Kerusi Dami yang semakin meningkat

Kandungannya

Kesukaran utama dalam menyediakan kanak-kanak dengan segala yang diperlukan ialah pemilik kecil perkara sentiasa berkembang. Dalam kes kerusi, perabot ketinggalan zaman tidak hanya menyusahkan pemilik dewasa, tetapi juga mengancam dengan masalah kesihatannya. Kanak-kanak perlu bersandar ke hadapan, yang menyumbang kepada perkembangan scoliosis.

Tidak menghairankan bahawa pelbagai perabot yang dihasilkan mengikut prinsip pengubah, mampu meningkatkan dengan kanak-kanak, sangat popular. Ketika datang ke "kerusi yang semakin meningkat DEMI, faktor penting dalam pembeliannya juga merupakan harga yang sangat sederhana.

Ciri-ciri dan faedah

Secara luaran, kerusi dari DEMI berbeza tidak banyak model. Mereka kelihatan seperti kerusi sekolah biasa, tapi sebenarnya ia tidak begitu mudah. Tidak seperti perabot kebanyakan institusi pendidikan, syarikat Rusia telah membangunkan kerusi sejagat yang direka untuk kanak-kanak dari mana-mana umur sekolah. Pelarasannya dilakukan berkat kehadiran beberapa lubang untuk baut yang dapat ditanggalkan, yang membolehkan anda mengubah ketinggian dan kedalaman tempat duduk, serta tingkat kemiringan belakang.

Ketinggian kanak-kanak untuk tempat duduk sedemikian tersedia dari 100 hingga 198 cm, dengan berat penumpang maksimum untuk beberapa model menjadi 80 kg. Reka bentuknya sangat ergonomik, tidak mengandungi komponen berbahaya, sangat tahan dan tidak membenarkan anak-anak bergoyang.

Kebimbangan keselamatan dihormati sepenuhnya. - semua bahagian dicirikan oleh kekuatan tinggi dan tidak tertakluk kepada melonggarkan, tidak ada sudut tajam berhampiran kerusi. Kos perabot sedemikian, dengan umur yang dinyatakan sekurang-kurangnya 10 tahun, sangat rendah - dalam lingkungan 4 ribu rubel.

Reka bentuk reka bentuk minimalis sering dikritik kerana terlalu sederhana, bagaimanapun, dan ini dapat dilihat kelebihannya. Pertama, penampilan neutral kerusi DEMI digabungkan dengan semua jenis meja dan meja pelajar, dan kelihatan sama penting di rumah dan di sekolah.

Kedua, kebanyakan kanak-kanak mempunyai minat yang kurang dalam pembelajaran dan perabot berwarna dengan tenang tidak menjadi insentif lain untuk mengalih perhatian mereka dari pekerjaan utama - belajar.

Dengan tambahan 1.5-2000 rubles, anda boleh menghiasi kerusi seperti ini dengan membeli penutup yang berwarna-warni dengan rasa anda sendiri, yang dihasilkan oleh syarikat yang sama.

Reka bentuk perabot kanak-kanak

Penyesuaian komprehensif kedudukan tempat duduk di kerusi DEMI mungkin disebabkan oleh kenyataan bahawa tidak ada hubungan yang diramalkan di dalamnya. Tiada sendi dikimpal, kerana semua bahagian digerakkan bersama-sama. Terdapat lebih banyak lubang untuk pelarasan daripada pengikat itu sendiri, berkat yang transformator menyesuaikan dengan saiz kanak-kanak itu.

Untuk kanak-kanak kecil, tempat duduk boleh diturunkan lebih rendah, untuk pelajar senior - sebaliknya, meningkatkan. Bahagian belakang juga boleh laras, membolehkan tulang belakang bayi disokong dalam kedudukan yang betul. Sistem pengikat juga mampu menyediakan lebih banyak ruang untuk batang sekolah menengah.

Reka bentuk ini memberi kelebihan yang luar biasa - kerusi sedemikian lenyap sepenuhnya. Oleh kerana semua bahagiannya diikat bersama hanya dengan bolt, jika perlu, mereka mudah melepaskan dan melipat dengan cara yang mana bahagian mengambil sedikit ruang yang mungkin.

Pilihan perlindungan

Dengan sendirinya, kerusi sekolah DEMI benar-benar kelihatan, mungkin terlalu sederhana, jadi pengilang memastikan pengguna mempunyai peluang untuk mempelbagaikan penampilannya.

Pertama, reka bentuk yang terlalu bijak mungkin kelihatan di tempat walaupun di sudut kerja yang agak ketat di bilik kanak-kanak yang cerah, kedua, penutup boleh tanggal boleh merobek dan memerlukan penggantian.

Keupayaan untuk membeli penutup itu dalam apa-apa kuantiti, dalam warna yang berbeza dan dengan corak yang berbeza membolehkan bukan sahaja untuk menghiasi tempat kerja bayi, tetapi juga untuk membuatnya mengemas kini penampilan secara berkala.

Sarung kerusi DEMI tersedia dalam set, karena untuk setiap perabot Anda perlu dua penutup sekaligus - satu untuk belakang dan tempat duduk. Mereka biasanya dihiasi dengan tiga kanak-kanak kartun yang tergantung di bar mendatar, tetapi terdapat variasi dengan pola lain atau monokromatik. Sama ada kain suede atau kain Oxford digunakan untuk penyaduran.

Sarung suede lebih mahal (hampir 2 ribu rubel) dan tersedia dalam lima warna: kuning, biru, oranye, merah jambu, hijau. Oxford akan menelan kos yang ketiga, dan di sana, sebagai tambahan kepada warna yang disebutkan, dua lagi ditambah - kelabu dan merah.

Terlepas dari bahan kulit, kedua-dua versi sarung dipenuhi dengan poliester padding, yang membolehkan lebih banyak masa dibelanjakan di meja tanpa gangguan. Berkenaan dengan pilihan yang memihak kepada kain tertentu, biasanya dilakukan sesuai dengan kelebihan yang masing-masing disediakan. Suede kelihatan sedikit lebih selesa, dan juga mempunyai hairiness yang bagus, manakala Oxford adalah kebiasaannya baik kerana kepraktisannya - ia lebih mudah dibasuh dan lebih murah.

Bahan dan warna

Bertentangan dengan kesederhanaan, kerusi pelajar DEMI terdiri daripada sejumlah bahan yang berlainan. Asas perabot tersebut adalah bingkai logam di mana semua bahagian lain dipasang. Perkakasan juga diperbuat daripada logam. Kerusi dan belakang model yang berlainan sama ada papan lapis atau plastik. Versi kayu lebih kuat, lebih dipercayai, dan sedikit lebih panas, tetapi plastik lebih murah dan kurang berat.

Terlepas dari apa yang belakang dan kerusi itu dibuat, plastik masih ada dalam reka bentuk kerusi - ia digunakan untuk membuat overlays wajib pada kaki yang melindungi lantai dari kerosakan mekanikal.

Pendekatan pengeluar kepada penyelesaian warna produk agak luar biasa. Mengenai warna untuk penutup yang telah disebutkan di atas, tetapi apabila memilih kerusi sebenar di laman web rasmi pengeluar, adalah mungkin untuk memilih naungan untuk bingkai secara berasingan, dan secara berasingan untuk belakang dan tempat duduk. Harus diingat bahawa versi plastik belakang dan kerusi - hanya kelabu, tetapi dalam kes model kayu, anda boleh memilih dari tiga warna untuk dipilih - putih, maple dan epal.

Pelbagai warna kelengkapan logam adalah lebih luas - pelanggan disediakan dengan tujuh pilihan sekaligus, yang tidak cukup bertepatan dengan warna penutup, walaupun terdapat juga tujuh dari mereka. Pangkalan logam mungkin berwarna kelabu, kuning, putih, hijau, oren, merah jambu atau biru.

Pada masa yang sama, pelanggan sendiri memilih kombinasi warna belakang, kerusi dan aksesori - ia boleh menjadi salah satu pilihannya.

Dimensi

Dalam sesetengah kes, ibu bapa bimbang tentang parameter kerusi itu, jika mereka membeli perabot itu untuk terlalu kecil kanak-kanak atau untuk orang dewasa. Pengilang menunjukkan ciri-ciri berikut produknya:

  • Ketinggian kerusi - dari 34.5 hingga 46.5 cm dari paras lantai. Satu kebiasaan dianggap jika lipat popliteal seseorang berada di ketinggian tempat duduk, oleh itu kerusi sedemikian agak sesuai untuk penumpang dari satu meter hingga dua ketinggian.
  • Lebar tempat duduk - 40 cm.
  • Beban yang dibenarkan - sehingga 60 kg di kerusi dengan kerusi plastik, dan sehingga 80 kg - di kerusi dengan kayu.Margin keselamatan semacam itu tidak semestinya cukup untuk orang dewasa, tetapi anak sekolah biasa tidak mempunyai masa untuk melampaui ambang berat atas untuk model kayu sebelum akhir sebuah institusi pendidikan umum.
  • Berat - 7 kg (untuk model plastik dan kayu). Anda tidak boleh memanggil kerusi yang mudah, walau pun seorang pelajar sekolah menengah bebas boleh memindahkan perabot tersebut di sekeliling bilik, mengalihkannya ke meja tulis atau meja komputer yang diperlukan.

Ulasan

Terdapat banyak yang telah ditulis mengenai kelebihan kerusi DEMI di atas, jadi bahagian ini harus memberi tumpuan kepada perkara-perkara yang tidak disukai oleh pengguna tentang produk tersebut. Terdapat beberapa kelemahan, tetapi akan adil untuk segera menjelaskan bahawa, secara purata, maklum balas pelanggan lebih positif. Walaupun dengan pengkritik menyatakan, mereka perhatikan bahawa untuk wang mereka pilihan ini kelihatan baik-baik saja.

Ramai pengguna tidak berpuas hati dengan berat produk - untuk kanak-kanak kecil, ia akan menjadi masalah untuk melonggarkannya. Walau bagaimanapun, ini juga merupakan tambahan, kerana pada peringkat perkembangan ini kanak-kanak agak rosak dan suka menjadi nakal, dan reka bentuk yang boleh dipercayai sekurang-kurangnya memberikan jaminan bahawa ia tidak akan runtuh di bawah serangan hiperaktif kanak-kanak.

Reka bentuk yang sederhana menyedihkan bilangan orang yang agak ketara - majoriti bercakap secara negatif mengenainya. Terdapat peluang untuk membeli penutup, yang pada masa yang sama menyelesaikan masalah kekakuan tempat duduk, bagaimanapun, dasar penetapan harga pengeluar, yang menganggap penutup itu bersamaan dengan separuh daripada kerusi, membingungkan.

Peraturan didapati sangat menyusahkan - setiap kali kedudukan dipilih secara salah, ibu bapa perlu membongkar dan memasang semula kerusi. Apa-apa petua tentang cara mengira posisi sebenar tempat duduk dan belakang, bergantung pada ketinggian kanak-kanak, pengilang tidak menyediakan. Kerana apa keadaan kadang-kadang boleh ditangguhkan. Telah diperhatikan bahawa di tempat-tempat pengikat skru yang boleh dilepaskan, cat dibasmi dengan cepat.

Semak kerusi yang semakin meningkat "Demi", lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan