Graco Chairs

Kandungannya

Salah satu tugas yang paling sukar bagi ibu adalah untuk merawat bayi dari penyusuan susu dan secara beransur-ansur memindahkannya ke makanan biasa, walaupun dengan sistem pencernaan yang lemah.

Walaupun semasa penyusuan bayi tidak begitu mudah untuk mengatasi bayi, sejak bayi terpaksa dipegang di tangannya - namun pada masa itu dia juga mempunyai kegiatan fizikal yang terhad. Bermula dari enam bulan, apabila disyorkan untuk menyuntik makanan pelengkap, bayi itu masih tidak boleh memakannya sendiri, tetapi sudah yakin merengut kaki dan lengannya dan menunjukkan dengan semua mungkin bahawa ia terlalu membosankan baginya untuk duduk di satu tempat.

Satu-satunya penyelesaian kepada masalah beratus-ratus bahagian yang tidak dibazirkan dari bubur adalah kerusi tinggi yang direka khas. Mungkin jenama Graco adalah salah satu daripada mereka yang menawarkan produk yang baik seperti ini.

Beberapa perkataan mengenai pengeluar

Kerana ia sering berlaku dalam realiti kita, pengeluar asing yang terkemuka memasuki pasaran kita hanya selepas mereka diiktiraf secara universal di dunia. Tidak mustahil untuk mengatakan bahawa jenama Graco berada di pendengaran yang benar-benar semua orang, tetapi di bahagian barang-barang kanak-kanak nama ini mempunyai berat yang agak ketara.

Walaupun tajuk artikel ini adalah kerusi bayi untuk memberi makan, pada mulanya produk ini tidak sama sekali dalam jangkauan syarikat. Syarikat ini diasaskan pada tahun 1942 di bandar Philadelphia, di mana dua orang muda memutuskan untuk mula menghasilkan bahagian logam untuk pelbagai peralatan perusahaan lain.

Dengan tradisi yang popular nama itu diberikan sebagai penghormatan kepada bapa pendiri - Russell Grey (Grey) dan Robert Cohn (Cone).

Oleh itu, syarikat itu akan membangun dengan cara ini, jika salah seorang jurutera Graco, mengawasi isterinya di rumah, tidak menembak dengan ide menghasilkan logam ayunan. Oleh kerana proses pengeluaran tidak sepatutnya disusun semula sepenuhnya, pihak pengurusan syarikat bersetuju, tidak mengesyaki bahawa bahagian-bahagian untuk peralatan itu tidak lama lagi akan menjadi benar-benar di masa lalu.

Kumpulan pertama roket Grako muncul di pasaran Amerika Syarikat pada tahun 1955 dan dengan cepat mendapat populariti yang luar biasa. Selama tiga dekad, syarikat itu, yang bermula dengan bukan produk yang paling popular, berjaya menjual lebih daripada satu juta pelayar, dan selepas itu pihak pengurusan memutuskan untuk sepenuhnya mempercayai segmen kanak-kanak, memperluaskan jangkauan dengan mengorbankan katil bayi, dan kemudian kereta dengan kerusi kereta.

Ia adalah stroller dan kerusi kereta yang kini merupakan produk paling terkenal Graco, dan syarikat itu adalah antara pemimpin dunia dalam pengeluaran mereka. Walau bagaimanapun, pelbagai syarikat besar itu, tentu saja, jauh lebih luas, dan tangga tinggi kanak-kanak bukanlah yang terakhir dari apa yang telah dikenali oleh jenama itu.

Kenapa tepatnya Graco?

Dalam tahun-tahun berlakunya kewujudannya, syarikat itu telah diperhatikan oleh pelbagai kerusi yang tinggi untuk memberi makan, tetapi di negara kita pada permulaan tahun 2018, hanya siri masa Tea yang tersedia daripada produk baru, perbezaan antara model individu yang hanya terdapat dalam pelbagai warna dan corak.

Terdapat sekurang-kurangnya sedozen jenis produk ini, dan ini adalah tambahan pertama: anda boleh memilih kerusi tinggi untuk rasa anda sendiri.

Siri ini dianggap salah satu yang paling terkenal dan meluas di dunia - jika hanya kerana mempunyai badan logam yang kuat dengan kaki yang luasItu menjamin tahap kebolehpercayaan dan kestabilan yang tertinggi.

Tali lima mata melengkapkan sistem keselamatan, memastikan bahawa kanak-kanak tidak terjatuh dengan pasti. Walaupun meja diperbuat daripada plastik, pengeluar menjamin: bahan - tahan lama, dan yang paling penting - bukan toksik.

Salah satu kelebihan produk Graco adalah kekompakan, kerana kerusi dilipat dalam beberapa saat, ketara berkurangan dalam saiz. Ia sesuai untuk pengangkutan di dalam kereta, dan ia boleh digerakkan dengan mudah walaupun di dalam rumah, kerana jumlah berat struktur tidak melebihi enam kilogram.

Para pemaju memberi banyak perhatian kepada isu-isu penempatan mudah bayi. Backrest adalah ergonomik, dan footrest dan tablet laras dengan beberapa pra-set, kedudukan tetap. Ini membolehkan anda mencapai kedudukan yang sesuai dengan kanak-kanak dan pada masa yang sama diluluskan oleh ahli pediatrik sebagai selamat untuk pembentukan postur yang betul.

Jenazah jenama Graco juga terkenal kerana kebolehkerjaan yang besar. Perlindungan yang terang dan indah boleh dikeluarkan pada bila-bila masa untuk mencuci, namun diperbuat daripada kain berdasarkan kain minyak, ia membolehkan pembersihan minimum biasa walaupun tanpa mencuci khas, menggunakan span basah biasa. Kesederhanaan penutup sedemikian tidak menjejaskan keselesaan bayi sama sekali - walaupun kain ini tidak tebal, ia masih jauh melembutkan tempat duduk.

Seperti yang sepatutnya, dulang plastik boleh dikeluarkan. Tidak seperti banyak model lain, Graco mempunyai peluang seperti ini bukan sahaja apabila bayi itu tumbuh dan boleh makan di meja biasa, tetapi juga untuk membersihkan dulang setiap hari - mudah untuk menghapuskannya.

Pada masa yang sama, para jurutera membuat tablet cukup besar, dengan margin - ini perlu supaya ibu bapa dapat mengalih perhatian kanak-kanak dari pranks semasa makan dengan meletakkan bukan sahaja makanan, tetapi juga mainan kegemaran di atas meja.

Kelebihan kerusi tersebut boleh dikaitkan, dan kosnya. Jika kita membandingkannya dengan produk-produk jenama domestik, maka mereka, tentu saja, agak mahal (dalam 4-5 ribu Rubles), tetapi berbanding model jenama asing yang serupa, mereka boleh dipanggil dengan bajet dengan selamat.

Kritikan yang berasas

Setiap orang boleh mempunyai keperluan sendiri untuk produk tertentu, dan dengan kerusi makan Graco - mereka berpuas hati dengan seseorang, tetapi tidak boleh tetapi menyebut argumen orang-orang yang menganggapnya perlu mengkritik produk syarikat Amerika.

Terdapat sebanyak empat mata yang cukup sedikit pengguna model ini tidak suka:

  • Ketidakupayaan untuk menyesuaikan backrest. Ini adalah akibat pertama pendekatan anggaran - belakang kerusi tidak dikawal sama sekali, ia menduduki kedudukan standard. Ini mengenakan sekatan tertentu apabila memilih produk, kerana satu kanak-kanak akan merasa selesa dengan kedudukan ini, dan yang lain akan mengalami ketidakselesaan.
  • Kurangnya roda. Berat sehingga enam kilogram biasanya mudah untuk memindahkan kerusi tinggi di dalam sebuah apartmen, tetapi pengeluar penyayang biasanya melengkapkan perabot tersebut dengan roda. Wanita, pada dasarnya, tidak perlu mengangkat benda-benda berat, terutama yang sangat besar, supaya kepatuhan jurutera yang berlebihan ke kedudukan pegangan kerusi menyebabkan reaksi samar-samar.
  • Tiada sandaran lembut. Adalah baik walaupun bagi orang dewasa untuk berehat sepenuhnya ketika bercuti, dan kanak-kanak kecil lebih banyak memerlukan jumlah rujukan maksimum - setelah semua, dia mungkin telah belajar untuk menjaga kepalanya tidak lama dahulu. Walau bagaimanapun, jurutera Graco tidak menganggapnya perlu untuk menjadikan tempat tidur lembut itu, oleh itu bayi tidak mungkin duduk di kerusi yang tinggi untuk masa yang lama.
  • Tiada pelarasan ketinggian. Baiklah, jika pertumbuhan ibu adalah mudah untuk memberi makan kepada anak, terletak tepat pada ketinggian ini - tetapi bagaimana jika tidak? Kerusi-kerusi yang dihormati menganggap penyesuaian ketinggian duduk - ia adalah mudah kerana ia membolehkan pertumbuhan kanak-kanak dan ketinggian yang berbeza daripada najis yang digunakan oleh ibu. Di perabot bajet Graco tidak ada kemungkinan sedemikian, sehingga pemiliknya harus menyesuaikan diri dengan pembelian.

Ulasan

Dalam keadilan, harus diperhatikan bahawa kebanyakan ibu bapa tidak berkongsi pendapat kritikal yang disebutkan di atas, sebaliknya produk semacam itu tidak dapat menjadi salah satu pemimpin dalam dunia highchairs untuk memberi makan.

Sekiranya anda tidak mengambil kira pemikiran yang menyusahkan (yang banyak tidak boleh dirasakan sama sekali), ternyata penyelesaian ini adalah optimum bagi keluarga yang tidak mempunyai sumber kewangan yang besar.

Kerusi sedemikian, dengan keandalan dan ketahanan yang tinggi, adalah agak murah, dan yang paling penting - sangat padat, yang sangat mudah di pangsapuri bersaiz kecil.

Pengguna juga sentiasa memperhatikan kesederhanaan membersihkan penutup, yang sangat penting untuk bayi, yang kebersihannya tidak tipikal.

Walau bagaimanapun, produk ini sering dikritik juga untuk penutup - kain minyak kain didakwa menyumbang kepada rupa ruam lampin pada bayi. Mungkin fenomena ini tidak dikecualikan, tetapi sebahagian besarnya bergantung kepada ciri-ciri individu kanak-kanak.

Juga, dalam beberapa ulasan, ibu bapa menunjukkan bahawa duduk yang tidak dikawal tidak selesa untuk anak-anak mereka.

Kajian video mengenai kerusi Tea Time Graco boleh dilihat di bawah.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan