Stroller Tako: ciri-ciri model dan keutamaan pilihan

Kandungannya

Di bawah jenama popular Tako menghasilkan sebilangan besar kereta desainer yang unik. Ibu bapa lebih suka kerusi roda Tako kerana keselesaan mereka, kos anggaran dan serba boleh.

Mengenai syarikat

Lebih daripada dua puluh lima negara mengiktiraf populariti produk kanak-kanak yang dibuat di Poland. Jenama Tako telah menjadi pemimpin dalam segmennya di pasaran antarabangsa selama hampir dua puluh tahun. Berkualiti tinggi, praktikal, bergaya, serba boleh dan pada masa yang sama produk murah - ini adalah komponen utama kejayaan besar.

Di laman web rasmi syarikat anda boleh mencari pelbagai kerusi roda untuk kanak-kanak dari konfigurasi dan fungsi yang berbeza.

Pelbagai model yang dipersembahkan kerana keinginan pengeluar untuk memenuhi semua keperluan yang diperlukan untuk berjalan kaki kanak-kanak yang selesa. Setiap kereta dorong adalah praktikal, disesuaikan dengan realiti jalan bandar, mempunyai pergerakan yang baik dan kebolehan bergerak, yang menjadikan mana-mana berjalan mudah dan mudah.

Satu kelebihan penting dari reka bentuk Tako ialah fleksibiliti model, tanpa mengira keadaan cuaca. Iklim, perubahan keadaan cuaca musim sejuk-musim panas, kelembapan yang tinggi dan perubahan suhu yang kerap tidak akan menjejaskan operasi kerusi roda.

Pembelian borong besar dan kecil produk Tako untuk pasaran Rusia sedang giat dibangunkan. Model Tako boleh dibeli di kedai-kedai dalam talian dan dalam rangkaian barangan kanak-kanak yang popular. Nisbah yang sangat baik dengan harga yang rendah dan kualiti yang baik menjadikan produk syarikat menjadi salah satu yang paling dicari..

Kepelbagaian warna dan keputusan gaya memenuhi keutamaan orang tua terpilih.

Populariti tinggi menyebabkan kereta Tako palsu di pasaran Rusia yang tidak sesuai dengan kekuatan dan kualiti yang diisytiharkan oleh syarikat itu. Tako sentiasa memfokuskan pada kesesuaian membeli barangan Poland dari penjual yang mempunyai sijil yang mengesahkan kesahihan barang tersebut.

Pandangan

Syarikat Tako di Rusia menawarkan beberapa jenis pengangkutan kanak-kanak.

Modular

Kereta modular mempunyai pandangan yang agak muda. Di pasaran kanak-kanak, mereka kelihatan agak baru-baru ini. Pilihan pengangkutan kanak-kanak ini mempunyai blok yang boleh ditukar dan tidak berubah yang dipasang pada platform yang sama. Biasanya unit modular diwakili oleh kerusi kereta, unit berjalan kaki, dan buaian. Dalam model sedemikian, adalah mungkin untuk mengangkut kedua-dua bayi baru lahir dan kanak-kanak yang lebih tua.

Buaian modular dilengkapi dengan bingkai dan bahagian bawah pepejal. Di dalam buaian itu dilapisi dengan kapas yang hangat, menjadikannya sangat selesa. Kerana bingkai tegar, kanak-kanak berada dalam kedudukan fisiologi yang betul. Buaian biasanya mempunyai lengan plastik, yang mana anda dapat membawa serbuk.

Sangat mudah untuk menjadikan buaian berjalan. Untuk melakukan ini, anda hanya perlu memasang pada platform unit berjalan, diwakili oleh tempat duduk yang boleh ditanggalkan. Bahagian belakang kerusi boleh diselaraskan, jika perlu, ia akan diturunkan ke posisi yang penuh.

Sering kali, walaupun tidak dalam semua kerusi roda modular, terdapat kerusi kereta. Ia boleh dipasang di casis dan di dalam kereta. Casis pengangkutan kanak-kanak modular mempunyai empat atau tiga roda. Untuk meningkatkan kebolehlaksanaan dan kebolehan bergerak, roda hadapan dibuat lebih kecil..

Kekurangan sistem redaman pada casis dengan roda kecil menjadikannya sukar untuk berjalan di jalan-jalan yang buruk.Hanya roda depan kereta modular yang mempunyai fungsi penting. Model modular yang paling popular dari Tako Megaline, Alive, Laret, Moonlight dan Lungo memenuhi semua kriteria khusus untuk pengangkutan kanak-kanak modular.

Tako hidup
Tak laret
Tako cahaya bulan
Tako lungo

Klasik

Model klasik digunakan untuk bayi yang hanya boleh berbohong. Versi tradisional ini sangat memerlukan, walaupun terdapat banyak pengangkutan kanak-kanak moden, kerana klasik tidak akan kehilangan relevansinya.

Kereta bayi ini direka untuk kanak-kanak sehingga 8 bulan. Jenis pengangkutan ini dianggap klasik kerana invarians jenis casis dan bentuk buaian. Buaian piawai klasik boleh menimbang hingga 25 kg, yang jauh melebihi berat banyak analog moden.

Model klasik mempunyai empat roda yang sama dengan saiz yang besar. Biasanya terdapat roda kembung dengan spokes logam. Tiada satu pun dari roda mempunyai fungsi putaran. Roda-roda ini memberikan kebolehpercayaan dan ketelapan yang sangat baik di jalan yang paling teruk. Dalam sebarang keadaan cuaca, pengurusan kereta dorong itu mudah. Dan juga roda kembung sangat melembutkan perjalanan pengangkutan kanak-kanak.

Kereta klasik chassis dilengkapi dengan penyerap kejutan moden. Untuk tujuan ini, mata air tidak digunakan, tetapi tali pinggang dan mata air khas, yang meningkatkan daya tahan model. Selalunya casis dilengkapi dengan jaring di mana produk atau benda lain boleh diangkut.

Buaian terletak pada jarak yang jauh dari tanah untuk memudahkan kawalan kerusi roda dan kemungkinan ibu bapa memerhatikan anak.

Untuk model klasik, anda boleh membeli unit berjalan tambahan. Ini perlu terlebih dahulu untuk meminta penjual.

Keseronokan

Model berjalan adalah sama dengan kereta modular dengan unit berjalan. Tetapi ciri utama mereka adalah ringan dan padat. Jenis pengangkutan ini mudah dilipat kepada saiz yang sangat kecil. Ia mudah untuk menyimpan dan membawanya pada perjalanan yang panjang.

Kereta bayi Tako V-Road adalah salah satu yang paling popular di kalangan ibu bapa moden.

Sistem untuk kembar

Kereta untuk kembar dibentangkan dalam dua variasi. Terdapat kereta di mana kanak-kanak duduk berdampingan bersama. Jenis kerusi roda ini mempunyai pegangan yang mengubah posisi. Dalam penjelmaan yang lain, kanak-kanak duduk di belakang satu sama lain. Blok boleh diganti boleh ditukar dari posisi berbaring ke posisi duduk. Di sini anda tidak boleh menghidupkan pemegangnya.

Dengan kriteria lain, sistem tersebut tidak berbeza dengan pengangkutan modular.

Bagaimana untuk memilih?

Apabila memilih kereta dorong, anda harus mematuhi cadangan berikut:

  • membuat keputusan mengenai model - berfikir tentang seberapa sering anda melakukan perjalanan, berapa kerap dan apabila pengangkutan kanak-kanak, gaya hidup dan keadaan keluarga akan digunakan - ini adalah kriteria utama untuk memilih model;
  • belajar reka bentuk bassinet atau tempat duduk belakang, mereka mesti mempunyai pangkalan yang kukuh;
  • mengukur lebar kereta dorong pada roda dan semua pintu, dan lif, yang mana anda perlu lulus, fikir sama ada kereta dorong yang dilipat di dalam bagasi;
  • beri perhatian kepada roda - roda kecil mudah dikendali, tetapi mempunyai kebolehtelapan yang rendah, tetapi untuk jalan raya dan cuaca buruk, roda besar adalah sempurna, roda berputar adalah ditambah pasti, tetapi ia mesti dilengkapi dengan kunci;
  • bingkai atau casis mesti dibuat daripada bahan yang kuat dan ringan;
  • penyerap kejutan menjejaskan kelancaran dan kestabilan pengangkutan kanak-kanak, kehadiran mereka di kereta dorong adalah wajib;
  • Kehadiran fungsi brek akan sangat memudahkan berjalan kaki untuk ibu - terdapat brek yang menghalang dua roda sekaligus atau setiap roda secara berasingan; dalam sesetengah model anda boleh mencari handbrake, pilihan jenis sistem brek harus dibuat dari pilihan peribadi;
  • mengetahui yang mengendalikan dalam model yang dipilih adalah tetap atau boleh balik, pemegang perlu diselaraskan mengikut ketinggian pengurus kerusi roda;
  • membeli aksesori asli, fikirkan apa yang anda perlukan.

Tinjau semula kerusi roda dan ulasan mereka

Jumper X 2 dalam 1

Jumper X 2 dalam 1 kereta dorong pengubah kejutan dengan reka bentuk dan ciri-cirinya. Ia diiktiraf sebagai salah satu yang paling tahan lama. Kebolehpercayaan yang hebat dari Tako Jumper X disediakan oleh bingkai aluminium yang kuat yang mendasari reka bentuk.

Kereta itu disiapkan dengan dua blok: buaian dan unit berjalan. Mereka boleh dengan mudah dipasang pada langkah atau menentang gerakan, yang akan menjadi sangat mudah untuk ibu bapa. Mereka akan dapat mengubah kedudukan anak itu bergantung pada keinginan peribadi dan cuaca.

Pemegang mempunyai bentuk ergonomik. Dengan bantuannya, anda boleh dengan mudah menggerakkan kereta dorong yang dilipat. Punggung dan tempat duduk di buaian mengubah sudut kecenderungan, yang pasti akan memudahkan anak semasa berjalan kaki.

Kerusi Tako Jumper X merangkumi hud kelantangan besar, yang dengan mudah menyembunyikan bayi dari keadaan cuaca yang buruk. Dan juga jas hujan dan tanjung hangat kanak-kanak untuk kaki dimasukkan ke dalam pakej. Roda adalah saiz kembung dan besar, yang membolehkan Tako Jumper X mengatasi jalan yang paling teruk. Roda depan beralih untuk meningkatkan daya penggerak kenderaan.

Lebar sasis 60 cm akan membolehkan melalui mana-mana pintu.

Tako Jumper X sangat baik di internet. Pengguna mencatatkan bahawa model itu sangat tahan lama, bahawa beberapa kanak-kanak dalam satu baris berguling kembali ke dalamnya. Dalam kes ini, fungsi dan penampilan tidak merosot.

Menurut ibu bapa, kereta dorong itu sangat berat.. Jika anda tinggal di sebuah apartmen di tingkat yang tinggi dan tanpa lif, berat pengangkutan kanak-kanak menjadi masalah yang sebenar. Sesetengah ulasan menunjukkan bahawa kereta dorong itu sempit untuk kanak-kanak besar..

Kebanyakan kelemahan Jumper Tako menampakkan diri pada musim sejuk: roda depan tersumbat dengan salji dan sangat terhenti di sepanjang jalan salji. Terdapat beberapa kesukaran untuk sampai ke bakul, terutama dengan blok berjalan.

Megaline

Tako Megaline adalah satu lagi model modular sejagat untuk kanak-kanak dari lahir hingga 4 tahun. Buaian yang tidak ditiup dengan hud double mempunyai bahagian rata dan tegar, yang dilengkapi dengan lubang pengudaraan. Jika dikehendaki, mereka boleh ditutup.

Bahagian bawah dapat diperbaiki dalam posisi yang diinginkan. Bahagian berjalan adalah pelbagai fungsi, selamat dan selesa.

Sistem keselamatan dikawal di bawah kanak-kanak. Casis ini direka untuk memudahkan pengendalian kerusi roda. Model ini berdasarkan prinsip "buku".

Apabila dilipat, ia akan mudah dimuatkan di dalam kereta.

Pelbagai warna blok dan casis utama akan memenuhi kehendak yang paling canggih.

Dengan cara ini, 80% pengguna kerusi roda Tako Megaline mencadangkan model ini. Maklum balas positif mengenai pengangkutan kanak-kanak ini mengatasi rangkaian global.

Kereta dorong hebat untuk kanak-kanak "musim sejuk". Ia mempunyai kebolehan salji yang sangat baik dan sangat panas.

Satu-satunya ibu bapa merugikan menganggap trunk kecil dan tidak selesa. Dan juga secara berkala menunjukkan ketidakpuasan dengan berat besar dan pengangkutan yang rumit. Tiada aduan mengenai kriteria lain.

Natalia 3 dalam 1

Kereta bayi Tako Natalia 3 dalam 1 mempunyai salutan tahan tahan dan tahan air. Di dalam lapisan hipoallergenik kapas digunakan. Tako Natalia mempunyai susut nilai ke atas semua empat roda yang tidak berubah, yang meningkatkan keselesaan model, walaupun pada medan yang paling patah.

Di hujung kereta dorong anda boleh mencari poket besar di mana anda boleh menampung banyak. Model ini termasuk beg pukal, dilengkapi dengan rivet yang kukuh dan tali bahu yang akan bertahan lama.

Tako Natalia tidak mempunyai berat lebih daripada 19 kg. Kereta bayi tidak perlu penjagaan khusus. Semua elemen fabrik dikeluarkan. Mereka boleh dibasuh walaupun dalam mesin basuh. Model ini dibangunkan khusus untuk mengurangkan penyakit bergerak bayi.

Dalam banyak ulasan, kerusi roda pada mulanya nampaknya sangat berat dan tidak selesa. Terdapat masalah dengan inflasi roda, kerana puting pada roda sangat kecil.

Reka bentuk dianggap dibuat untuk peringkat umur. Dan dalam kekuatan dan kebolehpercayaan model, tiada keraguan. Ulasan mengesahkan bahawa kereta dorong itu sangat besar di kedua-dua terbentang dan dilipat. Dalam kereta kereta standard, ia tidak sesuai.

Sebilangan besar aksesori termasuk dalam kit, pengguna menganggap tambah besar. Itulah kekuatan barang-barang tambahan yang tidak begitu baik. Contohnya, baju hujan memakai sangat cepat. Kelemahan utama yang dicatatkan adalah dimensi yang sangat besar dan tidak mungkin menghapuskan unit utama. Walaupun semua kelemahan, pengangkutan dianggap sangat berfungsi dan dipanggil kenderaan semua rupa bumi yang besar.

Untuk butiran mengenai TAKO Jumper 2 dalam kereta dorong 1, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan