Kanak-kanak takut untuk merawat gigi dalam tempoh 5 tahun

Halo, bayi saya berusia 5 tahun. Gigi yang sangat buruk, lubang muncul di hampir semua gigi, kenalan pertama dengan doktor gigi adalah pengekalan gigi. Sekarang dia enggan melayannya sepenuhnya, cuba merawat salah seorang diri, tentu saja, mereka memegangnya dalam tiga, dan semua ini dengan teriakan dan penuh ketidakpercayaan terhadap kita, yang kemudiannya akan menjadi baik. Mereka meletakkan arsenik, adalah perlu untuk meletakkan meterai, tetapi enggan pergi - dan menangis dan jeritan. Apa yang perlu dilakukan Jika meterai tidak diletakkan, apa akibatnya, bagaimana untuk menyembuhkan lubang-lubang yang tinggal, ia adalah kasihan untuk mencederakannya, kerana setiap lawatan ke doktor disertai dengan tekanan yang sangat besar untuknya. Apa nasihat?

Hello! Keadaan yang sangat sukar, cuba rujuk ahli psikologi. Atau, dalam beberapa pergigian, topeng anestesia diamalkan semasa pergigian, ia selamat tetapi mahal.

Komen editorial

Kami menasihati anda untuk membaca artikel kami bagaimana untuk memujuk kanak-kanak untuk merawat gigi.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu adalah 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan