Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin

Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi, suhu 38.9 telah jatuh ke bawah, dan itu semua, ia tidak naik lagi. Tekak sedikit merah. Sekarang ia kelihatan seperti biasa - sihat, makan dengan baik, tidak mengeluh tentang apa-apa. Dan ketika suhu semakin meningkat, air kencing menjadi berawan, dan ada serpihan putih di dalamnya. Sekiranya saya mula mengambil ubat antiviral?

Hello! Anda perlu segera beralih kepada pakar pediatrik.

Sekiranya suhu meningkat lagi, panggil ambulans. Jangan sekali-kali tidak menembak sendiri suhu, ini akan menghalang doktor membuat diagnosis yang tepat.

Kehadiran serpihan putih mungkin menunjukkan jangkitan kulat. Anda perlu lulus kiraan darah lengkap dan urinalisis. Anda tidak seharusnya terlibat dalam rawatan diri, kerana mungkin terdapat akibat negatif.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Seorang kanak-kanak pada umur 8 bulan tidak berguling dari perut ke belakang, tidak naik sendiri
Girl 8 bulan. Dari belakang ke tummy bertukar sendiri, tetapi tidak kembali. Sits tidak begitu yakin. Jika ia jatuh di atas sayap, ia tidak naik dengan sendirinya. Dia mahu berjalan - kami memandu dengan tangan, dia berjalan dengan yakin. Dalam ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan