Vaksinasi terhadap campak, beguk dan rubella pada kanak-kanak dengan cerebral palsy dan epilepsi simtomatik

Hello! Seorang kanak-kanak sejak kecil mempunyai palsy-cerebral palsy, epilepsy simptom. Saya tidak pernah vaksin, i.e. Pada mulanya terdapat berita perubatan, maka ibu saya menolak. Sekarang kita berusia 10 tahun, dan nama kami adalah untuk vaksin campak, beguk dan rubella. Tetapi saya sangat takut, adakah ia patut dilakukan? Tidakkah kanak-kanak itu menjadi lebih buruk, dalam pembangunan, dalam masa yang singkat? Tolong beritahu, doktor sayang!

Hello! Anda perlu berunding dengan ahli saraf anda, semuanya bergantung kepada bentuk cerebral palsy dan keadaan anda, tetapi ia tidak akan menjejaskan perkembangan anak anda. Juga, vaksin ini boleh mencetuskan kejang epilepsi. Tanpa perundingan terperinci dengan pakar neurologi, anda tidak seharusnya meletakkannya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan