendapat perhatian mereka duduk, kerana ia dianggap sebagai salah satu kriteria asas untuk keselesaan kanak-kanak. Ia dijamin selesa dan lembut, jadi jika boleh, cubalah untuk meletakkan bayi dalam model yang dipilih sebelum membuat pembelian.

   Walau bagaimanapun, kerusi itu mungkin kelihatan selesa pada masanya, tetapi pada akhirnya ternyata tidak selesa semasa berjalan-jalan lama, jadi ibu bapa sering harus meneka secara literal. Tetapi apa yang sering dilupakan oleh ibu bapa dan tidak wajar, maka itu adalah mengenai dimensi kerusi.Sesetengah pengguna mengadu bahawa walaupun kanak-kanak saiz purata dalam kerusi roda terlalu padat sempit, dan untuk bayi yang besar, lebih banyak anda perlu memilih kerusi yang lebih luas daripada purata.

   Kereta bayi hampir selalu dilengkapi dengan langkah-langkah untuk mencegah pelanggaran postur bayi. Adalah lebih baik memilih model-model kerusi roda, di mana tapak kaki dikawal - Ini akan membolehkan bukan sahaja untuk menetapkan pengangkutan yang anda suka untuk anak anda, tetapi juga untuk memastikan bahawa ia sentiasa sepadan dengan pertumbuhan semasa bayi, yang meningkat hampir setiap minggu. Sekiranya langkah itu mudah dinaikkan, mungkin akan memindahkan anak tidur ke posisi yang lebih tinggi.

   Kereta bayi dengan seorang kanak-kanak, secara tidak sengaja dilancarkan, ditinggalkan tanpa pengawasan yang betul, merupakan jalan cerita popular untuk filem-filem komedi. Walau bagaimanapun, ibu bapa yang berada dalam situasi tersebut sebenarnya tidak akan senang, oleh itu, kehadiran brek pada kereta dorong adalah wajib.

   Banyak taman di pelbagai bandar menawarkan landskap yang sangat lasak sebagai jenis kemuncak, jadi seorang ibu yang telah berhenti duduk di bangku dan bercakap di telefon, tanpa ketiadaan brek, kereta dorong itu tidak berhak untuk berhenti berjaga-jaga seminit. Untuk kestabilan dan kebolehpercayaan yang lebih tinggi, semua roda perlu dilengkapi dengan brek, bukan hanya bahagian depan atau belakang.

   Sekiranya mungkin, berat kereta dorong hendaklah serendah yang mungkin, melainkan jika ini menjejaskan pematuhan kriteria penting lain. Memandangkan anak-anak biasanya "menunggang" biasanya tidak lebih lama daripada tiga tahun pertama kehidupan, berat berat kereta dorong bayi dengan kanak-kanak itu tidak melebihi 25-30 kg, yang bermaksud bahawa berat kereta dorong itu hendaklah lebih kurang 5 kg. Pengangkutan saiz ini mudah untuk menggulung dengan penumpang atau membawa dilipat di pintu masuk.

   Dengan cara ini, adalah lebih baik untuk tidak memilih pengangkutan yang tidak boleh dilipat ke dalam keadaan yang sangat padat, jika tidak, ia akan menjadi sukar bukan hanya untuk mengambilnya, tetapi juga untuk menyimpannya di dalam sebuah apartmen.

   Kehadiran aksesori dalam kit sentiasa mudah, tetapi sesetengah ibu bapa menganggap penambahan tersebut sebagai caj tambahan pilihan. Amalan menunjukkan bahawa semua aksesori yang dicadangkan untuk stroller mencari aplikasi yang berguna, dan apabila membeli kos set kurang untuk ibu bapa, maka mereka biasanya mengesyorkan memilih model yang paling lengkap.

   Malah usia bayi, yang membeli kereta dorong, adalah penting ketika memilih. Sebagai contoh, jika seorang bayi sangat kecil dan telah belajar duduk baru-baru ini, maka dia duduk agak tidak pasti - di mana-mana benjolan dia akan mudah kehilangan keseimbangannya. Sehingga penumpang kecil tidak terkena dalam keadaan ini, anda perlu memilih kereta dorong dengan dinding yang sangat lembut dan kenyal. Dalam keadaan ini, perhatian maksimum dibayar kepada susut nilai, kerana ia adalah kriteria yang tidak boleh diabaikan. Bagi kanak-kanak yang dewasa, mereka sering dinasihatkan untuk memilih kereta bawah tanah yang rendah, maka anak itu akan dapat duduk di kerusi itu sendiri dan ibu bapa tidak perlu mengangkat anak yang berat untuk ketinggian mereka untuk menanam.

   Gambaran keseluruhan pengeluar dan model

   Pelbagai jenis pengeluar hari ini menyediakan ibu bapa dengan pilihan kereta bayi yang sangat baik, tetapi tidak membenarkan orang melihat semua tawaran yang ada. Memandangkan ini, adalah bernilai mengingati pelbagai pengeluar kedua-dua kerusi roda dan model premium murah, yang memberi tumpuan kepada mereka yang dijual di Rusia pada pertengahan 2018 dan mengumpul tinjauan positif yang maksimum. Sebagai contoh, model akan disampaikan satu atau dua untuk setiap firma.

   Harus diingat bahawa pengangkutan yang ideal tidak ada, dan model yang paling membingungkan mungkin tidak sesuai untuk anak atau ibu bapanya.

    Capella

    Bertentangan dengan nama Itali, ia adalah sebuah syarikat Korea Selatan, yang di dunia moden juga dianggap sebagai tambahan. Kerusi roda sedemikian tidak boleh dikaitkan dengan belanjawan, namun mereka juga tidak boleh dipanggil mahal: perbatuan semasa, contohnya, S803 WF dan S901 WF, dianggarkan pada 13-15 ribu rubel. Unit berjalan kaki dilengkapi dengan kawasan tidur yang luas dan tilam lembut, yang boleh dikeluarkan pada bila-bila masa untuk pembersihan.

    Perlindungan terhadap faktor cuaca negatif disediakan oleh tudung besar, dilengkapi dengan kelambu terbina dalam. Kritikan produk jenama agak kecil. Sesetengah orang tidak menyukai kos ini, seseorang kecewa dengan bakul yang tidak tertutup untuk sesuatu, seseorang, atas alasan yang tidak diketahui, menghapuskan tayar getah terlalu cepat.

     Ibu bapa akan menyukai kemungkinan menyesuaikan ketinggian pemegang, serta bakul dan roda membeli-belah yang memenuhi semua kriteria untuk rupa bumi dan keselesaan. Model-model yang diterangkan secara harfiah adalah satu tangan, yang menjadikannya lebih mudah masuk ke dalam lif.

     Geoby

     Ini adalah contoh yang baik dari fakta bahawa barang-barang Cina pada masa ini tidak semestinya bernilai menulis pada awalnya. Syarikat itu, yang mempunyai tiga dekad sejarah, menjual produknya di sekitar 70 negara di seluruh dunia. Kereta stroller 05SD593E, yang berharga 11-12 ribu rubel, adalah model berjalan yang paling relevan, yang juga permintaan di kawasan kami. Ini adalah salah satu model kereta bayi yang paling popular untuk kembar, atas sebab tertentu, kenderaan rekreasi satu tempat duduk tidak begitu popular dengan syarikat itu.

     Senarai manfaat adalah tradisional. Kereta bayi itu memenuhi semua keperluan asas, tetapi kritikan adalah tipikal dari orang-orang kita - ramai yang tidak suka produk yang dihasilkan di China.

     Teutonia

     Ini adalah kereta untuk mereka yang menghargai sifat-sifat Jerman secara tradisional: kepraktisan, kemudahan dan kebolehpercayaan. Syarikat ini diwakili di pasaran dunia selama lebih dari setengah abad, dan pada masa ini ia dicatat oleh sejumlah besar inovasi, sebagai contoh, ia adalah yang pertama menggunakan tayar dengan bantalan dalam pembuatan kerusi roda atau untuk menghasilkan pengangkutan anak-anak pada chassis chrome.

     Sudah tentu, pengeluaran di Eropah dan kualiti tinggi stabil tidak dapat tetapi menjejaskan kos. Model yang paling popular BeYou V4 ​​Elite dan Cosmo V4 Titanium akan membebankan pengguna Rusia pada musim panas 2018 kira-kira 35-40 ribu rubel.

     Asalvo

     Ini adalah nama yang agak baru di pasaran kereta pasca Soviet, tetapi di tanah air mereka, di Sepanyol, kereta-kereta ini terkenal. Ramai orang memilih mereka kerana, dibuat mengikut piawaian Eropah, mereka agak murah - pada tahap Geoby China semata-mata. Oleh itu, model Yiyi akan membiayai pengguna kira-kira 13 ribu rubel, dan di beberapa kedai Ibiza menjual untuk 11 ribu sama sekali. Kereta-kereta seperti itu belum lagi mengumpul sejumlah besar ulasan, tetapi perhatian harus dibayar kepada mereka sekarang, sebelum mereka naik harga.

     Bayi bahagia

     Ini adalah pilihan yang baik untuk ibu bapa yang terpaksa memberi tumpuan kepada kereta murah kos rendah. Kos model individu bermula dari hanya 5 ribu rubel, yang menarik sejumlah besar pengguna. Harga sepenuhnya dikeluarkan oleh negara asal - ini, tentu saja, adalah China. Pada masa yang sama, kebanyakan pengulas bercakap tentang syarikat ini dengan cara yang positif - ramai orang seperti kerusi roda, dan juga untuk wang tersebut.

     Walau bagaimanapun, pengkritik juga hilang - ramai yang percaya bahawa tudung itu mungkin lebih besar, sesetengah orang tidak menyukainya, bahawa kerusi roda agak luas dan tidak melepasi mana-mana pintu.

     Sekiranya kita bercakap mengenai kritikan yang paling biasa mengenai kerusi roda jenama ini, maka ibu biasanya tidak berpuas hati dengan berat struktur yang mengagumkan, yang, walaupun walaupun sifatnya berjalan, boleh menyeret pada 13 kilogram.

     Peg perego

     Ia boleh dianggap sebagai produk makanan kanak-kanak Itali yang paling terkenal, yang terkenal di seluruh dunia.Pengilang ini dengan fantasi menghampiri pembentukan barisannya. Kereta api firma boleh didapati untuk 11 ribu rubel, contohnya, Pliko Mini, dan 30 ribu, seperti Book Cross. Kepelbagaian sedemikian, sememangnya, menyumbang kepada minat pembeli, kerana ia adalah mungkin untuk memilih antara model fundamental yang berbeza. Syarikat ini tidak sia-sia terkenal untuk produknya ke seluruh dunia.

     Cari kritikan objektif kereta bayinya hampir mustahil, tetapi ramai ibu bapa tidak dapat mendapatkan medan kasar yang cukup.

     Combi

     Ini adalah kereta Jepun, yang dari segi lebar dan pelbagai julatnya hampir sama dengan Peg Perego, tetapi terletak pada segmen harga yang lebih berpatutan. Kos purata kereta dorong pada 2018 adalah 13-25 ribu Rubles. Pada masa yang sama, harga yang dikurangkan tidak bermakna kualiti rendah. Pengilang Jepun belum dapat membanggakan sejarah panjang atau sebilangan besar pengguna yang mempercayainya.

     Ramai model pengeluar ini berbeza dengan ketara dari rekan Eropah mereka dalam reka bentuk luar biasa mereka, yang lebih mudah dilihat daripada menggambarkan. Atas alasan yang jelas, produk jenama ini adalah permintaan yang tinggi di Timur Jauh, di mana mereka sering lebih murah daripada di kawasan lain.

     Everflo

     Ini adalah penyelesaian kompromi bagi mereka yang ingin membeli stroller pengeluaran Eropah, tanpa banyak perbelanjaan. Jenama ini boleh dipanggil dengan selamat sebagai salah satu belanjawan yang paling banyak di kalangan semua yang didaftarkan di Kesatuan Eropah. Model Perlumbaan E-450 di diskaun boleh didapati walaupun untuk 5.5-6000 Rubles, walaupun harga "normal" boleh mencapai 7 ribu.

     Sebab kos yang agak rendah itu tidak berkualiti, tetapi dalam fakta bahawa produk dihasilkan di Poland - negara di mana upah pekerja tidak begitu tinggi berbanding dengan negara-negara Eropah yang lain.

     Ibu bapa sering menunjukkan bahawa masa lepas pasca komunis mempunyai kesan positif terhadap operasi kereta dorong itu. Ia sesuai untuk perjalanan walaupun dalam lif selepas pasca Soviet. Pujian dan sisipan kulit eko, bertaburan di tempat yang paling tercemar. Mereka sangat memudahkan panduan dan penyelenggaraan kebersihan. Kritikan khas kereta dorong ini tidak diperhatikan - walaupun kekurangan ditemui, ramai ibu bapa tidak menganggapnya perlu mengkritik barangan murah.

     Pada masa yang sama, reputasi kerusi roda seperti Poland masih agak rendah kerana jenama itu agak muda, ia tidak menjadi sangat popular setakat ini, walaupun di tanah airnya, begitu banyak yang tidak diketahui.

     Petua dan cara

     Kedua-dua pilihan kereta dorong dan berjalan kaki sendiri akan menjadi lebih mudah dan lebih selesa jika anda mempelajari pengalaman ibu bapa yang lain dan menggunakan pengetahuan yang diperoleh dengan betul. Komen tentang pelbagai forum kereta bayi biasanya mempunyai jenis yang sama, tetapi kadang-kadang anda boleh mendapatkan maklumat yang menarik dan berguna di dalamnya, yang pasti berguna.

     Sesetengah ibu bapa dengan ikhlas percaya bahawa sejak hud direka untuk melindungi daripada pemendakan, ia semestinya kalis air, tetapi ini pastinya tidak berlaku. Selain itu, tahap rintangan air mungkin berbeza-beza. Satu kain akan menahan hujan yang baik, dan yang lain - akan melindungi hanya dari hujan yang pendek dan tidak terlalu berat. Di kedai, penjual tidak mungkin membenarkan kereta bayi diuji sebelum membeli, oleh itu Kehadiran jas hujan berguna walaupun untuk kereta dorong, yang pengeluar dengan tekun memuji rintangan airnya.

     Di sini kita harus faham perbezaannya, kerana hud dalam apa-apa hal kain yang seharusnya memberikan bukan sahaja perlindungan tetapi juga pengudaraan, sedangkan baju hujan adalah kain minyak yang tidak dibiarkan di dalam air atau udara.

     Ia berlaku, secara umum, kereta dorong murah yang anda sukai adalah jauh lebih rendah dari harga kepada rakan sejawat yang lebih mahal, dan sebenarnya berbeza dari itu hanya jika tiada aksesori mudah. Ramai ibu sudah bersedia untuk membayar lebih banyak dalam emosi, hanya untuk memastikan bahawa semua aksesori yang diperlukan ada dan mereka sesuai, bagaimanapun, ia tidak semestinya layak dilakukan. Sebagai contoh, sebuah kelambu, yang hanya dalam beberapa tahun kebelakangan ini telah menjadi keperluan penting untuk kereta bayi, boleh dijahit secara berasingan.

     Ramai ibu yang tidak asing dengan pakaian kerja menggunakan penutup hujan sebagai sekeping, memotong jaring kelambu mengikut bentuknya dari bahan yang sesuai. Hujan hujan sendiri, dengan cara itu, juga boleh dipotong, walaupun akan ada masalah tambahan di sini - tidak akan ada sekeping selesai.

     "Berjalan" sering dikritik kerana bukanlah yang paling berguna untuk kesihatan kanak-kanak, namun, dalam hal perjalanan yang panjang, mereka adalah satu-satunya jalan keluar. "Buku" ini hanya sesuai untuk berjalan kaki tidak jauh dari rumah, kerana, untuk semua kekompakan mereka, mereka sering melampaui batas bagasi yang dibenarkan dalam kapal terbang - baik berat dan saiz. Dalam keretapi, sekatan mungkin tidak begitu ketat, tetapi sekali lagi, "tongkat" akan menimbulkan masalah yang jauh lebih sedikit.

     Malah, ibu bapa perlu memilih antara risiko membina masalah pada kanak-kanak dan keperluan untuk tinggal di rumah sehingga bayi belajar berjalan dengan yakin.

     Sekiranya menggunakan tongkat bercuti, dinasihatkan untuk mengehadkan anak tinggal di kerusi roda seperti itu, yang bermaksud bahawa selebihnya perlu dirancang supaya tidak mencadangkan sebilangan besar laluan berjalan.

     Jika kereta dorong dipilih untuk dua atau tiga orang anak, ia tidak boleh diterima untuk menghasilkan tetapan yang sama untuk semua orang. Walaupun kita tidak bercakap tentang cuaca, tetapi kira-kira dua kali ganda, semuanya sama, setiap kanak-kanak akan mempunyai keperluan yang berbeza. Sebagai contoh, pada satu ketika, seorang kanak-kanak mahu tidur, dan yang lain sangat menarik tentang landskap sekitarnya. Ini bererti bahawa keupayaan untuk menyesuaikan kerusi, pendengar, punggung dan pijakan kaki harus terpisah untuk setiap anak, dan bukan universal untuk semua orang.

     Perbincangan banyak disebabkan oleh kemungkinan lipat kereta bayi mengikut skema "satu tangan". Ramai pengguna menganggap ciri tersebut menjadi tipuan pengiklanan oleh pengeluar licik, yang lain mengatakan bahawa sistem tidak berfungsi dengan lancar seperti yang diharapkan. Di sini harus diperhatikan bahawa pada asalnya, pencipta sistem tidak membesar-besarkan - kereta dorong itu boleh benar-benar melipat dan melipat dalam beberapa saat, bagaimanapun, ini lebih benar daripada kerusi roda mahal dari jenama terkenal di dunia.

     Pengilang Cina cuba menyalin teknologi ini, dan ada yang berjaya, tetapi ia tidak semestinya berfungsi dengan sempurna - oleh itu keraguan di banyak forum untuk ibu bapa.

     Atas sebab ini, walaupun sebelum membuat pembelian, anda perlu meminta seorang perunding di kedai untuk menunjukkan bagaimana ia lipatan dan terungkap, menggunakan contoh kereta dorong tertentu, dan pastikan ia mencuba kepada pemilik yang berpotensi.

     Untuk mendapatkan maklumat bagaimana memilih kereta dorong, lihat video berikut.

     Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

     Kehamilan

     Pembangunan

     Kesihatan