Tekanan berterusan menjerit pada bayi

Selamat petang! Saya mempunyai tekanan yang berterusan, saya saraf dengan mudah dan cepat, saya juga menjerit pada kanak-kanak, saya tidak boleh menenangkan dan menggoncang saya. Memori semakin teruk, ia boleh dikatakan bahawa amnesia separa bermula. Saya fikir saya mempunyai sedikit gangguan histeria atau skizofrenia, saya tidak tahu apa itu. Tolonglah!

Halo, saya fikir soalan anda akan sangat relevan sekarang untuk ramai. Sesungguhnya pada kebelakangan ini dalam pelbagai forum dan perundingan saya telah mendengar kenyataan seperti itu "Saya sentiasa menjerit pada anak, mungkin, saya amat histeris atau ibu yang jahat." Berikut adalah label, saya fikir, sekurang-kurangnya sekali dalam hidup saya setiap ibu menggantung diri sendiri. Ini benar-benar salah, mari kita faham.

Hanya kerana kerengsaan tidak muncul. Harus ada sebab-sebab penting untuk ini. Menganalisis apa yang salah dalam hidup anda? Apa yang menjengkelkan? Menyebabkan kemarahan dan kecemasan? Hanya dengan mencari tahu, anda boleh menghilangkan stres.

Hysteria adalah sejenis neurosis yang khusus untuk wanita. Gejala-gejalanya meruncing wajah, teriakan secara tiba-tiba dan air mata, gesticulations tajam dengan tangan dan kaki, stupefaction.

Sekiranya terdapat simptom yang kerap, perlu berunding dengan doktor untuk rawatan dan pembetulan yang tepat pada masanya. Jika seorang wanita mengalami kebimbangan biasa, tekanan, mudah untuk memperbaikinya sendiri, hanya ikut saran tertentu.

Kemerosotan ingatan pada orang dewasa boleh disebabkan oleh tekanan, kebimbangan, pelbagai penyakit. Walau bagaimanapun, kaedah rawatan harus selalu ditentukan oleh pakar, contohnya, psikoterapi atau ahli neuropatologi.

Berikut adalah beberapa cadangan berguna yang akan membantu anda, menangani tekanan biasa dalam kehidupan seharian:

1. Cobalah, jika mungkin, untuk menumpukan sebanyak mungkin masa kepada perhatian orang anda. Untuk melakukan ini, melibatkan nenek, suami dan sanak saudara lain. Waktu luang, gunakan untuk bersantai, pergi ke filem, mendaftar untuk menari atau tidur sahaja.

2. Mulailah dan hujung hari anda dengan cuddles dan ciuman. Tidak kira apa yang berlaku pada siang hari, perkara utama adalah bagaimana anda menamatkan hari ini.

3. Apabila kita memegang emosi kita untuk masa yang lama, mereka berkumpul dengan kita dan pada satu ketika hanya pergi ke luar untuk tepat orang yang paling dekat dan paling disayangi. Jangan biarkan ini berlaku! Memberi keluar dari tenaga negatif anda tepat pada masanya, pergi ke bilik lain, mengalahkan bantal, merobek kertas.

4. basuh wajah anda dengan air sejuk lebih kerap, mandi. Lagipun, air "mencuci" semua maklumat negatif.

5. Baca lebih banyak buku mengenai anak dan psikologi positif. Ini akan memperkayakan pengalaman anda dengan pengetahuan baru, mengajar anda untuk berfikir dan menganalisis.

6. Berkomunikasi lebih banyak di forum, di laman wanita, cari orang yang berfikiran sama. Mungkin anda mempunyai hobi atau hobi.

7. Anda boleh mengambil teh yang menenangkan, valerian.

8. Jika perlu, hubungi pakar, psikologi, pakar neurologi.

Saya fikir bahawa semua ibu yang menghadapi stres harus ingat bahawa mereka adalah ibu yang baik yang mencintai dan memahami anak-anak mereka.

Semua yang terbaik!

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Isu-isu lain dalam bahagian "Psikologi dan Psikiatri"
Tidak konsisten perasaan pada seorang kanak-kanak
Anak cucu saya adalah satu setengah tahun. Dia sering membingungkan emosi. Sebagai contoh, ketika menunggu saya, berdiri di pintu, tersenyum dengan gembira. Dan apabila dia melihat saya, dia akan menangis, berjalan ke bilik, mungkin terletak di atas lantai. Tetapi selepas pasangan ...
Pemisahan daripada anak sulung kerana kelahiran anak bungsu
Natalia, hello! Dengan kelahiran anak perempuan saya yang kedua, dengan perbezaan 6.5 tahun, saya mula menyedari bahawa anak sulung cemburu, selalunya menggosok di sekeliling saya, ingin memeluk, terutama pada saat-saat ketika saya melakukan yang lebih muda ...
Adakah ia bernilai untuk menyelesaikan konflik kanak-kanak selama 10 tahun?
Selamat siang Aneh, pada pendapat saya, reaksi orang lain kepada fakta bahawa saya mahu melindungi anak lelaki saya yang berusia 10 tahun dari pencerobohan di sekolah, sentiasa cuba untuk mencari segala-galanya, tetapi sokongan dari ...
Bagaimanakah anda secara beransur-ansur dapat merawat bayi dengan ADHD daripada menyusu?
Selamat siang, Natalia! Anak perempuan saya (2 tahun) tidak lama dahulu, seorang ahli saraf yang mempersoalkan menaikkan ADHD. Gadis itu lahir lebih awal, sejak lahir ada masalah tidur (dia tidur kurang dari biasa, dia sangat buruk di rumah pada siang hari ...
Suasana tetap dan kesunyian pada anak berusia 5 tahun
Selamat siang Saya tidak tahu di mana hendak bermula, kerana saya menghadapi masalah ketika membesarkan anak saya yang kedua. Girl 5 tahun, cukup emosi: sangat aktif dengan rakan sebaya yang menuruti ...
Tantangan dan kesunyian dalam anak berusia 7 tahun
Kanak-kanak berusia 7 tahun, kelas pertama. Dia membuat tantrums setiap hari dan menangis dan tanpa berkata, semua orang dihina. Beritahu saya, sila, apa yang perlu dilakukan.
Seorang kanak-kanak berumur 10 tahun sedang berjuang - adakah ia bernilai tidak termasuk dari seksyen tinju?
Selamat petang. Beritahu saya bagaimana untuk menjadi: Saya mempunyai anak lelaki berusia 10 tahun di sekolah yang sentiasa mengalahkan kedua-dua lelaki dan perempuan. Dia mengatakan bahawa dia sentiasa dipanggil, ada masalah dengan ibu bapanya. Kanak-kanak sangat ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan