Di mana dan hotel apa Turki untuk memilih bercuti dengan kanak-kanak?

Kandungannya

Bagi sebilangan besar senegara kita, Turki dikaitkan dengan percutian pantai yang indah semasa cuti. Dan walaupun negara ini sebenarnya jauh lebih pelbagai, pergi ke sini untuk berbaring di pantai sangat berharga - dengan harga yang agak rendah dan jarak yang agak kecil dari negara kita, bidang pelancongan Turki menawarkan perkhidmatan yang sangat baik untuk tetamu asing.

Sekiranya perjalanan bersendirian atau bersama secara praktikal tidak mengemukakan apa-apa keperluan khusus kepada hotel, maka keluarga yang bercuti dengan anak-anak ingin melihat syarat-syarat yang diperlukan untuk anak-anak supaya cuti tidak dapat dilupakan bagi mereka. Turkinah bersedia untuk membantu di sini - anda hanya perlu memilih hotel yang sesuai untuk ini.

Kami mengambil kira kedudukan perumahan

Turki adalah sebuah negara yang agak besar, garis pantainya sangat luas, dan oleh itu terdapat beberapa pusat peranginan. Negara ini dibasuh oleh empat laut - Hitam, Marmer, Aegean dan Mediterranean yang terkenal. Pada masa yang sama, adalah tidak masuk akal untuk pergi ke Turki demi Laut Hitam - kita juga memilikinya, dan iklim dari Wilayah Krasnodar tidak akan jauh berbeza, apatah lagi hakikat bahawa kawasan ini tidak dianggap zon pelancongan, oleh itu terdapat harga yang rendah, tetapi juga perkhidmatan yang sama.

Pantai Laut Marmara hampir tidak sesuai untuk pelancong "pantai" sama ada - ia agak kecil dan sebilangan besar kapal sentiasa melaluinya, yang tidak kondusif untuk kesucian kawasan air.

Laut Hitam
Laut Marmara

Pantai Mediterranean dan Aegean kekal, tetapi di sini kedua-duanya mempunyai nuansa mereka sendiri.

Sebagai contoh, pada permulaan dan akhir musim - pada akhir bulan Mei dan awal bulan Oktober - lebih baik pergi ke resort Mediterranean, kerana iklim di sini lebih hangat dan lebih lembap, sehingga pada masa itu laut akan menjadi hangat.

Pantai Mediterranean
Laut Aegean

Pada bulan Julai-Ogos, ia tidak selalunya diperlukan untuk pergi bersama anak-anak, kerana panas di selatan Turki pada bulan-bulan ini boleh menjadi luar biasa, tetapi jika anda memutuskan untuk pergi, pastikan untuk memilih resort di Laut Aegean - iklim adalah lebih sejuk dan kering di sini. rehat normal.

Resort Mediterranean

Terdapat banyak pusat peranginan di Turki, tetapi senegara kita terkenal dengan lapan daripada mereka. Perlu bermula, mungkin, dari resort Mediterranean - mereka lebih dikenali sedikit.

Antalya

Bandar ini dengan selamat boleh dipanggil pusat pelancongan bukan sahaja pada skala pantai Mediterranean Turki, tetapi juga resort utama seluruh negara. Sangat mudah untuk datang ke sini walaupun dengan anak-anak, kerana lapangan terbang antarabangsa yang besar, menerima penerbangan termasuk dari negara-negara pasca Soviet, terletak betul-betul di pinggir kota lapan ribu-ribu ini.

Banyak pantai di sini terbuat dari pasir, yang ideal untuk kanak-kanak, tetapi terdapat juga pantai dalam bentuk platform. Di bandar dan persekitarannya banyak tarikan pelancong dan hiburan untuk pelawat.

Sampingan

Pekan kecil ini adalah syurga bagi orang yang ingin berehat di laut di persekitaran lama dan jauh dari pusat pelancongan utama.

Penduduk bandar sangat kecil (kira-kira 11 ribu), oleh itu ia lebih tenang di sini, namun hotel akan menawarkan kanak-kanak semua hiburan yang diperlukan.

Pantai-pantai berpasir akan sangat menyukai anak-anak, tetapi anda perlu pergi sejauh 60 km dari lapangan terbang, yang dalam kes yang terkecil dapat menjadi masalah.

Belek

Bandar ini lebih kecil daripada Side (sehingga 7,000 penduduk), yang tidak menghalangnya daripada menjadi salah satu pusat peranginan yang paling terkenal di seluruh rantau ini. Hakikatnya, pembangunan sektor pelancongan di Belek bermula sedikit lebih lama daripada di bandar-bandar jiran, kerana ceruk pelancongan massa menjadi sibuk, penduduk tempatan memberi tumpuan kepada pembangunan pelancongan bagi golongan kaya. Dewasa harus melawat bandar ini sebagai salah satu pusat golf terbesar di dunia.

Walaupun tidak ada tempat-tempat bersejarah secara langsung di Belek, ia sangat mudah untuk pergi ke bandar-bandar jiran dari sini. Ciri khas resort ini adalah kehadiran sebilangan besar hutan pain dan kayu putih, supaya udara tempatan sangat baik untuk kesihatan.

Lapangan Terbang Antalya agak dekat dari sini - kira-kira 30 km jauhnya, dan pantai berpasir dianggap sebagai antara yang terbaik, namun, anda perlu membayar banyak untuk berehat dengan kanak-kanak - status resort resort.

Kemer

Resort ini adalah satu-satunya di pantai Mediterania Turki, yang pantainya tidak terbuat dari pasir, tetapi terutamanya batu kecil, jadi anda perlu pergi ke sini dengan kanak-kanak dengan mata - anda tidak banyak berlari di pantai ini.

Pada jarak yang agak singkat dari Antalya (40 km), bandar ini kagum dengan kelembapan alam sekitarnya - ia dikelilingi oleh gunung-ganang dari semua pihak, dan kembali pada tahun 60-an abad yang lalu mungkin ke sini secara eksklusif oleh laut.

Hari ini Kemer 20,000 dianggap sebagai salah satu pusat peranginan yang paling indah di Turki, yang menampilkan air jernih dan keindahan batu-batuan, serta banyak monumen kuno.

Alanya

Alanya dianggap sebagai resort paling jauh dari pantai Mediterranean: ia terletak 120 km dari Lapangan Terbang Antalya, jadi anda perlu menjaga pemindahan terlebih dahulu, jika tidak, jalan yang panjang akan menanggung anak-anak.

Pada masa yang sama, keterpencilan juga mempengaruhi harga - mereka agak rendah di sini. Hasilnya, di bandar dengan penduduk tetap 95 ribu orang terdapat kira-kira 160 ribu tempat di hotel.

Aliran besar wisatawan tidak hanya dari pasca-Soviet, tetapi juga dari negara-negara Eropa memiliki pengaruh positif pada tingkat pembangunan infrastruktur lokal, yang kedua hanya untuk kemungkinan Antalya.

Resorts di Laut Aegean

Pantai Aegean Turki dibezakan oleh hakikat bahawa pantai-pantainya hampir seluruhnya berkulit keras. Ini bermakna bahawa terkecil di sini boleh menjangkakan kekecewaan, kerana istana di tepi pantai tidak dapat dibina, tetapi iklim yang kurang panas memberikan bandar-bandar dengan kelebihan mereka.

Marmaris

Marmaris sangat sesuai untuk pelancong yang ingin melihat "Eropah" Turki. Di sini, ke pulau-pulau Yunani Laut Aegean berada dalam jangkauan, kerana bandar itu tidak seolah-olah Asia.

Pekan ke tiga puluh ribu untuk musim ini mengambil 400 ribu pelancong, tetapi kebanyakan mereka tidak mempunyai anak, kerana ini adalah pusat kehidupan malam sebenar dengan pelbagai bar dan kelab malam. Walau bagaimanapun, sifat yang indah, peluang untuk berenang segera di laut Aegean dan Mediterranean, serta kehadiran lawatan yang ingin tahu ke pulau Rhodes Yunani membantu memastikan peluang untuk rekreasi dengan kanak-kanak juga disampaikan di sini.

Benar, banyak pelancong yang berpengalaman menasihatkan untuk tinggal bersama anak-anak tidak di Marmaris sendiri, tetapi di sekitarnya - jauh lebih senyap. Anda perlu tiba di lapangan terbang Dalaman, tetapi anda perlu pergi kira-kira seratus kilometer dari situ.

Bodrum

Salah satu yang paling utara, dan oleh itu resort Turki yang paling damai. Bandar ini terkenal dengan objek antiknya yang hampir sama dengan pantai, walaupun anda boleh datang ke laut.

Perlu memilih Bodrum jika bercuti bercuti untuk bahagian paling panas musim panas - ia pasti akan menjadi lebih sejuk di sini (purata suhu Jun-Julai ialah 27-28 darjah), pada awal bulan Jun dan lewat September anda perlu berfikir dengan teliti sebelum anda pergi ke sini dengan anak-anak tetapi Mei, resort untuk seluruh Turki, akan menjadi terlalu sejuk di sini.

Fethiye

Fethiye adalah resort "Inggeris" yang sangat luar biasa, kerana 70,000 penduduk tempatan setidaknya sepersepuluh, Inggeris sentiasa tinggal di sini, dan memang tempat ini sangat popular di kalangan orang Inggeris - ia dikunjungi sehingga 600 ribu orang setiap tahun hanya dari negara ini.

Untuk menghargai keindahan alam setempat dan gabungan budaya dan bahasa Turki yang luar biasa, anda perlu mengatasi 60 km tambahan dari Lapangan Terbang Dalaman, tetapi percutian ini pasti akan diingati.

Hotel

Terdapat beribu-ribu hotel di resort di Turki, beratus-ratus mereka sesuai untuk istirahat yang selesa dengan seluruh keluarga, termasuk kanak-kanak dari segala usia.

Anda boleh menemui banyak penarafan hotel di Internet, tetapi mereka semua, tentu saja, agak subjektif - sekurang-kurangnya tidak ada orang yang telah melawat semua hotel, dan infrastruktur dikemas kini setiap tahun, dan selera semua pelancong berbeza.

Atas sebab ini, tinjauan hotel adalah lebih baik untuk tidak berdasarkan prinsip carta, tetapi dalam bentuk contoh individu tentang kualiti perkhidmatan yang sangat baik untuk pelancong kecil - sekurang-kurangnya supaya pelancong baru mempunyai sesuatu untuk menolak apabila menilai sebuah hotel tertentu.

Mencari pakej yang betul adalah lebih mudah apabila menggunakan perkhidmatan khas seperti OnlineTours: anda dapat melihat di satu tempat menawarkan lawatan terbesar. pengendali, baca ulasan di hotel. Dalam harga lawatan akan diambil kira dan penerbangan itu, dan dipindahkan ke hotel, dan penginapan.

4 dan 5 bintang pada kos yang berpatutan

Di Turki, konsep hotel "bintang" agak kabur, jadi hotel bintang 4-5 boleh menjadi mewah dan sangat mahal, dan agak sederhana dari segi harga dan perkhidmatan. Mungkin penyelesaian yang ideal adalah untuk mencari pilihan purata - supaya ia selesa untuk orang dewasa dan kanak-kanak, dan supaya harga tidak akan "menggigit". Sebagai peraturan, tempat-tempat tersebut tertumpu pada Alanya yang agak murah. Pertimbangkan beberapa contoh hotel jenis ini.

Lonicera World 4 *

Ia dianggap sebagai salah satu pilihan yang murah untuk keluarga dengan kanak-kanak, kerana ia terletak di tempat yang agak tenang dan sangat indah. Untuk orientasi umum, orang tempatan boleh mengatakan bahawa ini adalah Alanya, tetapi sebenarnya hotel ini terletak di kawasan resort 22 kilometer dari pusat bandar.

Sekitar terdapat semua infrastruktur hiburan yang diperlukan untuk orang dewasa, dan hotel itu sendiri menyediakan pantai sendiri dengan kerusi berjemur percuma. Wilayah hotel dikongsi dengan Lonicera Resort & Spa Hotel 5 *, oleh itu, anda boleh menggunakan keseluruhan infrastruktur hotel lima bintang, kecuali restoran mereka.

Di sini, anda boleh dengan mudah menyewa kereta bayi untuk kanak-kanak kecil. Hotel ini mempunyai kerusi khas untuk kanak-kanak di restoran. Disko kanak-kanak, taman permainan dan kolam renang - tambahan tambahan kepada kanak-kanak lain.

Bonus yang hebat akan menjadi zoo dan taman air anda sendiri. Harga minimum untuk satu bilik untuk tiga (dengan seorang kanak-kanak) pada 2018 bermula dari $ 50 setiap malam, tetapi pada musim yang tinggi anda tidak boleh bergantung pada harga di bawah $ 70.

Justiniano Club Alanya 4 *

Hotel ini terletak jauh dari Alanya (35 km), tetapi sedikit lebih dekat dengan Lapangan Terbang Antalya (90 km - 1-1.5 jam pemindahan). Hotel ini mewakili satu konsep yang agak luar biasa, kerana tidak ada bangunan di sini: terdapat puluhan banglo kecil untuk beberapa bilik di wilayah yang luas.

Biasanya hotel ini tidak dikritik, tetapi dari komen kecil, seseorang boleh mengeluarkan pantai pasir dan kerikil, yang tidak terlalu selesa untuk berjalan kaki tanpa alas kaki, dan kekurangan dapur khas untuk kanak-kanak berumur 2-3 tahun (untuk bayi anda boleh membawa makanan dengan anda).

Tidak ada taman air di sini, tetapi ada gelongsor air di kolam renang, kebun binatang, disko kanak-kanak dan kelab, taman permainan untuk permainan aktif.

Bagi mereka yang kecil, mereka menawarkan sewa kerusi roda dan penambahan katil untuk bilik-bilik, dan terdapat juga perkhidmatan menyewa pengasuh pada waktu itu.

Incekum Beach Resort 5 *

Hotel ini tidak asasnya berbeza dari dua hotel yang dijelaskan di atas - lebih-lebih lagi, tidak ada kemudahan seperti taman aqua atau kebun binatang, yang tidak menghalang hotel daripada memiliki satu bintang lagi.

Kemewahan khas hotel ini terletak di taman yang bergaya di mana bangunan-bangunan kecil dikebumikan. Infrastruktur kanak-kanak ini termasuk kolam renang dan taman permainan, serta kelab kanak-kanak dan peluang untuk menjamu selera dalam bufet berasingan dengan menu istimewa. Perkhidmatan penjagaan bayi disediakan untuk bayi.

Harus diingat bahawa hotel ini sangat popular, jadi bilik-bilik di sini mesti ditempah terlebih dahulu.

5 bintang tanpa menyimpan

Orang kaya memilih untuk tidak menyelamatkan, untuk memastikan kualiti tertinggi perkhidmatan.

Perlu diingatkan bahawa hotel dari bahagian ini berbeza dari hotel kelas ekonomi dan bukannya kemudahan, dan lokasi - khususnya, banyak yang berikut akan terletak di sekitar kawasan kuno, yang merupakan pusat pelancongan dan menawarkan banyak peluang untuk lawatan ke runtuhan purba. .

Dalam ulasan kami akan cuba untuk tidak mengulangi senarai piawai hiburan kanak-kanak, yang terdapat di hampir setiap hotel, tetapi menyerlahkan ciri-ciri tersendiri yang mana ia bernilai overpaying sedikit supaya anak-anak berpuas hati.

Lyra Resort Hotel 5 *

Lebih kurang 10-15 kilometer lebih dekat ke Antalya - dan sekarang hotel mampu menaikkan harga, walaupun lapangan terbang masih sejauh 75 kilometer. Walau bagaimanapun, perbezaan dalam perkhidmatan juga ketara, kerana bilangan di hotel tersebut agak sedikit - kurang daripada 300 berbanding 500-700 untuk pesaing yang lebih murah.

75 bilik sesuai untuk percutian keluarga yang selesa, tetapi terdapat beberapa "bonus" asal, contohnya, taman kanak-kanak istimewa dan masa yang ditetapkan khusus apabila aiskrim percuma diedarkan kepada semua anak-anak.

Untuk remaja dari 13 tahun di wilayah ini mempunyai kelabnya sendiri.

Club Hotel Turan Prince World HV1

Hotel ini terletak agak dekat dengan hotel sebelumnya, tetapi menawarkan keadaan yang berbeza. Bilangan bilik di sini adalah sekitar 700, tetapi mereka tersebar di kawasan yang agak besar, jadi tidak ada "tambahan" di sekitar bangunan - hanya di tempat hiburan, dan terdapat juga banyak.

Tidak hanya sebuah taman air dan kebun binatang, tetapi juga sebuah taman hiburan yang mengagumkan, termasuk roda Ferris yang mengagumkan dan sejumlah tarikan menarik yang lain.

Kami juga harus menyerlahkan banyak tempat untuk mandi kanak-kanak - kanak-kanak diperuntukkan tiga kolam sekaligus.

Calimera Kaya Sides 5 *

"Cip" yang tidak diragui dari hotel ini adalah lokasi yang menarik - bukan hanya terletak di tengah-tengah antara semua tarikan tempatan, ia juga terletak di tanjung kecil, berkat laut di sini praktis dari semua pihak!

Di sebelah mana "tanah besar" terletak, wilayah itu juga kelihatan bagus - terdapat sebuah tasik dan hutan di sana.

Secara amnya, terdapat perkhidmatan berkualiti tinggi dengan set standard perkhidmatan yang berkualiti tinggi, tetapi rangkaian "kanak-kanak" agak miskin - hanya ada kolam renang, taman permainan dan kelab, serta pengasuh.

Adalah mengejutkan bahawa Internet di sini tidak termasuk dalam kadar bilik, jadi ia perlu dibayar secara berasingan. Sehingga 2018, harga minimum untuk satu bilik untuk tiga adalah musim walaupun 104 dolar per malam.

Paloma Beach Resort & Spa HV1 adalah satu lagi contoh bagaimana lokasi hotel yang bagus membolehkan pemilik dengan jumlah perkhidmatan yang agak kecil untuk dianggap sebagai sebuah hotel yang mahal.

Dari semua hotel yang diterangkan, ini adalah yang paling dekat dengan Lapangan Terbang Antalya - hanya 65 kilometer jauhnya.Hotel ini terkenal dengan ihsan kakitangan dan animasi kanak-kanak yang berkualiti tinggi, tetapi tidak ada infrastruktur kecemasan di hotel, yang bermaksud anda perlu pergi ke luar untuk menuju kebun binatang atau taman air.

VIP

Nombor "presiden" dianggap sebagai sifat wajib orang kaya, walau pun orang terkaya mempunyai keinginan untuk beristirahat di laut dengan anak-anak. Sekiranya ketebalan dompet membolehkan, anda boleh mengatur percutian yang benar-benar tidak dapat dilupakan di pantai Turki - perkara yang baik adalah bahawa orang Turki yang ramah bersedia untuk melakukan segala yang mungkin untuk menjadikan tetamu kaya dengan usia yang berbeza senang.

Hotel-hotel yang sangat mewah tidak tertumpu di mana-mana sahaja - terdapat sedikit daripada mereka, jadi mereka didengar, walaupun mereka agak jauh dari satu sama lain. Adalah perlu untuk menyerlahkan sebahagian daripada mereka, untuk memberi pelancong yang berpotensi untuk memahami mengapa selebihnya boleh jadi mahal.

Ela Quality 5 *

Kualiti Ela boleh dianggap sebagai salah satu hotel keluarga terbaik di seluruh Turki, kerana infrastruktur kanak-kanak di sini dibentangkan dalam semua bentuk yang dapat dibayangkan dan tidak dapat dibayangkan. Jika sebelum ini anda berfikir bahawa mempunyai kelab kanak-kanak di hotel adalah baik, kini fikirkanlah: di hotel ini ada empat kelab kanak-kanak sekaligus, masing-masing direka untuk kategori usia tertentu.

Ibu bapa bayi termuda mempunyai akses kepada alat untuk botol pemanasan dan pensterilan, belum lagi microwave.

Selain hiburan standard, terdapat juga pawagam kanak-kanak khas dan bilik komputer, dan semasa rehat siang hari anda boleh meninggalkan bayi di bilik khas di mana dia boleh tidur di bawah pengawasan seorang pengasuh.

Ibu bapa boleh meminta kakitangan untuk membawa segala perkara yang diperlukan kanak-kanak dari mandi dan periuk ke pakaian, perabot dan juga mainan!

Kemungkinan menyewa PDA membolehkan anda membiarkan anak anda pergi ke mana-mana sahaja, kerana maklumat mengenai keberadaannya akan selalu ada.

Remaja, seperti orang dewasa, mungkin menyukai fakta bintang dan selebriti yang sering mengundang untuk tampil di hotel. Sudah tentu, keseronokan sedemikian bernilai banyak - untuk nombor yang paling sederhana pada bulan April 2018, anda perlu membayar € 220 sehari.

7 foto

Paloma Grida Village & spa 5 *

Hotel ini juga terletak di Belek. Dalam banyak cara, ia menyerupai pilihan di atas, tetapi kemudahan di sini nampaknya sedikit dipotong - sebagai contoh, bukannya empat kelab kanak-kanak mengikut kumpulan umur, hanya dua yang diwakili.

Secara amnya, pelbagai perkhidmatan dan hiburan di sini agak kecil, tetapi terdapat juga kelebihan - khususnya, terdapat taman air dan lunaparknya sendiri, tetapi pesaing yang lebih terkenal, dengan segala kelebihannya, tidak ada di wilayah itu.

Masa yang berasingan, yang mana bajet pelancong pasti akan tertarik, akan menjadi harga yang lebih rendah dari bilik - anda boleh tinggal selama satu hari di bilik selama tiga hingga $ 147.

Istana Kremlin Wow 5 *

Tempat ini adalah untuk mereka yang, walaupun di Turki yang panas dan menarik, masih terlepas Moscow. Hotel ini terletak di Antalya, tetapi penciptanya melakukan segala yang mungkin untuk menjadikan wilayah itu menyerupai ibu negara Rusia - sebagai contoh, pemandangan seperti Kremlin dan Katedral St. Basil, bangunan Muzium Bersejarah dan Gerbang Kebangkitan diterbitkan dalam saiz hampir penuh.

Berbanding dengan hotel-hotel yang dinyatakan di atas, hotel ini tidak mempunyai infrastruktur kanak-kanak yang luar biasa, tetapi hakikat lokasinya di Antalya (di bandar, tidak di sekelilingnya) menyelesaikan masalah ini - bandar besar yang membolehkan anda mencari hiburan untuk setiap selera.

Benar, setiap kali anda perlu membayar tambahan untuk hiburan, tetapi selebihnya masih tidak dapat dilupakan, kerana kanak-kanak ibu bapa yang kaya tidak hanya Muscovite, jadi mereka akan berpeluang untuk menemui ibukota Rusia dan Turki yang cerah pada masa yang sama.

Gural Premier Tekirova 5 *

Terletak di sebuah kampung peranginan Tekirova yang agak terkenal, dari mana ia berada sejauh 17 kilometer ke Kemer, tetapi kekurangan hiburan "awam" hanya menggalakkan pencipta rangkaian hotel untuk membina hiburan mereka sendiri di kawasan hotel. Sebagai contoh, pemilik tidak terlalu malas untuk meletakkan kapal lanun di kolam kanak-kanak, dan membuat pantai buatan di sekelilingnya, walaupun terdapat sebuah aquapark dan pantai berpasir yang bagus di tepi pantai.

Untuk kanak-kanak kecil, bilik persalinan khas telah diwujudkan, untuk kanak-kanak yang lebih kecil terdapat kemudahan asal seperti tandas kanak-kanak istimewa.

Kelab kanak-kanak hanya satu di sini, tetapi ia sangat besar dan dibahagikan kepada empat bahagian untuk umur yang berbeza. Ibu bapa boleh menyewa stroller atau menggunakan perkhidmatan pengasuh, tetapi kedua-dua perkhidmatan ini perlu dibayar secara berasingan.

Faktor penting ketika memilih hotel

Melaraskan usia bayi

Apa yang baik Turki untuk cuti dengan kanak-kanak - ini adalah sikap kakitangan pelancongan tempatan kepada kanak-kanak. Banyak pelancong mengatakan bahawa terdapat kultus anak-anak - setiap hotel yang menghormati diri cuba untuk mengupah para animator terbaik yang pasti akan bercakap bahasa anak itu dan mampu menghasilkan puluhan cara untuk menghiburnya sementara ibu bapa beristirahat dengan selamat.

Pada masa yang sama, hotel besar menawarkan untuk meninggalkan kanak-kanak di kelab-kelab khas, di mana terdapat bukan sahaja animator, tetapi juga pelbagai permainan, baik desktop dan komputer.

Walau bagaimanapun, kelab-kelab sedemikian sebahagian besarnya direka untuk kategori usia tertentu, jadi dalam kes setiap hotel, anda perlu berminat bukan hanya dengan adanya infrastruktur kanak-kanak, tetapi khususnya peluang untuk anak-anak usia tertentu. Khususnya, anda harus mengetahui sama ada ia mungkin untuk pergi ke kelab tersebut secara percuma (yuran masuk dimasukkan dalam kos permit), atau perkhidmatan ini dibayar tambahan.

Sekiranya segala-galanya agak jelas dengan anak-anak usia sekolah rendah dan menengah, keadaan dengan yang terkecil terkecil tidak dapat difahami oleh ramai ibu bapa.

Industri pelancongan tempatan menawarkan banyak lawatan dan hiburan lain, tetapi anda tidak boleh meninggalkan bayi atau kanak-kanak berusia satu tahun di syarikat anak-anak lain. Dalam kes ini, hampir setiap resort Turki terdapat pengasuh bayi yang akan menjaga bayi selama 1-2 tahun secara individu, dan berusia 3 tahun - dalam kumpulan kecil. Walau bagaimanapun, masa ini juga perlu dijelaskan terlebih dahulu, walaupun sebelum membeli baucer.

Bagi remaja di bawah 15 tahun, mereka sering berada dalam hobi mereka kepada orang dewasa.

Mereka biasanya berminat dengan permainan aktif (sekurang-kurangnya tenis meja yang sama), jadi anda harus memperjelas sama ada terdapat meja tenis atau gelanggang di hotel, gelanggang bola keranjang, padang bola sepak dan infrastruktur serupa yang lain.

Isu pemakanan

Titik utama apabila memilih sebuah hotel untuk percutian pantai di Turki adalah menu yang ditawarkan oleh dapur hotel. Hakikatnya ialah kebanyakan hotel percutian Turki menawarkan pakej-pakej yang menyeluruh, apabila sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam (dan juga makanan ringan) sudah dibayar terlebih dahulu. Ini membolehkan para pelancong tidak bimbang tentang perbelanjaan tambahan, sambil makan lazat dan memuaskan.

Satu lagi perkara adalah bahawa kanak-kanak sering lebih pemilih dalam makanan - mereka alah kepada makanan tertentu, yang lain tidak suka mereka. Hotel Turki terbaik tidak lupa untuk menjaga pelawat kecil, menawarkan menu kanak-kanak istimewa, yang termasuk sejumlah besar karbohidrat untuk permainan aktif.

Komponen penting adalah banyak gula-gula, banyak yang disediakan sedemikian rupa sehingga penggunaan aktif mereka tidak membahayakan kesihatan. Walau bagaimanapun, di hotel yang lebih murah perkhidmatan sedemikian mungkin tidak hadir, jadi jika anda ingin menu mewah untuk bayi anda, jangan lupa untuk memperjelaskan perkara ini terlebih dahulu.

Perhatian khusus perlu dibayar kepada perancangan pemakanan kanak-kanak di mana beberapa produk dikontraindikasikan atas sebab-sebab kesihatan. Sekali lagi, di hotel-hotel besar dan mahal milik waralaba terkenal di dunia, masalah ini mudah diselesaikan, namun, di hotel-hotel murah jauh dari pusat-pusat pelancongan utama, kadang-kadang ibu bapa perlu mencari produk yang diperlukan sendiri.

Untuk mengelakkan ini berlaku, anda perlu menghubungi hotel terlebih dahulu dan bertanya sama ada dapur mereka mempunyai peluang untuk menyediakan makanan yang disyorkan untuk bayi.

Spektrum hiburan

Dewasa, bosan dengan kerumitan yang berterusan, akan cukup berpuas hati dengan rehat yang sangat mudah, yang terdiri daripada yang berbaring di pantai yang dikelilingi oleh keheningan, tetapi anak-anak tidak mungkin menyukainya - mereka memerlukan hiburan.

Lawatan dari tempat-tempat lama tidak mungkin menarik walaupun untuk kebanyakan anak sekolah, belum lagi kanak-kanak prasekolah, malah animasi berkualiti tinggi juga tidak mungkin meninggalkan kesan seumur hidup.

Oleh itu, hotel keluarga yang baik harus menjadi bandar peranginan sebenar dalam miniatur, menawarkan pelbagai hiburan kanak-kanak.

 • Di mana-mana hotel besar perlu ada kelab kanak-kanak khas di mana kanak-kanak yang berumur sama boleh bermain permainan papan atau permainan aktif antara satu sama lain, menonton filem atau bahkan berbual, memandangkan pelancong dari negara lain dapat memberitahu banyak perkara menarik.
 • Hotel-hotel dengan taman air mereka sendiri, di mana anda tidak boleh hanya berenang di kolam renang, tetapi juga menunggang slaid air, dan idealnya mengetahui lumba-lumba dan penyu yang sebenar adalah sangat popular di kalangan kanak-kanak.
 • Lunapark dengan tarikan-tarikan yang banyak dianggap sebagai salah satu hiburan kanak-kanak kegemaran, dan jika di kawasan kami, ia biasanya terletak di taman-taman tengah yang sesak atau kadang-kadang datang dalam lawatan, maka di Turki setiap hotel jenis keluarga yang layak harus mempunyai lunapark sendiri, di mana tetamu-tamu kecil bersenang-senang pada bila-bila masa.
 • Malah di Turki, tidak setiap hotel mempunyai kebun binatang sendiri, tetapi jika ada satu, untuk bayi, kehadirannya akan menjadi hujah yang sangat penting untuk memilih hotel tertentu ini.

Pantai

Apabila memilih resort untuk keluarga dengan kanak-kanak, ramai ibu bapa banyak memberi perhatian untuk memilih pantai dan betul-betul - jika kanak-kanak itu kecil, dia mungkin suka bermain di dalam pasir, dan dia tidak mungkin suka batu kecil, yang menyakitkan berjalan. Dalam konteks ini, pantai berpasir yang sangat baik menawarkan pantai Mediterranean Turki, dengan pengecualian Kemer, yang terkenal dengan kerikil pantai.

Pantai kerikil hanya sesuai untuk remaja yang boleh menolak untuk membuat istana pasir dan dapat secara sengaja memakai kasut walaupun di pantai. Sekiranya terdapat remaja di dalam keluarga, anda boleh pergi ke pantai Laut Aegean atau ke Kemer.

Bagi Antalya yang terkenal, anda harus memilih hotel dengan lebih berhati-hati, kerana kebanyakan pantai tempatan terbuat dari pasir, tetapi terdapat papak konkrit biasa yang turun ke air.

Di satu pihak, tidak banyak perbezaan di mana untuk berjemur, di sisi lain - banyak pelancong akan kecewa dengan rupa "pantai" seperti itu, dan soalannya bukan mengenai anak-anak sahaja.

Apa yang lebih menguntungkan untuk menyewa sebuah hotel atau apartmen?

Di satu pihak, Turki terkenal dengan banyak hotel yang menawarkan perkhidmatan "semua termasuk" skim, sebaliknya, pelancong domestik biasanya menunjukkan bahawa ia sentiasa lebih murah untuk berehat jika anda membeli makanan dan memasak sementara pelancong sendiri mengambilnya. Kenyataan terakhir adalah benar, tetapi hanya sebahagiannya - hakikatnya adalah relevan di wilayah negara pasca-Soviet dan tidak selalu sesuai untuk menggambarkan Turki.

Hakikatnya adalah bahawa walaupun hotel tempatan yang murah biasanya mencadangkan makanan yang disertakan, dan jika terdapat cukup tetamu di hotel, para tetamu dapat bergantung pada masakan yang benar-benar lezat dan bervariasi.

Turkinah mesra memasak dengan cara yang besar, dan sebilangan besar tetamu membolehkan mereka membeli makanan secara pukal, yang mempunyai kesan yang baik terhadap kos makan malam seperti itu.Akibatnya, walaupun hotel bajet dengan penginapan dan makanan menawarkan hidangan lazat dan memuaskan untuk sedikit wang.

Apabila menyediakan makanan untuk diri sendiri, anda boleh menjimatkan wang dengan baik, tetapi juga tidak selalu - sebagai contoh, di pusat-pusat pelancongan yang besar anda masih perlu mengetahui di mana orang tempatan membeli makanan, kerana ia tidak akan murah di laluan popular dan kafe terkenal.

Walaupun tetamu Slavic berjaya mencari bazar tempatan, dia boleh pergi ke sini dengan sedikit perbelanjaan, dengan syarat dia tahu bagaimana dan ingin tawar-menawar, tetapi hiburan semacam itu biasanya menarik untuk tidak lebih dari satu masa, dan pada masa akan datang sangat menjengkelkan semua orang yang tidak biasa dengan adat ini.

Bagi penginapan itu sendiri, untuk penginapan dengan kanak-kanak kecil, anda boleh memilih bilik dua biasa - banyak hotel jenis keluarga yang menawarkan untuk menempatkan katil kanak-kanak kecil atas permintaan pelanggan.

Jika katil di dalam bilik secara lalai, maka ia tidak lagi dianggap sebagai bilik dua kali, lebih sukar untuk menyerahkannya kepada pasangan tanpa anak, jadi anda harus membayar lebih untuk ruangan itu.

Tawaran teratas

Perlu diingatkan bahawa hotel-hotel di pantai Turki, walaupun mereka tidak mempunyai kekurangan tetamu, masih berusaha untuk terus bersaing antara satu sama lain untuk pelawat, jadi tawaran yang lumayan sekarang muncul secara teratur, dan tugas pelancong adalah untuk dapat menjejaki mereka. Mungkin, setiap orang akan mempunyai penarafan sendiri hotel, bergantung pada jenis kemudahan yang dia berminat.

Hotel murah dan agak sederhana di suatu tempat di pinggir Alanya sering mengumpul banyak ulasan positif semata-mata kerana bagi seseorang ini satu-satunya cara untuk ke luar negara dan mengingati cuti mereka sepanjang hayat mereka.

Jika anda memilih hotel terbaik 4 dan 5 bintang, biasanya dinasihatkan untuk mencari hotel francais dunia yang terkenal - mereka diwakili di setiap atau hampir setiap resort Turki.

Jenama ini pasti diketahui oleh semua yang tidak asing untuk perjalanan - di antara mereka Rixos, Amara, Papillon, Paloma, Delphin, Voyage. Pada masa yang sama di setiap bandar peranginan terdapat hotel tingkat tinggi tempatan.

Rixos
Amara
Papillon
Paloma
Delphin

Mereka yang telah berkali-kali melawat Turki, memberi perhatian kepada perbezaan yang signifikan antara hotel-hotel kononnya kelas yang sama. Pihak berkuasa tempatan tidak selalu mengikuti pensijilan hotel, dan para hartawan hotel sering menggunakan pelbagai cara untuk membuat bintang lima tiba-tiba muncul di motel sederhana dalam tajuk.

Atas sebab ini, setelah menemui nama yang tidak dikenali, anda harus mencari di Internet untuk komen oleh pengguna lain, kerana hotel itu dapat menyesuaikan diri terlalu banyak disebabkan oleh banyak ruang hijau dan alam yang indah di sekelilingnya, atau hanya menjadi konsep yang agak ketinggalan zaman "lima bintang".

Petua berguna

Beberapa cadangan dari pelancong berpengalaman yang mencadangkan bagaimana untuk mengelakkan kejutan yang tidak menyenangkan kerana ketidaktahuan ciri-ciri tempatan tertentu.

 • Berhati-hati memilih lokasi hotel. Lokasi ini sering menunjukkan satu atau satu lagi bandar peranginan terkenal, sedangkan dalam praktiknya ternyata ia adalah persoalan persekitarannya, dan ini mungkin sebuah perkampungan pekak. Jika hotel menyediakan semua infrastruktur hiburan, ini tidak menjadi masalah, tetapi jika tidak, anda perlu menghabiskan masa dan wang untuk pemindahan biasa.
  • Konsep jumlah bintang di Turki adalah kabur seperti tempat lain, jadi anda perlu memberi tumpuan bukan pada bilangan bintang, tetapi pada gambaran kelebihan hotel dan ulasan pelancong lain. Jangan pilih sebuah hotel semata-mata oleh penarafan rata-rata dari pelawat - ia boleh diskru, dan kontinjen bukan keluarga yang sama sekali berbeza boleh berehat di sana.
  • Turki adalah negara yang sangat banyak, oleh itu, dengan kehadiran seorang anak dewasa dan beragam, jangan memintas budaya negara. Khususnya, dari resort di Laut Aegean, anda boleh pergi ke Pamukkale yang terkenal atau ke pulau Rhodes Yunani - mereka berbaloi.
  Pamukkale
  Rhodes

  Tinjauan video rekreasi dengan kanak-kanak di Grand Park Hotel oleh Corendon 5 *, lihat video seterusnya.

  Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

  Kehamilan

  Pembangunan

  Kesihatan