Hotel Kemer terbaik untuk keluarga dengan kanak-kanak

Kandungannya

Sunny Kemer adalah tempat yang bagus untuk percutian keluarga. Resort Turki ini sering dipilih oleh pelancong dengan anak-anak, walaupun Kemer secara rasmi dianggap sebagai objek pelancongan belia. Walau bagaimanapun, keluarga yang aktif, aktif dan ingin tahu, walaupun dengan anak-anak, akan menjadi agak menarik di sini. Apa tanggapan percutian ini akan meninggalkan sebahagian besar bergantung kepada tempat anda menetap. Dalam artikel ini kita akan cuba melihat Kemer dari sudut pandang pelancongan keluarga.

Kebaikan dan keburukan

Kemer adalah popular dan, pada masa yang sama, bukan resort Turki yang paling mahal. Tambahan yang besar adalah akses kewangan untuk pelbagai keluarga. Infrastruktur di sini dibangunkan dengan baik, untuk kanak-kanak terdapat banyak hiburan di kedua-dua wilayah hotel dan seterusnya. Kemer adalah yang paling bersih laut di negara ini, dan pantai sangat disesuaikan untuk aktiviti kanak-kanak.

Pelancong yang berbahasa Rusia di sini tidak akan menjadi sukar, kerana di hotel-hotel, walaupun dalam tiga bintang, kakitangan tahu asas Rusia yang baik, dan animator berbahasa Rusia bekerja dengan anak-anak.

Kemer dipercayai menyembunyikan rantaian gunung dari angin, dan oleh itu cuaca yang baik di sini lebih lama daripada di resort-resort di sekitarnya. Musim berenang boleh dibuka dengan selamat pada bulan Mei dan ditutup pada akhir bulan Oktober. Kedai-kedai dan pelbagai kedai menawarkan diskaun hebat, di sini anda boleh dan harus menjadi tawaran yang panjang dan menyeronokkan.

Antara kekurangan itu boleh dipanggil jalan-jalan yang tidak bermutu di kampung resort.

Kesemua Kemer adalah beberapa penempatan dengan infrastruktur pelancongan. Untuk melihat Turki dari sisi yang tidak sedap, sudah cukup untuk meninggalkan wilayah hotel dan berpindah ke kampung - sampah di jalan-jalan, kanak-kanak berkaki ayam dan kotor, sanitasi yang kurang baik dan bukan pandangan paling baik penduduk tempatan. Sejumlah besar kucing dan anjing yang tiada tempat tinggal. Mereka tidak agresif pada dasarnya, tetapi apa-apa boleh berlaku.

Berikan kepada pelancong di Kemer adalah kewajipan suci setiap Turk yang menghormati diri. Oleh itu, hujungnya, jangan teragak-agak, dan tanya kepada para bartender, dan pemandu teksi, dan juga para janitor, jika ada di jalan untuk bertanya kepada mereka bagaimana untuk pergi ke suatu tempat. Kesemua jenis ini diberi pampasan dengan murah hati oleh alam semula jadi yang indah - ia cerah hampir sepanjang tahun, udara sangat lembap dan ringan, banyak bunga oren dan tangerine berbunga, pokok palma pisang, pokok delima.

Pantai berpasir yang terbaik

Pantai di Kemer di puncak musim pelancong biasanya sesak, kerana sisanya di sini boleh dipanggil agak anggaran. Kebanyakan tempat mandi adalah kerikil dan berpasir, tetapi dengan seorang kanak-kanak, anda biasanya ingin berbaring di atas pasir lembut yang dipanaskan oleh matahari. Dengan pantai-pantai berpasir di resort ini tidak berjaya. Oleh itu, orang Turki yang giat, yang menguruskan hal-hal di hotel bintang lima pantai, "membantu" sedikit ke alam dan pasir yang dicurahkan sendiri di pantai kerikil.

Oleh itu, banyak pantai yang dipunyai oleh hotel dengan bintang 5 dengan nama mempunyai pantai berpasir yang kondusif, namun pasir, secara semula jadi, berakhir di mana air bermula, dan karenanya perlu untuk pergi ke laut yang sama. Ia tidak terlalu menyenangkan untuk kaki kanak-kanak yang halus, dan oleh itu ibu bapa perlu menjaga terlebih dahulu membeli kasut pantai khas di mana anda boleh berjalan di darat dan berenang di dalam air.

Pantai yang paling popular: bandar, Moonlight, pantai Garden Resort Bergamot Hotel 4 *, RIXOS SUNGATE 5 *, Fame Residence Goynuk 4 *.

Pantai yang paling bersih dan rapi, menurut pelancong, terletak di desa Kemer Tekirova, Goynuk.

Pantai-pantai di dekat kampung Beldibi bukanlah keluarga yang terbaik dengan kanak-kanak, kerana di pantai di dasar lautan sering terdapat "kejutan" dalam bentuk batu-batu tajam dan besar yang berbahaya bagi sesetengah orang dewasa, tidak banyak untuk anak-anak.

Kebudayaan, infrastruktur dan kebersihan pantai biasanya diberi penarafan di Anugerah Biru Antarabangsa. Sejumlah pantai Kemer mempunyai anugerah seperti ini, yang ditunjukkan oleh bendera simbolik yang diletakkan pada mereka. Payung dan lounge chaise adalah percuma untuk tetamu hotel yang memiliki tempat mandi, untuk orang lain - untuk disewa dengan bayaran, tetapi kecil - kira-kira 1-2 dolar.

Hotel dengan kelab kanak-kanak

 • Gural Premier Tekirova 5 *. Hotel ini terletak di kampung Tekirova dan terkenal dengan "dasar kanak-kanak" yang dipikirkan dengan baik. Di samping taman air sendiri sebanyak 17 slaid, terdapat empat kelab kanak-kanak mengikut umur. Untuk kanak-kanak dari 4 hingga 6 tahun, untuk kanak-kanak dari 7 hingga 9 tahun. Di kelab ketiga menunggu remaja - dari 10 hingga 12 tahun, dan pada keempat - tetamu yang dialu-alukan dari 12 hingga 18 tahun. Bagi kanak-kanak terdapat taman air mereka sendiri dengan 10 slaid menarik dan kapal lanun yang paling nyata, di mana anda boleh mendaki, berlari - pengalaman diberikan kepada kanak-kanak!
 • Akka Antedon Hotel 5 *. Cuti keluarga yang hebat boleh dianjurkan di hotel ini, yang terletak di kampung Beldibi. Taman airnya tidak ada di sini, tetapi terdapat beberapa kolam kanak-kanak di dalam slaid air, yang direka untuk tetamu usia yang berbeza, dan kereta bayi, katil di dalam bilik dan kerusi tinggi di restoran adalah percuma. Kelab kanak-kanak di hotel adalah satu, tetapi dianggap sebagai yang terbesar di semua Kemer. Peluang yang tidak dapat dilupakan menanti kanak-kanak itu.
 • Palmariva Club Kaplan 5 *. Hotel ini terletak di kampung Tekirova, hanya lima kilometer dari Lapangan Terbang Antalya. Kanak-kanak dari 4 hingga 12 tahun mengambil di kelab kanak-kanak di hotel ini dan mereka tidak akan bosan, kerana setiap hari bukan sahaja aktiviti pembangunan, mini-disko dan aktiviti sukan dengan kanak-kanak berlaku di sini, tetapi juga persembahan dengan melawat artis, pertunjukan api, pertunjukan kanak-kanak, dan sebagainya. Hotel ini mempunyai dua buah kolam renang untuk kanak-kanak, di salah satu daripada mereka terdapat gelongsor air, dan di restoran terdapat menu kanak-kanak yang lazat dan luas.
 • Amara Club Marine Nature HV-1. Hotel ini terletak di pinggir laut di kampung Beldibi. Bagi kanak-kanak terdapat segala-galanya: kolam berasingan dengan slaid, kelab kanak-kanak, taman permainan. Jika anda perlu meninggalkan bayi sehingga 4 tahun untuk beberapa waktu, maka anda boleh menghubungi pengasuh berbahasa Rusia. Animator di pantai mengajar kanak-kanak dan remaja untuk sukan air, dan di kolam renang setiap hari ada kelas untuk kumpulan kanak-kanak dalam aerobik aqua.
 • Amara Dolce Vita Luxury 5 *. Hotel yang ideal untuk keluarga dengan anak-anak, jauh dari pusat Kemer dengan kelab-kelab belia dan kehidupan malam untuk sejauh 20 kilometer. Ia ditawarkan kepada keluarga di vila, dan masing-masing mempunyai kolam renang sendiri yang dipanaskan kecil - ini sedikit mengkompensasikan untuk sempit pantai sendiri, di mana pencinta boleh tidur lebih lama tempat tidak dapat dijumpai. Hotel ini mempunyai kelab kanak-kanak, kerja animator, setiap malam untuk kanak-kanak - program hiburan berasingan dengan disko, pertandingan, permainan dan hadiah-hadiah nyata.

Petua untuk memilih hotel

Semua hotel Kemer sedang menjalankan sistem "semua inklusif", kebanyakannya mempunyai awalan "ultra" (orang dewasa akan faham!). Apabila memilih sebuah hotel, tidak cukup untuk mengetahui bahawa semua orang termasuk dalam penginapan, anda mesti memastikan bahawa konsep ini termasuk meja makan kanak-kanak, bufet kanak-kanak (selepas itu, kanak-kanak kadang-kadang meminta makan lebih kerap 3 kali sehari). Ia juga bernilai mencari tempat menarik dan kemudahan sukan yang boleh anda lawati di sini secara percuma.

Semua soalan boleh ditanya dengan memanggil jabatan tempahan. Dengan cara ini, lebih baik untuk meninggalkan tempahan terlebih dahulu. Jika anda memilih dan menempah bilik untuk musim panas di musim sejuk, anda pasti akan mendapat diskaun yang baik: ia boleh mencapai 20-25%.

Untuk tidak menyesali wang yang dibelanjakan dan masa yang dihabiskan dengan sia-sia, dengan kanak-kanak yang terbaik untuk tinggal di hotel lima bintang - benar-benar ada segala-galanya yang disediakan untuk masa lapang kanak-kanak. Dalam kes yang teruk - 4 bintang.Di hotel dengan troika dalam tajuk, kanak-kanak tidak mempunyai apa yang istimewa, kadang-kadang tidak ada satu slaid air, dan anda juga boleh melupakan menu kanak-kanak.

Hiburan

Jika hotel mempunyai sedikit hiburan, dan bosan berbaring di pantai, maka dengan seorang anak di Kemer ada ke mana harus pergi. Berikut adalah senarai lengkap tempat yang anda boleh dan harus melawat jika anda masuk ke Kemer:

 • taman air Dolu Su;
 • Dolphinarium Kemer;
 • taman trampolin "Moonlight";
 • pemilik dinopark-dinosaur dalam magnitud yang sebenar;
 • Muzium Etnografi di pusat Kemer;
 • "Ulupinar" - ladang trout - tempat yang bagus untuk memancing keluarga;
 • lawatan ke Tahtaly gunung;
 • perjalanan ke Antalya - di sana anda akan dapati sejumlah besar taman air, taman hiburan, tarikan dan akuarium besar;
 • runtuhan kota purba Phaselis.

Nuansa penting

Baru-baru ini di pusat peranginan Turki pada musim panas sering terdapat kes jangkitan kanak-kanak dengan virus Coxsackie. Berhati-hati dan jangan biarkan anak anda menelan air dari kolam dan laut. Tiada vaksin untuk Koksaki. Walau bagaimanapun, sebelum berlepas ke Kemer, di mana-mana klinik, semua ahli keluarga boleh diberi vaksin terhadap rotavirus, yang juga merupakan diagnosis "pelancong" yang agak biasa di Turki.

Kemerahan di Kemer lebih baik diterima daripada di Antalya, Side dan Belek, tetapi masih perlu mengambil pelindung matahari untuk kanak-kanak itu, kerana di sini mereka sangat mahal.

Jangan biarkan anak anda minum air dari keran di hotel, sentiasa air dengan botol air yang dibeli, kerana rangkaian air Kemer sangat tua, dan tiada siapa yang bertanggungjawab terhadap kualiti air.

Ulasan

Tanggapan pelancong mengenai percutian di Kemer dengan anak-anak kebanyakannya positif. Ramai yang mengatakan bahawa cuaca stabil, dan lawatan agak menarik. Pelancong yang berpengalaman tidak mengesyorkan mengambil banyak perkara kanak-kanak untuk berehat, semua yang anda perlukan boleh dibeli di sini - pakaian untuk kanak-kanak murah. Antara kekurangan itu mencatatkan obsesi dengan penjual tempatan.

Baca lebih lanjut mengenai percutian dengan kanak-kanak di Kemer - dalam video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan