Kereta bayi yang lebih baik untuk dipilih untuk perjalanan?

Kandungannya

Kelahiran seorang anak bukan sahaja kegembiraan yang besar, tetapi juga sekatan tertentu yang dikenakan ke atas ibu bapa. Jika, sebagai contoh, pasangan suka melancong atau menghabiskan percutian di luar negara, kelahiran bayi boleh memaksa mereka untuk menghentikan aktiviti tersebut sekurang-kurangnya untuk seketika. Ramai yang menunggu untuk bayi membesar cukup untuk dapat berjalan dengan yakin, kerana mereka percaya bahawa anda tidak akan membawa kereta dorong dengan anda.

Di bawah keadaan pasaran moden yang maju, konsep "mustahil" telah hampir hilang. Pengeluar bersedia untuk menawarkan apa-apa kepada pengguna untuk pertimbangan, jika hanya untuk memenuhi keperluannya dan untuk menahan persaingan. Kereta bayi khas juga disediakan.

Ciri dan keperluan

Segera ia harus dijelaskan bahawa kereta dorong, yang direka untuk perjalanan ibu bapa yang aktif, mungkin akan kehilangan banyak kemudahan biasa. Ia tidak selalunya praktikal untuk memperolehnya dalam keadaan di mana ibu bapa tidak sering melakukan perjalanan ke suatu tempat, dan tidak ada pengangkutan kedua.

Sekiranya ibu bapa tidak berupaya untuk berfungsi, mungkin juga terhad kepada satu pengangkutan. Yang penting harus diketahui terlebih dahulu - bagi mereka dan memilih model yang baik untuk perjalanan.

Pilihan yang sesuai dan paling sesuai ialah menyewa kerusi roda untuk tempoh perjalanan: banyak hotel menawarkan perkhidmatan ini.

Kemudahan dan kecekapan

Ringan dan padat - dua dan seratus peratus pertama ciri wajib untuk kereta bayi seperti itu. Reka bentuk akan sentiasa dibawa ke tangan. Ia perlu ditempatkan dalam peti bagasi, bas dan kapal terbang. Pemilik mesti pasti bahawa tidak akan ada masalah dengan ini. Ia mestilah model lipat, dan tidak boleh diterima bahawa prosedur pembongkaran dan pemasangan memerlukan lebih dari beberapa saat. Lebih ringan dan lebih kecil, lebih baik. Hasilnya, produk biasanya mempunyai bakul membeli-belah kecil (atau tidak sama sekali).

Fungsi

Keselesaan fungsional adalah satu lagi keperluan bahawa kereta dorong perjalanan terbaik mesti bertemu. Ibu bapa pasti ingin pergi bercuti pada bila-bila masa, dan tidak duduk di dalam bilik, menunggu anak tidur dan dapat menunggang kereta dorong. Penyesuaian mudah belakang dengan kemungkinan duduk dan berbaring wajib.

Adalah penting bahawa bayi itu selesa menghabiskan masa dengan kereta dorong. Perlu ada ruang yang cukup, dan hud pelindung harus besar dan dapat melindungi dari matahari dan hujan.

Kemudahalihan

Keupayaan untuk mudah bergerak dan operasi mudah akan sangat berguna pada hari cuti, di mana anda tidak perlu berjalan di kaki lima yang luas. Ringan memenuhi keperluan yang dinyatakan. Walau bagaimanapun, saiz kecil mempengaruhi diameter roda, yang bertindak balas terhadap penyelewengan permukaan terkecil. Dalam hal ini, kebolehan bergerak untuk kereta dorong mini adalah lebih penting - tidak menjadi kenderaan serba guna, sekurang-kurangnya dapat memerah dan mengelilingi halangan.

Untuk tujuan ini, adalah berguna bahawa roda hadapan dapat berputar di sekitar paksinya. Bahawa kereta itu tidak bergerak dari lereng, pengapit khusus dan brek akan berguna.

Set lengkap

Peralatan yang paling lengkap meningkatkan berat kenderaan, tidak menyumbang untuk perjalanan, tetapi pada masa yang sama ia diperlukan. Senegara kita digunakan untuk fakta bahawa perjalanan biasanya merupakan tempat yang hangat, kerana mereka lupa bahawa terdapat kencang sejuk tiba-tiba, mengeruk angin dan hujan. Oleh itu, baju hujan yang dibekalkan, serta selimut untuk kaki, adalah kelebihan jelas.

Dalam kes tepi selatan, kelambu khas untuk kereta dorong juga akan menjadi tambahan yang sangat berguna. Ibu boleh menjadi keranjang belanja berguna.

Estetika

Kecantikan dan gaya juga penting, kerana orang sering pergi untuk berehat "untuk melihat orang lain, untuk menunjukkan diri mereka". Baby juga, seperti itu, jika pengangkutannya akan menarik. Dalam kes ini, pakar menasihati untuk memberi perhatian lebih kepada pilihan terang. Mereka menangkis sinar matahari, jadi bercuti di selatan mereka pastinya akan lebih berguna.

Pandangan

Semua stesen dibahagikan kepada dua jenis: "tongkat" dan "buku." Ia harus segera dijelaskan bahawa stesen perjalanan hampir selalu "tongkat", tetapi pengecualian mungkin dari mana-mana peraturan.

"Rotan" standardnya lebih ringan dan lebih kecil. Ia biasanya tidak sesuai untuk musim sejuk, dan juga tidak mempunyai tempat duduk yang kukuh (ini diperlukan untuk lipatan yang lebih padat). Walau bagaimanapun, untuk percutian pendek, ini tidak menjadi masalah sama sekali.

"Rotan" agak mudah dikendalikan, tetapi untuk mengawalnya, anda biasanya perlu menggunakan kedua-dua tangan, kerana kerusi roda sering dua tangan. Anda tidak seharusnya terganggu oleh pengurusan - berat badan telah diselamatkan, termasuk dalam ketiadaan penyerap kejutan. "Rotan" dilipat padat, tetapi ia mesti diletakkan secara mendatar atau dengan sokongan pada sesuatu, kerana reka bentuk dalam bentuk ini tidak stabil. Harga untuk model sedemikian biasanya agak rendah.

"Buku" akan menjadi pilihan yang lebih sesuai sekiranya semua perjalanan yang dirancang sepatutnya diambil pada kereta persendirian. Kemudian anda tidak boleh menghadkan diri anda ke musim panas. Ia lebih berat, ia memerlukan banyak ruang walaupun dilipat, tetapi batang kereta mudah menyelesaikan masalah ini.

Terdapat sejenis "buku" sedikit lebih mahal "tebu", tetapi ia lebih mudah untuk menguruskan dan mempunyai pergerakan yang sangat baik. Atas sebab ini, ia boleh digunakan sebagai kereta bayi sahaja yang berguna dalam perjalanan.

Petua untuk memilih

Ia tetap memberi tumpuan secara berasingan pada beberapa perkara bahawa ramai ibu bapa atas sebab tertentu diabaikan.

Kebolehpercayaan dan ketahanan

Lebih banyak kereta bayi yang lebih dipercayai dikehendaki untuk bersiar-siar dengan seorang kanak-kanak berbanding dengan kehidupan seharian, walaupun perjalanannya singkat. Bayangkan apa yang akan berlaku jika keluarga dengan bayi berada di negara lain, dan kereta bayi tiba-tiba rosak. Dalam keadaan ini, selebihnya akan menjadi sia-sia, jadi tugas pulang ke rumah juga akan menjadi rumit beberapa kali.

Kekuatan bingkai dan kebolehpercayaan brek-penjepit perlu diperiksa dengan penjagaan khas. Untuk keyakinan yang baik dalam pengangkutan adalah overpay. Model ini kemudiannya dijual semula apabila kanak-kanak tumbuh.

Kemudahan

Kereta bayi yang selesa adalah kunci untuk berehat ibu bapa yang baik. Keadaan di sekitar dapat menyusun sepenuhnya ibu bapa dan perlu pergi berjalan-jalan atau bercuti pantai yang berkualiti. Walau bagaimanapun, keperluan bayi sangat berbeza.

Di sesetengah hotel di pusat peranginan yang terkenal, perkhidmatan pengasuh setiap jam ditawarkan, yang membolehkan ibu bapa mempunyai rehat yang baik tanpa meninggalkan bayi itu sendiri. Walau bagaimanapun, caj tambahan di hotel tersebut walaupun untuk satu percutian mungkin berubah menjadi sisa yang lebih besar untuk anggaran keluarga daripada pembelian dorong kereta dorong yang normal.

Perakaunan iklim

Ramai keluarga, pergi ke laut, mencadangkan bahawa akan ada panas dan panas. Kemungkinan besar, ini adalah benar, tetapi ada pengecualian, dan lebih mudah bagi orang dewasa untuk memanaskan dan melindungi diri daripada anak. Perhatian khusus harus dibayar kepada kehadiran jaring nyamuk, kerana air serangga selalu lebih besar. Oleh kerana usia, bayi tidak boleh menggunakan dispenser nyamuk.

Memandangkan ibu bapa sering ingin berada di bawah sinar matahari, adalah mustahak untuk memastikan bahawa kereta dorong kereta tidak hanya terang (jika mungkin), tetapi juga membolehkan penyiaran tanpa draf yang kuat dan penembusan sinaran matahari.

Penarafan model dan ulasan popular

Syarikat-syarikat yang menghasilkan produk kanak-kanak sentiasa mengemas kini barisan mereka untuk membuat stesen perjalanan lebih menarik kepada pembeli. Pertimbangkan beberapa model kerusi roda yang memenuhi semua keperluan di atas dan popular di negara kita pada musim bunga dan musim panas tahun 2018.

Kemuliaan 1109

Satu contoh yang baik bagaimana kereta dorong untuk perjalanan boleh agak baik dan agak murah (3.5-5000 Rubles). Model ini direka untuk kanak-kanak dari 6 bulan hingga 3 tahun, jadi ia tidak akan membantu bayi. Tidak ada kedudukan yang benar-benar di sini, walaupun bayi itu dapat tidur sebentar. Kereta dorong ini dinilai untuk fakta bahawa ia tidak begitu terikat pada musim ini. Tidak sesuai di musim sejuk, dia mengatasi masalah dengan musim panas, musim luruh atau musim bunga.

Mereka mengkritik model agak jarang, kekurangan tingkap tontonan di hud dianggap sebagai kelemahan.

Peg-Perego Si Completo

Model ini lebih mahal (17-19 ribu Rubles), tetapi banyak pembeli bersetuju bahawa kualiti dan fungsinya membenarkan pengeluar untuk meminta wang tersebut. Pelancong mencatat semangat yang luar biasa untuk "buluh": kerusi roda seperti dilipat stabil walaupun dalam kedudukan tegak. Bahan hamparan melindungi bayi anda dari cahaya matahari langsung. Dia mampu melepaskan udara, jadi bagi kanak-kanak keadaannya lebih baik daripada ibu bapanya. Pada masa yang sama, unsur-unsur kain tidak menandakan, mereka boleh dibersihkan secara berkala. Bakul sekarang dan lapang untuk perkara-perkara.

Sekiranya kita mengetepikan kritikan terhadap kos yang tinggi, ada kemungkinan untuk menimbulkan kelemahan yang tidak mungkin untuk menggerakkan anak supaya dia akan menghadapi ibu bapa.

Chicco Lite Way Top Stroller

Model ini untuk harga adalah opsyen pertengahan antara dua yang diterangkan (10-11 ribu Rubles). Walau bagaimanapun, ia adalah baik kerana ia membolehkan penggunaan untuk kanak-kanak dari saat lahir. Pengguna seperti produk sebagai kereta dorong. Ia juga dinasihatkan untuk membelinya oleh orang yang tidak bepergian dengan bayi, kerana ia adalah selesa dan padat, dan mudah untuk mengeluarkan penutup untuk mencuci. Ramai orang menyedari penampilan kereta dorong yang menarik, serta kos yang agak rendah. Terdapat sedikit pengkritik mengenai model ini, ia menyangkal ketiadaan tetingkap tontonan.

Geoby C409

Model ini boleh menjadi pilihan yang baik jika yang sebelumnya tidak sesuai. Sesetengah ciri khas kereta dorong ini sukar untuk diasingkan. Ini adalah kereta dorong yang baik untuk perjalanan, kerana kelebihannya diterangkan dengan perkataan yang agak standard: ringan, selesa, padat, cantik.

Hampir tidak ada yang menulis tentang kekurangan model. Satu-satunya aduan ialah kerusi itu kembali kepada pengangkut. Walau bagaimanapun, ciri ini boleh dikaitkan dengan banyak kereta.

Bolehkah saya mengambil kereta dorong di atas kapal terbang?

Ramai ibu bapa tidak bergerak dengan bayi dalam perjalanan panjang kerana mereka tidak tahu bagaimana untuk membawa kereta dorong dengan mereka di atas kapal terbang. Harus diingat bahawa peraturan penerbangan dikawal oleh setiap syarikat secara berasingan. Titik ini perlu dijelaskan terlebih dahulu (sebelum membeli tiket). Walau bagaimanapun, kereta dorong itu boleh diangkut dalam dua cara:

  • Lipat "rotan" padat mungkin menjadi sebahagian daripada bagasi dan disimpan di petak yang sesuai. Sekatan tertentu dikenakan terhadap jisim bagasi, tetapi "rotan" biasanya sesuai dengan bingkai. Jika tidak, anda boleh membayar secara berasingan untuk lebihan itu.
  • Banyak syarikat penerbangan tidak menghalang kereta dorong kecil dengan seorang kanak-kanak di dalamnya hadir di kabin. Jika dia biasanya melewati tangga dan tidak terlalu rumit.Saiz rata-rata yang dibenarkan seperti kereta dorong tidak boleh melebihi 56x45x25 cm (kadang-kadang dibenarkan dan lebih), berat - dalam masa 7-10 kg.

Cara memilih kereta dorong untuk perjalanan, lihat video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan